Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΗΠΑ: Απέβαλαν μαθήτρια από το σχολείο γιατί είπε “bless you” σε συμμαθήτριά της που φτερνίστηκε!




Έδιωξαν από την τάξη μια μαθήτρια λυκείου, επειδή είπε “bless you”(«να είσαι ευλογημένος», κάτι σαν το δικό μας «γείτσες»), όταν μια συμμαθήτριά της φτερνίστηκε μέσα στην τάξη.


Η Kendra Turner, μαθήτρια του σχολείου της επαρχίας Dyer του Tennessee, είπε ‘bless you’ σε μια συμμαθήτριά της που φτερνίστηκε και η δασκάλα της είπε ότι η φράση αυτή «προέρχεται από την εκκλησία».


«Είπε ότι δεν επιτρέπει θρησκευτική γλώσσα στην τάξη της και τότε της είπα ότι είναι δικαίωμά μου από το σύνταγμα», είπε η Turner στο κανάλι WMC.


Όταν υπερασπίστηκε τον εαυτό της, η δασκάλα είπε στην Turner να δει τον διευθυντή. Η μαθήτρια είπε ότι έπρεπε να αποβληθεί μέχρι να τελειώσει η σχολική περίοδος!


Η διεύθυνση του σχολείου είπε στους γονείς του κοριτσιού ότι η κόρη τους φώναξε “bless you” σε όλη την αίθουσα και έκανε τους μαθητές να αποσπάται η προσοχή τους από το μάθημα.


Η διεύθυνση είπε ακόμα στους γονείς της, ότι η δασκάλα ισχυρίστηκε ότι η κόρη τους είναι επιθετική και δημιουργεί διακοπές στο μάθημα.


Αλλά η Becky Winegardner, πάστορας νεολαίας της εκκλησίας που πάει η Turner, διαφωνεί με τις ενέργειες του σχολείου.


«Υπάρχουν αρκετοί μαθητές που μιλάνε για αυτήν την εκπαιδευτικό ότι τους μιλούσε πολύ απαξιωτικά σχετικά με την πίστη τους», είπε η Winegardner στο WMC. «Αυτό ήταν κάτι που μάθαμε πρόσφατα, τις τελευταίες εβδομάδες μόλις μετά την έναρξη του σχολείου και εγώ είπα σε όλους εκείνους τους μαθητές ποια είναι τα δικαιώματά τους».


Το WMC αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλες «απαγορευμένες» εκφράσεις στο πλαίσιο των κανόνων της τάξης και έχουν αναρτηθεί στο πίνακα του δασκάλου μαζί με το “bless you.”


Μερικοί από τους συμμαθητές της Turner είπαν ότι την Τρίτη φόρεσαν για συμπαράσταση μπλουζάκια με το ‘bless you’! Η ίδια εξήγησε ότι δεν θέλει να δημιουργεί πρόβλημα στη δασκάλα της, αλλά το έκανε για να υποστηρίξει την πίστη της, ό,τι και να γίνει.


«Είναι εντάξει να υπερασπίζεσαι τον Θεό και αυτό είναι συνταγματικό μας δικαίωμα: γιατί έχουμε από το Σύνταγμα το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκείας και της ελευθερίας του λόγου», είπε η Turner στο WMC.
 

ΚΟ: Η ευχή «με τις υγείες σου» (ή με συντομία "γείτσες") μάλλον μας έρχεται από μερικές χιλιάδες χρόνια πριν. Οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να λένε "ας σε προσέχει ο Δίας" ή "είθε να έχεις καλή υγεία". Οι αρχαίοι Έλληνες εύχονταν επίσης "καλή και μακρά υγεία". Η φράση «με τις υγείες σου» (στα αγγλικά "God bless you") αποδίδεται στον Πάπα Γρηγόριο το Μέγα, ο οποίος την άρθρωσε τον 6ο αιώνα όταν ξέσπασε επιδημία βουβωνικής πανώλης. Το φτέρνισμα ήταν ένα ξεκάθαρο σύμπτωμα της πανούκλας.


