Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Παλαιόν και Νέον Ημερολόγιον

ΠΡΟΛΟΓΟΣ


            Το «Ημερολογιακόν Ζήτημα» από ετών ταράσσει την Εκκλησίαν. Σημείον αντιλεγόμενον έχει καταστή.

            Οι Παλαιοημερολογίται διακηρύττουν απεριφράστως ότι ακολουθούν το «σωστόν», το «γνήσιον», εξ ου και αυτοκαλούνται «Γνήσιοι – Ορθόδοξοι – Χριστιανοί», Γ.Ο.Χ., φθάσαντες εις το σημείον να πιστεύουν και να διακηρύττουν ότι ο Παράδεισος είναι μόνον δι’ αυτούς. Δι’ ημάς δε τους υπολοίπους, τους Νεοημερολογίτας, τους «Φράγκους», τους «Σχισματικούς», τους «αιρετικούς» ως μας αποκαλούν, παραμένει η Κόλασις.

            Ακόμη διακηρύττουν απεριφράστως ότι τα Μυστήριά μας είναι άκυρα, καθ’ ο «άχαρα», άνευ χάριτος.

            Οι του Νέου δε Ημερολογίου, ως επί το πλείστον, αδιαφορούν δια τα προαναφερθέντα, ωρισμένοι αντιδρούν, άλλοι περνούν και εις την αντεπίθεσιν και ολίγοι προβληματίζονται προ των κατηγοριών των Παλαιοημερολογιτών μη γνωρίζοντες τι να πράξουν.
            Υπάρχουν λοιπόν θέματα, κατά την γνώμην μας, εις αμφοτέρας τας παρατάξεις, που άλλοτε ολίγον άλλοτε πολύ κερδίζει εξ αυτών μόνον ο Διάβολος.
            Το παρόν, έργον ανέκδοτον, απάντησις εις τινα Θεολόγον Μοναχόν, του αειμνήστου Πατρός Ιωήλ Γιαννακόπουλου, γνωστού απολογητού των Ορθοδόξων θέσεων, έρχεται να ρίξη άπλετον φως εις το εν προκειμένω αντιλεγόμενον ζήτημα του Ημερολογίου και να καταστήση αναπολογήτους όλους εκείνους, οίτινες καταδικάζουν την ενέργειαν της Εκκλησίας, (ενός ζωντανού Οργανισμού), ώστε να διορθώση το Ημερολόγιον, αλλά και να διαφωτίση τους θέλοντας, ίνα ούτω ειρηνεύσουν αι συνειδήσεις και μη κερδίζη πλέον ο Διάβολος.
            Το παρόν εκδίδεται εκ χειρογράφου, ευρισκομένου εις χείρας πνευματικού τέκνου του αειμνήστου Κληρικού, εις το οποίον είχε κάμει διορθώσεις τινάς ο ίδιος ο συγγραφεύς ολίγον προ της εκδημίας του (Δεκέμβριος 1966).

ΠΑΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ

            Οι Παλαιοημερολογίται μου είναι άνθρωποι συμπαθείς, διότι παρ’ όλην την άγνοιαν που έχουν εις το Παλαιοημερολογιτικόν ζήτημα, έχουν ζήλον και φόβον Θεού. Δια τον λόγον αυτόν δεν ηθέλησα να ασχοληθώ ούτε προφορικώς εις διάλεξίν μου τινά περί του Παλαιοημερολογιτικού ζητήματος, ούτε να γράψω και δημοσιεύσω τι περί αυτού. Εθεώρησα σκοπιμώτερον να ασχοληθώ συγγραφικώς περί τον υπομνηματισμόν της Παλ. Διαθήκης και γύρω από τους Ευαγγελικούς, Χιλιαστάς και λοιπά θέματα προς διαφωτισμόν τους ευσεβούς λαού μας και ουδόλως με τους Παλαιοημερολογίτας.
            Εις όμως παλαιοημερολογίτης Θεολόγος Μοναχός, αντί να ασχοληθή και αυτός με τόσας αιρέσεις που κατακλύζουν την Πατρίδα μας, ήτοι Χιλιαστάς, Ευαγγελικούς κ.λ.π. και να γράψη τι κατ’ αυτών, καταφέρεται καθ’ ημών γραπτώς και προφορικώς, ονομάζων ημάς κακοδόξους, αιρετικούς, αβαπτίστους. Δεν αρκείται εις την γενικήν και ανώνυμον αυτήν καταφοράν καθ’ ημών, αλλά κατ’ επανάληψιν εις το παρελθόν έγραψε κατ’ εμού προσωπικώς και εσχάτως εις το τελευταίον βιβλίον του: «Ποία η διαφορά μεταξύ Παλαιού και Νέου Ημερολογίου» με αποκαλεί εν σελίδι 19 νεωτεριστήν, πάντα δε νεωτεριστήν θεωρεί εν σελίδι 43 αβάπτιστον.
            Έπειτα απ’ όλα αυτά, νομίζω, ότι δεν έπρεπε να σιωπήσω, διότι η σιωπή μου δύναται να θεωρηθή ως αδυναμία μου ή ως σιωπηρά συγκατάθεσις μου εις το Παλαιοημερολογιτικόν ζήτημα. Επειδή δε ο Μοναχός ούτος φέρει τον τίτλον του Θεολόγου, η σιωπή μου θα επηρεάση ακόμη περισσότερον τους αναγνώστας του βιβλίου του.
            Απεφάσισα λοιπόν να απαντήσω. Και ιδού πως: Θα βασισθώ εις το τελευταίον βιβλίον του «Ποία η διαφορά μεταξύ Παλαιού και Νέου Ημερολογίου» και με την βοήθειαν του Πηδαλίου της Εκκλησίας μας και με τας γνώμας των Αγίων Πατέρων και τα δεδομένα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας θα φέρω εις φως όλους τους παραλογισμούς και τας πλάνας του εν λόγω Μοναχού.
            Και συγκεκριμένως: Επειδή ούτος α) συγχέει το νέον ημερολόγιον με το Γρηγοριανόν, το Παπικόν ημερολόγιον, β) αγνοεί τον τρόπον του κανονισμού του Πάσχα υπό της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, γ) αγνοεί τον τρόπον του εορτασμού της μεγάλης ακινήτου εορτής των Χριστουγέννων και των συναφών προς αυτήν εορτών και δ) δεν έχει ιδέαν περί παραδόσεων, Εκκλησίας και σχίσματος, θα διαιρέσω την απάντησίν μου εις τέσσαρα μέρη:
            α) Ιουλιανόν και Γρηγοριανόν Ημερολόγιον, β) το Πάσχα και ο χρόνος εορτασμού του κύκλου των κινητών εορτών, γ) τα Χριστούγεννα και αι συναφείς προς αυτά ακίνητοι εορταί και δ) αι παραδόσεις της Εκκλησίας, η Εκκλησία μας και το σχίσμα.

Α’ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ

            Ο εν λόγω Μοναχός συνταυτίζει το Νέον Ημερολόγιον, το οποίον ακολουθούμεν ημείς οι Νεοημερολογίται, με το Γρηγοριανόν ή Παπικόν ή Φραγκικόν Ημερολόγιον εν σελίδι ΙΙ του εν λόγω βιβλίου του, εν ω το υπ’ αυτών ακολουθούμενον Παλαιόν (Ιουλιανόν) Ημερολόγιον θεωρεί εν την αυτή σελίδι ως πατροπαράδοτον γνήσιον Εκκλησιαστικόν Ημερολόγιον.
            Όχι, αγαπητέ Μοναχέ! Έχεις παχυλήν άγνοιαν του Ημερολογίου ή εν γνώσει σου σκοτίζεις και διαστρέφεις τα πράγματα. Το νέον Ημερολόγιον, το οποίον ακολουθούμεν ημείς, δεν είναι Γρηγοριανόν, Παπικόν, Φραγκικόν, όπως το ονομάζεις συ, αλλά Ιουλιανόν. Θέλεις απόδειξιν αυτού; Άκουσον:
            Πρώτον: Άνοιξε μίαν οιανδήποτε Κοσμογραφίαν που διδάσκεται εις τας ανωτέρας τάξεις του Γυμνασίου. Θα ίδης εις το κεφάλαιον περί του Ημερολογίου την διαφοράν Γρηγοριανού και Ιουλιανού Ημερολογίου από απόψεως καθαρώς ημερολογιακής. Ιδού τι λέγει η Κοσμογραφία της ΣΤ’ τάξεως του Γυμνασίου εν σελ. 5: Γνωρίζομεν ότι το έτος αποτελείται ακριβώς από 365,242217 ηλιακάς ημέρας. Η διάρκεια του πολιτικού έτους του Ιουλιανού Ημερολογίου είναι 365 ημέρας και ¼ της ημέρας, διότι ανά τέσσερα χρόνια προστίθεται μία ημέρα η 29η Φεβρουαρίου. Επομένως το Ιουλιανόν Ημερολόγιον υπερέχει, είναι μεγαλύτερον του πραγματικού έτους κατά (365, 25-365, 242217) = 0,007783 ηλιακάς ημέρας. Η διαφορά αύτη εντός 400 ετών ανέρχεται εις 3,1132 ημέρας ανά 400 έτη. Ίνα διορθώση το σφάλμα τούτο ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ’, βοηθούμενος υπό του αστρονόμου LILIO, διέταξεν όπως η μετά την 4ην Οκτωβρίου 1582 ημέρα κληθή 15η Οκτωβρίου και ουχί 5η Οκτωβρίου. Ίνα δε μη εις το μέλλον επαναληφθή το σφάλμα αυτό, ώρισεν όπως εντός 400 ετών μη λαμβάνωνται 100 δίσεκτα έτη, ως γίνεται κατά το Ιουλιανόν Ημερολόγιον, αλλά μόνον 97. ούτω κατά το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον, η χρονολογία υστερεί εντός 400 ετών, μόνον κατά 0,1132 ημέρας.
            Πρέπει να παρέλθουν 4.000 έτη, όπως η χρονολογία υστερήση κατά 1,132 ημέρας.
            Προς διόρθωσιν του Ιουλιανού Ημερολογίου ώρισεν ο Πάπας Γρηγόριος όπως τα έτη των αιώνων (λόγου χάριν 1600, 1700, 1800) μη είναι δίσεκτα, εκτός αν ο αριθμός των εκατοντάδων διαιρήται δια 4. Ούτω το έτος  1600 ήτο δίσεκτον κατά το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον, διότι ο αριθμός των εκατοντάδων 16 είναι διαιρετός δια 4, δια το Ιουλιανόν Ημερολόγιον είναι ομοίως δίσεκτον, διότι ο αριθμός 1600 είναι διαιρετός δια 4. Τα έτη όμως 1700, 1800, 1900 είναι δίσεκτα κατά το Ιουλιανόν Ημερολόγιον, διότι οι αριθμοί ούτοι 1700, 1800, 1900 είναι διαιρετοί δια 4, δια το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον δεν είναι δίσεκτα, διότι οι αριθμοί των εκατοντάδων 17, 18, 19  δεν είναι διαιρετοί δια 4.
            Ούτω μετά πάροδον από σήμερον 1600 περίπου ετών, όσα περίπου παρήλθον από της Α’ Οικουμενικής Συνόδου μέχρι σήμερον, ημείς, επειδή ακολουθούμεν το Ιουλιανόν Ημερολόγιον και θα έχωμεν δίσεκτα έτη τα διαιρετά δια 4, θα έχωμεν νέαν διαφοράν 13 ημερών, εν ω το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον δεν θα έχη, διότι ανά 400 έτη θα έχη 97 δίσεκτα έτη και ουχί 100.
            Ιδού η διαφορά Νέου Ημερολογίου που ακολουθούμεν ημείς και του Γρηγοριανού, το οποίον ακολουθούν οι Δυτικοί από καθαρώς ημερολογιακής απόψεως! Εκείνοι θα έχουν 97 έτη δίσεκτα ανά 400 έτη, ημείς όμως θα έχωμεν 100. ο Πάπας Γρηγόριος δεν ηρκέσθη εις την ημερολογιακήν αυτήν μεταρρύθμισιν. Προσήρμοσε και το Πάσχα του προς το Ημερολόγιον του αγνοήσας το Πάσχα των Εβραίων και την απόφασιν της Α’ Οικουμενικής Συνόδου σχετικήν με το Χριστιανικόν Πάσχα και το Εβραϊκόν.

Β’ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

            Εάν ανοίξωμεν το Πηδάλιον, θα ίδωμεν εις την σελίδα 9, ότι 4 σημεία είναι εκείνα τα οποία πρέπει να τηρώνται δια την εορτήν του Πάσχα!
α) Εαρινή ισημερία.
β) Πρώτη πανσέληνος μετά την ισημερίαν ταύτην.
γ) Μετά το Νομικόν Πάσχα και
δ) Η πρώτη Κυριακή μετά από όλα αυτά
Το Γρηγοριανόν ή Παπικόν Ημερολόγιον λαμβάνει υπ’ όψιν του μόνον τα τρία: Εαρινήν ισημερίαν, πανσέληνον και Κυριακήν. Αγνοεί εντελώς το Νομικόν Πάσχα των Εβραίων. Ούτως οι Παπικοί συνεορτάζουν το Πάσχα των μετά των Εβραίων ή προηγούνται αυτού παρά τον 7ον Κανόνα των Αποστόλων και παρά την ιστορικήν ακρίβειαν, καθ’ ην ο Κύριος ανέστη μετά το Πάσχα των Εβραίων. Ημείς όμως οι Νεοημερολογίται λαμβάνομεν υπ’ όψιν και τα 4 σημεία του Πάσχα και ούτω διαφέρομεν του Γρηγοριανού ή Παπικού Ημερολογίου και Εκκλησιαστικώς. Εορτάζομεν δηλαδή το Πάσχα μας μετά το Πάσχα των Εβραίων, συμφώνως με την διάταξιν της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.
Επομένως: Ημερολογιακώς και Εκκλησιαστικώς διαφέρομεν σεις και ημείς με το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον. Σεις και ημείς ακολουθούμεν Ημερολογιακώς και Εκκλησιαστικώς το Ιουλιανόν Ημερολόγιον!
Διατί συνταυτίζεις τελείως το Νέον Ημερολόγιον, αυτό που ακολουθούμεν ημείς, με το Παπικόν Γρηγοριανόν, αφού υπάρχη τόση μεγάλη διαφορά από Ημερολογιακής  και Εκκλησιαστικής απόψεως μεταξύ των; Αλλοίμονον σου! Θα δώσης μεγάλον λόγον εις τον Θεόν. Μαντεύω την αντίρρησίν σου. Θα μου είπης: Διατί να γίνη η προώθησις των 13 ημερών; Σου απαντώ: Η προώθησις αύτη μόνη της δεν έθιξε το Ιουλιανόν Ημερολόγιον, αλλά το μηνολόγιον του Ημερολογίου τούτου. το Ημερολόγιόν μας παρέμεινεν και θα παραμείνη Ιουλιανόν. Ιουλιανόν έχετε σεις. Ιουλιανόν έχομεν και ημείς. Χώνεψέ το καλά αυτό μέσα εις το μυαλό σου. Μόνον ότι το ιδικόν μας Ιουλιανόν είναι διορθωμένον.
Και πάλιν θα μου είπης: Έστω. Διατί να μεταβληθή το μηνολόγιον του Ιουλιανού Ημερολογίου; Σου απαντώ: Γνωρίζομεν από το Πηδάλιον της Εκκλησίας μας ότι οι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, που εκανόνισαν το Πάσχα με βάσιν την εαρινήν ισημερίαν, είχον τότε εαρινήν ισημερίαν 21 Μαρτίου. Αυτό μας το λέγει το Πηδάλιον. Ιδέ σελίδα 9. Μετά την πάροδον όμως 1600 περίπου ετών από τότε μέχρι σήμερον, εξέπεσαμεν από την ημερομηνίαν εκείνην και εφθάσαμεν να έχωμεν εαρινήν ισημερίαν την 8ην Μαρτίου. Και αυτό αναφέρεται εις το Πηδάλιον. Ιδέ σελίδα 9. Με ένα πήδημα λοιπόν 13 ημερών ημείς οι λεγόμενοι «Νεοημερολογίται» έχομεν εαρινήν ισημερίαν εκείνην που είχον οι Άγιοι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Ούτω έχομεν την παλαιάν ημερομηνίαν της εαρινής ισημερίας, 21 Μαρτίου, ενώ σεις έχετε την νέαν ημερομηνίαν της ισημερίας ταύτης, 8 Μαρτίου. Επομένως ημείς ακολουθούμεν την παλαιάν ημερομηνίαν, σεις την νέαν ημερομηνίαν. Ημείς πηγαίνομεν με το παλαιόν Ιουλιανόν Ημερολόγιον της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, σεις με το Νέον Ιουλιανόν Ημερολόγιον. Κατά συνέπειαν ημείς είμεθα όντως Παλαιοημερολογίται και σεις Νεοημερολογίται, διότι και πάλιν σου επαναλαμβάνω έχομεν την 21ην Μαρτίου ως εαρινήν ισημερίαν όπως είχον οι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ενώ σεις εξεπέσατε και έχετε την 8ην Μαρτίου.
Θα μου είπης: Διατί ο Άγιος Νικόδημος μαζί με τον Χρυσόστομον εις τα υποσημειώσεις του Πηδαλίου, σελ. 9, καταφέρεται κατά της προωθήσεως των 10 ημερών υπό του Γρηγοριανού Ημερολογίου;
Απαντώ: Ο Ιερός Χρυσόστομος ουδεμίαν σημασίαν δίδει εις τας ημερομηνίας των εορτών ως κόπτεσθε σεις δι’ αυτάς. Μας το λέγει ρητώς: «Ει τω δείνα μηνί ει τω δείνα μηνί εορτάσητε το Πάσχα ουδείς ποτέ εκολάσθη ουδέ ενεκλήθη». Ήκουσες; Εάν εορτάσωμεν την τάδε του μηνός ή την τάδε του μηνός ημέραν το Πάσχα ή άλλην εορτήν ουδείς ποτέ εκολάσθη ούτε κατηγορήθη. Εκείνο το οποίον ενδιαφέρει τον Άγιον αυτόν Πατέρα είναι ο εορτασμός του Πάσχα κατά τους ορισμούς της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Ποίοι είναι οι όροι αυτοί; Μα τους αναλύει θαυμασίως ο Άγιος Νικόδημος εις τους υπομνηματισμούς του Πηδαλίου της Εκκλησίας μας. Ο Άγιος δηλαδή Νικόδημος καταφέρεται κατά του Γρηγοριανού Ημερολογίου εις τας υποσημειώσεις του Πηδαλίου του, διότι το Ημερολόγιον αυτό δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του το Πάσχα των Εβραίων και ούτω οι Δυτικοί εορτάζουν ενίοτε προ του Εβραϊκού Πάσχα ή μαζί με αυτό παρά τον 7ον Κανόνα των Αποστόλων και την ιστορικήν αλήθειαν, καθ΄ ότι ο Κύριος ανέστη μετά το Πάσχα των Εβραίων. Ιδού τι λέγει ο Άγιος Νικόδημος εις την πρώτην υποσημείωσιν αυτού του Κανόνος:
«Το να κάνη τις το Πάσχα μετά την 21ην Μαρτίου ως κάμνομεν ημείς οι Γραικοί ή μετά την 11ην Μαρτίου ως κάμνουν οι Λατίνοι δεν είναι έγκλημα. Το να σχίση όμως την Εκκλησίαν είναι αμάρτημα ασυγχώρητον».
Πως σχίζουν οι Δυτικοί την Εκκλησίαν; Μας το λέγουν ευθύς αμέσως τα σχόλια του ιδίου Αγίου Πατρός Νικοδήμου:
«Η ακρίβεια αύτη (του Γρηγοριανού Ημερολογίου) προξενεί δύο μεγάλας ατοπίας εις τους Λατίνους το να εορτάζουν δηλαδή το Πάσχα ή μετά Ιουδαίων ή προ των Ιουδαίων».
Βλέπεις λοιπόν, αγαπητέ μου, τι λέγει το Πηδάλιον; Δεν είναι έγκλημα, δεν είναι σχίσμα, ο κατά διάφορον χρόνον εορτασμός του Πάσχα, αλλά κακόν είναι να γίνεται το ιδικόν μας Πάσχα προ του Πάσχα των Εβραίων ή μαζί με αυτό. Ιδού που ο Άγιος Νικόδημος εντοπίζει την κυρίαν διαφοράν Γρηγοριανού και Ιουλιανού Ημερολογίου. Να μη γίνεται το Πάσχα μας προ ή μαζί με το Πάσχα των Εβραίων. Αυτό όμως αποφεύγεται από ημάς. Διατί λοιπόν συ ταυτίζεις και συγχέεις το Νέον Ημερολόγιον με το Γρηγοριανόν; Θα μου είπης: Δεν έπρεπε να ονομάσωμεν την 8ην Μαρτίου 21ην, ώστε να προωθήσωμεν το μηνολόγιόν μας κατά 13 ημέρας. Το Πηδάλιον μας είπεν, ως είδομεν άνω, ότι δεν είναι έγκλημα, όταν εορτάζωμεν το Πάσχα εις δύο διαφόρους χρόνους μετά την 8ην Μαρτίου ή μετά την 21ην Μαρτίου, αρκεί να γίνεται μετά το Πάσχα των Εβραίων. Πολύ περισσότερον δεν έχει ουδεμίαν σημασίαν αφού σεις και ημείς εορτάζομεν το Πάσχα την αυτήν ημέραν και η ημέρα αύτη είναι δι’ ημάς η 22α Μαρτίου και ημείς την ονομάζομεν 1ην Απριλίου. Αφού δηλαδή κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον και το Πηδάλιον της Εκκλησίας, ο κατά διάφορον χρόνον εορτασμός του Πάσχα δεν είναι έγκλημα, ουδέ καταδίκη τις, πολύ περισσότερον δεν έχει σημασίαν ο παρ’ ημίν κατά τον χρόνον μεθ’ υμών, αλλά κατά διάφορον ημερομηνίαν εορτασμός του, αρκεί να γίνεται μετά το Πάσχα των Εβραίων. Είδες ποία η διπλή διαφορά από Ημερολογιακής και Εκκλησιαστικής απόψεως μεταξύ Ιουλιανού και Γρηγοριανού; Ας έλθωμεν όμως να εξετάσωμεν πλατύτερον το θέμα του εορτασμού του Πάσχα.
Δεύτερον: Το Πάσχα: Εν σελίδι 14 του βιβλίου σου γράφεις δια το Πάσχα: «Οι Θεοφόροι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ώρισαν το Πάσχα, κατ’ έμπνευσιν του Παναγίου Πνεύματος, ίνα κυμαίνεται από 22 Μαρτίου μέχρι 25 Απριλίου». Ή αγνοείς τα πράγματα ή τα διαστρέφεις εν γνώσει σου!
Εις πρακτικά της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ουδαμού μνημονεύεται η ημερομηνία αύτη που γράφεις συ, αλλά 4 σταθερά, ως είπον και προηγουμένως, τα οποία αναφέρει το Πηδάλιον: Πρώτον: ισημερία. Δεύτερον: Πανσέληνος. Τρίτον: Νομικόν Πάσχα. Και τέταρτον: Ημέρα Κυριακή. Και επί λέξει: «Τέσσαρα τινα αναγκαία ζητούνται δια το ιδικόν μας Πάσχα. Πρώτον, ότι το Πάσχα πρέπει να γίνεται πάντοτε ύστερα από την ισημερίαν της ανοίξεως. Δεύτερον, ότι δεν πρέπει να γίνεται εις την αυτήν ημέραν με το Νομικόν Πάσχα (τα οποία ταύτα και τα δύο διορίζονται από τον 7ον Αποστολικόν Κανόνα). Τρίτον, να μη γίνεται απλώς και αορίστως ύστερα από την εαρινήν ισημερίαν, αλλά ύστερα από την πρώτην πανσέληνον, όπου τύχη μετά την ισημερίαν. Και τέταρτον, να γίνεται την πρώτην Κυριακήν ύστερα από την πανσέληνον. (Ταύτα τα δύο εκ παραδόσεως έχομεν και όχι από Κανόνα)». Πηδάλιον σελ. 9-10.
Βλέπεις, ποία είναι τα «αναγκαία», ως ονομάζεις αυτά, χρονικά σημάδια, τα «απαραίτητα», δια τον εορτασμόν του Πάσχα; Διατί λοιπόν συ θέτεις ένα μόνον όρον, την ημερομηνίαν 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου που πρέπει να κυμαίνεται το Πάσχα; Διαστρέφεις το κείμενον του Πηδαλίου, αφού ουδόλως αναφέρεται ως αναγκαίον στοιχείον του υπολογισμού του Πάσχα η ημερομηνία 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου, αλλά τα τέσσαρα «χρονόμετρα» που αναφέρθησαν: Εαρινή Ισημερία, Πρώτη Πανσέληνος, Πάσχα Εβραίων και Κυριακή.
Μαντεύω την απορίαν σου: Η ημερομηνία 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου που κυμαίνεται το Πάσχα με το Παλαιόν Ημερολόγιον ουδόλως θα ληθφή υπ’ όψιν; Πως αναγράφεται αύτη εις το τέλος των Ευαγγελίων της Εκκλησίας και βάσει αυτών κανονίζονται τα Ευαγγελικά και Αποστολικά αναγνώσματα όλου του έτους;
Αγαπητέ μου, η ημερομηνία αύτη έχει την θέσιν της, όχι όμως εκείνην που της δίδεις συ. Η ημερομηνία 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου δεν είναι μοναδική χρονολογία υπολογισμού του Πάσχα, ως την παρουσιάζεις συ, αλλά Πέμπτη κατά σειράν και συμπτωματική, διότι κανονίζεται από τα τέσσερα «αναγκαία» στοιχεία: Εαρινή ισημερία. Πανσέληνος, Πάσχα Εβραίων και Κυριακή. Συνέπεσε δηλαδή, κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδον, η εαρινή ισημερία να είναι την 21ην Μαρτίου και το Πάσχα των Εβραίων να κυμαίνεται μέχρι 20 Απριλίου, ωρίσθη το Πάσχα μας την 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου. Εάν όμως αύριον οι Εβραίοι διορθώσουν το ημερολόγιόν των κατά 13 ημέρας και ούτω το Πάσχα των γίνη ενωρίτερον του σημερινού, τότε προκειμένου να τηρηθή ένα από τα 2 απαραίτητα σημεία του 7ου Αποστολικού Κανόνος (ο ορισμός δηλαδή του Πάσχα μας μετά το Πάσχα των Εβραίων) θα πρέπει να αγνοήσωμεν την ημερομηνίαν του παλαιού 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου και να μεταφέρωμεν το Πάσχα μας ενωρίτερον. Αν θελήσωμεν να εμμείνωμεν εις την ημερομηνίαν του Παλαιού Ημερολογίου 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου, θα παραβώμεν τον 7ον Αποστολικόν Κανόνα, διότι η Εκκλησία μας ανέκαθεν την πρώτην Κυριακήν μετά το Πάσχα των Εβραίων εώρταζε το ιδικόν μας Πάσχα. Θα παραβώμεν την ιστορικήν αλήθειαν, καθόσον ευθύς μετά το Πάσχα ο Κύριος ανέστη. Τούτο εξάγεται και εκ του Πηδαλίου το οποίον, ως είπομεν και ανωτέρω, λέγει τα εξής: «Το να κάμη τις το Πάσχα μετά την 21ην Μαρτίου ως κάμνουν οι Γραικοί ή μετά την 11ην Μαρτίου, ως κάμνουν οι Λατίνοι δεν είναι έγκλημα... Ασυγχώρητον είναι το σχίσμα καθ’ ο εορτάζουν οι Λατίνοι μετά των Ιουδαίων ή προ αυτών». Ως βλέπεις  η ημερομηνία της 21ης Μαρτίου δια την εορτήν του Πάσχα δεν έχει σημασίαν, αλλά μόνον το μετά Ιουδαίων ή προ αυτών εορτάζειν το Πάσχα. Βλέπεις λοιπόν, τι διώρισαν οι Άγιοι Πατέρες μας ως χρονολογικά σημεία του εορτασμού του Πάσχα; Έθεσαν εαρινήν ισημερίαν, πρώτην πανσέληνον, Πάσχα Εβραίων και Κυριακήν, και όχι ημερομηνίαν 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου, ως νομίζεις συ. Ιδού η πρώτη πλάνη σου. Αγνοείς τα τέσσερα αναγκαία σημεία, τα βασικά του Πάσχα: Εαρινή ισημερία, Πανσέληνος, Πάσχα Εβραίων και Κυριακή και αναφέρεις πέμπτον και συμπτωματικόν ως μοναδικόν όρον: 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου!
Η πλάνη σου αύτη προέρχεται από άλλην άγνοιαν. Νομίζεις ότι η ισημερία δεν είναι σταθερά και ευρίσκεις ως σταθεράν βάσιν του υπολογισμού του Πάσχα την ημερομηνίαν 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου. Δια τούτο γράφεις εν σελίδι 14: «Οι Πατέρες είχον πλήρην επίγνωσιν ότι η ισημερία δεν είναι σταθερά... Οι θείοι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου κατεβίβασαν την ισημερίαν εις την 21ην Μαρτίου...». Ουδέποτε περίμενα από Θεολόγον να λέγη τόσον αμαθή πράγματα! Η ισημερία, αγαπητέ μου, είναι σταθερά. Δι’ αυτό το Πηδάλιον την ονομάζει «μέτρον διαιρετικόν του τελείου ενιαυτού». Ιδέ σελίδα 10. Μεταβλητή είναι η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας, διότι αύτη εις την εποχήν των Αποστόλων ήτο 22α Δρύστου, του Μαρτίου, κατά δε την εποχήν της Α’ Οικουμενικής Συνόδου την 21ην Μαρτίου, και σήμερον την 8ην Μαρτίου με το παλαιόν. Τούτο αναφέρει το Πηδάλιον εις σελίδα 10. Άλλο πράγμα λοιπόν είναι η εαρινή ισημερία και άλλο η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας. Το πρώτον, η εαρινή ισημερία, είναι σταθερόν και ως τοιούτον είναι «διαιρετικόν του τελείου ενιαυτού», το δε δεύτερον, η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας, είναι μεταβλητόν και μετέπεσεν από 23 Μαρτίου μέχρι 8 Μαΐου. Και έπειτα γράφεις: « Οι Πατέρες κατεβίβασαν την ισημερίαν εις την 21ην μηνός Μαρτίου». Καλέ μου άνθρωπε: Οι Πατέρες κατεβίβασαν την ισημερίαν; Η ισημερία είναι σταθερά. Η ημερομηνία της κυμαίνεται. Χώρισε τα πράγματα αυτά εις το μυαλό σου και μη εντροπιάζεις το όνομα του Θεολόγου. Άλλο πράγμα είναι η ισημερία, η οποία ως σταθερά και πάλιν λέγω, κατά το Πηδάλιον, σελίς 10, είναι «μέτρον διαιρετικόν του τελείου ενιαυτού», άλλο δε η ημερομηνία της ισημερίας, ήτις κυμαίνεται.
Μετά τας δύο αυτάς πλάνας σου γύρω από το Πάσχα έρχεται και τρίτη πλάνη σου. Εν σελίδι 15 γράφεις: «Τους Λατίνους ελέγχει ο θείος Χρυσόστομος ως σχισματικούς και ομολογεί ότι οι Θεόπνευστοι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ώρισαν ως ημέραν ισημερίας την 21ην Μαρτίου». Τόσον ανιστόρητος είσαι; Ο Χρυσόστομος έζησεν τον 4ον αιώνα. Πως είναι δυνατόν να ελέγχη ο Θείος αυτός Πατήρ το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον, το οποίον έγινε έπειτα από 1100 χρόνια; Αναφέρει βέβαια το Πηδάλιον κάτι επ’ αυτού. Τούτο όμως έχει ανάγκην διασαφήσεως. Δεν έπρεπε συ ως Θεολόγος να ανατρέξης εις την πηγήν, το ίδιον κείμενον του Ιερού Χρυσοστόμου, και να ίδης, τι ακριβώς λέγει ο Άγιος Πατήρ, δια να εννοήσης την συμπεπυκνωμένην αυτήν σημασία του εν τω Πηδαλίω;
Άκουσε λοιπόν να μάθης τι λέγει ο Ιερός Χρυσόστομος επ’ αυτού.
Επί της εποχής του Χρυσοστόμου έζων Χριστιανοί τινες, οι οποίοι, ακολουθούντες παλαιάν παράδοσιν του Αγίου Πολυκάρπου Σμύρνης, στηριζόμενοι και εις το του Αποστόλου Παύλου «Και γαρ το Πάσχα ημών υπέρ ημών ετύθη Χριστός» Α’ Κορινθ. 5, 7, εώρταζον το Πάσχα κατά την 14ην του μηνός Νισάν, Μαρτίου, ότε ο Κύριος εσταυρώθη. Η Α’ Οικουμενική Σύνοδος ώρισε να τελήται το Πάσχα την πρώτην Κυριακήν μετά το Πάσχα των Εβραίων, διότι μετά το Πάσχα των Εβραίων ανέστη ο Κύριος. Ούτω οι Χριστιανοί οι εορτάζοντες το Πάσχα κατά την 14ην του Μαρτίου τεσσαρεσκαιδεκατίται ονομαζόμενοι (Στεφανίδης Ιστορία 1, 101), εώρταζον μετά των Ιουδαίων και είχον Πάσχα σταυρώσιμον. Η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος ώρισε να γίνεται Πάσχα αναστάσιμον, την πρώτην Κυριακήν μετά το Πάσχα των Εβραίων. Ο Ιερός  αυτός Πατήρ θέλει να απομακρύνη τους Χριστιανούς από το σταυρώσιμον Πάσχα και να τους οδηγήση εις το αναστάσιμον Πάσχα. Εκείνοι επιμένουν και εορτάζουν Χριστιανικόν Πάσχα συγχρόνως με τους Εβραίους και ο Ιερός Πατήρ τους ελέγχει. Και ιδού τι λέγει: «Ιδού γουν κατά τον παρόντα ενιαυτόν η πρώτη των αζύμων εις Κυριακήν ημέραν εμπίπτει και η ανάγκη πάσαν νηστεύσαι την εβδομάδα....» (Τομ. ΙΙ, 398. BAREILLE).
Εκείνοι όμως δεν ήθελον και έλεγον: «Τοσούτον ενήστευσα χρόνον και νυν μεταθήσομαι;» Ενήστευσα τόσην τεσσαρακοστήν και να μεταθέσω τώρα την εορτήν του Πάσχα; Η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος ώρισε το Πάσχα ημέραν Κυριακήν μετά το Πάσχα των Εβραίων. Τότε ο Πατήρ τους ελέγχει: «Ει γαρ εσφάλλετο η Εκκλησία ου τοσούτον κατόρθωμα από της των χρόνων ακριβείας ην, όσον το έγκλημα από της διαιρέσεως και του σχίσματος». Επομένως ο Άγιος Πατήρ καταφέρεται κατά των Παλαιοημερολογιτών της εποχής του, διότι δεν θέλουν να τηρήσουν τον κανών της Α’ Οικουμενικής Συνόδου περί του εορτασμού του Πάσχα την πρώτην Κυριακήν μετά το Πάσχα των Εβραίων. Δια τον αυτόν περίπου λόγον λαμβάνει και το Πηδάλιον τον λόγιον του Αγίου Πατρός και καταφέρεται κατά των Δυτικών, διότι εορτάζουν το Πάσχα ούτοι προ των Ιουδαίων ή μαζί με αυτούς παρά τον Κανόνα και ούτοι της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Ουδαμού ο Ιερός Πατήρ αναφέρει ότι οι Πατέρες ώρισαν 21ην Μαρτίου την ισημερίαν. Δεν κάμνει λόγον ο Ιερός Πατήρ περί ημερομηνίας, αλλά περί εορτασμού του Πάσχα μας, μετά Πάσχα των Εβραίων εν ημέρα Κυριακή.
Πόσο λοιπόν πλανάσαι!
Τέταρτη πλάνη σου γύρω από το Πάσχα. Γράφεις εν σελίδι 39 κεφ. 51ον:  «Η κατά 13 ημέρας προώθησις του ημερολογίου φέρει την εορτήν του Αγίου Γεωργίου, ούτινος η ασματική ακολουθία είναι συνυφασμένη με χαρμόσυνα τροπάρια της Αναστάσεως του Κυρίου προ του Πάσχα, οπότε η προκύπτουσα αταξία εις την Εκκλησιαστικήν διάταξιν φθάνει εις ανίερον κωμικοποίησιν της θρησκευτικής πίστεως, προς παράκαμψιν της οποίας η σχισματική Εκκλησία της Ελλάδος μεταθέτει την εορτήν ταύτην εις άλλην ημέραν μετά το Πάσχα, αλλ’ όμως αυθαιρέτως και αντικανονικώς. Σημειωτέον ότι η εορτή αύτη του Αγίου Γεωργίου κατά το Παλαιόν Ημερολόγιον συμπίπτει πάντοτε με το Πάσχα σπανιώτατα δε και κατ’ αυτήν την ημέραν του Πάσχα».
Εδώ συλλαμβάνεσαι επ’ αυτοφώρω ψευδόμενος ασυστόλως. Γράφεις, ότι η εορτή του Αγίου Γεωργίου κατά το Παλαιόν ημερολόγιον «συμπίπτει πάντοτε με το Πάσχα σπανιώτατα δε και κατ’ αυτήν την ημέραν του Πάσχα»
Καλέ μου άνθρωπε! Αφού η εορτή του Πάσχα φθάνει το βραδύτερον την 25ην Απριλίου, ως γράφεις ο ίδιος εν σελίδι 25, και η εορτή του Αγίου Γεωργίου είναι 23 Απριλίου, δεν θα συμβή με το παλαιόν ημερολόγιον να συμπέση η εορτή του Αγ. Γεωργίου την Μ. Παρασκευήν, αν το Πάσχα φθάση το έσχατον όριον της 25ης Απριλίου, ή το Μέγα Σάββατον, αν το Πάσχα γίνη την 24ην Απριλίου; Όταν λοιπόν κατά το παλαιόν ημερολόγιον το Πάσχα έλθη τόσον αργά, 24 ή 25 Απριλίου, και η εορτή του Αγ. Γεωργίου Μ. Παρασκευήν ή το Μ. Σάββατον, τι θα κάμητε; Θα εορτάσητε την εορτήν του Αγίου Γεωργίου Μ. Παρασκευήν ή Μέγα Σάββατον; Δεν θα την μεταθέσητε και σεις την Δευτέραν του Πάσχα; « Η Εκκλησία της Ελλάδος μεταθέτει αυτήν», γράφεις, «όλως αυθαιρέτως και αντικανονικώς». Η ιδική σας μετάθεσις δεν είναι αυθαίρετος και αντικανονική;
Συνεχίζων τας ανοησίας σου λέγεις, ότι «όταν η εορτή του Αγ. Γεωργίου συμπέση προ του Πάσχα (1926-1936 κ.λ.π) έπρεπε να κάμωμεν προηγιασμένην Λειτουργίαν και να μη μεταθέσωμεν αυτήν την Δευτέραν του Πάσχα, διότι ουδείς έχει το δικαίωμα της τοιαύτης μεταθέσεως». Σεις όμως, όταν συμπέση η 23 Απριλίου, εορτή Αγίου Γεωργίου, το Μέγα Σάββατον, διατί την μεταθέτετε; Σεις έχετε το δικαίωμα μεταθέσεως, ημείς δεν έχομεν; Δι’ ημάς η μετάθεσις είναι αντικανονική, ανίερος κωμικοποίησις! Δια σας δεν είναι; Το ίδιον τυπικόν της Εκκλησίας διατάσσει την μετάθεσιν ταύτην! Διάβασέ το καλά!
Ναι, λέγεις, «Το Πάσχα τηρείται υπό των Νεοημερολογιτών  σύμφωνα με τα ορισθέντα 4 αναγκαία σημεία που ώρισε η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος.
Η προώθησις όμως 13 ημερών του μηνολογίου ετάραξε τον κύκλον των ακινήτων εορτών (Χριστούγεννα και τας εξ αυτών εξαρτωμένας χρονικώς εορτάς) και εορτάζομεν αυτάς εις ημέρας διαφορετικάς εκείνων τας οποίας ώρισεν ο Θεός»!!! Πρέπει λοιπόν να ίδωμεν βάσει της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας, αν αι εορταί αυταί, δηλ. των Χριστουγέννων και αι εξ αυτών εξαρτώμεναι εορταί, είναι υπό του Θεού ωρισμένοι χρονικώς ή ο καθορισμός των έχει άλλην πηγήν.

Γ’. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΕΟΡΤΑΙ

            Φροντίζεις να αποδείξης τον ακριβή χρόνον των εορτών των Χριστουγέννων, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Γεννήσεως του Προδρόμου, Υπαπαντής του Σωτήρος και Περιτομής εκ της εμφανίσεως του Αρχαγγέλου εις τον Ζαχαρίαν, τον πατέρα του Προδρόμου, κατά την 23ην Σεπτεμβρίου. Και γράφεις:
            «Εις το κατά Λουκάν Ευαγγέλιον Α’ 8-24: «Εγένετο δεν εν τω ιερατεύειν αυτόν (τον Ζαχαρίαν) εν τη τάξει της εφημερίας αυτού έναντι του Θεού κατά το έθος της ιερατίας έλαχε του θυμιάσαι, εισελθών εις τον ναόν του Κυρίου...» Αι ημέραι αύται, καθ’ ας έλαχεν ο Ζαχαρίας να ιερατεύη και είδε τον Γαβριήλ, είναι αι ημέραι της εορτής της Σκηνοπηγίας κατά την παράδοσιν. (Όρα μηνολόγιον μεγάλου Ωρολογίου 23 Σεπτεμβρίου και Χρυσοστόμου: Λόγος εις το γενέθλιον του Σωτήρος, Γαλανού β’ σελίδα 917-925). Ότε λοιπόν ετελείωσεν η εορτή της Σκηνομηγίας, δηλαδή κατά την 23ην Σεπτεμβρίου, εγένετο η σύλληψις του τιμίου Προδρόμου κατά την 23ην Σεπτεμβρίου, κανονισθείσα όντως υπ’ αυτού του Θεού δι’ αγγελικής οπτασίας. Η 23η λοιπόν Σεπτεμβρίου είναι η εορτή της συλλήψεως  του Αγίου Προδρόμου ορισθείσα από αυτόν τον Θεόν». (Κεφ. 8ον σελίς 19-20). Αφού δηλαδή η εμφάνισις του Αγγέλου έγινε κατά την 23ην Σεπτεμβρίου,  «τω έκτω μηνί» (Λουκ. Ι, 26) εφάνη ο Αρχάγγελος εις την Θεοτόκον, άρα έχομεν τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου την 25ην Μαρτίου. Κατά συνέπειαν μετά 9 μήνας θα έχωμεν την Γέννησιν του Σωτήρος, ήτοι την 25ην Δεκεμβρίου και την Υπαπαντήν του Σωτήρος την 2αν Φεβρουαρίου, την Γέννησιν του Προδρόμου 23 Ιουνίου».
            Ερωτάται όμως: Είναι ακριβής ο χρονικός προσδιορισμός δια την εμφάνισιν του Αγγέλου εις τον Πατέρα του Προδρόμου την 23ην Σεπτεμβρίου; Κάμνεις χρήσιν της Γραφής, της Παραδόσεως και κυρίως του Ιερού Χρυσοστόμου. Εις αυτά θα στηριχθώ και εγώ.
            Εν πρώτοις ο ιερός Χρυσόστομος δεν ορίζει ημέραν του μηνός, ημερομηνίαν, ως κάμετε σεις, αλλά μήνα Σεπτέμβριον εις την σχετικήν ομιλίαν του περί του Ευαγγελισμού του Ζαχαρίου. Πλην αυτού: Ο Ιερός Χρυσόστομος  ομιλεί περί του Ζαχαρίου του πατρός του Ιωάννου (εν σελ. ΙΙΙ, 6000 BAREILLE), ότι ήτο Αρχιερεύς και ως τοιούτος εισήλθεν εις τα Άγια των Αγίων κατά την εορτήν της Σκηνοπηγίας. Τιμώμεν και σεβόμεθα απολύτως τον Άγιον Πατέρα. Η γνώμη ούτως αύτη δεν φαίνεται να έχη ισχυρά στηρίγματα.
            Ας ίδωμεν τι περί του θέματος τούτου μαρτυρεί η Γραφή και οι Πατέρες.
            Και πρώτον η Αγία Γραφή:

            Εις τα Άγια των Αγίων εισήρχετο ο Αρχιερεύς άπαξ του έτους κατά τον έβδομον μήνα. Ο Ζαχαρίας όμως δεν ήτο Αρχιερεύς, αλλά ιερεύς. Μας το λέγει ρητώς ο Λουκάς: «εν ταις ημέραις Ηρώδου του βασιλέως της Ιουδαίας, Ιερεύς τις ονόματι Ζαχαρίας εξ εφημερίας Αβιά» Λουκ. 1, 5. Βλέπεις ο Ζαχαρίας ονομάζεται Ιερεύς. Εκτός της ρητής αυτής δηλώσεως, ότι ο Ζαχαρίας ούτος ήτο Ιερεύς, ανήκεν εις την εφημερίαν Αβιά, Λουκ. 1, 5, 8, γνωρίζομεν ότι η εφημερία Αβιά είναι ιερατική τάξις του Αβιά, ήτις κατά το Α’ Παραλ. ΚΔ, 10 ήτο όγδοη εν τη ιερατική τάξει. Πως λοιπόν ο ιερεύς Ζαχαρίας έγινε Αρχιερεύς, ώστε να εισέλθη εις τα Άγια των Αγίων, δεν δυνάμεθα να το εννοήσωμεν. (Σημείωση της ΟΟΔΕ: Ο Ζαχαρίας, ΔΕΝ ήταν Αρχιερέας, και ΔΕΝ μπήκε στα Άγια των Αγίων, όπου έμπαινε μόνο ο Αρχιερέας. Το εδάφιο του Λουκά είναι σαφές, (Λουκ. 1/α: 11), ότι ο Ζαχαρίας ήταν στο θυσιαστήριο του θυμιάματος. Το θυσιαστήριο αυτό, ήταν στα Άγια, όπου είχαν πρόσβαση όλοι οι ιερείς. Δεν ήταν στα Άγια των Αγίων).

            Αλλ’ έστω. Ας δεχθώμεν, ότι η αναγγελία της γεννήσεως του Προδρόμου εις τον πατέρα του Ζαχαρίαν, έγινε τον έβδομον μήνα και ο ιερεύς Ζαχαρίας ήτο Αρχιερεύς! Πως θα ορισθή βάσει του υπολογισμού αυτού η 23η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εμφανίσεως του Αγγέλου προς τον Ζαχαρίαν; Πως δηλαδή θα προσαρμοσθή το Ιουλιανόν ημερολόγιον, που ακολουθούμεν σήμερον και το οποίον ήρχισε το έτος 45 π.Χ., με το Εβραϊκόν ημερολόγιον το οποίον είχε σεληνιακούς μήνας και ηλιακά έτη; Είναι γνωστόν, ότι έκαστον ηλιακόν έτος έχει δώδεκα σεληνιακούς μήνας και 11 ημέρας. Προς συμπλήρωσιν λοιπόν  των 11 ημερών ανά 2 ή 3 έτη οι Εβραίοι προσέθετον ένα σεληνιακόν μήνα και είχον έτος με 13 μήνας. Ο 13ος μήνας ωνομάζετο ΒΕ – Αδάρ, δεύτερος Αδάρ. Ούτω τα έτη των Εβραίων διέφερον κατά 11 ημέρας το πρώτον του δευτέρου και κατά 20 ημέρας το πρώτον του τρίτου. Ανά 2 ή 3 έτη προσέθετον ένα ολόκληρον μήνα. Εκείνο δηλαδή το οποίον κάμνομεν ημείς με το Ιουλιανόν Ημερολόγιον προσθέσαντες 13 ημέρας έπειτα από 1600 περίπου έτη, το έκαμον οι Εβραίοι προσθέτοντες ένα μήνα ανά δύο ή τρία έτη. Μέσα λοιπόν εις αύτην την ανωμαλίαν σεληνιακών μηνών και ηλιακού έτους παρ’ Εβραίοις, πως είναι δυνατόν να ευρεθή, βάσει του υπολογισμού, ώστε να συμπέση, η ημέρα του εξιλασμού παρ’ Εβραίοις με την 23ην Σεπτεμβρίου με το Ιουλιανόν ημερολόγιον; Είναι αδύνατον! Τούτο καταφαίνεται και από τους πατέρας της Εκκλησίας και από αυτόν τον Ιερόν Χρυσόστομον, οι οποίοι ηγνοούν την ημέραν της Γεννήσεως του Χριστού! Και ιδού:

            Δεύτερον. Η παράδοσις των Πατέρων

            Α’. Εν Ιερουσαλήμ: Ο ασκητής Κοσμάς Ινδικοπλεύστης ζήσας το 500-550 μ.Χ. γράφει εν Ε’ Χριστιανική τοπογραφία (Ε.Π. 88, 9-477): «Οι Ιεροσολυμίται τοις Επιφανίοις ποιούσιν την Γένναν». Οι Χριστιανοί δηλαδή των Ιεροσολύμων κατά τα Επιφάνια, ήτοι την 6ην Ιανουαρίου, εώρταζον την Γέννησιν του Χριστού. «Εκ στοχασμού πιθανού ουκ ακριβώς δε ποιούσι τοις Επιφανίοις». Εώρταζον, λέγει ο ίδιος, τα Επιφάνεια την 6ην Ιανουαρίου όχι από εξηκριβωμένα ιστορικά δεδομένα, αλλά από πιθανότητας. (Κοντογόνου Εκκλησιαστική Ιστορία σελίς 621). Το ίδιον συμβαίνει και δια την εορτήν των Χριστουγέννων, την οποίαν συνεώρταζον μετά των Θεοφανείων. Δεν είχον δηλαδή ιστορικάς μαρτυρίας ούτε περί της ημερομηνίας της Γεννήσεως του Χριστού. Η μετά της εορτής των Επιφανείων σύνδεσις  της Γεννήσεως του Χριστού καταφαίνεται και εκ τούτου, ότι εν τη Εκκλησία των Ιεροσολύμων η σχετική Θεία Λειτουργία ετελείτο εν τω Σπηλαίω της Βηθλεέμ» (MIGNE 64,  44) (Στεφανίδου Τ.Α. 104). Ιδού μαρτυρία του Αγίου αυτού ασκητού μαρτυρούντος, ότι ηγνόουν οι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ την εορτήν των Χριστουγέννων, ως ιδιαιτέραν εορτήν.

            Β’. Εν Αιγύπτω: Ο Μοναχός Ιωάννης Κασσιανός 365 μ.Χ. ιδρυτής πολλών Μονών εν Σικελία εν COLLATIONES PATRUM «διαλέξεις Πατέρων» Χ 2, γράφει: INRA AEGYPTI REGIONEM MOS ISTE ANTIQUA TRADITIONE SERVATUR, UT PERACTO EPIPHANIORUM DIE, QUAM PROVINCIAE ISTIUS SACERDOTES VEL DOMINICI BAPTISMI VEL SECUNDUM CARNEM NATIVITATIS ESSE DEFINIUNT, ET IDCIRCO UTRIYSQUE SACRAMENTI SOLEMNITATEM NON BIFARIE, UT IN OCCIDIUS PROVINCIIS SED SUB UNA HUIUS DIEI FESTIVITATE CONCELEBRANT (REAL ENCYKLOPADIE τομ. 16ος σελίς 690).
            «Εν τη χώρα δηλ. της Αιγύπτου η αρχαία αύτη συνήθεια επεκράτησε, όπως κατά την ημέραν της τελετής των Θεοφανείων, ην της επαρχίας ταύτης οι ιερείς ορίζουν είτε ως ημέραν βαπτίσεως του Κυρίου είτε ως ημέραν γεννήσεως Αυτού και ούτω εκατέρας την ιεράν επισημότητα ουχί διττώς (εις δύο διαφόρους ημέρας ως εις τας επαρχίας της Δύσεως γίνεται), αλλά εν μια ημέρα δι’ εορτής πανηγυρίζουν». Επομένως και εν Αιγύπτω τα Χριστούγεννα εωρτάζοντο το 365 μ.Χ. κατά την εορτήν των Θεοφανείων!
            Γ’. Εν Αλεξανδρεία: Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς Στρωμ. Α’ κεφαλ. κα’, γράφει, ότι άλλοι μεν την κε’ του μηνός Παχών (20 Μαΐου), άλλοι δε την κδ’, ή κε’ του Φαρμουθί (19 ή 20 Απριλίου) ετοποθέτουν την Γέννησιν του Χριστού. (Εκκλησ. Ιστορία Κοντογόνου σελίς 32-33).
            Δ’ Εν Κύπρω: Ο Άγιος Επιφάνιος αρχάς του 3ου αιώνος γράφει εις το κατά αιρέσεων ΝΑ, 29: «Ημέρα Επιφανίων, ότε εγεννήθη εν σαρκί ο Κύριος» (Ε.Π. τομ. 41-43). (Κοντογόνου Εκκλησιαστική Ιστορία σελίς 621). Επομένως και εν Κύπρω η Γέννησις του Χριστού εωρτάζετο την ημέραν των Θεοφανείων, την 6ην Ιανουαρίου.
            Ε’. Εν Κωνσταντινοπόλει: Μη υπαρχούσης έτι εορτής ιδίας Χριστουγέννων, την 6ην Ιανουαρίου εορτήν των Θεοφανείων εωρτάζετο η Γέννησις του Σωτήρος», γράφει ο Μπαλάνος εν τη Πατρολογία του σελίς 312 εις τον βίον του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, όστις πρώτος εισήγαγε την ιδιαιτέραν εορτήν των Χριστουγέννων την 25ην Δεκεμβρίου το 379 μ.Χ. (Ε.Π. 36, 312-356).
            ΣΤ’. Εν Αντιοχεία: Η εορτή των Χριστουγέννων εισήχθη την 25ην Δεκεμβρίου του έτους 386 μ.Χ. υπό του Χρυσοστόμου. Ο ίδιος Πατήρ γράφει: «Την Γενέθλιον ημέραν του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού άδηλον μεν έτι ούσαν, προ δε ολίγων ετών γνωρισθείσαν των από της Δύσεως ελθόντων και αναγγειλάντων, ούπω δέκατον έτος, εξ ου δήλη και γνώριμος ημίν αύτη η ημέρα γεγένηται». (BAREILLE τόμ. 3ος, 592).
            Επομένως Αίγυπτος, Αλεξάνδρεια, Παλαιστίνη, Βυζάντιον, Αντιόχεια επί 300 και πλέον έτη ηγνόουν την ημέραν του Δεκεμβρίου ως ημέραν εορτής των Χριστουγέννων· ούτε ο Άγιος Κοσμάς, ούτε ο Άγιος Επιφάνιος, ούτε ο Άγιος Χρυσόστομος εγνώριζον προηγουμένως αυτήν. Μόνον εν Ρώμη ήτο γνωστή ως ημέρα εορτής των Χριστουγέννων η ημέρα αύτη, 25η Δεκεμβρίου.
            Ο Ιερώνυμος (345 μ.Χ.) γράφει:
            «EPIPHANIORUM DIES NON, UT CUIDAM PUTAI, NATALIS IN CARNE, TUNC ENIM AL CONDITUS EST ET NON APPARUIT».
            «Η ημέρα των Θεοφανείων δεν είναι ως νομίζουν τινές, η κατά σάρκα γέννησις (του Κυρίου), διότι τότε (κατά την γέννησιν) κεκρυμμένος ήτο και ουχί φανερός» (Κοντογόνου, Εκκλησιαστική Ιστορία 621). Εδώ ο Ιερώνυμος χωρίζει Χριστούγεννα και Θεοφάνεια. Αλλά και εκεί, εν Ρώμη, δεν εωρτάζετο η γέννησις του Κυρίου προ του 334-357 μ.Χ. Προ της χρονολογίας ταύτης δεν απαντά ουδεμία εορτή των Χριστουγέννων. Και αυτή η εορτή των Θεοφανείων εισήχθη το 300 μ.Χ. δια λόγους πολεμικούς – δογματικούς. (Ιδέ Στεφανίδου Ιστορίαν Τ. Α’ 104).
            Συμπέρασμα: Τριακόσια χρόνια από του Χριστού μέχρι του Χρυσοστόμου, Γρηγορίου, Επιφανίου, ουδαμού φαίνεται η εορτή των Χριστουγέννων! Λέγεις, ότι αι εορταί Χριστούγεννα και λοιπαί έχουν ορισθή υπό του Θεού. Εάν η Γέννησις του Χριστού είχεν ορισθή υπό του Θεού, θα ήτο γνωστή εις την αρχαίαν Εκκλησίαν. Διατί προ του 300 μ.Χ. ουδαμού αναφαίνεται ως ιδιαιτέρα εορτή αγομένη την 25ην Δεκεμβρίου; Διατί μέχρι το 300 μ.Χ. την εώρταζον οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης, της Αιγύπτου, της Κύπρου την 6ην Ιανουαρίου κατά τα Θεοφάνεια;
            Εάν η 25ην Δεκεμβρίου ήτο έκπαλαι γνωστή ως ημέρα Γεννήσεως του Χριστού και είχεν ορισθή υπό του Θεού, διατί ο Ιερός Χρυσόστομος να ομιλή περί εορτής νέας, ήτις εισήχθη μόλις προ δεκαετίας;
            Και τώρα σε ερωτώ: Ποίος γνωρίζει καλλίτερα την εορτήν των Χριστουγέννων, συ που την ορίζεις εις την 25ην Δεκεμβρίου ακριβώς ή η αρχαία Εκκλησία η οποία την ηγνόει επί 300 έτη; Είσαι ανώτερος συ του Αγίου Επιφανίου, Επισκόπου Κύπρου, του ασκητού Κοσμά Ινδικοπλεύστου, του περιφήμου Μοναχού Κασσιανού, οι οποίοι μαρτυρούν, ότι αι Εκκλησίαι Κύπρου, Αιγύπτου, Παλαιστίνης, εώρταζον την 6ην Ιανουαρίου;
            Είσαι ανώτερος του Χρυσοστόμου, ο οποίος ρητώς έλεγεν, όταν εξεφώνει τον λόγον του εις τα Χριστούγεννα, ότι μόλις προ 10 ετών εισήλθεν η εορτή αύτη; Πως λοιπόν καταφέρεσαι εναντίον μου και με ονομάζεις νεωτεριστήν εις το βιβλίον σου, διότι γράφω εις το βιβλίον μου «Ζωή Χριστού», ότι η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού κατά την 25ην Δεκεμβρίου δεν ωρίσθη ιστορικώς, αλλά δογματικώς; Αντικατέστησαν δηλαδή οι Πατέρες την εθνικήν ειδωλολατρικήν εορτήν του χειμερινού ηλιοστασίου με την Γέννησιν του νέου Ηλίου της Δικαιοσύνης του Χριστού.
            Την γνώμην ταύτην τονίζουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας. Ο Άγιος Αμβρόσιος παραβάλλων την εορτήν της Γεννήσεως του Χριστού προς την ειδωλολατρικήν εορτήν του ηλίου του χειμερινού ηλιοστασίου γράφει: «BENE QUODAM MODO SANCTUM HUNC DIEM NATALIS DOMINI SOLEM NOVUM VULGUS APPELATI». Καλώς την ιεράν ταύτην ημέραν γενέθλιον του Κυρίου νέον Ήλιον ο λαός καλεί». (SERMONI IN APP. BENED. P. 393 REAL ENCYKLOPADIE τόμος 16ος 690). Και ο Μάξιμος (επίσκοπος) Τουρίνου ρήτωρ του Ε’ αιώνος (MIGNE P. L. 57, 221-832) λέγει ότι ο Χριστός εγεννήθη κατά τας εθνικάς εορτάς, ίνα αντικαταστήση ταύτας.
            Ο ιερός Αυγουστίνος λέγει ότι: «Οι Χριστιανοί εορτάζουν την Γέννησιν του Χριστού, όχι ως άπιστοι ένεκα του ηλίου, αλλά ένεκα του Δημιουργού του ηλίου» (REAL ENCYKLOPADIE τόμος 16ος σελίς 690). Ιδέ και Εκκλησιαστικήν Ιστορίαν Στεφανίδου 1, 10. Ο Άγιος Προυδέντιος 348-405 μ.Χ. εν ύμνω αυτού εις την Γέννησιν του Κυρίου λέγει:
QUID EST QUOD ARCTUM CIRCULUM SOL JAM RECURRENS DESERIT? (REAL ENCYKLOPADIE τόμος 16ος σελίς 690). «Τι είναι εκείνο, το οποίον τον κύκλον (αστερισμόν) της άρκτου ο ήλιος ήδη διατρέχων εγκαταλείπει; Ο Χριστός δεν γεννάται εν τη γη, όστις αυξάνει τον δρόμον του φωτός;». Ομοίως εκφράζεται ο ιερός Παυλίνος ο Επίσκοπος Νόλης ζήσας κατά το 400 μ.Χ. (Ποίημα XIV, 15.P. 382 ED. MURATORI) NAM POST SOLSTITUM GUO CHRISTUS CORPORE NATUS SOLE NOVO GELIDIAE MUTAVIT TEMPORA BRUMAE PROCEDENTE DIE SECUM DECRESCERE NOCTES JUSSIT. (REAL ENCYKLOPADIE τόμος 16ος σελίς 690). «Μετά την τροπήν του ηλίου, ότε Χριστός σωματικώς εγεννήθη, κατά τον νέον ήλιον μετέβαλε τας ψυχράς ημέρας του χειμερινού ηλιοστασίου και διέταξε τη επιούση ημέρα αι νύκτες να μειώνωνται μετ’ αυτού».
            Βλέπεις την ιστορίαν της Εκκλησίας;
            Ναι, θα μου είπης. Επεκράτησεν όμως η ημερομηνία αύτη και έπρεπε ως παράδοσις της Εκκλησίας να τηρήται.
             Έχεις μεγάλην σύγχυσιν περί παραδόσεως και Εκκλησίας. Ας έλθωμεν λοιπόν και εις το ζήτημα αυτό.
           

Δ’ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΣΧΙΣΜΑ

            Εκείνο εις το οποίον έχεις πάθει μεγάλην σύγχυσιν είναι εις τας παραδόσεις, την Εκκλησίαν και το σχίσμα. Συμπνίγεις  την Εκκλησίαν μέσα εις τας παραδόσεις και νομίζεις ότι η Εκκλησία διευθύνεται μόνον με τας παραδόσεις της και πάσα παρέκκλισις απ’ αυτών αποτελεί σχίσμα. Εν τοιαύτη περιπτώσει πρώτος σχισματικός είσαι συ, διότι παραβαίνεις Αποστολικάς, Πατερικάς και Συνοδικάς παραδόσεις και Κανόνας ουκ ολίγους.
            Πρώτον: Παραδόσεις και Εκκλησία. Ο Απόστολος Παύλος λέγει: «Εάν ανήρ τις κομά ατιμία αυτώ εστι» Α’ Κορινθ. 11, 14. Άνδρας ο οποίος φέρει κόμην είναι άτιμος. Αι Αποστολικαί διαταγαί Α’. 3 MIGNE 1564-5 διατάσουν να κόπτωμεν την κόμην: «την τρίχα της κόμης συγκόπτειν και καθαίρειν αυτήν... ουκ έξεστί σοι τρέφειν τας τρίχας της κεφαλής σου». Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς καταφέρεται κατά της κόμης ονομάζων το τρόπον αυτόν πορνικόν. «Πορνικός ο τρόπος και άθεος...». Κλήμης Αλεξ. Παιδ. Γ’ 3 MIGNE 8, 577.
            Ο Άγιος Επιτάφιος MIGNE 42, 765-8. «Αλλότριόν εστι της καθολικής Εκκλησίας κόμη εκτεινομένη... ανήρ ουκ οφείλει κομάν».
            Ο Ιερώνυμος συνιστά να αφήνωμεν την κόμην τόσον μόνον, ώστε να καλύπτεται το δέρμα της κεφαλής, την δε άλλην να αποκόπτωμεν. MIGNE P. L. 25, 437.
            Κατά τον 11ον αιώνα ο περίφημος Αρχιεπίσκοπος Θεσ/νίκης Ευστάθιος κανονίζει τους Μοναχούς φέροντας κόμην λέγων: «Οι πλείους παρανομείτε κανταύθα τρέφοντες κόμην...» Την κόμην μας καταδικάζουν όχι μόνον αι φωναί των αγίων ανδρών, αλλά και οι κανόνες και δη ο 22ος, 42ος και 96ος της 6ης Οικουμενικής Συνόδου. Και τα διάφορα χειροτονικά αυτό διακελεύσουσι: «Προσαγόμενος τω αρχιερεί (ο αναγνώστης) κείρεται σταυροειδώς, είτα τέλειον υπό τινος κληρικού κείρεται».
            Αφού θέλεις να είσαι πιστός τηρητής όλων των αρχαίων παραδόσεων, διατί τρέφεις κόμην και δεν κουρεύεσαι; Που είναι η τήρησις των παραδόσεων και των Κανόνων της Εκκλησίας; Διατί τους παραβαίνεις; Είσαι σχισματικός! Πρέπει να κουρευθής, αν θέλης να τηρήσης πιστώς τους Κανόνας και τας παλαιάς παραδόσεις και μάλιστα την Αποστολικήν διαταγήν του Παύλου Α’ Κορινθ. 11, 14.
            Δεύτερον: Σχετική με την κουράν της κόμης είναι η αρχαιοτάτη παπαλήθρα, την οποίαν είχεν η παλαιά Εκκλησία, αλλά σήμερον δεν υπάρχει. Και συγκεκριμένως: Εις το Πηδάλιον της Εκκλησίας μας ο Άγιος Νικόδημος ερμηνεύων τον ΚΑ’ Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου ομιλεί περί παπαλήθρας των Κληρικών. «Η παπαλήθρα αύτη ήτο μία στρογγυλοειδής κουρά των εν τη κορυφή τριχών της κεφαλής παρομοία με στέφανον. Τούτο ήτο έθος, παράδοσις όλης της Εκκλησίας, ως βεβαιούται από τον 21ον Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου και από τους Αγίους Πατέρας. Ο Άγιος Ιερώνυμος γράφων προς τον Αυγουστίνον λέγει: «Παρακαλώ την στεφάνην σου». Ομοίως και ο Αυγουστίνος έγραφε προς τον Επίσκοπον Προκουλιανόν: «Μα την υμετέραν στεφάνην». Η στεφάνη αύτη ήτο το διακριτικόν γνώρισμα των Κληρικών». Και τέλος ο Άγιος Νικόδημος σημειώνει: «Πρέπει να ποιούσι και οι καθ’ ημάς Κληρικοί εν τη κορυφή την τοιαύτην στεφάνην. Ου γαρ δίκαιον όρια αιώνια μεταίρειν, α έθεντο οι Πατέρες ημών».
            Οι Κληρικοί σας με το «Παλαιόν Ημερολόγιον» φέρουν εις την κεφαλήν των την παπαλήθραν αυτήν, την στεφάνην ταύτην; Όχι! Διατί παραβαίνετε  τον ΚΑ’ Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου ο οποίος ομιλεί ρητώς περί αυτής; Διατί παραβαίνετε την αρχαίαν ταύτην παράδοσιν της Εκκλησίας; Διατί δεν ακολουθείτε τους παλαιούς Αγίους Κληρικούς, οι οποίοι έφερον την στεφάνην ταύτην;
            Διατί «αίρετε όρια αιώνια» α έθεντο οι Πατέρες ημών, ως ομολογεί ο Άγ. Νικόδημος; Αφού παραβαίνετε τον ΚΑ’ Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου και όλην την εν προκειμένω παράδοσιν της αρχαίας Εκκλησία, είσθε παραβάται, είσε σχισματικοί!
            Τρίτον: Ο Ε’ Κανών των Αγίων Αποστόλων λέγει «Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος την εαυτού γυναίκα μη εκβαλέτω προφάσει ευλαβείας. Εάν δε εκβάλη αφοριζέσθω, επιμένων δε καθαιρέσθω».
            Ο Κανών εδώ ομιλεί περί Επισκόπου και λέγει ότι δεν πρέπει ούτος να απομακρύνη την γυναίκα του προφάσει ευλαβείας. Βλέπεις; Οι Επίσκοποι παλαιά ηδύναντο να είναι έγγαμοι. Δια το αυτό, περί εγγάμου Επισκόπου, ομιλεί και ο 18ος Αποστολ. Κανών. Έρχεται όμως ο 12ος Κανών της 6ης Οικουμενικής Συνόδου και τροποποιεί τον Αποστολικόν αυτόν Κανόνα και απαγορεύει να έχουν γυναίκα οι Επίσκοποι!
            Η τροποποίησις αύτη προήλθεν εκ του ότι ο Αρχιερεύς έπρεπε να είναι ο τελειότερος και δια τούτο έπρεπε να είναι άγαμος, διότι η παρθενία είναι ανωτέρα του γάμου κατά το Α’ Κορινθ. 7, 38. Δεν παύει όμως  η τροποποίησις αύτη να είναι αναίρεσις του Ε’ Αποστολικού Κανόνος και μεταβολή παραδόσεως της Εκκλησίας των πρώτων αιώνων, η οποία εδέχετο τον γάμον των Επισκόπων.
            Δυνάμεθα να κατηγορήσωμεν ως παραβάτην την 6ην Οικουμενικήν Σύνοδον, διότι κατήργησε το έγγαμον των Αρχιερέων, ήτοι παλαιάν και μάλιστα αποστολικήν παράδοσιν;
            Τέταρτον: Ο ΡΑ’ Κανών της 6ης Οικουμενικής Συνόδου απαγορεύει να δίδεται η Θεία Κοινωνία εις τους λαϊκούς δια τινος αντικειμένου, ως γίνεται σήμερον δια της λαβίδος, αλλά απ’ ευθείας να τίθεται ο Άγιος Άρτος εις τας χείρας των λαϊκών και το Αίμα του Κυρίου δια του αγίου Ποτηρίου να προσφέρεται δια των Διακόνων εις το στόμα των πιστών, όπως, δηλαδή μεταλαμβάνουν σήμερον οι Κληρικοί.
            Ο Κανών ούτος διατάσσει να αφορίζεται ο Ιερεύς ο οποίος δεν θα δώση το Άγιον Άρτον εις αυτάς ταύτας τας χείρας των πιστών.
            Αφωρισμένον θέλει και το λαϊκόν ο οποίος κοινωνεί κατ’ άλλον τρόπον και όχι δεχόμενος επί των χειρών του το Σώμα του Κυρίου: Και επί λέξει: «Ει δε τις αλώ της αχράντου κοινωνίας μεταδιδούς τοις τοιαύτα δοχεία προσφέρουσι αφοριζέσθω και αυτός και ο τοιαύτα επιφερόμενος».
            Ο Άγιος Κυρίλλος Ιεροσολύμων (Κατηχ. Μυσταγ. Ε’) ορίζει σαφέστερον την παλαιάν παράδοσιν λέγων «Όταν πλησιάζης εις τα μυστήρια άπλωνε τας παλάμας σου... το μεν αριστερόν χέρι υποκάτω το δε δεξιόν επάνω και βαθουλώντας την παλάμην σου έτσι δέχου το Σώμα του Χριστού». Πηδάλιον σελίς 310. ήκουσες τι διατάσσει ο 101ος Κανών ούτος της 6ης Οικουμενικής Συνόδου; Ήκουσες τι ορίζει η παλαιά παράδοσις; Να κοινωνής με τα ίδια σου τα χέρια και όχι με άλλα αντικείμενα, ως π.χ. είναι η λαβίς. Είναι δε υπό αφορισμόν και ο λαϊκός ο οποίος κοινωνεί με άλλον τρόπον και ο Κληρικός ο οποίος δίδει το Σώμα του Χριστού ούτω.
            Συ ο οποίος κοινωνείς όχι δια των χειρών σου, αλλά με λαβίδα και θεωρείς ότι μόνον Κανόνες και παραδόσεις υπάρχουν και τίποτε άλλο, πως θα δικαιολογήσης την παράβασιν αυτήν;
            Που θα στηριχθής; Μία υποσημείωσις του Πηδαλίου φέρει πιθανήν ερμηνείαν της καταργήσεως του Κανόνος την έλλειψιν των Διακόνων εις την αρχαίαν Εκκλησίαν και ότι ο Ιερεύς δεν ηδύνατο μόνος του να μεταδίδη χωριστά το Σώμα του Χριστού από το Αίμα. Ήνωσεν αυτά εις το Άγιον Ποτήριον και τα μεταδίδει ομού με την λαβίδα ή δια να διευκολύνωνται τα νήπια.
            Αυτή η πιθανή κατά το Πηδάλιον ερμηνεία δεν είναι ικανοποιητική, διότι Διακόνοι υπάρχουν σήμερον εις πολλάς Εκκλησίας. Θα έπρεπε, τουλάχιστον όπου λειτουργεί Ιερεύς και Διάκονος, να τηρήται ο Κανών ούτος και να μη παραβαίνεται. Αν πάλιν έγινε δια την διευκόλυνσιν των νηπίων, έπρεπε να περιορισθή μόνον εις αυτά και να μη γενικευθή εις όλους. Μέχρι της 6ης Οικουμενικής Συνόδου ότε ετέθη ο νόμος, πως εκοινώνουν τα νήπια; Έτσι να κοινωνούν και μετά ταύτα.
            Αλλά και μία άλλη δικαιολογία δια την εισαγωγήν της λαβίδος, την οποίαν αναφέρει ο Άγιος Νικόδημος εις το Πηδάλιον, δεν είναι καθόλου ικανοποιητική: «Το αίτιον δε οπού επενοήθη η λαβίδα ήτο, διατί μερικοί, ή υποκρινόμενοι πως είναι Χριστιανοί, ή αιρετικοί ή δεισιδαίμονες, λαμβάνοντες εις χείρας τον Άγιον Άρτον ή τον έρριπτον ή τον έκρυπτον ή εις μαγείας ή πονηρίας άλλας τον εμεταχειρίζοντο. Όθεν δια της επινοήσεως της λαβίδος, διδομένης της Αγίας Κοινωνίας εις το στόμα, εσηκώθη από το μέσον κάθε αιτία και πρόφασις της Μυστηρίου τοιαύτης καταφρονήσεως».
            Αλλ’ είναι προφανές ότι και με την χρήσιν της λαβίδος ουδέ κατ’ ελάχιστον εμειώθη ο κίνδυνος οιασδήποτε τοιαύτης καταφρονήσεως του Μυστηρίου. Ο λαμβάνων εις το στόμα την Αγίαν Κοινωνίαν ημπορεί ευκολώτατα και ανετώτατα να μη την καταπίη, αλλά να την κρατήση και ρίπτοντάς την αμέσως εις ένα κουτάκι που θα έχη εις την τσέπην του, να την χρησιμοποιήση εις οιανδήποτε πονηρίαν ή μαγείαν ή να την καταφρονήση και να την βεβηλώση, με όποιον τρόπον του υπαγορεύσει ο Διάβολος... Δεν προστατεύει λοιπόν η λαβίς το Μυστήριο από καταφρόνησιν ή βεβήλωσιν.
            Βλέπεις, ότι φέρομεν μέχρι σήμερα όχι μόνο ημείς, αλλά και σεις την παράβασιν του Κανόνος τούτου; αφού όλοι οι Κανόνες, όλαι αι παραδόσεις της Εκκλησίας, είναι απαράβατοι και η παράβασίς των σημαίνει σχίσμα, πως καταργήσατε τον 101ον αυτόν Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου;
            Θα ηδυνάμην να φέρω και άλλα παρόμοια τοιαύτα παραδείγματα καταργήσεως παλαιών Κανόνων δια νεωτέρων, όχι μόνο από ημάς τους νεοημερολογίτας αλλά και από σας τους παλαιοημερολογίτας.
            Τα τέσσερα όμως ως άνω παραδείγματα είναι αρκετά, δια να μη μακρηγορώ. Και σε ερωτώ: Που στηρίζεσθε σεις οι παλαιοημερολογίται και καταργήσατε τους ανωτέρω Κανόνας, Αποστ. Διαταγάς, παλαιά έθη, αρχαίας συνηθείας και παραδόσεις της Εκκλησίας άνευ νεωτέρας Οικουμενικής Συνόδου; Ασφαλώς δεν δύνασαι να απαντήσης και να δικαιολογήσης τας παραβάσεις σας αυτάς, διότι συγχέεις παραδόσεις και Εκκλησίαν. Νομίζεις ότι η Εκκλησία είναι μόνον αι αρχαίαι παραδόσεις και οι παλαιοί Κανόνες. Ουδεμίαν σημασίαν δίδεις εις την σημερινήν Εκκλησίαν ως όλον, ως Σώμα, με τα Πατριαρχεία και τας αυτοκεφάλους Εκκλησίας. Θεωρείς αυτάς σχισματικάς, διότι τινές ακολουθούν το νέον ημερολόγιον και αι άλλαι, αι ακολουθούσαι το παλαιόν, έχουν πνευματικήν επικοινωνίαν με  νεοημερολογίτας. Είσαι Θεολόγος και δεν πρέπει να αγνοής την διαφοράν παραδόσεων και Εκκλησίας.
            Άκουσον λοιπόν την διαφοράν:
            Η Εκκλησία διαιρείται, ως γνωρίζεις, εις δύο μέρη: θριαμβεύουσαν και στρατευομένην.
            Θριαμβεύουσα είναι η εν τω ουρανώ Εκκλησία, οι Άγιοι Απόστολοι και Μάρτυρες και Πατέρες και Όσιοι και Δίκαιοι, οι οποίοι απέθανον.
            Στρατευομένη  είναι η εν τη γη ζήσα Εκκλησία.
            Η ήδη εν ουρανώ θριαμβεύουσα Εκκλησία αφήκεν ωρισμένους Νόμους, Κανόνας, συνηθείας. Αυτά λέγονται παραδόσεις.
            Η στρατευομένη Εκκλησία δύναται και αυτή να θέτη νόμους, να νομοθετή δια τον εξής λόγον:
            Ο Κύριος όταν είπεν ότι «μεθ’ υμών ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» Ματθ. 28, 20, δεν απηυθύνετο εις την θριαμβεύουσαν εν τω ουρανώ Εκκλησίαν, αλλά εις την εν τη γη στρατευομένην, διότι μετά της στρατευομένης θα είναι μέχρι το τέλος του κόσμου, μέχρι «της συντελείας του αιώνος», ενώ μετά της θριαμβευούσης θα είναι και πέραν της «συντελείας του αιώνος» και του κόσμου τούτου, εις αιώνας αιώνων. Τούτο βεβαιοί και η ιστορία της Εκκλησίας μας. Θα σου φέρω μερικά παραδείγματα: Όταν έγιναν η 6η Οικουμενική Σύνοδος το έτος 690 μ.Χ. είχον οι τότε Πατέρες προ αυτών τας παραδόσεις και τους Κανόνας των προ αυτής Αποστόλων και Αγίων Πατέρων, οίτινες απετέλουν ήδη την θριαμβεύουσαν εν ουρανώ Εκκλησίαν.
            Ως Εκκλησία ζώσα η στρατευομένη τότε Εκκλησία, το 690, είχε το δικαίωμα να τροποποιήση τους δύο Αποστολικούς Κανόνας, οι οποίοι ομιλούν υπέρ του γάμου των Επισκόπων. Κατήργησε την παλαιάν συνήθειαν και παράδοσιν του γάμου των Επισκόπων, καίτοι αύτη είχε Αποστολικήν καταγωγήν, και εθέσπισεν νέαν κατάστασιν: Την υποχρεωτικήν αγαμίαν των Επισκόπων.
            Οι Πατέρες της 6ης Οικουμενικής Συνόδου ώρισαν επίσης δια του ΡΑ’ Κανόνος ότι δεν πρέπει να κοινωνώμεν δ’ οιουδήποτε αντικειμένου (ως είναι και η λαβίς), αλλά δια των ιδίων μας χειρών, όχι μόνον οι Κληρικοί, αλλά και οι λαϊκοί. Οι Πατέρες της 6ης Οικουμενικής Συνόδου απέθανον και μετεφέρθησαν εις την θριαμβεύουσαν Εκκλησίαν. Έμεινεν ο Κανών αυτός ως παράδοσις.
            Ήλθεν η έπειτα Εκκλησία τον 10ον ή 11ον αιώνα μέχρι σήμερον και ως Εκκλησία ζώσα καταργεί εν τη πράξει τον Κανόνα αυτόν. Η κουρά των Μοναχών και Κληρικών μετά της παπαλήθρας απετέλεσε παράδοσιν της Εκκλησίας μέχρι του 15ου αιώνος. Έφυγον όλοι οι Πατέρες εκείνοι, μετέβησαν εις τον ουρανόν και αφήκαν την παράδοσιν της κουράς. Η μετά τον 16ον αιώνα Εκκλησία κατήργησε την παράδοσιν αυτήν και σήμερον όλοι οι Κληρικοί, ιδικοί μας, και ιδικοί σας, φέρουν κόμην και ουδεμίαν παπαλήθραν.
            Τι διδασκόμεθα από τα παραδείγματα, που σου ανέφερα; Άλλο πράγμα είναι αι παραδόσεις και άλλο η Εκκλησία.
            Παραδόσεις είναι τα κατάλοιπα εν γη της θριαμβευούσης εν ουρανώ Εκκλησίας. Αυτά είναι αρχαίαι συνήθειαι, διάφοροι Κανόνες Συνόδων Οικουμενικών και Τοπικών και γνώμαι Αγίων Πατέρων ευρισκομένων σήμερον εν τω ουρανώ.
            Εκκλησίαν δε λέγοντας εννοούμεν την εκάστοτε ζώσαν εν γη Εκκλησίαν, την στρατευομένην, ήτις έχει παρά Θεού την εξουσίαν είτε να νομοθετή ρητώς, ως έκαμεν η 6η Οικουμενική Σύνοδος, καταργήσασα Αποστολικούς Κανόνας και αρχαιοτάτην παράδοσιν περί εγγάμων Επισκόπων, ή και να ζη σιωπηρώς καταστάσεις διαφόρους των καταλοίπων της θριαμβευούσης εν ουρανώ Εκκλησίας, ως έκαμε και κάμνει η μετά την 6ην Οικουμενικήν Σύνοδον Εκκλησία μέχρι σήμερον με την εισαγωγήν της αγίας λαβίδος και η μετά τον 16ον αιώνα Εκκλησία μέχρι σήμερον δια την κουράν των Κληρικών.
            Εκκλησία λοιπόν και παραδόσεις αποτελούν ένα ζώντα οργανισμόν. Όπως εις πάντα οργανισμόν υπάρχουν δύο πράγματα, ένα αμετάβλητον και ένα μεταβλητόν, κατά παρόμοιον τρόπον παραδόσεις και Εκκλησία, ήτοι παλαιά και νέα Εκκλησία, αποτελουμένη από Θείον και ανθρώπινον στοιχείον, έχει τι το αμετάβλητον, απολύτως με το δόγμα και την ηθικήν, σχετικώς δε παν ό,τι ολόκληρος η Εκκλησία σιωπηρώς ή ρητώς θεσπίση. Ουδείς δηλαδή έχει το δικαίωμα μόνος του, έστω και αν είναι Ιερεύς η Αρχιερεύς, να παραβή παράδοσίν τινα των Πατέρων. Ούτε μία Εκκλησία δικαιούται εις γενικής φύσεως ζητήματα να αγνοή την συγκατάθεσιν των άλλων τοπικών Εκκλησιών. Επομένως σχίσμα δεν λέγεται η παράβασις μιας αρχαίας παραδόσεως (τοιαύται ως είδομεν ανωτέρω έγιναν πολλαί χωρίς να γίνη σχίσμα), αλλά όταν παράβασις της αρχαίας παραδόσεως σχίση την μίαν Εκκλησίαν από της άλλης, όταν διακοπή η κοινωνία των Εκκλησιών. Μόνον λοιπόν «η παράδοσις της Πίστεως», ήτοι η ηθική, είναι πράγματα αιωνίως αμετάβλητα και αναλλοίωτα και δεν επιδέχονται ουδεμίαν τροποποίησιν. Αι άλλαι όμως παραδόσεις, αι αναφερόμεναι εις θέματα λατρείας, διοικήσεως, εκκλησιαστικής ευταξίας κ.λ.π. δύνανται να τροποποιούνται και να μεταβάλλωνται, υπό τον όρον βεβαίως ότι τούτο γίνεται όχι υπό του α’ ή β’ ατόμου, έστω και αν είναι Ιερεύς ή Αρχιερεύς (εν τη περιπτώσει ταύτη έχομεν παράβασιν και ανταρσίαν), αλλ’ υπό της ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

Το Νέον Ημερολόγιον αποτελεί σχίσμα;

            Αφού εξεκαθαρίσαμεν το έδαφος περί παραδόσεων Εκκλησίας, Σχίσματος, ας ίδωμεν εάν το Νέον Ημερολόγιον αποτελή σχίσμα. Δια να αποδείξης ότι το Νέον Ημερολόγιον είναι σχισματικόν, επικαλείσαι διάφορα επιχειρήματα, τα οποία θα εξετάσωμεν ένα προς ένα:
            Και πρώτον: Επικαλείσαι τας Πανορθοδόξους Συνόδους 1582, 1587, 1593, 1848 εν σελ. 26-29 και αλλαχού, αι οποίαι κατεδίκασαν το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον. Σου απαντώ: Επειδή ταυτίζεις το Γρηγοριανόν και Νέον Ημερολόγιον, ισχυρίζεσαι ότι είναι καταδικασμένον και αυτό που έχομεν ημείς. Εις την αρχήν της πραγματείας μου σου απέδειξα ότι το Νέον λεγόμενον Ημερολόγιον δεν είναι Γρηγοριανόν, αλλά διωρθωμένον Ιουλιανόν, όχι μόνον από καθαρώς ημερολογιακής απόψεως, αλλά και από Εκκλησιαστικής, καθ’ όσον το Γρηγοριανόν δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του το Πάσχα των Εβραίων και εορτάζουν οι Δυτικοί προ αυτού ή μαζί με αυτό.
            Αι Πανορθόδοξοι Σύνοδοι κατεδίκασαν το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον, το Πασχάλιον τούτου και το Καλανδάριον, το εορτολόγιον δηλ. των κινητών εορτών Μεσοπεντηκοστής, Αναλήψεως, Πεντηκοστής, Αγίας Τριάδος κ.λ.π., διότι ξεφεύγει από τας πραγματικάς οροθεσίας της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, καθ’ ην το Πάσχα μας πρέπει να γίνεται μετά το Εβραϊκόν Πάσχα. Το Νέον Ημερολόγιον τηρεί την διάταξιν ταύτην. Άρα δεν υπάγεται εις την καταδίκην αυτήν. Μόνη η προώθησις των 13 ημερών, εφ’ όσον δεν έθιξε το Πασχάλιον ούτε το Καλανδάριον του Πασχαλίου, δεν υπόκειται εις την καταδίκην εκείνην των Πανορθοδόξων Συνόδων των ετών 1582, 1587, 1593, 1848.
            Δεύτερον «Με την προώθησιν των 13 ημερών και την διατήρησιν του Πασχαλίου κύκλου περιωρίσθη, ενίοτε δε καταργείται η νηστεία των Αγίων Αποστόλων», γράφει εν σελ. 13.
            Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων αν και δεν έχει νομοθετηθή υπό Οικουμενικής ή τοπικής Συνόδου, ως αρχαίον έθος έχει νόμου ισχύν και δεν δύναται να καταργηθή ή τροποποιηθή. Ναι, δεν δύναται να τροποποιηθή η νηστεία αύτη υπό τινος Χριστιανού, έστω και Αρχιερέως. Δεν δύναται ακόμη να μην καταργήση μία Εκκλησία εν αγνοία της άλλης. Εφ’ όσον όμως και αι τηρούσαι το Παλαιόν και διατηρούσαι το Νέον Ημερολόγιον Εκκλησίαι, αι μεν δέχονται και αι άλλαι ανέχονται τον περιορισμόν αυτόν, δεν έγινε Σχίσμα. Σχίσμα θα ήτο, εάν διεφώνουν επί του προκειμένου αι Αυτοκέφαλοι Εκκλησίαι και τα Πατριαρχεία και διέκοπτον τας σχέσεις των μετά των Νεοημερολογιτικών Εκκλησιών. Τούτο όμως δεν έγινε. Άρα δεν υπάρχει Σχίσμα!
            Τρίτον: Θεωρείς ως Σχίσμα εν τη Εκκλησία το ότι αι Εκκλησίαι Νεοημερολογιτών και Παλαιοημερολογιτών έχουν τας εορτάς Χριστουγέννων και τας άλλας ακινήτους εορτάς και νηστεύουν κατά διάφορον χρόνον. Ούτω, όταν η μία Εκκλησία νηστεύη, η άλλη δεν νηστεύει. Όταν η μία Εκκλησία νηστεύη η άλλη έχει τα Φώτα κ.λ.π.
            Βεβαίως ωραιότερον είναι να συνεορτάζουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να νηστεύουν ομού κατά τον αυτόν χρόνον. Ουδεμία αντίρρησις υπάρχει επ’ αυτού. Η διαφορά όμως του χρόνου της εορτής και της νηστείας Χριστουγέννων και Αγίων Αποστόλων, δεν αποτελεί Σχίσμα, διότι η αρχαία μας Εκκλησία μέχρι της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου ούτε τα Χριστούγεννα ούτε το Πάσχα συνεώρταζεν ούτε και η νηστεία της ήτο η αυτή πανταχού. Εν τούτοις δεν υπήρχε Σχίσμα εις τας επιμέρους Εκκλησίας. Το ότι δεν εώρταζον ουδέ συνεώρταζον οι προ του 300 μ.Χ. Χριστιανοί τας ακινήτους εορτάς, έδειξα δι’ ων είπον προηγουμένως. Όχι μόνον τα Χριστούγεννα και τας συναφείς προς αυτά εορτάς δεν συνεώρταζον οι παλαιοί Χριστιανοί, αλλά ουδέ το Πάσχα. Αυτό μας λέγει η ιστορία: Ο Άγιος Πολύκαρπος (150 μ.Χ.) Επίσκοπος Σμύρνης μετέβη εις την Ρώμην και συνηντήθη με τον Επίσκοπον Ανίκητον. Συνέπεσε το Πάσχα. Ο πρώτος ήθελε να τελέση αυτό την 14ην του μηνός Νισάν. Ο Πάπας Ανίκητος ήθελε να κάμη το Πάσχα την Κυριακήν. Συνεζήτησαν επ’ αυτού. Ούτε ο Πολύκαρπος έπεισε τον Ανίκητον ούτε ο Ανίκητος τον Πολύκαρπον. Συνελειτούργησαν και απεχωρίσθησαν ειρηνικώς (Ευσεβίου εκκλης. Ιστορ. Ε’ 24, 14).
            Δεν απετέλεσε Σχίσμα μεταξύ των ο κατά διάφορον χρόνον εορτασμός του Πάσχα (ιδέ Εκκλης. Ιστορ. Στεφανίδου σελίδα 99). Ούτε και η κατά διάφορον χρόνον γινομένη νηστεία αποτελεί Σχίσμα.
            Ιδού τι λέγει επ’ αυτού η Εκκλησιαστική ιστορία του Ευσεβίου Ε’ 24, 12-13. «Ου μόνον περί της ημέρας εστίν η αμφισβήτησις, αλλά και περί του είδους αυτού της νηστείας. Οι μεν οίονται μίαν ημέραν δεις αυτούς νηστεύειν, οι δε δύο, οι δε και πλείονας. Οι δε τεσσαράκοντας ώρας ημερινάς τε και νυκτερινάς.... Πάντες ούτοι ειρήνευσάν τε και ειρηνεύομεν προς αλλήλους και η διαφωνία της νηστείας την ομόνοιαν της πίστεως συνίστησιν».
            Βλέπεις· τι εγίνετο εις την πρώτην Εκκλησίαν; Είχον διαφοράς εις την νηστείαν και όμως ειρήνευον μεταξύ των και η διαφορά αύτη όχι μόνον δεν ετάρασσεν αυτούς, αλλά «η διαφωνία της νηστείας την ομόνοιαν της πίστεως συνίστησιν»! Διατί λοιπόν συ θέτεις τόση βαρύτητα εις την διαφοράν της νηστείας των Αγίων Αποστόλων, αφού εις την αρχαίαν Εκκλησίαν «η διαφωνία της νηστείας την ομόνοιαν της πίστεως συνίστησιν»;
            Θα μου είπης ότι πριν κανονισθούν αι εορταί και αι νηστείαι, είχε το δικαίωμα εκάστη Εκκλησία να τηρή την παράδοσίν της. Όταν όμως εκανονίσθησαν, δεν δικαιούμεθα να εκφεύγωμεν της οροθεσίας αυτής. Ναι, δεν δύναται, επαναλαμβάνω, έκαστον άτομον, έστω και Αρχιερεύς, παρά την γνώμην της Εκκλησίας του ή και εκάστη Εκκλησία εν αγνοία των άλλων, να παραβαίνη χρόνους εορτών και διάρκειαν νηστειών. Όταν όμως η Εκκλησία ως όλον, ως Σώμα, με τας αυτοκεφάλους Εκκλησίας και τα Πατριαρχεία, δέχεται ή ανέχεται το Παλαιόν και Νέον Ημερολόγιον και τον διάφορον χρόνον των εορτών και της νηστείας, ουδείς δύναται να ομιλή περί Σχίσματος. Μήπως και αι Πανορθόδοξοι Σύνοδοι που κατεδίκασαν το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον δεν παρέβαινον τον ρητώς ομιλούντα περί του τρόπου της θείας Κοινωνίας 101 Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου και εκοινώνουν τους λαϊκούς με λαβίδα, ή δεν έφερον κόμην και παρέβαινον τους σχετικούς Κανόνας; Και όμως δεν ήσαν Σχισματικοί!
            Τέταρτον: Θα μου είπης: Διατί λοιπόν γίνεται τόσος λόγος περί τηρήσεως της Παραδόσεως; Ο Απόστολος Παύλος, οι Πατέρες της Εκκλησίας, αι Σύνοδοι φωνάζουν: «Στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις».
            Επί του σημείου αυτού αναφέρεις πλήθος παραπομπών εις ωρισμένους Κανόνας που ρητώς καταφέρονται κατά νεωτερισμών. Πως, θα μου είπης, τόσαι φωναί περί παραδόσεως ελέχθησαν εις μάτην;
            Όχι, αγαπητέ μου. Αι αφωναί αύται ισχύουν και πρέπει να ισχύουν. Πρέπει να προσέξης όμως, εις ποίον απευθύνονται αι φωναί και οι αφορισμοί ούτοι. Αι φωναί αύται απευθύνονται υπό της Εκκλησίας δια των αντιπροσώπων της, Πατέρων και Συνόδων Οικουμενικών και Τοπικών, εις τους πιστούς και όχι από τους πιστούς προς τας Εκκλησίας των! Τα μέλη της Εκκλησίας δηλαδή είναι υποχρεωμένα να τηρούν τας γραπτάς και αγράφους Παραδόσεις. Δεν δικαιούται τις να παραβή αυτάς, έστω και αν είναι Ιερεύς ή Αρχιερεύς.
            Διότι τούτοι όλοι οι Κανόνες έχουν την φράσιν: «Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος....», απευθύνονται προς επί μέρους άτομα. Η Εκκλησία όμως ως όλον, ως Σώμα, έχει διαφορετικήν θέσιν από τα μέλη της. Αύτη είναι ο Ύπατος Κριτής της Παραδόσεως. Τι είδομεν προηγουμένως εις το θέμα του γάμου των Αρχιερέων; Ενώ ούτος επετρέπετο κατά τους Αποστολικούς Κανόνας και την αρχαίαν παράδοσιν, η Εκκλησία τον κατήργησε ρητώς δια της 6ης Οικουμενικής Συνόδου. Τι είδομεν εις το θέμα της λαβίδος; Ότι η Εκκλησία σιωπηρώς έθεσεν  εις αχρηστίαν τον 101ον Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου εισαγαγούσα εν τη κοινωνία των λαϊκών την χρήσιν λαβίδος. Η ίδια πάλιν Εκκλησία έθεσεν εις αχρησίαν νόμους και παραδόσεις περί κουράς, θεσπίσασα σιωπηρώς την κόμην των Κληρικών.
            Μάθε λοιπόν ότι ημείς μεν ως άτομα δεν δυνάμεθα να καταργώμεν ή να τροποποιώμεν τας παραδόσεις. Η Εκκλησία όμως έχει άλλην δύναμιν· δεν είμεθα ίσοι με αυτήν. Αυτό μας διακηρύσσει η ιστορία της Εκκλησίας, η Παράδοσις!
            Πέμπτον: Εν κεφ. 1 και 2 γράφεις ότι «το Νέον Ημερολόγιον εισήχθη μονομερώς αντικανονικώς άνευ της συναινέσεως απασών των ορθοδόξων Εκκλησιών και διέσπασεν την ενότητα της καθ’ όλου ορθοδόξου Εκκλησίας».
            Απαντώ: Ούτε το Ημερολόγιον ήλλαξεν, όπως σου είπα εις την αρχήν (Ιουλιανόν – διορθωμένον – έχομεν και ημείς) ούτε αντικανονική υπήρξεν η προώθησις του μηνολογίου κατά 13 ημέρας, διότι αύτη εγένετο κατόπιν συνεννοήσεως των Εκκλησιών και ούτω δεν διεσπάσθη η ενότης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τούτο άλλωστε απέδειξε και το εν Ρόδω συνελθόν Πανορθόδοξον Συνέδριον του 1961 και 1964 όπου Εκκλησίαι Παλαιού και Νέου Ημερολογίου συνελειτούργησαν και έδωσαν τον ασπασμόν της αγάπης. Μόνον σείς ως σχισματικοί απεκλείσθητε του Διορθοδόξου αυτού Συνεδρίου, διότι ουδείς εξ υμών των αυτοτιτλοφορουμένων «γνησίων ορθοδόξων Χριστιανών» εγένετο δεκτός εις το Πανορθόδοξον αυτό Συνέδριον 1961 και 1964.
            Έκτον: Εν κεφ. 5ω γράφεις ότι η τήρησις υφ’ υμών των Νεοημερολιγιτών αθίκτου του Πασχαλίου Κανόνος επέδρασεν επί του εορτολογίου του ενιαυσίου κύκλου των εορτών, μεθ’ ου αναποσπάστως συνδέεται ο υπό της Α’ Οικουμενικής Συνόδου καθιερωθείς Πασχάλιος Κανών και επέφερε διαταραχήν. Απαντώ:
            Η σημερινή διαταραχή εορτολογίου κινητών και ακινήτων εορτών, είναι επάνοδος εις τας ημερομηνίας της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, διότι επανήλθον εις την 21ην Μαρτίου ως εαρινήν ισημερίαν που είχον οι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Εν άτομον, έστω και Αρχιερεύς, μία επί μέρους Εκκλησία, δεν δύναται, εν αγνοία των άλλων, να κάμη τας αναπροσαρμογάς αυτάς, έστω και αν αύται μας επαναφέρουν εις τας αρχαίας ημερομηνίας.
            Η ηνωμένη όμως Εκκλησία Νεοημερολογιτών και Παλαιοημερολογιτών, ως όλον, ως Σώμα, δεχομένη η πρώτη, ανεχομένη η δευτέρα, το Νέον Ημερολόγιον έχει δικαίωμα να κάμνη τοιαύτας μεταβολάς, τοσούτω μάλλον καθ’ όσον δια της προωθήσεως 13 ημερών φθάνομεν, ως είπομεν, εις τας πραγματικάς ημερομηνίας των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι είχον εαρινήν ισημερίαν, επαναλαμβάνω, την 21ην Μαρτίου ως έχομεν ημείς με την προώθησιν αυτήν και όχι την 8ην Μαρτίου που έχετε σεις.
            Έβδομον: Εις το κεφ. 16 γράφεις ότι, αι ακολουθούσαι το Παλαιόν Ημερολόγιον Εκκλησίαι έχουν 200 εκατομμύρια πιστών αι ακολουθούσαι το Νέον έχουν 25 εκατομμύρια. Ιδού λοιπόν ότι έγινε Σχίσμα.
            Σχίσμα, αγαπητέ μου, έχομεν όταν διακοπή η πνευματική κοινωνία μεταξύ των Εκκλησιών και όχι όταν εορτάζουν κατά διάφορον χρόνον τας εορτάς. Αυτό λέγει η ιστορία της Εκκλησίας, ως ίδωμεν προηγουμένως εις τον διάφορον εορτασμόν του Πάσχα προ της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.
Εφ’ όσον λοιπόν αι ακολουθούσαι το Παλαιόν Ημερολόγιον Εκκλησίαι δεν διέκοψαν τας σχέσεις των μετά των Νεοημερολογιτών, Σχίσμα δεν υπάρχει. Διάβασε καλά την Ιστορίαν της Εκκλησίας μας.
Μου αναφέρεις τον αριθμόν των ακολουθούντων το Παλαιόν Ημερολόγιον, 200.000.000 με τα 25.000.000 που ακολουθούν το Νέον δια να δείξης ότι η πλειονότης είναι με το Παλαιόν. Σου απαντώ: Τα 200 εκ. των Παλαιοημερολογιτών εφ’ όσον είναι ηνωμένα με τας Εκκλησίας των «σχισματικών Νεοημερολογιτών», κατά την γνώμην σας, είναι σχισματικοί! Διατί λοιπόν τους επικαλείσαι; Εν σελ. 47 καταδικάζεις συ ο ίδιος όλας τας αυτοκεφάλους Εκκλησίας όχι μόνον των Νεοημερολογιτών αλλά και των Παλαιοημερολογιτών και λέγεις: «Δεν είναι εν τάξει, διότι όταν εκαινοτόμησεν η Εκκλησία της Ελλάδος έπρεπε να κόψουν πάσαν επικοινωνίαν». Δεν έκοψαν όμως. Άρα είναι και αυτοί Σχισματικοί! Αφ’ ου και τα 200 αυτά εκ. είναι Σχισματικοί, πως παρουσιάζεις τους αριθμούς των ως απόδειξιν υπέρ του Παλαιού Ημερολογίου;
Βλέπεις, πως αντιφάσκεις;
Όγδοον: Εις το κεφ. 83 φροντίζεις να αποδείξης ότι είναι μυθώδες και από αστρονομικής απόψεως η μετατόπισις των εποχών του Χειμώνος και του Θέρους, εάν συνεχίζετο η διαφορά του Ημερολογίου. Και λέγεις: «Αφού Μάρτιον είχομεν την έξοδον των Ισραηλιτών εκ της Αιγύπτου το 1500 μ.Χ., Μάρτιον έχομεν και σήμερον 2000 μ.Χ., πως δεν επήλθε μεταβολή τις;
Απλούστατα το προ του Ιουλιανού Ημερολογίου 45 π.Χ. ακολουθούμενον ημερολόγιον των Εβραίων είχε σεληνιακούς μήνας και ηλιακά έτη. Επειδή το ηλιακόν έτος έχει 12 σεληνιακούς μήνας και 11 ημέρας οι Εβραίοι προσέθετον ως είπομεν ανωτέρω ανά 3 ή 2 έτη τον 13ον μήνα τον οποίον ωνόμαζαν βε – Αδάρ και ούτω εκάλυπτον την διαφοράν.
Εκείνο δηλ. το οποίον κάνομεν ημείς με την προσθήκην των 13 ημερών εις 1600 έτη δια να καλύψωμεν την διαφοράν του Ιουλιανού ημερολογίου από της Α’ Οικουμενικής Συνόδου μέχρι σήμερον, το έκαμνον οι Εβραίοι ανά δύο ή τρία έτη προ του Ιουλιανού Ημερολογίου, ήτοι προ του 45 π.Χ., προσθέτοντες ολόκληρον, σεληνιακόν μήνα ανά δύο ή τρία έτη και ούτω διετηρήθη το Πάσχα των τον Μάρτιον μήνα.
Την διαφοράν αυτήν των 13 ημερών από της Α’ Οικουμενικής Συνόδου την δέχεται και το ίδιον το Πηδάλιον. Ιδέ σελίδα 9, ερμηνείαν του 7ου Αποστολικού Κανόνος. Πως συ την αρνείσαι; Πλην αυτού γνωρίζομεν εκ της Κοσμογραφίας της 6ης τάξεως των Γυμνασίων σελ. 57, ότι το π.Χ. ακολουθούμενον ημερολόγιον υπό των Ρωμαίων από το 700 μέχρι το 45 π.Χ. ήτο το ημερολόγιον του Νουμά, το οποίον, είχεν 354 ημέρας. Ήτο δηλαδή όμοιον με το ημερολόγιον των Εβραίων, είχε σεληνιακούς μήνας και ηλιακά έτη. Καθ’ έκαστον έτος υπελείποντο 11 ημέραι. Προσέθετον οι Ρωμαίοι εις έκαστον 2ον έτος συμπληρωματικόν μήνα, 22 ημέρας. Ενόμιζον ότι ούτω θα καλυφθή η διαφορά του πολιτικού έτους και του ηλιακού, του τροπικού, έτους. Πράγματι όμως με τον συμπληρωματικόν μήνα το έτος ήτο μικρότερον του πραγματικού κατά 0,242217 μέσης ηλιακής ημέρας. Μέχρι δε του Ιουλίου Καίσαρος είχον προχωρήσει τοσούτον, ώστε αι εορταί του θερισμού εωρτάζοντο εις το τέλος του χειμώνος!
Ο Ιούλιος Καίσαρ επεχείρησε το 45 π.Χ. να άρη την ασυμφωνίαν ταύτην καλέσας τον αστρονόμον Σωσιγένην εκ της Αλεξανδρείας. Και εν πρώτοις επεξέτεινε την διάρκειαν του έτους της μεταρρυθμίσεως (του 45 π.Χ.) εις 445 ημέρας. Ήτοι προσέθεσαν εις το ημερολόγιον του Νουμά 91 ημέρας, ούτως ώστε αι διάφοροι εορταί να εορτάζωνται εις τας καταλλήλους ημέρας του έτους. Το έτος τούτο ωνομάσθη έτος συγχύσεως. Έπειτα από αυτό ο Ιούλιος Καίσαρ ώρισε το Ιουλιανόν ημερολόγιον, 365 ημέρας, και εν δίσεκτον έτος ανά 4 έτη. Βλέπεις ότι ο Ιούλιος Καίσαρ προσέθεσεν 91 ημέρας εις το έτος 45 π.Χ. δια να καλύψη την διαφοράν των προηγουμένων ετών;
Επομένως προ Χριστού Εβραίοι και Ρωμαίοι έκαμον προσθήκας προς κάλυψιν ημερολογιακών διαφορών. Πως αγνοείς τα πράγματα αυτά;
Ένατον: «Πρέπει να υπακούωμεν», γράφεις εν κεφ. 86 σελ. 74, «εις τους Θεοφόρους και Αγίους εκείνους Πατέρας και όχι εις τους σημερινούς». Εκείνοι όμως οι Πατέρες εδέχοντο τον γάμον των Επισκόπων, δεν είχον κόμην, έφερον παπαλήθραν, εκοινώνουν τους λαϊκούς ουχί δι’ αγίας λαβίδος και κατεδίκαζον τους έχοντας κόμην, μη φέροντας παπαλήθραν και μη δίδοντας την θείαν Κοινωνίαν στους λαϊκούς επί των χειρών αυτών. Διατί και αυτά δεν τα τηρείς; Διατί δεν υπακούεις εις αυτούς;
Δέκατον: Λέγεις εν σελίδι 85: Η Εκκλησία της Ελλάδος προτίθεται  να προβή εις μεταρρυθμίσεις, ώστε να υπάρχη γάμος Μοναχών, κατάργησις Εικόνων, μεταβολή του Βαπτίσματος και άλλα. Εδώ είσαι συκοφάντης!
Διάφορα σπερμολογήματα ανευθύνων τα παρουσιάζεις ως γνώμας της Εκκλησίας!
Δέκατον: Λέγεις όλως αφελώς: «Με ποίους εορτάζουν τα επουράνια, όταν τα επίγεια έχουν διαφόρους ημέρας εορτών; Όταν δηλ. οι Νεοημερολογίται ψάλλουν «Σήμερον γεννάται ο Χριστός....» 13 ημέρας προ των Παλαιοημερολογιτικών Εκκλησιών, με ποίους θα εορτάσουν τα επουράνια την Γέννησιν του Χριστού, αφού υπάρχη διαφορά χρόνου;
Όταν πάλιν μετά την Γέννησιν του Σωτήρος λέγομεν εις την σχετικήν ευχήν «Σήμερον τα άνω εορτάζουν...» με ποίους εορτάζουν τα επουράνια; Με το Παλαιόν ή το Νέον;
Σε ερωτώ και εγώ: Όταν επί 300 έτη εώρταζον αι μεν Εκκλησίαι της Δύσεως Πάσχα την Κυριακήν μετά το Νομικόν Πάσχα, αι δε Εκκλησίαι της Μ. Ασίας την 14ην Νισάν, με ποίους εώρταζον το Πάσχα τα ουράνια; Την 14ην Νισάν  με τον Άγιον Πολύκαρπον Σμύρνης ή την Κυριακήν με τον Άγιον Ανίκητον Πάπαν Ρώμης; Ασφαλώς και με τους δύο. Όταν η Αίγυπτος, η Παλαιστίνη, η Κύπρος εώρταζον την Γέννησιν του Χριστού την 6ην Ιανουαρίου μετά των Θεοφανείων, ως είδομεν, η δε Ρώμη την 25ην Δεκεμβρίου, με ποίους εώρταζον τα επουράνια; Και με τους δύο! Το ίδιον συμβαίνει και σήμερον, αφού η Εκκλησία η επί γης είναι ηνωμένη. Τα ουράνια εορτάζουν και με τους δύο. Τα ουράνια έχουν πάσαν ημέραν εορτήν, διότι εκεί δεν υπάρχουν εργασίαι ως εν τη γη και ημέραι ιδιαίτεραι εορτών. Τα ουράνια πανηγυρίζουν πάντοτε, διότι πάσα ημέρα εορτή εστι δια τους εκεί.
Συμπέρασμα: Πρώτον: Συγχέεις το Νέον Ημερολόγιον με το Γρηγοριανόν. Ιδού η εσφαλμένη σου βάσις. Σου απέδειξα ότι το Νέον Ημερολόγιον δεν είναι το Γρηγοριανόν από ημερολογιακής και εκκλησιαστικής απόψεως, αλλά διορθωμένον Ιουλιανόν με τας ημερομηνίας της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Άρα το Ημερολόγιον που ακολουθούμεν είναι πράγματι το Παλαιόν Ιουλιανόν Ημερολόγιον.
Δεύτερον: Δια το Πασχάλιον Κανόνα δεν λαμβάνεις ως κύρια χαρακτηριστικά τα ορισθέντα υπό της Α’ Οικουμενικής Συνόδου (εαρινήν ισημερίαν, Πανσέληνον, Πάσχα Εβραίων και Κυριακήν), αλλά την ημερομηνίαν 22αν Μαρτίου – 25ην Απριλίου, ήτις ουδόλως μνημονεύεται εις τα πρακτικά της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.
Την συμπληρωματικήν οροθεσίαν ταύτην 22 Μαρτίου – 25 Απριλίου έλαβε ως μοναδικόν και κύριον χαρακτηριστικόν παρά του ρητούς Κανόνας.
Τρίτον: Θεωρείς τας ακινήτους εορτάς Χριστουγέννων και τας συναφείς προς αυτάς ορισθείσας υπό του Θεού, και επομένως ουδείς δύναται να τας μετακινήση!
Σου απέδειξα δια των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας ότι αύται επί 300 έτη μ.Χ. ηγνοούντο. Κατόπιν η των Χριστουγέννων συνεωρτάζετο μετά των Θεοφανείων και έπειτα εχωρίσθησαν τα Χριστούγεννα από τα Θεοφάνεια. Αυτά λέγουν οι Πατέρες. Αν αι εορταί αύται ήσαν, ως λέγεις συ, υπό Θεού ορισθείσαι, ηγνόουν αυτάς οι Πατέρες και τας εγνώριζες συ;
Τέταρτον: Συγχέεις παραδόσεις και Εκκλησίαν και νομίζεις ότι δεν δύναται η Εκκλησία ως όλον να κάμη μεταβολήν εις τας παραδόσεις. Και όμως σου απέδειξα πως εκάστοτε Εκκλησία, ζώσα ούσα, μετέβαλε ρητώς ή σιωπηρώς ουκ ολίγα έθιμα, προγενεστέρας συνηθείας και παραδόσεις. Πως και σεις σήμερον παραβαίνετε παραδόσεις αρχαίας της Εκκλησίας; Αφού λοιπόν δεν ημπόρεσες να διακρίνης διαφοράν παραδόσεων και Εκκλησίας και δεν εννοείς τι θα είπη Σχίσμα, θεωρείς Σχισματικήν την Εκκλησίαν των Νεοημερολογιτών, διότι ακολουθεί το Νέον Ημερολόγιον! Και όμως σου απέδειξα δια της Ιστορίας της Εκκλησίας ότι Σχίσμα δεν συνιστά ο κατά διάφορον χρόνον εορτασμός, αλλά η μη πνευματική κοινωνία των αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Πατριαρχείων. 
Σεις λοιπόν που έχετε αποκοπή από την ολομέλειαν αυτήν της Ορθοδοξίας είσθε σχισματικοί και προς υμάς ως τοιούτους απευθύνονται όλοι οι αφορισμοί των Πατέρων και τα ουαί.
Είχον υποχρέωσιν να σου απαντήσω, διότι γραπτώς και προφορικώς δια γνωστών σου προσώπων με προεκάλεσας εις τούτο. Έκαμα το καθήκον μου προς σε και πάντα άλλον, ο οποίος θέλει να μάθη την αλήθειαν περί Παλαιού και Νέου Ημερολογίου.
Τα περαιτέρω ανήκουν εις σε, τους αναγνώστας μου και τον Θεόν! Υγίαινε!
  
AΣ  ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟ-ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.
Αμέθυστος

 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

"Περι των φαντασιόπληκτων θρησκευομενων αδερφων μας του Παλαιου Ημερολογιου"

Ο Μαρίνος δεν ειναι ο τύπος που εγραψε σε αλλο Ιστολογιο των Παλαιοημερολογιτων οτι ειναι ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς της Εμφανίσεως του σταυρου το 1924;
Οταν τον ρωτησαν, ποσο ετων εισαι - διοτι θα επρεπε να ειναι πανω απο 90 - προεκυψε καινουργια απορια στο μυαλο μου:
Πως ενας 90 χρονος ξερει απο υπολογιστες;
Στις επιμονες απορίες - λογικοτατες - ενος Αναγνωστη - απαντησε ο Μαρίνος με περισσο καμαρι, οτι ειναι Αυτοπτης Μαρτυς, διοτι οταν ακουγε την γιαγιά του που ηρθε απο την Σμύρνη να βεβαιωνει την Εμφανιση του Σταυρου -
ητανε σαν να εβλεπε ο ιδιος το θαυμα!
Και ενω του εξηγεις ΤΟΥ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ, οτι δεν γινεται να εισαι ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς σε ενα περιστατικο που συνεβη πριν την γεννηση σου -
- ΕΚΕΙΝΟΣ, μετα απο λιγα σχολια επανερχεται και τονιζει οτι:
"Ναι, να μην σας φαινεται παραξενο, αν και δεν ζουσα τοτε, υπηρξα αυτοπτης μαρτυς"!
Και μετα θελει αυτος ο ανθρωπος - ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΑΡΙΝΟΣ - να του δωσουμε βαση στα υπολοιπα ΑΝΟΗΤΑ και ΧΑΖΑ που καθεται και γραφει με τις ωρες!

Γιατι εσεις οι του Παλαιου Ημερολογιου, λυπαστε ολους τους υπόλοιπους;
Ποιοι ειστε εσεις ; Δεν ειστε αξιολυπητοι;
ο τερατωδης εγωισμος σας θελει να κρυφτει και δεν σας αφηνει!
Γιατι Μαρινε προτεινεις στον Αμεθυστο μια συνεργασια - ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ στους ομοιους σου του Παλαιου Ημερολογιου;
Γιατι φοβασαι να μας πεις σε ποια Μητροπολη ανηκεις και ποιον Επισκοπο μνημονευεις;
Να τα πω εγω για σενα Μαρινε;
Ε ;
Πολυ ευχαριστως!
Δεν προτεινεις στους υπολοιπους του Παλαιου Ημερολογιου συνεργασια, διοτι ολοι εχουνε τα μαυρα τους χαλια!
ΠΟιον να πρωτοδιαλεξεις και ποιον να πεταξεις στα σκουπιδια;
Δεν ξερουνε τι τους γινεται!
Οσο για το αλλο, δεν μας λες ποιον Επισκοπο μνημονευεις, διοτι δεν φοβασαι εμας του Νεου, ή ταχα θα σε κυνηγησουνε οι μπάτσοι.
Αλλα τότε;
ΦΟΒΑΣΑΙ τις καταρες των υπολοιπων Παλαιοημερολογιτων - που δεν μνημονεύουνε τον δικο σου Επισκοπο, αλλά άλλον, εναν απο τους υπολοιπους 13 Αρχιεπισκοπους της Εκκλησιας της Ελλαδος με το Παλαιο Ημερολογιο!
Εχεις ακουσει να καταριεται Παλαιοημερολογιτες άλλον Παλαιο-ημερολογιτη;
Σαφως και εχεις ακουσει, γιαυτο φοβασαι να πεις τον επισκοπο σου!
"Καταραμενος να εισαι εσυ, και η οικογενεια σου! Καταραμενα και αρρωστα να βγουνε τα παιδια σου! ουξ απο εδω, δαιμονισμενε, εσυ και η γυναικα σου! Που θα μας πεις εμας να αναγνωρισουμε τον ταδε Επισκοπο του Παλαιου! Στην κολαση να βραζεις αναθεματισμενε! Εμεις αναγνωριζουμε αλλον Επισκοπο του Παλαιου - ποτέ να μην λυθουνε αυτες οι καταρες εναντιον σου και της οικογενειας σου"!
ΑΥΤΑ ΦΟΒΑΣΑΙ Μαρινε, γιαυτο ουτε εσυ ουτε κανείς αλλος λεει ποιον Επισκοπο μνημονευει!
Μην μας το παιζεται λοιπον Μωρες παρθενες!
ΟΣΟ για το επιχειρημα, οτι δεν μπορεις να εισαι ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς σε ενα γεγονος που συνεβη, οχι μονο εν απουσια σου, αλλα πριν καν γεννηθεις -
- δεν το χωραει το μυαλο σου, σωστα;
Αλλο το πιστευω, άλλο το νοιωθω, άλλο το 'ζω' ενδεχομενος - ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΟΜΩΣ, ουτε νομικα, ουτε ποινικα, ουτε δικαστικα, ουτε φιλοσοφικα, ουτε με την κοινη λογικη να πεις οτι ημουνα αυτοπτης μαρτυς σε ενα συμβαν που συνεβη πριν την γεννηση μου!
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ, και εγω υπηρξα ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς της Επι του Ορους Ομιλια του Κυριου μας - ή οταν ταισε τους 5.000 ανδρες!
Να σας πω τι ψαρι εδωσαν οι μαθητες στον κοσμο να φαει;Ητανε τσιπουρα!
Μην με ρωτατε που το ξερω, μα υπηρξα αυτοπτησ μαρτυρας σας λεω!
μα γιατι ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
ξερετε ποσο ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ;
Εδω Μαρινε, δεν ειναι το Ιστολογιο της Δεσποινίδας Σαλογραιας να διαγραφει τα σχολια κατα του Παλαιου Ημερολογιου!
ΣΕ λΑΘΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ηρθες να μας δειξεις τα μπρατσακια σου!
Και ενω στα εξηγουμαι 100 φορες, παλι δεν θελεις να καταλαβεις - ΑΡΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ποσο περισσοτερο αδικο εχεις στα Θεολογικα - οπου εκει δυσκολα αποδεικνύεις το λαθος του συνομιλητη σου - αφου φαντασιωνεται οτι εκεινος θελει!
Μα εχω αδικο;
Εαν ναι, που;

ΒΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΑλαιοημερολογιτες,
βρε ΧΑΙΒΑΝΙΑ
Βρε τι να σας πει κανείς - ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ-
οταν μονοι σας κλαιγεστε οτι σας κατατρεχουμε τους Παλαιοημερολογιτες, και σας εχουμε υποβάλλει σε βασανα και σε διωγμους...
..αφου τελειωσετε το παραληρημα σας, οταν σας ρωταμε "πειτε ονοματα, περιστατικα, ποιος σας καταδιωξε; Αν σας καταδιώκαν θα ειχατε 13 Διαφορετικες Αρχιεπισκοπες, μονο στην Αθηνα; Τοσα μοναστηρια εχετε του παλαιου Ημερολογιου , που ειδατε να σας πολιορκουνε ή να σας απαγορευουνε την προσβαση; Λοιπον; Πειτε μας, πότε σας καταδιωξαν;".
ΕΚΕΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ;
Απαντατε τα εξης:
"Μα κυνηγησαν τον Μαξιμο τον Ομολογητη, του κοψανε το χερι και την γλωσσα, και το ποδι και τα αυτια, οριστε που μας κυνηγανε"!
ΒΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ του Παλαιου Ημερολογιου,
τι σχεση εχει ο Αγιος Μαξιμος ο Ομολογητης, που εζησε πριν 1500 χρονια -
με σας τους ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ του Παλαιου Ημερολογιου;
Αφου τοτε δεν υπηρχε καν ζητημα Παλαιου ή Νεου Ημερολογιου!
Δεν υπηρχε ζητημα "ΟΙκουμενισμου" - οπως το γνωριζουμε σημερα, αν και το ενα ειναι ασχετο με το αλλο - ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ εδω δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι δεν εισαι αυτοπτης μαρτυς σε κατι που συνεβη πριν γεννηθης,
θα καταλαβετε τα υπολοιπα;
ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΑλαιοημερολογιτες, -
τι σας ταιζουνε στις ενοριες σας;
ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ;
Γιατι εχετε τετοια επαρση, οτι εσεις μονο νιωθετε την Χαρη του Θεου, και μονο εσας επισκεπτεται η Χαρις του Θεου;
Πως καμαρωνετε οτι δεν σας ενοχλει που ειστε τοσο λιγοι - οχι σημαδι του λαθους σας, αλλα οτι σας επελεξε ο Χριστός, οπως και για μαθητες ειχε μονο 12 και οχι περισσοτερους;
Αληθεια, με ποιον απο τους 12 μαθητες συγκρινεστε;
ΕΥΧΟΜΑΙ παντως οχι με τον ΙΟΥΔΑ!
Τα σεβη μου!
Αλλα βρηκανε τηΝ Σαλογραια και ξεθαρεψατε, επειδη σας γλειφει και σας κολακευει και δημοσιευει μονο τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ των Παλαιο-ημερολογιτων.... πηρατε αερα!
Αφου σας κυνηγανε και σας καταδιωκουνε ΜΩΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ,
γιατι τοτε η Σαλογραια εχει ιστολογιο εδω και 10 χρονια και δημοσιευει οτι θελει, οπως θελει, ραβει και κοβει κλπ κλπ;
Ποιος σας καταδιωκει;
Που φαγωθηκατε οτι καθε βραδυ σας διαβαζουνε απο το Φαναρι!
Ορεξη ειχανε με σας να ασχολουνται!
Που βαλανε ταχα πρακτορες να σας εντοπισουνε!
Ποιος ασχολειται με σας ωρε ΧΑΙΒΑΝΙΑ;
Ουτε οι δικοι σας ΤΟΥ Παλαιου Ημερολογιου - δεν θελουνε να σας ξερουνε!!!

 ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

133 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς εννοείτε με την τελευταία παράγραφο που προσθέσατε στο υπέροχο κείμενο του π. Ιωήλ;

Ότι οι δύο αυτοί ιερωμένοι απεκόπησαν από την εκκλησία (στο βαθμό των παλαιοημερολογητών), ή ότι η εκκλησία τους καταδίκασε για κάτι κρατώντας τους όμως ως μέλη της ή ότι έστω κατεδικάστηκαν στην συνείδηση κάποιων πιστών;


Γίνετε παρακαλώ σαφέστερος, γιατί νομίζω ότι τους αδικείτε.
Στέλιος

amethystos είπε...

Δέν εννοούμε, λέμε κατάγονται. Οτι μαθητές τους πήραν αυτές τίς πρωτοβουλίες, οι οποίες υπήρχαν εν' σπέρματι στούς συγκεκριμένους ιερωμένους αλλά δέν είχαν αναπτυχθεί μ' αυτόν τόν τρόπο. Ο Καντιώτης π.χ.κατεφέρετο εναντίον τών επισκόπων,ενώ ο Μυτιληναίος έδρασε εναντίον τού Αρχιεπισκόπου,λόγω τής ταυτίσεως πού ισχύει μέχρι σήμερα κλήρου καί εκκλησίας. Καταφερόμενοι όμως εναντίον τών επισκόπων, όντας επίσκοπος, λές ότι εγώ είμαι αληθινός επίσκοπος. Οπως επίσης καταφερόμενοι εναντίον τού Αρχιεπισκόπου καί όχι ένεκεν τού Κυρίου, λέμε ότι εγώ είμαι η εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...


Αγαπητέ φίλε η διαφορά μεταξύ νέου εορτολογίου και πατρίου εορτολογίου, έχει προκύψει λόγω οικουμενισμού.
Εάν δεν υπήρχε ο οικουμενισμός δεν θα υπήρχε το νέο ημερολόγιο, και έτσι πρέπει να εξεταστεί ως η λεωφόρος που οδηγεί στην αιρετική άποψη των ενώσεων των Εκκλησιών.

Άρα λοιπόν το θέμα είναι λάθος, να εξεταστεί μονομερώς μόνο ως προς το έλασσον, που είναι το ημερολόγιο, αλλά συνολικώς και ως προς το μείζον που είναι η αίρεση του Οικουμενισμού, η οποία αναφορά παραλείπεται τεχνηέντως από τον Π. Ηωήλ.
Το κείμενο γράφτηκε το 1966, όπου ήταν είδη γνωστή η αιρετική εγκύκλιος του 1920. Άρα είχαν γνώση οι Πατέρες.
Τέλος, δεν είναι αιρετική η εκκλησία του Πατρίου εορτολογίου όπως γράφεις, αλλά Ζώσα Αγία Εκκλησία με πλήρη Αγιαστική Χάρη, και οφείλω να το ομολογήσω για χάρην της αλήθειας.

Λυπάμαι για το ειρωνικό ύφος στον πρόλογο.
Η ειρωνεία είναι καρπός της αλαζονείας και της υπερηφάνειας, δηλαδή του διαβόλου.
Ωστόσο θέλω να πώ στο συγγραφέα του προλόγου, "ΣΥ ΕΙΠΑΣ"!!!


Μαρίνος

amethystos είπε...

Αγαπητέ τό περί οικουμενισμού είναι ένα επιχείρημα εκ τών υστέρων. Ο Οικουμενισμός είναι η λογική πρόοδος τής Δύσεως καί τής αρνήσεως τής μεταφυσικής.Ο Πατέρας τού Οικουμενισμού είναι ο Σολόβιεφ. Καί τόν συνέλαβε παράλληλα μέ τον θάνατο τού θεού πού κήρυξε ο Νίτσε. Ενός θεού πού ήταν ήδη ταυτισμένος μέ τήν Μεταφυσική από τόν Αυγουστίνο, δηλ. μέ τό κατ' εικόνα τού ανθρώπου. Τό παλαιό φίλε δέν παράγει καρπό. Πρόσεξε τόν εαυτό σου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά όπως τα παρουσιάζεις.
1. Ο Οικουμενισμός είναι η προσπάθεια ενώσεως όλων των Εκκλησιών, αιρετικών, αλλοθρήσκων, μάγων και ότι άλλο υπάρχει σύμφωνα με τα πρότυπα του ΠΣΕ και κατά το καταστατικό του.
Στην Ελλάδα έκανε την εμφάνιση του το 1920 με την μορφή εγκυκλίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά εμφανίστηκε η άποψη περί ενώσεως ολων των Εκκλησιών.
Ο πατέρας του Οικουμενισμού είναι ο Διάβολος με τα πολλά όργανά του.
Ο Οικουμενισμός είναι το αναγκαίο εργαλείο για να πατήσει ο Αντίχριστος και να κυριαρχήσει ως πνευματικός ηγέτης, σε όλο τον κόσμο, πολύ γρήγορα και αποδεκτά από όλους.
Δεν υπάρχει φίλε "παλαιό" , όπως το γράφεις, Ούτε παλαιοημερολογιτισμος, αλλά η Μία Αγία Του Χριστού Εκκλησία που ακολουθεί πατροπαράδοτα το πατριο εορτολόγιο, ως μέρος της Αγίας παράδοσης, ως έχουμε υποχρέωση να κρατάμε ανοθευτες τις παραδόσεις από τους Αγίους Πατέρες.

Μαρίνος με αγάπη Χριστού κατά το δυνατόν.

amethystos είπε...

Kαλά φίλε όπως καταλαβαίνεις. Η θεολογία τής δικαιώσεως καί εξιλεώσεως , τής Λατινικής εκκλησίας, είναι η ρίζα τού Φιλιόκβε. Οσα αντέχει ο καθένας μας.

gabtheo είπε...

Έλεος πλέον. Για δείτε τι λένε οι ευαγγελιστές Ματθαίος (12, 1-8) και Ιωάννης (5, 1-16)για τους πατρωοημερολογίτες "Άννα" και "Καϊάφα". Λέω έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, αλίμονο να κάνω ότι θέλω και όπως θέλω στην Αγία Εκκλησία. Τότε δεν θα ήταν Η Αγία Εκκλησία αλλά καφενείο.
Δεν υπάρχει δικαίωση και εξιλέωση, αλλά η αλήθεια. Όλα για χαρην της αλήθειας και Όχι χαρην προσωπικής ίντριγκας και εξιλέωσης.
Γι αυτό είπε ο Χριστός, εγώ είμαι η αλήθεια, και εν πνεύματι και αλήθεια προσκυνειται ο Άγιος Θεός.
Η Δυτική Εκκλησία δεν έχει φίλε Θεολογία, αλλά διαβολολογια.
Πάντως χαίρομαι για την κατάληξη σου "όσο αντέχει ο καθένας ". Είναι αληθεστερο και ειλικρινεστερο από το να γράφεις ότι "το παλαιό δεν έχει καρπό ".
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι γιατί το γράφεις καλέ μου φίλε και μαυριζεις την ψυχούλα σου;
Είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί και θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπισουμε τους πειρασμούς που φέρνει η νέα τάξη πραγμάτων,
Σε παρακαλώ πολύ σαν αδέλφια να είμαστε ενωμένοι και αυτό να υποστηρίζουμε.
Εάν έχουμε ειλικρινή διάθεση για να είμαστε όλοι μαζί για την πατρίδα μας και το Έθνος μας, θα δεις τότε πως όλα αυτά θα επιλυθούν και θα μονιασουμε σαν αγαπημένα αδέλφια, και δεν θα υπάρχουν σχισματα σοφίσματα και αιρέσεις να ταλανίζουν τη Χώρα.
Σε παρακαλώ πολύ να είμαστε ενωτικοι για να γίνουμε αληθινοί εργάτες εν τη Αγία Εκκλησία.
Έχεις μεγάλη δύναμη με το blog, στρεψε το κατευθείαν κατά πάνω στο διάβολο και να δεις πόση ευτυχία χαρά και ενότητα θα προσφέρεις στον τόπο μας. Αλήθεια ζηλεύω πάντοτε τους Εθνομαρτυρες του Γένους μας, όμως και η σημερινή εποχή θα βγάλει πολύ μεγαλύτερους Εθνομαρτυρες.
Έχε με κατά νου και θα είμαι πάντοτε υποκλινομενος βοηθός σου στον αγώνα σου εφόσον υπηρετείς την αληθεία.
Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου να με ακούσεις.

Μαρίνος

amethystos είπε...

Φίλε μιλάς γιά τήν παράδοση τών γιαγιάδων. Οχι τών Πατέρων. Τούς Πατέρες δέν μπορείτε ούτε νά τούς διβάσετε, φίλε. Αφού τό ξέρεις οι τού παλαιού είναι αγράμματοι. Μήν ζορίζεσαι. Μέ τσαχπινιές δέν γίνεται θεολογία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε από αυτά που γράφω έχεις καμία αντίρρηση ;
Απάντησε επ αυτών και ας είμαι αγράμματος και αμαθής.
Κάνε μία προσπάθεια για κάποιον καλοπροαίρετο σαν και εμένα αλλά και για άλλους. Που διαφωνείς πες μου με επιχειρηματολογία απλή όμως.
Μαρίνος εν Χριστώ αγράμματος και αμαθής.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, τι να κάνουμε είμαστε από φτωχές οικογένειες δεν μάθαμε γράμματα.
Ομως δεν αξίζει να πεις που διαφωνείς στα παραπάνω, και γιατί ισχυρίζεσαι τα των γιαγιάδων vs των Πατέρων ;
Για κανε μία προσπάθεια σε παρακαλώ ;

Μαρίνος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, διάβασα τα εδάφια που με παρέπεμψες, και πίστεψε με δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν με το θέμα μας.
Κάνε αγάπη και πες μου σε παρακαλώ τι εννοείς ;

Μαρίνος

amethystos είπε...

ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;;

amethystos είπε...

ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑς ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ. ΜΟΝΟΝ.

amethystos είπε...

Τά ήθη καί τά έθιμα είναι πολύ σημαντικά, είναι η ατμόσφαιρα τής πίστεώς μας. Αλλά δέν μπορούν νά γίνουν αιτία σχίσματος, όπως έγιναν.

Ανώνυμος είπε...

Τα αίτια του σχίσματος είναι του διαβόλου, όχι των εθίμων των γιαγιάδων .
Οι γιαγιάδες μιας και τος ανέφερες περιφρονητικά, ήταν ηρωίδες, γιατί πρέπει μόνο ήρωας να είσαι για να αντέξεις το ξερίζωμα από τη Σμύρνη έκρινα τα μαρτυρικά χρόνια, και κουβαλούσανε στις πλάτες τους όλη την Αγία Παράδοση αυτή που τώρα εμείς την καταπαταμε εν ονόματι του εκσυγχρονισμού. Λοιπόν πες μου γιατί αναφέρεις ότι τα ήθη και τα έθιμα εσχισαν την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που ανέφερε παραπάνω ο φίλος.

Μαρίνος

amethystos είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ. ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ. Οπως καταλαβαίνεις εξάντλησες τόν χρόνο σου.

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το εορτολόγιο δεν είναι παράδοση μόνο των γιαγιάδων αλλά και των παππούδων και των Αγίων Πατέρων. Ήταν αντικείμενο εργασιών της Α. Αγίας Οικουμενικής Συνόδου, για να βάλουν σε τάξη την λατρευτική ζωή της Αγίας Εκκλησίας. Γιόρταζε ο καθένας ότι ήθελε και οποτε ήθελε, κάτι δηλαδή σαν σήμερα, που άλλοι εορτάζουν Άγιο Σπυρίδωνα και νηστεύουν, και άλλοι εορτάζουν Χριστούγεννα Και καταλύουν.
Αυτό θέλησαν να τακτοποιήσουν οι Άγιοι Πατέρες, για να είναι Οικουμενική ή Αγία Ορθοδοξία, και να πληρειται το άρθρο του Αγίου Συμβόλου της Πίστεως, όπου το εις Μιαν Αγιαν Καθολικην Εκκλησίαν, ερμηνεύεται ως εξής, την αυτή ημέρα οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο να εορτάζουν την ίδια εορτή, την αυτή ημέρα να νηστεύουν, την αυτή ημέρα να καταλύουν.
Που να φανταστούν λοιπον εκείνοι οι Άγιοι Πατέρες ότι το 1924, οι σύγχρονοι Ιεράρχες πραξικοπηματικά εν μια νύχτα νυχτωσανε 11 Μαρτίου το 1924 και ξημερωσανε 25 Μαρτίου, όπου φέρανε μεγάλες ταραχές, στους δρόμους της Αθήνας.
Όσο για τις γιαγιάδες τις Σμυρνιες είναι αυτές κράτησαν την Αγιαν Πίστην.
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, πάντως στην όλη κουβέντα που κάναμε πουθενά δεν παρεθεσες επιχειρηματολογία που να με πείσει ότι έχεις δίκιο.
Ξαναγράφω ότι εάν υπηρετείς Την αλήθεια θα με βρίσκεις πάντοτε υποκλινομενα βοηθό σου.
Εάν υπηρετείς τον Οικουμενισμο, υπηρετείς το διάβολο και ούτε χαίρε δεν σου αξίζει.
Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.
Πάντως περίμενα επιχειρηματολογια αλλά είς μάτην.

Μαρίνος

Ανώνυμος είπε...

Σου ξαναγράφω δεν υπάρχει "παλαιοημερολογιτικο" ,όπως γράφεις αλλά Οικουμενιστικη λαίλαπα και έτσι πρέπει να εξεταστεί. ...
Να είμαστε ουσιαστικοί και όχι τυπολατρες.

Μαρίνος

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πάντως και θα ήθελα να τα πούμε από κοντά .

Μαρινος

amethystos είπε...

AYTA ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ . ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ. ΣΧΙΣΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΑΓΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΤΙΣ ΚΥΡΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΞΕΓΛΙΣΤΡΙΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ..Μόνον οι αποτειχισμένοι έχουν τό θράσος νά ονομάζουν τούς εαυτούς τους Αληθινούς χριστιανούς. Ολοι οι Αγιοι ζητούσαν χρόνο νά μετανοήσουν. Η Κωμωδία έληξε. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ.

amethystos είπε...

ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Θαλασσινός είπε...

Τόσα τόσα σου έγραψα και εσύ μιλάς πάλι για τις γιαγιάδες.
Επιχειρηματολογία δεν έχεις ;
Μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν το σχίσμα του Οικουμενισμού, και εσύ ηγείσαι ενός μπλογκ και γράφεις για ημερολογιακό σχίσμα.
Δεν αντιπροσωπευω κανέναν παρά μόνον τον εαυτόν μου, και λυπάμαι που υπηρετείς τον Οικουμενισμο.
Πραγματικά σε λυπάμαι!
Όλοι ζητάμε χρόνο να μετανοησουμε.
Μην ακούς τι λένε οι άλλοι, δεν θα κριθούμε με το τι θα πούνε οι άλλοι.
Πρέπει να είμαστε μέσα στην Αγία Εκκλησία Του Χριστού όχι στο σχίσμα του Οικουμενισμού.
Δεν υπάρχει σχίσμα νεοημερολογιτισμου αλλά Οικουμενισμού, τελεία και παύλα.
Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις και να ακολουθείς ότι θέλεις, δεν έχεις δικαίωμα να διαστρέφεις την αλήθεια και τις παραδόσεις.

Μαρίνος

amethystos είπε...

ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΦΙΛΕ.

Θαλασσινός είπε...

Όχι φίλε δεν είναι όπως μάς βολεύει, αλλά σύμφωνα με την Αγία Αλήθεια.
Τα όπως βολεύει τον καθένα, φτάσανε την Ελλάδα στον πάτο. Αυτός ο πάτος όποτε τον πιάσουμε θα σημάνει την ακόμη μεγαλύτερη σκλαβιά. Γύφτοι και ζητιάνοι θα γίνουμε στην Πατρίδα μας, στα σπίτια μας.
Δεν θέλω πάτο για κανέναν μας.
Φρόντισε από το πόστο σου να υπηρετήσεις την αλήθεια.
Η αλήθεια δεν έχει έκπτωση γιατί παύει να είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρίνος δεν ειναι ο τύπος που εγραψε σε αλλο Ιστολογιο των Παλαιοημερολογιτων οτι ειναι ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς της Εμφανίσεως του σταυρου το 1924;

Οταν τον ρωτησαν, ποσο ετων εισαι - διοτι θα επρεπε να ειναι πανω απο 90 - προεκυψε καινουργια απορια στο μυαλο μου:

Πως ενας 90 χρονος ξερει απο υπολογιστες;

Στις επιμονες απορίες - λογικοτατες - ενος Αναγνωστη - απαντησε ο Μαρίνος με περισσο καμαρι, οτι ειναι Αυτοπτης Μαρτυς, διοτι οταν ακουγε την γιαγιά του που ηρθε απο την Σμύρνη να βεβαιωνει την Εμφανιση του Σταυρου -

ητανε σαν να εβλεπε ο ιδιος το θαυμα!

Και ενω του εξηγεις ΤΟΥ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ, οτι δεν γινεται να εισαι ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς σε ενα περιστατικο που συνεβη πριν την γεννηση σου -

- ΕΚΕΙΝΟΣ, μετα απο λιγα σχολια επανερχεται και τονιζει οτι:

"Ναι, να μην σας φαινεται παραξενο, αν και δεν ζουσα τοτε, υπηρξα αυτοπτης μαρτυς"!

Και μετα θελει αυτος ο ανθρωπος - ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΑΡΙΝΟΣ - να του δωσουμε βαση στα υπολοιπα ΑΝΟΗΤΑ και ΧΑΖΑ που καθεται και γραφει με τις ωρες!

Θαλασσινός είπε...

Προς : @ ανων 11:06

Καταρχήν αγαπητέ ανώνυμε, δεν απευθύνθηκα ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν άλλον, και δεν ζήτησα από κανέναν άλλον να δώσει βάση.
Απευθύνθηκα στο διαχειριστή για κάποιο λόγο.
Άρα καταρχήν εκφράστηκες με αγένεια.
2. Γιατί όμως, κάνεις copy paste μεμονωμένα κάποια από αυτά που έγραψα, και δεν έβαλες όλη την ιστοσελίδα, για να δεί ο κόσμος όλη την κουβεντούλα από αρχή εως τέλους και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα?

3. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι ή ορθολογιστής είσαι ή μηδενιστής, διότι εάν ήσουν Χριστιανός θα ήξερες και θα πίστευες ότι η Αγία Πίστης δεν είναι ορθολογισμός αλλά Θαυμαστή, Υπέρλογη και Μέγα Μυστήριο, τόσο μεγάλο που και Τούρκοι είδαν τον Αι-Γιώργη αλλά και την Παναγία άκουσαν, και πολλά θαυμαστά άλλα γεγονότα, έχουν γίνει κοινωνοί ανά τον κόσμο, γραμμένα στα Συναξάρια.
Αρα είναι τόσο δύσκολο για τον Άγιο θεό, να μου δείξει και εμένα Τον Τίμιο Σταυρό, όπως τον εμφάνισε και τον είδαν εκατοντάδες την εορτή της υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού, με το πάτριο εορτολόγιο άνωθεν του Υμηττού, το 1925 που την είδε ο παππούς μου Αθανάσιος?
Επίσης, την Αγία Μεγάλη εβδομάδα εμείς οι Χριστιανοί μαθαίνουμε στις Εκκλησίες τι είχε γίνει τότε Στην Αγία Γη κατά Την Σταύρωση Του Χριστού μας?? ή ξαναζούμε τα γεγονότα που γίνανε τότε?
Να σου θυμίσω ότι ο Μέγας Υμνογράφος γράφει "Σήμερον Κρεμάται επι Ξύλου..." και τα λοιπά, και δεν γράφει "Τότε κρεμάστηκε επί ξύλου.."??

Η Ανάσταση Του Χριστού μας είναι ένα γεγονός που έγινε τότε, ή ξαναβιώνεται σε κάθε λειτουργία που έχει Αναστάσιμο χαρακτήρα, και εμείς ομολογούμε "Ανάσταση Χριστου Θεασάμενοι.."!!
Γνωρίζεις Ελληνικά να ερμηνεύσεις ανωνυμε, τι εστί "Θεασαμενοι??" ή μονο δηλητηριο είσαι ικανός να πετάξεις??
Εάν είχες διαβάσει πατερικά βιβλία θα είχες καταλάβει ότι "Το Πνεύμα Το Άγιο όπου θέλει πνει", και το "όπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως Τάξης"!!
Και σε ρωτώ γιατί τόσο δηλητήριο??
Μήπως έγραψα για την προσωπικότητά μου ή για την επιχείρησή μου?? Δεν έγραψα για την Αγία Ορθόδοξη Παράδοση, για την Ελλάδα, για την Πατρίδα μας και για τα χάλια μας, που τα επιβεβαιώνεις και εσύ με τη βλάσφημη αντίδραση?
Γιατί λοιπόν "Χαζά" και "Ανόητα" αγαπητέ μου, που δεν έχεις θάρρος ούτε όνομα να ανεβάσεις??
Και εάν είναι "χαζά" και "ανόητα" κατά τη δηλητηριώδη άποψή σου, γιατί δεν πήρες ένα από τα τόσα που έγραψα να τα "αντιπαρέλθεις" με τη δική σου επιχειρηματολογία, και να αποδώσεις την ορθότητα των απόψεων?
Γιατί λοιπόν τόση ειρωνεία αγαπητέ φίλε?
Σε λυπάμαι καημένε φίλε, είσαι για λύπηση!!

Ανώνυμος είπε...

Μαρινε, μην λυπασαι και πολυ!

Γιατι εσεις οι του Παλαιου Ημερολογιου, λυπαστε ολους τους υπόλοιπους;
Ποιοι ειστε εσεις ; Δεν ειστε αξιολυπητοι;
ο τερατωδης εγωισμος σας θελει να κρυφτει και δεν σας αφηνει!

Γιατι Μαρινε προτεινεις στον Αμεθυστο μια συνεργασια - ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ στους ομοιους σου του Παλαιου Ημερολογιου;

Γιατι φοβασαι να μας πεις σε ποια Μητροπολη ανηκεις και ποιον Επισκοπο μνημονευεις;

Να τα πω εγω για σενα Μαρινε;
Ε ;
Πολυ ευχαριστως!
Δεν προτεινεις στους υπολοιπους του Παλαιου Ημερολογιου συνεργασια, διοτι ολοι εχουνε τα μαυρα τους χαλια!
ΠΟιον να πρωτοδιαλεξεις και ποιον να πεταξεις στα σκουπιδια;
Δεν ξερουνε τι τους γινεται!

Οσο για το αλλο, δεν μας λες ποιον Επισκοπο μνημονευεις, διοτι δεν φοβασαι εμας του Νεου, ή ταχα θα σε κυνηγησουνε οι μπάτσοι.
Αλλα τότε;

ΦΟΒΑΣΑΙ τις καταρες των υπολοιπων Παλαιοημερολογιτων - που δεν μνημονεύουνε τον δικο σου Επισκοπο, αλλά άλλον, εναν απο τους υπολοιπους 13 Αρχιεπισκοπους της Εκκλησιας της Ελλαδος με το Παλαιο Ημερολογιο!

Εχεις ακουσει να καταριεται Παλαιοημερολογιτες άλλον Παλαιο-ημερολογιτη;
Σαφως και εχεις ακουσει, γιαυτο φοβασαι να πεις τον επισκοπο σου!

"Καταραμενος να εισαι εσυ, και η οικογενεια σου! Καταραμενα και αρρωστα να βγουνε τα παιδια σου! ουξ απο εδω, δαιμονισμενε, εσυ και η γυναικα σου! Που θα μας πεις εμας να αναγνωρισουμε τον ταδε Επισκοπο του Παλαιου! Στην κολαση να βραζεις αναθεματισμενε! Εμεις αναγνωριζουμε αλλον Επισκοπο του Παλαιου - ποτέ να μην λυθουνε αυτες οι καταρες εναντιον σου και της οικογενειας σου"!

ΑΥΤΑ ΦΟΒΑΣΑΙ Μαρινε, γιαυτο ουτε εσυ ουτε κανείς αλλος λεει ποιον Επισκοπο μνημονευει!

Μην μας το παιζεται λοιπον Μωρες παρθενες!

ΟΣΟ για το επιχειρημα, οτι δεν μπορεις να εισαι ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς σε ενα γεγονος που συνεβη, οχι μονο εν απουσια σου, αλλα πριν καν γεννηθεις -

- δεν το χωραει το μυαλο σου, σωστα;

Αλλο το πιστευω, άλλο το νοιωθω, άλλο το 'ζω' ενδεχομενος - ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΟΜΩΣ, ουτε νομικα, ουτε ποινικα, ουτε δικαστικα, ουτε φιλοσοφικα, ουτε με την κοινη λογικη να πεις οτι ημουνα αυτοπτης μαρτυς σε ενα συμβαν που συνεβη πριν την γεννηση μου!

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ, και εγω υπηρξα ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς της Επι του Ορους Ομιλια του Κυριου μας - ή οταν ταισε τους 5.000 ανδρες!

Να σας πω τι ψαρι εδωσαν οι μαθητες στον κοσμο να φαει;Ητανε τσιπουρα!
Μην με ρωτατε που το ξερω, μα υπηρξα αυτοπτησ μαρτυρας σας λεω!

μα γιατι ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

ξερετε ποσο ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ;

Εδω Μαρινε, δεν ειναι το Ιστολογιο της Δεσποινίδας Σαλογραιας να διαγραφει τα σχολια κατα του Παλαιου Ημερολογιου!

ΣΕ λΑΘΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ηρθες να μας δειξεις τα μπρατσακια σου!

Και ενω στα εξηγουμαι 100 φορες, παλι δεν θελεις να καταλαβεις - ΑΡΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ποσο περισσοτερο αδικο εχεις στα Θεολογικα - οπου εκει δυσκολα αποδεικνύεις το λαθος του συνομιλητη σου - αφου φαντασιωνεται οτι εκεινος θελει!

Μα εχω αδικο;

Εαν ναι, που;

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζω προς Μαρινο:

ΒΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΑλαιοημερολογιτες,

βρε ΧΑΙΒΑΝΙΑ

Βρε τι να σας πει κανείς - ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ-

οταν μονοι σας κλαιγεστε οτι σας κατατρεχουμε τους Παλαιοημερολογιτες, και σας εχουμε υποβάλλει σε βασανα και σε διωγμους...

..αφου τελειωσετε το παραληρημα σας, οταν σας ρωταμε "πειτε ονοματα, περιστατικα, ποιος σας καταδιωξε; Αν σας καταδιώκαν θα ειχατε 13 Διαφορετικες Αρχιεπισκοπες, μονο στην Αθηνα; Τοσα μοναστηρια εχετε του παλαιου Ημερολογιου , που ειδατε να σας πολιορκουνε ή να σας απαγορευουνε την προσβαση; Λοιπον; Πειτε μας, πότε σας καταδιωξαν;".

ΕΚΕΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ;

Απαντατε τα εξης:
"Μα κυνηγησαν τον Μαξιμο τον Ομολογητη, του κοψανε το χερι και την γλωσσα, και το ποδι και τα αυτια, οριστε που μας κυνηγανε"!

ΒΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ του Παλαιου Ημερολογιου,
τι σχεση εχει ο Αγιος Μαξιμος ο Ομολογητης, που εζησε πριν 1500 χρονια -

με σας τους ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ του Παλαιου Ημερολογιου;

Αφου τοτε δεν υπηρχε καν ζητημα Παλαιου ή Νεου Ημερολογιου!
Δεν υπηρχε ζητημα "ΟΙκουμενισμου" - οπως το γνωριζουμε σημερα, αν και το ενα ειναι ασχετο με το αλλο - ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ εδω δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι δεν εισαι αυτοπτης μαρτυς σε κατι που συνεβη πριν γεννηθης,
θα καταλαβετε τα υπολοιπα;

ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΑλαιοημερολογιτες, -
τι σας ταιζουνε στις ενοριες σας;

ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ;

Γιατι εχετε τετοια επαρση, οτι εσεις μονο νιωθετε την Χαρη του Θεου, και μονο εσας επισκεπτεται η Χαρις του Θεου;

Πως καμαρωνετε οτι δεν σας ενοχλει που ειστε τοσο λιγοι - οχι σημαδι του λαθους σας, αλλα οτι σας επελεξε ο Χριστός, οπως και για μαθητες ειχε μονο 12 και οχι περισσοτερους;

Αληθεια, με ποιον απο τους 12 μαθητες συγκρινεστε;

ΕΥΧΟΜΑΙ παντως οχι με τον ΙΟΥΔΑ!

Τα σεβη μου!

Αλλα βρηκανε τηΝ Σαλογραια και ξεθαρεψατε, επειδη σας γλειφει και σας κολακευει και δημοσιευει μονο τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ των Παλαιο-ημερολογιτων.... πηρατε αερα!

Αφου σας κυνηγανε και σας καταδιωκουνε ΜΩΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ,

γιατι τοτε η Σαλογραια εχει ιστολογιο εδω και 10 χρονια και δημοσιευει οτι θελει, οπως θελει, ραβει και κοβει κλπ κλπ;

Ποιοις σας καταδιωκει;

Που φαγωθηκατε οτι καθε βραδυ σας διαβαζουνε απο το Φαναρι!
Ορεξη ειχανε με σας να ασχολουνται!
Που βαλανε ταχα πρακτορες να σας εντοπισουνε!
Ποιος ασχολειται με σας ωρε ΧΑΙΒΑΝΙΑ;

Ουτε οι δικοι σας τοΥ Παλαιου Ημερολογιου - δεν θελουνε να σας ξερουνε!!!


Ανώνυμος είπε...

Ταπεινα θαρρω, πως τα σχολια μου κατα του Μαρινου θα αξίσανε ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ - με τιτλο:

"Περι των φαντασιόπληκτων θρησκευομενων αδερφων μας του Παλαιου Ημερολογιου"

amethystos είπε...

Ξαναστείλτο φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλ;
Δεν κατάλαβα, τι να ξαναστειλω; τα 3 ανω σχολια μου;
Αφου τα εχεις...

Θαλασσινός είπε...

!!!!!Βλέπεις Αμέθυστε την ύβρη και τη χυδαιολογία που έδωσες βήμα?
Και είσαι και περήφανος και έκανες το σχόλιο πρωτοσέλιδο!!
Από μία πρόχειρη ματιά δεν είδα σε άλλη ανάρτηση να έχεις τοποθετήσει τέτοιο "σχόλιο των σχολίων", οπότε αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ σε εξέφρασε και σε γέμισε με άρρητη ικανοποίηση!!

Ο Ανώνυμος ωρύεται, λές και του σκοτώσανε τη μάνα.
Υποτίθεται ότι υπηρετείς Ορθοδοξία, αλλά αυτό είναι απόδειξη ότι τελικά ο διάβολος υπηρετείται, διότι παλαιότερα σε άλλους που υβρίζανε, έκανες σχόλιο ενάντια σε ύβρης.
Σήμερα το υποστηρίζεις δια της εντολής σου να την αναρτήσεις και μάλιστα κεντρικό πρωτοσέλιδο.
Ίδιος παρονομαστής λοιπόν, και να σου πω, ότι δεν με ενδιαφέρει εάν ο καθένας υπηρετεί το διάβολο, γιατί ο διάβολος πάντοτε είχε τους εργάτες του, αλλά νόμιζα ότι είσαι καλοπροαίρετος και γι΄ αυτό άνοιξα κουβέντα, αλλά τελικά "τηλεκατευθυνόμενος" εργάτης του Οικουμενισμού είσαι, και γι αυτό επιτρέπεις αυτές τις κρίσεις της δαιμονολογίας να ανεβαίνουν στο βήμα σου.

Για τον φίλο που έβγαλε τόση ""λύσα, οργή, και θυμό", δεν επανέρχομαι, διότι εν τη απάντησή του ομολόγησε ότι δεν είναι Χριστιανός, διότι εάν ήταν Χριστιανός στην μομφή μου που του έκανα, ότι είναι μηδενιστής ή ορθολογιστής παρά Χριστιανός, θα το αναιρούσε.
Εάν είχε στοιχειώδη ευαισθησία στα της Πίστεως, θα έλεγε ΟΧΙ και θα ομολογούσε την Πίστην του.
Όμως δια της σιωπής του και δια του υβραιολογίου του, απέδειξε ότι δεν είναι.
Εκτός αυτού οι Πατέρες οι Άγιοι, απαγορεύουν να ερχόμαστε σε διάλογο με ανθρώπους που γίνονται υποχείριο του διαβόλου και υβρίζουν Αγία Εκκλησία!!

Οπότε γιατί να επανέλθω, γιατί να δώσω ευκαιρία στο δαίμονα να υβρίζεται η Αγία Εκκλησία?
Γιατί να σου δίνω την ευκαιρία να δίνεις στο βήμα στις ύβρης? Ποιο το Πνευματικό κέρδος?

Όσο για εμένα, το σχόλιο που ανέβασες στην κεντρική ιστοσελίδα είναι σχόλιο τιμής και αξίωσης.
Όλοι αυτοί οι Άγιοι που κρατήσανε Ορθοδοξία υβρίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν, χλευάστηκαν, γιατί έτσι θέλει ο Άγιος Θεός, οι δούλοι του να κακοπαθήσουν σε αυτή τη ζωή.

Δια του υβραιολογίου λοιπόν του ανώνυμου, καταλαβαίνει πολύ εύκολα ο κάθε επισκέπτης, ποιος υπηρετεί ποιόν.

Εχε υπόψην σου ότι όλα αυτά "πληρώνονται ακριβά"!! στο διάβα της ζωής, αγαπητέ φίλε.
Θα συναντηθούμε να είσαι σίγουρος, διότι στην άλλη ζωή υβριστές και υβριζόμενοι θα σταθούν απέναντι ο ένας στον άλλον για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες, και ότι άλλο εκκρεμεί εν τη παρούσα ζωή.
Στη μέλλουσα ζωή δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα, όλα θα είναι τακτοποιημένα!!



Υ/Γ Οσο για τη Σαλογραία μην την αποκαλείται Δεσποινίς αλλά Κυρία, διότι είναι μίας ηλικίας που η Ζωή τής έχει προσφέρει τεράστια εμπειρία, και δι αυτής και με τη Χάρη Του Χριστού, γνωρίζει πολύ καλά από πνευματικό πόλεμο όπως γνωρίζει και να υπερασπίζεται Την Ζωοδόχο Αλήθεια.
Γιαυτό και υβρίζεται!!

Καλή αντάμωση!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνος ακούει; Οβερ!

amethystos είπε...

Τά σχόλια αυτά μετρούν ήδη κάποια χρόνια. Τούτο τό blog είναι εχθρός τού υποκειμένου, καί δυστυχώς καί τού παλαιού καί οι αποτειχισμένοι δέν κρατούν τίποτε άλλο στά χέρια τους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ "Ενω σε φτύνουνε, εσυ λες οτι ψιχαλιζεις"!

Θελετε επι το θεολογικώτερον;
Ιδου τι γραφει ο Μαρίνος - ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ:

"Όσο για εμένα, το σχόλιο που ανέβασες στην κεντρική ιστοσελίδα είναι σχόλιο τιμής και αξίωσης.
Όλοι αυτοί οι Άγιοι που κρατήσανε Ορθοδοξία υβρίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν, χλευάστηκαν, γιατί έτσι θέλει ο Άγιος Θεός, οι δούλοι του να κακοπαθήσουν σε αυτή τη ζωή."

Παρομοιαζει τον εαυτο του με τους Αγιους!
ΑΦου εκδιώξανε τον ταδε αγιο, δεν θα κυνηγουσανε τον Μαρινο;
Αφου ειρωνεύτηκαν τον ταδε Μαρτυρα, δεν θα κανανε το ιδιο με τον Μαρινο;

Αυτο θα πει ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνος:
"Ο Ανώνυμος ωρύεται, λές και του σκοτώσανε τη μάνα. "

Μετα απο λιγο ο ιδιος κλαιγεται: "Μα γιατι με βριζει τοσο πολυ ο Ανωνυμος; Γιατι ειναι αισχρολογος"!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ!
Διοτι το 'χειρότερο' που ειπα εναντιον ειναι : 'μπουνταλας και χαιβανι'.

Αυτα ομως δεν τα λες και αισχρολογα ουτε φοβερες υβρεις, σωστα;

Οπότε αντιστρεφω το ερωτημα:
Γιατι αντιδρα ετσι ο Μαρινος, σαν να λες του σκοτωσα την μανα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρίνος, για να αποφυγει να απαντήσει επι της ουσιας, πιαστηκε τωρα στις ΥΒΡΕΙΣ ΜΟΥ!

Αν δεν τον εβριζα λεει, θα απαντουσε.
Αφορμη εψαχνε!

Αφενος δεν τον ειπα και 'καμπουρη', σωστα;

ΑΦετερου -ας παραβλεψει για λιγο τις φοβερες μου υβρεις - και ας απαντησει επι της ουσιας - ΤΟΣΟΙ αναγνωστες διαβαζουνε!

Λοιπον, ειναι σωστό να παρομοιαζουνε την ΔΙΩΞΗ του Παλαιου Ημερολογιου με τα Μαρτυρια των Αγιων μας πριν 1.500 χρονια;
Με ποιο δικαιωμα οι του Παλαιου καπηλευονται τους Αγιους της Ορθοδοξιας μας και του Χριστιανισμου - ακομα και τα Μαρτυρια τους;

Δηλ οι ΑΓιοι τότε μαρτυρησαν χαριν των Παλαιοημερολογιτων;

Γιατι δεν απανταει ο Μαρινος:
τελικα το παραδεχεται, οτι δεν μπορεις να εισαι αυτοπτης μαρτυς για ενα συμβαν που συνεβη πριν καν γεννηθεις;

Γιατι δεν απανταει ο Μαρινος:
Τελικα παραδεχεται οτι το Φαναρι δεν τον παρακολουθει, ουτε αυτον ουτε την Δεσποινίδα Σαλογραια;

Εδω το Φαναρι δεν υπολογιζει την Αρχιεπισκοπή της Ελλαδος, τους Μητροπολιτες και Επισκοπους της Ελλαδους, τους Ηγουμενους των Μοναστηριων της Ελλαδος,
και φοβαται την Δεσποινιδα Σαλογραια;

Θα απαντησει επι αυτου ο Μαρίνος;
Ασχετα αν τον εχω εξυβρισει ασχημα;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙα να δω λιγο τι αλλη ΧΑΖΟΜΑΡΑ εγραψε ο Μαρινος - που οχι μονο δεν μετανοει λιγο - οχι μονο δεν απαντα επι της ουσιας -
αλλα εχει το θρασος να βγει απο πανω!

ΑΡΑΓΕ τι τους ταιζουνε εκει στις Ενοριες του Παλαιου Ημερολογιου; Και αποκτουνε ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΟΣΙΑ - ΑΝΟΗΣΙΑ;

Ακουτε να δειτε τι ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΣΚΕΨΗ εκανε ο Μαρινος!
Πειτε μου, φταιω εγω παλι μετα;

ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ οΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και δεν πιστευω στον Θεόν.
Πως το καταλαβε , θα ρωτησετε, αυτο το λαγωνικο;

Μα αυτος την ΤΥΦΛΑ του καταλαβαινει, εδω δεν χαμπαριαζει οτι δεν μπορεις να εισαι αυτοπτης μαρτυρας σε κατι που δεν ειδες ποτέ -
ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕ λοιπον ενα τετοιο βαθυστόχαστο πορισμα εναντιον μου, μαλιστα σε ενα τοσο λεπτο θεμα οπως της Πιστεως;

ΙΔΟΥ ΤΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ εχει το ΣΑΙΝΗ μας, ο Σερλοκ Χολμ μας - ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μην τον ματιασουμε το παλληκαρι!

ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ:
"ομολόγησε ότι δεν είναι Χριστιανός, διότι εάν ήταν Χριστιανός στην μομφή μου που του έκανα, ότι είναι μηδενιστής ή ορθολογιστής παρά Χριστιανός, θα το αναιρούσε.
Εάν είχε στοιχειώδη ευαισθησία στα της Πίστεως, θα έλεγε ΟΧΙ και θα ομολογούσε την Πίστην του."

Δηλ στην καθε ΚΟΤΣΑΝΑ που ακουμε απο τους Παλαιοημερολογιτες - ειμαστε υποχρεωμενοι να απαντησουμε;

Μιληστε ωρε Αδερφια, μην φοβαστε, το σκοτος δεν θα επικρατησει για παντα πανω στην γη!

ΟΥτε καν προσεξα την 'κατηγορια' του εναντιον μου, οτι δεν πιστευω - την θεωρω τοσο ΒΛΑΚΩΔΕΣ - που δεν ξερω γιατι, αλλα την προσπερασα.
Αυτο ελειπε να πρεπει να ομολογω στον Καθε Μαρινακο την πιστη μου στον Θεον!

ΜΟΥ φαινεται εχουνε καβαλησει καλαμι φοβερα!

Αλλα ετσι ειναι Η ΑΙΡΕΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρίνος μου θυμιζει την κοπελιτσα εκεινη, που την πιανει το αγορι της με αλλον στο κρεβατι,

και πανω στα νευρα του λεει και ενα: "Μωρη, εισαι μπιμπ, δεν ντρεπεσαι, γιατι μου το εκανες αυτό; Σε αγαπουσα, ηθελα να σε παντρευτω, τα χαλασες ολα, εισαι ετσι και αλλιως".

Μα αδικο θα εχει ο ανθρωπος;
Ποιος αντρας πανω στα 'νευρα του' σε μια τετοια φαση, δεν θα πει και δυο ασχημες κουβεντες;
Ποιος δεν θα του αναγνωρισει ελαφρυντικο της οργης;

Σκεφτειτε τωρα, η κοπελα αυτή, οχι μονο να μην ζητησει συγγνωμη για την πραξη της - πες οτι θα την συγχωρουσε, ολοι κανουμε λαθη -
ΑΛΛΑ σηκωνετε πανω, με υφος 10 Καρδιναλιων, και του λεει:

"Καλα ρε συ, δεν μου λες, δεν ντρεπεσαι να με μαλωνεις μπροστα σε ξενο ανθρωπο;
Τι γνωμη θα εχει τωρα αυτος για εμας, ε;
Χωριζουμε!
Ακους εκει να με πεις εμενα μπιμπ;
Δεν ξερεις ρε οτι δεν κανει να υβριζουμε;
Και να φανταστεις, με εναν τετοιον ανθρωπο ημουνα ετοιμη να μοιραστω το υπολοιπο της ζωης μου! Ευτυχως ομως μου αποκαλυψες τωρα το πραγματικο σου προσωπο!
Ειμαι τοσο απογητευμενη απο σενα!

Μα να βριζεις; Μα δεν ξερεις οτι δεν κανει να βριζεις;".

Οτι εκεινη ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΩΣΕ, ουτε που της περναει απο το μυαλο -

- ΕΝΑ τετοιο πραγμα ειναι Ο ΜΑΡΙΝΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφου ο ΜΑΡΙΝΟΣ δεν εχει τι να απαντησει σε αυτα που τον ρωταω, εστω καταλογιζω,

τι κανει το Παλληκαρι;

Ελιγμους σπανιωτάτης ευφυίας!

ΜΕ κατηγορει οτι αφενος μισω και υβριζω την Εκκλησια - και αφετερου ειμαι δαιμονισμενος - αρα δεν αξιζω καμια απαντηση!

ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ, πιο εξυπνο παιδι παντως απο σενα δεν πρεπει να υπήρχε στο σχολειο σου, σωστα;

Καταρχην επειδή μιλησα κατα του Παλαιου Ημερολογιου σημαινει οτι εξυβρισα την Εκκλησια;
Επειδή ειρωνεύτηκα τον Μαρινο, σημαινει οτι μιλησα απαξιωτικά κατα του Μαρινου;

ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!!

Τελος, το κόλπο του Δαιμονισμενου, το ειχε ανακαλυψει η ΓΕΡΟΥΣΙΑ της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - δεν μασαμε πια απο τετοια κολπα!
Και φυσικα απο τις Οργανωσεις το πηρανε και οι του παλαιου Ημερολογιου!

Οταν ενας νεαρος αντιδρουσε στις ΑΝΟΗΣΙΕΣ που ακουγε απο τους Ηλικιωμενους ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ, - εκεινοι, αφου δεν ειχανε τι να του απαντησουνε - του λεγανε με σοβαρο υφος, ενωπιον ολης της ταξης:

"Μηπως νεαρε μου εισαι δαιμονισμενος;".

Οταν ως 14χρονος ακουγες τετοια κατηγορια εναντιον σου, οσο παλληκαρι και να ησουνα , σε λυγιζανε!
Ελεγες 'ρε συ μπας;".

Φυσικα δεν ησουνα δαιμονισμενος, οι μαγκες ομως των Οργανωσεων, ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ!

ΑΦενος δεν χρειαζονταν να σου απαντησουνε
αφετερου τρομοκρατουσανε και τους υπολοιπους, να μην ξαναρωτησουνε ποτέ, ξανα, διοτι ποιος ηθελε να μπλεξει με τον σατανα;

ΙΔΟΥ ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ενος οπαδου του Παλαιου Ημερολογιου: 'μηπως ειστε ολοι σας, εκτος απο μενα, δαιμονισμενοι;"!

"ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οσο προχωραει το κειμενο της απαντησης του ΜΑΡΙΝΟΥ, ξεφευγει τελειως!

Καποιος να του πει να πατησει ενα φρενο!

ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ:
"Εχε υπόψην σου ότι όλα αυτά "πληρώνονται ακριβά"!! στο διάβα της ζωής, αγαπητέ φίλε.
Θα συναντηθούμε να είσαι σίγουρος, διότι στην άλλη ζωή υβριστές και υβριζόμενοι θα σταθούν απέναντι ο ένας στον άλλον για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες, και ότι άλλο εκκρεμεί εν τη παρούσα ζωή."

Αφου πρωτα προσπαθει να τρομοκρατησει τον συνομιλητη του οτι ειναι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ..

..αφου ξεκινησε αυτον τον λαθος δρομο, τωρα δεν υπαρχει πισωγυρισμα.
Αλλα;
Μα υπαρχει μονο ΕΠΑΥΞΗΣΗ!

Και ποια ειναι αυτή;
Μα ο Μαρινος στην ΑΛΛΗ ΖΩΗ θα ειναι στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ και εγω στην ΚΟΛΑΣΗ!

ΑΚΟΥΤΕ ΩΡΕ τι σας γραφω;
ΜΙΛΗΣΤΕ ΩΡΕ, μην φοβαστε - σπαστε τα δεσμα της δουλειας και του φοβου!

Ετσι λοιπον, εγω που τον υβριζω, και ο Μαρινος ο υβριζομενος απο μενα, στην ΑΛΛΗ ΖΩΗ θα βρεθουμε σε αντιπερες οχθες!

Εννοειται οτι εγω θα παω στην ΚΟλαση, ενω ο Μαρινος στον Παραδεισο!
ΤΩΡΑ , απο που το ξερει αυτό, ειναι αλλο θεμα!

Ας πουμε οτι ειναι ετσι, αλλες σκεψεις γεννιουνται στο μυαλο μου:

1. Εδω δηλ δεν μιλαμε για την Ορθοδοξια, αλλα για την ηθικη αποκατασταση του Μαρινου;
Δηλ για το ΕΓΩ του Μαρινου μιλαμε;
Για την επανόρθωση της ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ του Μαρινου απο μενα μιλαμε;
Αυτο ειναι το κυριως θεμα;
Εγω νομιζα συζηταμε για να βρουμε ακρη στην ΟΝτολογια της Πιστεως - γιατι δεν μας το λεγατε απο την αρχή οτι δεν σας ενδιαφερει η Πιστης και η Εκκλησια - οταν εσας σας ειρωνευονται;

2. Ακομα και να εκανα λαθος, και να τον ειρωνευτηκα, - αντι να με ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ζωή θα ζητησει λογο απο τον Θεόν, να με τιμωρησει ο Θεός διοτι ειρωνευτηκα τον μαρινο,
δεν θα επρεπε σαν ΚΑΛΟΣ και ΜΑΧΙΜΟΣ χριστιανος του ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ να γραψει:
"Αδερφε μου, και που με ειρωνευτηκες, εγω σε συγχωρω. Και αν τυχον ο Θεός σου καταλογισει αυτην την αμαρτια, θα τον παρακαλεσω για χαρη σου, να στην διαγραψει"!
"ΘΕΕ ΜΟΥ, μην τους στηνεις αυτην την αμαρτια" ελεγε ο Πρωτομαρτυς Στεφανος - ΟΤΑΝ οχι απλα τον ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ τον ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΑΝΕ Εις θανατον!

Οι σημερινοι Απογονοι των Αγιων, υποτιθεται ειναι οι οπαδοι του Παλαιου Ημερολογιου - ΑΡΑΓΕ δεν αντεχουνε ουτε μια ΕΙΡΩΝΙΑ;

3) Οπως οι παπουδες των Οργανωσεων ετσι και οι οπαδοι του Παλαιου Ημερολογιου ΗΔΗ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ και ΘΡΟΝΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ στην ΑΛΛΗ ΖΩΗ!
Το εχουνε σιγουρο οτι θα πανε στον Παραδεισο.
Οι αλλοι θα πανε στην Κολαση.
Αυτο ειναι το μονο βεβαιο!
Αυτο που δεν ξερουν μονο ειναι, σε ποια χρυση καρεκλα θα καθησει ο ενας, και σε ποια ο αλλος!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ τα παμε καλα!

Τι άλλο;
Μισο λεπτο να σκεφτω!
Ειναι μην παρω μπρος....αργω λιγο, αλλα αν παρω - απλα μην σας παρει η μπαλα!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο Επιλογος του μαρινου ειναι η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της δεσποινίδας Σαλογραιας!

Ειναι αγια γυναικα, βιώνει Αγιον Αγωνα, γιαυτο καταδιωκεται!

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ με την καταδιωξη!

Μου φαινεται μικροι πρεπει να βλεπατε πολλες ταινιες James Bond, δεν εξηγειται αλλιως!

Τεσπα, ας μεινουμε στο θεμα:

Φιλαρακο Μαρινε, κοιταξε στην ΑΛΛΗ ΖΩΗ - μην ουρλιαζεις απεναντι στην Δεσποινιδα Σαλογραια:

"ΜΩρη, γιατι οσο ζουσαμε στην γη και γραφαμε στο Ιστολογιο σου, μας παραμυθιαζες;
Και εμεις σε πιστευαμε;
Γιατι μας εκανες να πιστεψουμε οτι εσυ εχεις δικαιο, ενω ολοι οι υπολοιπο αδικο;
Και τι ανοησιες μας ελεγες μωρη, οτι σε παρακαλουθουνε ολοι οι Πρακτορες;
Ε μωρη Δεσποινις;
Γιατι δεν μας ανοιγες τα ματια;

Γιατι ενω σου γραφαμε χαζομαρες, π.χ. οτι ημασταν αυτοπτες μαρτυρες σε γεγονοτα που συνεβησαν πριν την γεννηση μας, δεν μας διορθωσες;
Αντε πες, εμας δεν μας εκοβε. Εσενα ομως; ΠΟυ μας παριστανες και την εξυπνη;

Ε μωρη δεσποινίς;
Και τωρα κοιτα που καταντησαμε, εξαιτιας σου ειμαστε για παντα στον Αδη..τι θα κανουμε ολη μερα εδω , μας λες; Εσενα θα βλεπουμε;"!

ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΟΝΟ ΜΑΡΙΝΕ...εχει φοβερες ανατροπες η ζωή - προσεχε μονο - μην βρεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρινος κλεινει το ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ με ;

"Καλή αντάμωση!!!"

ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ με πλαγιο τροπο!
Τουλαχιστον οταν βριζω η ελαχιστοτης μου ειμαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ!
ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΩ ΒΡΙΖΩ, και οταν μιλαω ευγενικα μιλαω ευγενικα.

Ο Μαρινος ομως, ο ΟΠΑΔΟΣ του ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - βριζει με το γαντι!

Πεταει το πρωτοπαλλικαρο του Παλαιου Ημερολογιου ΣΠΟΝΤΑ!
Με υπονοουμενα!

"ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ" - οπερ μεθερμηνευεται:

"Εσυ θα λιωνεις στην ΚΟλαση, και εγω θα χαιρομαι στον Παραδεισο".

"Οταν εσυ θα καιγεσαι με τα διαβολια εγω θα ευφραινομαι στον Κηπο της Εδεμ!
Τοτε θα με παρακαλας να στειλω καποιον, να σου δωσει ενα ποτηρι νερο, θα ζητας συγγνωμη για τις ειρωνιες που εγραψες εκεινη την ημερα του Οκτωμβριου στο Ιστολογιο ...αλλα θα ειναι πια αργα!
Θα σου πω: λυπαμαι, αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω, χασμα μεγα υπαρχει μεταξυ εμας τους δυο, εσενα τον υβριστη και εμενα τον Αγιο τον Μαρινο!
Δεν μπορω να σε βοηθησω!

ΠΟσο θα χαιρομαι ομως, διοτι στην Αλλη ΖΩη θα δικαιωθω! Εσυ θα τιμωρηθεις, ενω εμενα τον Μαρινο ο Θεος θα με ανταμοιψει, που ανηκα στο Παλαιο Ημερολογιο"!

ΤΡΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛ
ΤΡΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛ
ΤΡΑΛΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑ

Τι τους ταιζουνε εκει στο παλαιο Ημερολογιο - θα μας το μαρτυρησει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Ισως καποιος απορισει, 'γιατι μιλας τοσο ειρωνικα στους Παλαιοημερολογιτες';

Αν εσεις γνωριζετε μια καλυτερη μεθοδο - ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μας την υποδειξετε και εμας!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟι δεν χαμπαριαζουνε!
Το Παλαιο Ημερολογιο, αυτη η ΑΙΡΕΣΗ, τους εκανε τοσο ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟΥΣ, τοσο ΧΟΝΔΡΟΠΕΤΣΟΥΣ, τοσο ΕΓΩΙΣΤΑΡΟΥΣ...που αν δεν τους ειρωνευτειτε, στο τελος θα σας τρελανουνε!

Π.χ.
Χαθηκε να πει ο Μαρινος ενα mea culpa;
Εκ παραδρομης εγραψε οτι ητανε αυτοπτης μαρτυς το 1924, ενω δεν ειχε γεννηθει ακομα.
ΧΑΘΗΚΕ Να πει ενα "ΕΣΦΑΛΑ";
Μια μικρη συγγνωμη;
Να πει "αδερφε, κατι άλλο ηθελα να πω, και αλλιως μου βγηκε οταν το εγραψα, λαθος μου".
ΤΕλοςπαντων να μη το επαναλαβει παλι, οτι ητανε αυτοπτης μαρτυς!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!
καθε φορα, οχι μονο το ξαναγραφει, αλλα επιμενει πεισματικωτερα!

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ:
ΣΤην Εξομολογηση τι εξομολογειστε;
Εδω δεν παραδεχεστε ουτε αυτο το οφθαλμοφανες λαθος σας, ταχα παραδεχεστε αλλα;

ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΟΝ ΜΕ τοση ΑΓΑΠΗ στους οπαδους του Παλαιου Ημερολογιου - που σπανια τους μιλησε καποιος αλλος!
Μεχρι που διαπιστωσα οτι αυτοι δεν χαμπαριαζουνε μια!
ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ψυχαλιζει - εδω τι νοημα εχει να μιλησεις ευγενικα;
Μα σε περασουνε και για χαζουλικο και τοτε ειναι που θα δεν θα ακουνε τιποτα!

Ειναι αυτοπτης Μαρτυς λεει του 1924 - ασχετα αν γεννηθηκε το 1950 - ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ - τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα;

Ωραια λοιπον, και εγω υπήρξα Αυτοπτης Μαρτυς της Αναστασεως του Κυριου - η περιγραφη των Ευαγγελιων ειναι τοσο πειστικη, νομιζω οτι ειμαι στην μια ακρη του ταφου και τα βλεπω ολα μπροστα μου ζωντανα - ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ!

ΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ για τι ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΝΙΡΒΑΝΑ και ΤΕΡΑΣΙ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΜΙΛΑΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Εγραψε ενα μικρο κειμενο ο Παλαιοημερολογιτης, και εχει μεσα δεκα διανοητικα λαθη!

Φανταστείτε ποσο διατρητοι ειναι θεολογικα!

Αυτο να το πληρωνες να συμβει, δεν θα μπορουσε!
Τον ιδιον τον Διαβολο να εβαζες να μιλησει - ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ!

Ενω μιλανε, πριν προλαβουνε να αναπνεύσουνε, εχουνε ΗΔΗ αντιφασεις - οι ιδιοι αντιφασκουνε στον εαυτο τους!

Δηλ αν ειχα ορεξη να ασχοληθω μαζι τους θα εγραφα οχι απλο βιβλιο, αλλα ολοκληρη εγκυκλοπαιδεια -

οι ΑΝΟΗΣΙΕΣ του Παλαιου Ημερολογιου, οι αντιφασεις τους, τα καμωματα τους, τα παιδιαρισματα και σαλιαρισματα τους, οι απειλες τους, η νιρβάνα τους, η θρησκευτικη τους αρρωστεια, η εικονικη πραγματικοτητα στην οποια ζουνε!

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ο Μαρίνος πιο πανω , στελνοντας το κειμενο του, νομιζε οτι με ταπωσε κιολας!

ΠΟΥ να ηξερε ο καημενος, που να το φανταζοτανε οτι απλα ετσι μου εδωσε ευκαιρια ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΡΑΚΩΣΩ κανονικα;

Αυτο θα πει υπερηφανεια!

Υ.Γ.:
Οταν στην Αλλη Ζωή, ο Αγιος Θεός στειλει τους παλαιοημερολογιτες - ανθρωπινως εκφραζομαι - στην ΚΟλαση,
δεν θα βαλουνε μετανοια, να πουνε 'ημαρτον, συγχωρεσε μας'

αλλα ξερετε τι θα αρχισουνε να ΤΣΙΡΙΖΟΥΝΕ;

Πρώτη Η Δεσποινίδα Σαλογραια και δευτερος ο Μαρινος;

"Αφου δεν βαζεις εμας στον Παραδεισο, εμας τους γνησιους χριστιανους, τους εναπομειναντες πιστους της 8ης ημερας, τους μονους σωστους και ηθικους ανθρωπους πανω στην γή, που κρατησαμε την Ορθοδοξη Πιστη , που πολεμησαμε ολες τις αιρεσεις, οπως το Νεο Ημερολογιο....
..αφου εμας δεν βαζεις στον Παραδεισο, μαλιστα στην πρωτη και καλυτερη θεση-

τοτε τι;

ΜΑ ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΡΝΙΟΜΑΣΤΕ ως Θεο!
Χα!
Καλυτερα με τον Διαβολο!
Σε απαρνιομαστε ως Θεό"!

Τοτε να δω, που θα πανε τα ωραια λογια που γραφουνε τωρα στα ιστολογια τους:

"αγαπαμε τον Θεον, δινουμε την ζωή μας για τον Χριστό, εχουμε την Θεια Χαρη του Θεου, του Αγιου Πνευματος, ειναι σαν να μας μιλαει καθημερινα, εμεις δεν φοβομαστε τα μαρτυρια, δεν ειμαστε σαν τους μολυσμενους του ταδε και της ταδε κλπ κλπ"

ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ακουτε ποια ειναι η 'θεολογια' του Παλαιοημερολογιτη Μαρίνου;

"Οποιος κρινει εμενα, τον Μαρινο, διχως άλλο ειναι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ"!

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ στις ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ!

ΑΥΤΑ ουτε ο Διαβολος δεν τα λεει!

Ανώνυμος είπε...

Λεει κωδικοποιημενα ο Μαρίνος:

"Εγω ειμαι τοσο αγιος ανθρωπος, τοσο σωστος, ασε που ειμαι της 8ης ημερας, απο τους λιγους εναπομειναντες χριστιανους - σαν τον Νωε ενα πραγμα - πως ολος ο κοσμος ειχε κατρακυλησει στην ανομια και μονο ο Νωε απεμεινε;

Ενα τετοιο πραγμα ειμαι και εγω ο Μαρινος!
Οπότε, συνεπαγεται ευκολα οτι όποιος ΤΟΛΜΗΣΕΙ και κρινει εμενα τον Μαρινο - αντι να με δοξασει απο πανω, να με ευχαριστησει που εξαιτιας μου ο Θεός κραταει ακομα τον κοσμο στην ζωή και δεν εχει επιτρεψει εναν δευτερο κατακλυσμο,

οποιος ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ -

- δεν μπορει παρα να ειναι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ!!!!

ΑΚΟΥΤΕ ΩΡΕ;
Ακουμε, να απαντησετε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατα την ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ,

υγεια να εχει και πολλα χρονια της ευχομαι -

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ τους Παλαιοημερολογιτες

συμβαινει ενα απο τα τρια παρακατω:

ή ειναι πρακτορας των Μασωνων - απο εδω βγαζει τα λεφτα του - ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΚΟΒΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΙΛΑΕΙ

ή ειναι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ - εδω ξεχνανε χριστιανικη αγαπη , το μη κατακρινεις κλπ

ή το Αργοτερο στην Αλλη Ζωή θα αποδειχθει η Αληθεια, δηλ οι του Παλαιου Ημερολογιου θα ειναι Στον παραδεισο, και εμεις του Νεου - ειδικα οσοι τους κατακριναμε - σαν και μενα δηλ - θα ειμαστε στην ΚΟλαση!

ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ - επειδή οι Παλαιοημερολογιτες φταινε - ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, σωστα;

Ανώνυμος είπε...

Η ιδια ΑΝΟΗΣΙΑ που δερνει τον Μαρινο δερνει ομως και την Δεσποινίδα Σαλογραία!

Οπως ο Μαρίνος καμαρωνει οτι ειναι αυτοπτης σε γεγονοτα που δεν ειχε ακομα γεννηθει...

...ετσι και η Δεσποινίδα Σαλογραια καμαρώνει οτι οσο καιρο ειχε στο ιστολογιο της μονο το ψευδωνυμο Σαλογραια - παρολο αυτα δεν ητανε ανωνυμο!

ΣΤην ευλογη απορια μου, τι ακριβως εννοει; Διοτι αν γραψεις Σαλογραια, δεν το λες αυτο και ονοματεπώνυμο, σωστα;

Που να ξερουμε ποια ειναι η Σαλογραια σε ολη την Ελλαδα;

Μα δεν εχω δικαιο σε αυτες τις λογικες μου σκεψεις;

ΑΠΑΝΤΑΕΙ - τα κειμενα υπαρχουνε στο Ιστολογιο της:

"μα με ξερανε στην Πατρα οτι Σαλογραια ειμαι εγω"!

ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Δηλ επειδή 5 φιλοι σου σε ξερουνε οτι το ψευδωνυμο Σαλογραια ειναι δικο σου, αυτο έπεται οτι ετσι εσπασες την ανωνυμια σου, και βγηκες με θαρρος μπροστα να δωσεις ονοματεπώνυμο;

Και εγω εκεινο το διαστημα που ειχα το Χ-Ψευδωνυμο - ουτε εγω ειμαι ανωνυμος, διοτι και μενα 5 φιλαρακια απο την παρρεα, ξερανε ποιος ειμαι!

ΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ, εσεις εκει στο Παλαιο Ημερολογιο,

εχετε καψει Φλάντζα;

Επεξεργαστη;

Οχι τιποτα αλλο, απο πανω καμαρωνετε οτι εχετε το δικαιο με το μερος σας;

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ οτι μπαζετε απο παντου;
Οχι μονο στα θεολογικα - αντε εδω να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας....
αλλα ακομα και σε θεματα κοινης λογικης!

Μονο αφου βγηκε στην συνταξη η Δεσποινίδα Σαλογραια -

- μονο μετα, εβαλε το ονοματεπωνυμο της!

8 χρονια κυκλοφορουσε με το Σαλογραια - αυτα ομως δεν τα λεει!

Ε λοιπον, οταν και εγω βγω στην συνταξη - οι μασωνοι μου ειπανε οτι πρεπει να εργαστω γιαυτους ακομα δεκαρια χρονακια -

τότε και εγω θα βαλω το αληθινο μου ονοματεπωνυμο!

ΔΙΚΑΙΟ;

Αν και το 'σκετο' Μαρινος - δεν το λες 'αποκαλυψα την ταυτοτητα μου'.

Ασε που και εγω μπορω να βαλω ενα οποιοδήποτε ονοματεπωνυμο - ΜΕΤΑ δηλ θα ζητησεις αντιγραφο του διαβατηριου μου;

ΜΩΡΕ, μου φαινεται δεν παμε καλα!

κατα τα αλλα σας πειραζει ο ρατσιστικος νομος που ψηφισε η Βουλη , σωστα;

ΑΛΛΑ εδω σας προλαβε ο Διαβολος, Δεσποινίς Σαλογραια!!!

Ανώνυμος είπε...

Καμαρώνουνε οι Ψευτες Παλαιοημερολογιτες οτι εγινε ενωση μεταξυ ΓΟΧ και ΕΝισταμενων!

Απλη απορία - θα απαντησει καποιο απο τα πΡωτοπαλλικαρα του Παλαιου;

ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ολοι να πεθανει ο πρωην Κυπριανος - και μετα να γινει ενωση;

Τι φοβοντουσαν;

Στο μεταξυ ο Κυπριανος ητανε με βαρυ εγκεφαλικο στο κρεβατι!
Και ομως!
Και παλι ζουσανε με φοβο!

Σου λεει - που ξερεις, καμια φορα γινεται τυχαια καποιο θαυμα - ακομα και σε μας του Παλαιου, εχει πλακα να 'αναστηθει' ο Κυπριανος, και να δει τους Ενισταμενους ενωμενους με τους ΓΟΧ -
ερε κατι καταρες που εχει να ριξει!
Ερε θα τους αφορισει ολους με τετοιες καταρες που δεν θα λυθουνε ουτε στην Κολαση !!!!!

Οπότε σου λεει, για να ειμαστε σιγουροι, ασε να πεθανει ο Κυπριανος πρωτα, να του κανουμε τρισαγιο, μην εχουμε τυχαια καποια νεκρανάσταση -
και μετα προχωραμε στην ΨΕυδο-ενωση!

Γη και υδωρ ξεπουλησαν οι Ενισταμενοι για να ενωθουνε υπο την κηδεμονια των ΓΟΧ!

Θα τριζουνε τα κοκκαλα του Κυπριανου οταν τα βλεπει αυτα απο ψηλα!

ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
Παλι οι πρακτορες του Φαναριου;

Γιατι δεν λετε την αληθεια στον κοσμο;

ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

Εμας του Νεου περιμενετε;

ΨΕΥΤΕΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ Παλαιοημερολογιτες!

ΑΤΙΜΗ ΡΑΤΣΑΑΑΑΑΑ!

Μεσα στην ψευτια και στην ΑΝΟΗΣΙΑ - θα μας κανετε να ξεχασουμε και την απλη λογικη!
"Ειμαι αυτοπτης μαρτυρας σε περιστατικα πριν την γεννηση μου, και οταν βαζω ψευδωνυμο δεν ειμαι ανωνυμος, διοτι ξερει ο συντροφος μου ποια ειμαι"!

Α ΚΑΛΑ!

ΜΙλαμε για πολυ καψιμο βλάντζας!

Ανώνυμος είπε...

Αν και είμαι με το νέο, τολμώ να πω ότι συμπαθώ περισσότερο τους παλαιοημερολογίτες με τα λάθη τους και την αμορφωσιά τους -αλλά τον ωραίο ζήλο τους για την πίστη-, παρά άτομα σαν του λόγου σου αμέθυστε, που δυστυχώς ντροπιάζεις το όνομα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ με το βρωμόστομά σου και το αισχρό λεξιλόγιο, που θυμίζει αποτειχισμένους, που υποτίθετε ότι πολεμάς.
Τώρα το κείμενο του π. Ιωήλ, εν έτει 2014, είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού βλέπει το ζήτημα από... αστρονομική σκοπιά...
Την αλήθεια περί του θέματος την έχει διατυπώσει τέλεια ο ΑΓΙΟΣ γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος, ειδικά με το βιβλίο του Το νέο παπικό ημερολόγιο και οι καρποί του.
Μακάρι η Εκκλησία μας να επιστρέψει στο παλαιό και να σταματήσει τα οικουμενιστικά της παραστρατήματα.
Γεώργιος Ιορδάνογλου
Λαμία

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωσα πολλα ιστολογια του Παλαιου για τα σχολια μου εδω στο ιστολογιο του Αμεθυστου!

την Δεσποινιδα Σαλογραια
τον γιατρο παθολογο-φιλοσοφο Κυπριανο Χριστοδουλιδη (αυτος μου ειπε, οτι δεν καταδεχεται να κοιταξει το ιστολογιο της ντροπης, που ειναι του Αμεθυστου λεει).
(αντι να πει την αληθεια οτι δεν τον συμφερει να απαντησει)

Την Ωραια Ελενη, απο το Παρακοσμος, που εγινε Φιλεναδα λεει με την Δεσποινιδα Σαλογραια

Το Κρυφο σχολειο, ο Δασκαλος που ειναι περα βρεχει!

κλπ..

ΝΑ ΔΟΥΜΕ, θα απαντησει κανείς;

Σας πεταξα το γαντι

Θα το σηκωσετε;

Ή ειστε μονο λογια;

ΚΟΤΕΣ, ε κοτες του παλαιου Ημερολογιου!

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕΤΑ που γραφετε στα ιστολογια σας οτι θα πολεμησετε τον Αντιχριστο!
Χιχι χα χα, εσας περιμενε ο Αντιχριστος να ασχοληθει - δεν θα εχει τιποτα καλυτερο να κανει - με αυτο το πλευρο να κοιμαστε!

ΠΟΥ ΠΑΤε ωρε ΞΥΠΟΛΗΤΟι στα αγκαθια;

Εδω μιλατε και σας φευγουνε οι αντιφασεις - οπως τον ασθενη η διαρροια - δεν συγκρατιεστε,
ονειρευεστε μωρε ΤΑΛΙΜΠΑν της Ορθοδοξιας οτι απο πανω θα πολεμησετε τον Αντιχριστο και θα υπερασπιστειτε τηΝ Ορθοδοξια;

Το αλλο με τον Τοτό το ξερετε;

(Αφου τελειωσω με το Παλαιο Ημερολογιο - μετα σειρα εχει η Αποτείχηση του 'πανουργου' Οδυσσεα - να δω ομως που θα τρεξει να κρυφτει - -πηρατε μια γευση πως τα λεω εξω απο τα δοντια, σωστα;

ΑΝΤΕ, γιατι ΠΟΛΥ ΣΑΠΙΛΑ μαζευτηκε τελευταια γυρω απο την Εκκλησια!
ΝΑ ΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ η ΕΚΚΛΗΣΙΑ επιτελους απο την ΚΟΠΡΟ που μαζεψε!

Ioanna thiva είπε...

EXΩ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ στην φυλη μας θα υπαρχει ενας Προδοτης!
Ενας Εφιαλτης!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ επιτελους ΣΤΡΙΜΩΞΑΜΕ τους Παλαιοημερολογιτες -

- ξαφανιστηκαν όλοι, τρυπωσαν σαν τα ποντικια κατω απο την γη

...και απο το πουθενα, ερχεται ενας Νεοημερολογιτης, ο κυριος Ιορδανογλου

και τους δινει χειρα βοηθειας!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ζητημα να εχει ξαναγραψει αλλη φορα στο ιστολογιο του Αμεθυστου!

Τωρα, για να χαλασει την δουλεια, πεταχτηκε!

ΕΙΜΑΣΤΕ τια ΜΠΑΖΑ ΟΛΟΙ!

Υ.Γ.:
κύριε Ιορδανογλου, αφου σου αρεσει τοσο πολυ το Παλαιο Ημερολογιο, γιατι δεν πηγαινεις με το μερος τους;
Σε κρατα κανείς;
Με δαφνες θα σας υποδεχτουνε!

Βεβαιως, μακαρι να μην γινοτανε τοτε το ημερολογιακο σχισμα.
Αυτο ομως δεν επεται οτι οι Παλαιοημερολογιτες του σημερα εχουνε δικαιο!

Στα 20 ανω επιχειρηματα μου ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ;

Εκτος αν η δικη σας θρησκευτικη ΝΙΡΒΑΝΑ ειναι χειρότερη ακομα και αυτή του Παλαιου!

Ανώνυμος είπε...

Μία φίλη μου εκανε την καλόπιστη παρατηρηση, οτι δεν επρεπε να τον προσβάλλω, τον Μαρίνο, επειδή καταλαθος εγραψε Αυτόπτης ενω ηθελε να πει ΑυΤΗΚΟΟΣ.

ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ως εξης:

"Δεν μπερδεψε την λεξη.
Δεν ειπε αυτόπτης αντι αυτήκοος.
Δεν ειπε αυτοπτης ενω κατα βαθος ηθελε να πει αυτήκοος.

Ηθελε να πει ΑΥΤΟΠΤΗΣ!
Εξ αρχης!
Το επανέλαβε!
Επεμενε!
Δεν το εκανε καταλαθος!
Εν γνωση του επιμενει ακομα οτι υπηρξε ΑΥΤΟΠΤΗΣ μαρτυς του 'θαυματος' του
1924!"

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,
που εισαι ;

Αποψε που πηρε φωτια το ιστολογιο σου,
αποψε απουσιαζεις;

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο Γεώργιος Ιορδάνογλου σα γενους θηλυκου , με καμενη φλατζα φαινεται.
Το παληο γνωστο κολπο με τα πολλα ονοματα!!!

amethystos είπε...

Μάλλον έχετε χάσει επεισόδια. Η κατάρα είναι η ουσία τού παλαιού.

Ανώνυμος είπε...

κ. Ιορδανογλου,

καταρχην το σχολιο 14/10/14 11:49 μ.μ - του ανώνυμου δεν ειναι απο μενα.
Δεν μιλησα για 'γενους θηλυκου'.
Οποιος ανωνυμος γραφει εδω μεσα, δεν σημαινει οτι ειμαι εγω.

Καταδευτερον:
Εμενα με κοβεις ως ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ Νεο-ημερολογιτη;
Ναι, ε;
Για δωσε παραδειγματα;
Απλες απορίες εξεφραζα!

κανω λαθος; Εαν ναι, που;
Σας ακουω!

Ειναι μεγα ατόπημα σας να μας υπερασπιζεται καποιον αγιον για να την βγαλετε εσεις καθαρος!
Βεβαιως τιμουμαι και ασπαζομαστε τον Γεροντα Φιλόθεο Ζερβάκο - ο οποιος δεν ειναι ΑΓΙΟΣ - αλλος ειναι εδω ο Φανατισμενος!
Απο οτι γνωριζω δεν τον ανακηρυξε ακομα η Συνοδος Αγιο - οπότε ας περιμενουμε λιγο;
Βεβαιως ειναι Αγιος ο Γεροντας - αλλα αν αρχισει ο καθενας να προτεινει Αγιους - στο τελος θα τα κανουμε σαλατα!

Τι απο αυτα που εγραψα δεν σας αρεσει;
Που εχω αδικο;
Οι του Παλαιου δεν εχουνε πουθενα αδικο;

ΚΡατανε ευγενικη σταση; Και τους συγχαιρετε;
Ναι, ε;
ΓΙαυτο ριχνουνε ο ενας καταρες στον αλλον;

ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΒΓΑΛΤΟΣ απο την ζωή κ. Ιορδάνογλου, τι θελετε και παιρνετε μερος στην κουβεντα;

Εχετε δει τι βρισιδι πεφτει στο Ιστολογιο της Δεσποινίδας Σαλογραιας και αλλων του Παλαιου - εναντιον του Νεου;

Τι καταρες; Ουτε αιρετικοι να ημασταν, τους Αρειανους και τους Λατινους μπορει να τους συγχωρεσουνε, εμας ποτέ.

Μην ξαναλεμε τα ιδια πραγματα κυριε ΑΒΓΑΛΤΕ, οτι το Σχισμα με το Ημερολογιο δεν επρεπε να ειχε γινει.
Εχετε δικαιο, δεν επρεπε.
Εγινε ομως.
Τωρα τι θα κανουμε;
Και ο Δευτερος Παγκοσμιος πΟλεμος δεν επρεπε να ειχε γινει, και ο πολεμος με τα κουμουνια δεν επρεπε να ειχε γινει, ο εμφυλιος,
εγινε ομως.
Τωρα τι θα κανουμε;
Θα γυρισουμε τον χρονο πισω;
Θα κλαιμε την μοιρα μας;

Γιατι σκοτωσαν τον Αρη Βελουχιωτη;

κ. Ιορδανογλου, αν δεν εχετε κατι ουσιαστικο να πειτε, καντε στην ακρη!

Υ.Γ:
Οι φιλοι μου του Παλαιου που ξαφανιστηκαν σαν τις Κατσαριδες;

Δεν προλαβε να ερθει το κατσαριδοκτονο - και λιποθυμησαν;

Αλλου γιατι ειναι λαλιστατοι;

Ανώνυμος είπε...

Κλαιγεται η Δεσποινίδα Σαλογραια, οτι 'μας κυνηγατε εμας του Παλαιου, δεν μας αφηνετε στην ησυχια, μας παρακολουθειτε, μας βασανιζεται" κλπ κλπ

Δεν ξερω τι πινει το βραδυ πριν κοιμηθει - τι εφιάλτες αρέσκεται να βλεπει!

Ομως εχω άλλη απορια:

Επειδή σας κυνηγαμε, γιαυτο σας αφηνουμε να βγαινετε στις τηλεορασεις, οι ιερεις του Παλαιου, με ροζ αντερι και ρασα;

Επειδη δεν σας αφηνουμε ελευθερους, γιαυτο βγαινουνε οι Ηγουμενοι των Μοναστηριων του Παλαιου στα ΜΜΕ, άλλοτε ως μάγειρες, άλλοτε ως τραγουδιστές και δεν συμμαζεύεται το κακο;

ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ 'μας κυνηγανε;'

Εδω Δεσποινίς Σαλογραία οι Ελληνες του Νεου δεν νοιαζονται για την ιδια τους την Εκκλησια - και θα νοιαστουνε για το Παλαιο Ημερολογιο;

Γραμμενους σας εχουνε, αλλα κανονικα!

Οποτε γιατι αυτη η κλαψα οτι σας κυνηγαμε;

Αν εννοειται οτι καποιος Δεσποτης κυνηγησε καποιον Αρχιμανδριτη, ο οποιος αργότερα πηγε με το Παλαιο - αυτο συμβαινει παντου στην Εκκλησια - δυστυχως!
Αυτο ειναι θεμα της ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ενος ΔΕΣΠΟΤΗ - δεν εχει ομως να κανει με τα Ημερολογια!

Μα εχω αδικο;
Εαν ναι, που;

Υ.Γ.:
Νεότερη αναρτηση της Δεσποινίδας Σαλογραιας: 'ο ευσπλαχνος Κυπριανος των Ενισταμενων".

ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΤΩΡΑ ή να μην μιλησω;

ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!!!!

Θα υπογραφω στο εξηΣ:
Το Κατσαριδοκτόνο

Ανώνυμος είπε...

Δεσποινίς Σαλογραία,

τους εχει αποχαυνώσει ολους στο Ιστολογιο της!

"Μαρίνο μου, τι ωραια που τα ειπες παλι!
Μαρινο μου, ποσο σε εκτιμω!
Μαρινο μου, εισαι πολυ ταπεινη ψυχή!
Μαρίνο μου, αν δεν πας εσυ στον Παραδεισο, ποιος θα παει;"
"Μαρίνο μου, οταν θα πας στον Κηπο της Εδεμ, πες και για εμας ενα Κυριε Ελεησον; Ειμαι σιγουρη οτι θα το πεις"
"Μαρίνο μου, ειναι τιμή μου που αρθρογραφεις στο ιστολογιο μου, μα τι καλους σχολιαστες εχω"!

ΤΟ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και δεν καταλαβαινει απλα ελληνικα - ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ;

Το οΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ δεν μετανοιωνει ουτε για την ΑΝΟΗΣΙΑ του οτι ειναι αυτοπτης μαρτυρας των θαυματων που συνεβησαν πριν την γεννηση του; ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙ η ΣΑΛΙΑΡΑ η ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ;

Το οτι ο Μαρίνος εχει τοποθετησει εαυτον ηδη στον Παραδεισο, με υφος 10 καρδιναλιων, μοιραζοντας απο τωρα τις τιμωριες στους κολασμενους σαν και μενα - κατι που ειναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ, ΓΕΡΟΝΤΙΚΗΣ νοοτροπιας, δεδομενου οτι ολοι οι Αγιοι Πατερες ελεγαν:

"Αλλιμονο σε μενα, ο κοσμος ολος θα σωθει, μονο εγω θα παω στην ΚΟλαση"...
...ΕΧΟΝΤΑΣ εδω πληρη ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, αφου οι του Παλαιου Ημερολογιου ΕΥΛΟΓΟΥΝΕ απο μονοι τους τα γενια τους και την εισοδο τους στον Παραδεισο, καταδικαζοντας τους υπολοιπους στην ΚΟλαση -

- μια ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ δηλ θεολογια

αυτα ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η Δεσποινίς Σαλογραια;

Που μονο στα ΣΑΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ αρκειται;

Και φυσικα να διαγραφει καθε Κριτικη εναντιον της;

Φυσικα, στο τελος, για να 'σκασει' τον αναγνωστη της, του μοιραζει και φιλακια!

"Δεν θα σε δημοσιευσω, ομως χιχι, σου ευχομαι μια ομορφη νυχτα, χιχι, τερμα με τους πρακτορες που τους πληρωνουνε, χιχι, οσοι διαφωνουνε με το Παλαιο Ημερολογιο θα διαγραφονται, σας αγαπαω πολυ, χιχι"

ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ μιας "πεφωτισμενης" υποτιθεται "ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ";

Το ΣΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ δεν ειναι ενας τιτλος που τον δινεις απο μονη σου στον εαυτο σου - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ!

Ηθελε να ομοιασει τις Σαλες Μοναχες της Ρωσιας.
ΑΜ ΔΕ!

Η ΣΑΛΟΤΗΤΑ στην πιστοποιουνε οι αλλοι, αν ειναι να την παριστανεις απο μονη σου , τρεχα γυρευε!

ΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Μα εχω αδικο;
ΠΟΥ;
ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ!

Το Κατσαριδοκτόνο

Ανώνυμος είπε...

κ. Κατσαριδοκτόνε, το τόσο πολύ μίσος μέσα σου είναι πρόγευση της κολάσεως κατά τους Πατέρες.
Το έχασες το παιχνίδι με τον δαιμονισμένο τρόπο που γράφεις και με την εύκολη κρίση για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, ούτε την ηλικία τους, ούτε το ποιόν τους.
Αλλά το έργον του διαβόλου (να διαβάλεις) ποιείς και αν δεν μετανοήσεις θα κλαύσεις πικρώς και σύντομα μάλιστα.
Το ονοματεπώνυμό σου και η ηλικία σου για κάποιον που αποκαλεί "κότες" τους συνανθρώπους του, τις εικόνες του Θεού, θα ήταν απαραίτητα. Αλλά ο πνευματικός ανδρισμός δεν συμβαδίζει με την λασπολογία...
Γεώργιος Ιορδάνογλου
Λαμία

amethystos είπε...

Είναι δίκαιο νά υπερασπίζεσθε τόν εαυτό σας. Θά θέλαμε όμως καί κάτι επί τού περιεχομένου. Επί τής προτιμήσεώς σας.

Ανώνυμος είπε...

Ιορδάνογλου,
αφου δεν απαντας επι της ουσιας, δεν σχολιαζω άλλο δικο σου κειμενο!
Άλλος ΜΑΡΙΝΟΣ μας προέκυψε - τι παθατε ολοι σας και δεν καταλαβαινετε ουτε απλα ελληνικά;

Εγραψα πιο πανω οτι δεν μιλαω ευγενικα, διοτι οταν το εκανα πηγανε να με 'σκασουνε'. Για να επιβιώσω, άλλα τροπάριο!

Μα το να μιλας ευγενικα με ΕΝΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ειναι βουτηρο στο ψωμι του! Δεν θελει και τιποτα αλλο!
Τσερτσελες να γινεται!
Διοτι αν μιλατε ευγενικα, ο διαλογος θα παει εις τον αιωνα! Του στυλ:

"Αδερφε μου, δεν εχεις αδικο, ομως ο ταδε κανονας της ταδε Οικουμενικης Συνοδου λεει αυτο".
"Ναι, ενταξει αδερφε μου, ομως ο τριτος κανονας της Δευτεροσυνοδου, πριν 1800 χρονια λεει αυτο"

ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΕΤΣΙ!

Εδω δεν βγαζεις ακρη οταν τον ΚΑΝΕΙΣ ΡΟΜΠΑ τον ΜΑΡΙΝΟ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, με τις χαζομαρες που λεει, του στυλ: "υπήρξα αυτοπτης σε γεγονοτα πριν την γεννηση μου"

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΩΡΑ να του μιλας και ευγενικα - αιντε αιντε!!!

Ιορδάνογλου,
ή απαντας στο εξης επι της ουσιας ή 'αντε γειααα'!

Το Κατσαριδοκτόνο!

Ανώνυμος είπε...

Δηλ συγγνωμη, για να καταλαβω τωρα:

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ειναι ο καλυτερος μαθητής της Δεσποινίδας Σαλογραιας;

Ναι, ε;

Δηλ οτι καλυτερο εχει να επιδείξει το Παλαιο Ημερολογιο, ητανε ο Μαρίνος;

Μα αυτός ΚΛΑΤΑΡΕ στο πρώτο ΠΕντάλεπτο!
Πληροφοριες λενε οτι οχι μονο δεν ξαναμπαινει στο Ιντερνετ, αλλα πεταξε και τον υπολογιστή του στα σκουπιδια και ξεδηλωσε μεχρι ακομα και την σταθερη γραμμη του ΟΤΕ!

ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

Μαρινο ΟΒΕΡ, ακουει;

Δηλ τοσα χρονια τον ΕΚΠΑΙΔΕΥ η Δεσποινίδα Σαλογραια, για ηττηθει μεσα στα πρωτα 5 σχόλια;

ΟΥτε ο Μοχαμεντ ΑΛΙ δεν εβαζε τόσο γρηγορα ΝΟΚΤ ΑΟΥΤ τους αντιπαλους του!

Και αντε πες, ο ΜΑΡΙΝΟΣ δεν μπορει το παλληκαρι. Η μαγκιά του εφτανε μονο μεχρι να διηγειται ρομαντικα παραμυθάκια για τον χριστιανισμο.

Δεν υπαρχει ουδεις άλλος απο τους Παλαιοημερολογιτες, να υπερασπιστει το δικαιο τους;

Εγραψα ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ πραγματα πιο πανω, αν ειχα άδικο, δεν θα με ειχανε 'ξεσκισει';

ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ του ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;

ΩΣ εδω ητανε η ΜΑΓΚΙΑ τους;
Ως εδω εφτανε η Πιστη τους;
Τοσο πολυ θα αντιμετωπίζανε τον Αντιχριστο στα Εσχατα;
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ Χριστιανοι της 8ης ημερας;
Αυτοι ειναι οπως ο Νώε, εξαιτιας τους δηλ ο Θεός κραταει ακομα τον κοσμο στην ζωή;

Ναι, ε;

Τετοιο ΚΟΥΤΟΧΟΡΤο τους δινουνε στις ενοριες τους να μασησουνε;

Το Κατσαριδοκτόνο

ΠΑΛΑΙΟΣ είπε...

Αν τολμας κ.Θηβα,αντιμεωπισε τον Πατερα Ευθυμιο και ασε την κ.Παναγοπουλου!

amethystos είπε...

Γιατί νά τολμήσει, η Λερναία Υδρα είναι;;

Ανώνυμος είπε...

Οπα, ξεπετάχτηκε ενα απο τα πρωτοπαλλικαρα της Αποτείχισης!

Ο Παλαιος των Ημερων!

Καλως τονα και ας αργησε!

Ρωτησε σε μια ταινια γκαγκστερικη του τουΧολυγοντ ο Ρομπερτ ντε Νιρο - απο τους κορυφαιους ηθοποιους εν ζωη:

Boss, Αφεντικο, πως θα ξερουμε ποιος απο ολους αυτους που καθονται στο τραπεζι και ειμαστε ετοιμοι να συλλαβουμε, ειναι ο φταιχτης;

Σουτττττ, του λεει με στωικη απαθεια που τον χαρακτηριζει τον Νιρο!

"Μην βιαζεσαι, θα πεταχτει απο μονος! Θα καρφωθει αυτοβούλως"

Δεν εχω άλλη ερωτηση κυριε Προεδρε!

Ανώνυμος είπε...

Για να απαντησω και στην κατηγορια του Ιορδανογλου, οτι μιλω με αγενεια, με ειρωνιες, και αυτο το πραγμα δεν αρμοζει σε χριστιανο κλπ

ΙΔΟΥ το λινγκ:

http://www.oodegr.com/oode/biblia/Sxisma_Zilwtikou_Palaioimerologitismou/perieh.htm

Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΑΣ

---------------------

Πρωην Παλαιοημερολογιτης ο ιδιος - γραφει τοσο νηφάλια, χωρίς εγωισμους και ειρωνιες, το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο μενα δηλαδη !
Γραφει με αγαπη, με λογικη, με θεολογια.
Δεν εκφραζει την παραμικρη εμπαθεια κατα των Παλαιοημερολογιτών!
Δεν αφηνει το ελαχιστο υπονοούμενο, οτι εχει προσωπικες διαφορες, παραπονα, αιχμές.

Γραφει αγια!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ του Παλαιου Ημερολογιου,

στα ιστολογια τους ΔΥΣΦΗΜΟΥΝΕ τον Πάτερ Βασίλειο ως ΠΡΟΔΟΤΗ, ΡΟΥΦΙΑΝΟ, τα πηρε χοντρα απο το Φαναρι, γιαυτο αλλαξε στρατοπεδο, να προσεξει να μετανοησει, διοτι αλλιως θα καταντησει στην Κολαση!

Αντι να καθησουνε και να απαντησουνε στις ευλογες αποριες του π. Βασιλειου...
..τον απειλουνε απο πανω, τον κοροιδευουνε, τον ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ - εδω ΑΝΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ οι ΡΟΛΟΙ, σωστα Ιορδανογλου;

Αν ημουνα Παλαιοημερολογιτης, θα εβαζα σκοπό της ζωής μου να ΑΝΑΙΡΕΣΩ ολα τα επιχειρηματα του π. Βασιλειου!
Εαν τα καταφερνα - θα παρεμενα στο Παλαιο Ημερολογιο.
Αν οχι, θα εφευγα!

Ουτε καν τον αναφερουνε!
Οσοι κανανε αναφορα του βιβλιου του π. Βασιλειου, τοτε στις αρχες οταν δημοσιευτηκε, μονο ειρωνιες και κοροιδιες.
Και μετα το θαψανε το θεμα!

ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΕΚ ΛΑΜΙΑΣ,
για ριξε μια ματια - δεν γραφει με σωφροσυνη ο π. Βασίλειος;

ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Και ερχεσαι μετα να με κατακρινεις οτι μιλω χωρις αγαπη στους Παλαιοημερολογιτες;

Ανώνυμος είπε...

Προς καθε ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ Παλαιο-ημερολογιτη:

Με το χερι στην καρδια μου, πειτε μου: σε τι διαφερει η σκληραγωγία των Φαρισαιων που διαβαζουμε στην Κ.Δ. και δεν την ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, λεμε οτι τοσο πωρωμένοι δεν θα μπορουσανε να ειναι -
..απο την δικη σας;

Ξεχαστε για 1 δευτερόλεπτα τα Ημερολογια, πεστε οτι ειστε εξωγήινοι, και μελετάτε το θεμα των Εκκλησιων, πιστων κλπ.

Η ανωτερότητα του Παλαιου Ημερολογιου που στηρίζεται;
Μα στο οτι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ανωτεροι χριστιανοι και ΕΚΛΕΚΤΟΙ του Θεου!
(τα περι διαφορων Κανονων και ΣΥνόδων ειναι απλα προσχημα για την υπερηφανεια σας).

Οι Φαρισαίαοι με ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ δεν δεχτηκαν τον Χριστό; (το οτι τον Σταυρωσανε ας το παραβλεψουμε και αυτό προς στιγμη. Αφου τον απερριψαν λογικο ητανε να τον σκοτωναν: ή θα τον γκρεμουσανε ή θα τον πετροβολουσανε ή θα τον σταυρώνανε κλπ)

Με με το εξης σκεπτικο:
"Ακομα και σωστα να τα λεει αυτος ο Ιησους απο την Ναζαρετ, μα ειναι δυνατον νΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ εμας;
Μα εμας; Εμας τους Εκλεκτους; Εμεις που στην Αλλη ζωή θα ειμαστε στον Παραδεισο; Που δεν ειμαστε ουτε σαν τον Τελωνη ουτε σαν τους Σαμαριτες, ουτε σαν τους αλλους;
Μα γινεται να απορριψει εμας, που ειμαστε Απογονοι του Πατρωου, των Πατερων, του Αβρααμ και Μωυσεως;
Τι;
Κανει θαυματα ο Ιησους;
Ε και;
Αστον να κανει!
Τι;
Τα λεει σωστα ο ξυλουργος;
Ε, αστον να τα λεει ακομα πιο σωστα!
ΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ εμας, τους Γραμματεις και Νομοδιδασκαλους - διοτι εμεις αφενος ειμαστε οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ αφετερου ειμαστε τοσο ΗΘΙΚΟΙ ανθρωποι! Τοσο καθαροι!

Αν συνεργαζότανε με μας ο Ιησους, κανενα προβλημα, ισως και εμεις να τον βοηθουσαμε να ανεβει ιεραρχικα, ο κοσμος να τον αγαπαει κλπ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μας πολεμα και να μας κατακρινει και να μας κανει "ΡΕΖΙΛΙ" στον κοσμο!

Που ειναι ο φιλος μου ο Μαρινος που εχει προβλημα οτι τον ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑ;

"ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ, με αυτα που λες, ξερεις οτι ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΕΙΣ;".
Εκει πανω τι απαντησε ο Κύριος, θυμαστε;
Οχι μονο δεν ειπε: "α, συγγνωμη, αν σας εθιξα το παιρνω πισω"

αλλα ισα ισα ΕΠΑΥΞΗΝΕ: "Ουαι και σε σας φιδια κολοβα, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ, υπερηφανοι, ΕΓΩΙΣΤΑΡΟΙ, ουαι σε σας, που ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Τι γραφετε και τι λετε - απο πανω παιρνετε και αλλους στο Λαιμο σας, οπως τον καθε αθωο Μαρινο, Ουαι, καταραμενοι στο πυρ το εξωτεροΝ"

Ε, πολυ ηθελε να τον Σταυρωσουνε;

ΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ η ΙΣΤΟΡΙΑ, ε;
2000 χρονια μετα - εχουμε τους ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΥΣ Παλαιοημερολογιτες!
Οπως ανεφερα πιο πανω:
Οταν ο Κυριος τους πει στην Αλλη Ζωή: "ναι μεν ειχατε αγνο ζηλο, σας το αναγνωριζω, ομως δεν επρεπε να φυγετε απο την Εκκλησια" - "βαλτε μια μετανοια και σας συγχωρω" -

εκει θα αρχισουνε οι Παλαιοημερολογιτες να φωναζουνε - οπως οι Αρχιερεις στην Δικη της Μεγαλης Πεμπτης:

"Εμας λες να βαλουμε Μετανοια;
Μου φαινεται δεν παμε καλα!
Εμεις; Εμεις που ειμαστε της Πατρωας Εκκλησιας; Εμεις που ειχαμε το Πατριο Ημερολογιο; Εμεις που ειμασταν οι Εκλεκτοι και ΗΘΙΚΑ ανωτεροι ανθρωποι; Εμας λες να βαλουμε μετανοια;
ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ - αντε γεια! Εμεις ηρθαμε εδω στην Κριση της Β' Παρουσιας, νομιζαμε θα μας παινεψεις ενωπιον ολων των ανθρωπων, θα μας ανταμοιψεις οπως μας αξιζει, θα μας βαλεις να καθησουμε στους θρονους των 12 φυλων του Ισραηλ....

και εσυ ερχεσαι και μας λες να βαλουμε μετανοια για το λαθος μας που φυγαμε απο την Εκκλησια; ΟΥΔΕΠΟΤΕ!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ - καλα τα ελεγε ο Διαβολος να μην σε εμπιστευομαστε, αλλα ημασταν χαζοι που δεν τον πιστεψαμε"!

Το Ιστολογιο της Δεσποινίς Σαλογραιας ειναι κατα βασι ενα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Ιστολογιο!
Γιατι;
Μα ολη μερα μιλαει για τον Χριστό;

*συνεχεια..

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ στον ανθρωπο την ΧΕΙΡΙΣΤΗ ολων των "αρετων":
Την κενοδοξια!
Την υπερηφάνεια!
Τον εγωισμο!
Την αμετανοησια!

Εχει αποχαυνώσει τους αναγνωστες της με σαλιαρισματα αγαπολογιας - και εκεινοι σαν τυφλα προβατα οχι μονο την ακολουθουνε, αλλα επαυξάνουνε!

Με αποτέλεσμα;
ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ!
Να σας εδειχνα τους ανω διαλογους - οπου ισχυριζονται εξωφρενικα πραγματα, - θα νομιζατε οτι το εστησα απο μονος μου, εκατσα και τα εγραψα ολα μονος μου, και τους συκοφαντω!

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ - ο Διαβολος ολα θα στα δωσει!
Και θαυμα εξ ουρανου, και του σταυρου, και ειρηνη, και γαληνη , και ολη μερα να μιλας για τον Χριστό!

"Φυγετε απο εμενα, αληθεια σας λεω, δεν σας γνωριζω! Πονηροι"
"Μα Κυριε, εμεις ολη μερα γραφαμε για σενα στο ιστολογιο μου, δεν θυμασαι;"
"ΑΛΗΘΕΙΑ σας λεω, δεν σας γνωριζω, γιατι δεν με πιστευετε;"

Και τότε θα ειναι η δευτερη πλανη τους χειρότερα της πρωτης!
Διοτι τότε - αμετανοητοι που ειναι - θα αποκηρυξουνε τον ιδιον τον Θεόν - ετσι θα εχουμε τα γεγονοτα της Μεγαλης Παρασκευης σε επαναληψη - απο ποιους;
ΑΠο αυτους που καμαρωνουνε τωρα ποσο πολυ αγαπανε τον Θεόν!

Εχω αδικο; Εαν ναι, παρακαλω, σας ακουω!

Ανώνυμος είπε...

Ενα λογο και για τους Αποτειχιζομενους - θα επανελθω αργοτερα - ειναι ζητημα χρονου.

Η Αποτείχιση ειναι η άλλη οψη του νομισματος του Παλαιου Ημερολογιου!

Εννοειται οτι η Αποτείχιση ειναι μια ΑΝΟΗΣΙΑ , μια ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ τοσο του Οδυσσεα, οσο του Σηματη του Τρικαμηνα κλπ.

Και αυτοι παιρνουνε αθωους ανθρωπους στο λαιμο τους. Ευτυχως ομως που δεν τους ακολουθουνε και παραπανω απο 40-50 ατομα.

Ο ιερεας τους λεει δεν κοινωνει αλλους, εκτος απο αυτους που δεν πηγαινουνε στους ναους των Οικουμενιστων.
Χα!
και πως το ξερει δηλ;
πως μπορει να το ελεγξει;
Εγω μπορει να κοινωνω και στις δυο 'εκκλησιες' - θα βαλει να με παρακολουθουνε;