ΣΧΟΛΙΟ:
Θά κατανοήσουμε άραγε ποτέ μας τήν τρομακτική σπουδαιότητα γιά τήν "διαιώνιση τής πίστης'' πού έχει η ενότης Εκκλησίας καί κράτους, πού μέ φοβερό πάθος πολεμούν οι αποτειχισμένοι καί οι παλαιοημερολογίτες;; Ανθρωποι χωρίς παιδιά, χωρίς μέλλον;!
Αμέθυστος

12 σχόλια:

Dometios είπε...

Ρε φανατιλα τι σχεση εχει το αρθρο με τους παλαιοημερολογίτες....Οι αθεοι, οι μασωνοι ,οι οβραιοι ,οι μουσουλμάνοι ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ κρατικη ενωτητα???ΕΛΕΟΣ....

amethystos είπε...

Χρειάζεται καί λίγο μυολό φίλε. ΛΙΓΟ..

Dometios είπε...

ευτυχως που το εχεις εσυ.πρεπει να φυγεις από την ομαδα...χαλας το μπλοκ...

amethystos είπε...

Πργματικά ευτυχώς. Προσπάθησα νά απομακρυνθώ από τά βουβάλια καί μάλλον τά κατάφερα.

Dometios είπε...

Αν σε ειχα στο στρατο θα σε εστελνα στο ψυχιατριο.....

amethystos είπε...

Πρόσεξε γιατί είσαι καί μικρός...

Dometios είπε...

Ειμαι 67 ετων με πλακα +2 στον ωμο κ αετο στην καρδια στο κυπριακο που εσυ κοιμοσουν ειχα 4 λεπτα πανω από την Λευκωσια κ εγκαταλειωη κοντα στην Κρητη λογω καυσιμων.Ειχα την Τιμη να είμαι μαθητης του Ρωμανιδη κ ταλειωσα με ένα Μαστερ θεολογιας καταλαβες ω προπετη βιβλιοπωλη ? Μαθε από τα κειμενα σου να απαντας χριστιανικα η τραβα στον 8ο οροφο του ΓΝΑ....

amethystos είπε...

Μάς κόμπλαρες. Παρ' όλα αυτά φίλε δέν ξέρεις ανάγνωση. Εβαζε μυαλό ο Ρωμανίδης;;; Εννοούσα φίλε ότι είσαι μικρός στό μυαλό. Δέν μεγαλώνει βλέπεις μέ τά χρόνια. Εμφανίστηκες μέ βρυχηθμούς καί απαιτείς καί σεβασμό. Ξέρεις πώς είναι η ερώτηση; Η οποία δικαιούται απάντηση;; Γιατί νά συκοφαντείς τόν καυμένο τόν Ρωμανίδη!!Τί σούφταιξε;;;

χαλαρωσε είπε...

η επιβεβαιωση του σχολιου. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Αν εχεις καυσιμα πανε για διδακτορικο, ετσι για να εννοησεις φιλε οτι μονο σου ριχνεις τα αεροπλανα. Καλο χειμωνα και καλη μετανοια.

Dometios είπε...

Το ΓΝΑ σε περιμενει αναιδεστατε...

amethystos είπε...

Είσαι υψιπετής φίλε δέν σέ πιάνουμε.Καί ίσως γι'αυτό καί ''Μή μού άπτου''.

χαλαρωσε είπε...

απαπητε το γεγονος οτι ησουν μαθητης του π. Ρωμανιδη δεν σε απαλλασει από το προπατορικο αμαρτημα. Καλη μετανοια. Και επειδη ετυχε να διαβασω αυτο εδω στον ιστοτοπο στο προτεινω να το διαβασεις.

Ένας μεγάλος ιεράρχης, ό άγιος Τυχών του Ζαντόνσκ, λεει το εξής: «Τις αμαρτίες πού βλέπουμε στους άλλους τις έχουμε και εμείς». Αυτό είναι πολύ σωστό.
Όλες οι αμαρτίες πού βλέπουμε στους άλλους υπάρχουν και μέσα μας, ίσως σε βαθμό πιο μικρό, αλλά έχουμε το ίδιο ακάθαρτη καρδιά πού ή ακαθαρσία της φανερώνεται με τις προσβολές του πλησίον και το μίσος εναντίον του. Τέτοια ακαθαρσία υπάρχει στην καρδιά κάθε ανθρώπου. Γι' αυτό, τον λόγο του μεγάλου Ιεράρχη πρέπει να τον θυμόμαστε και να τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας.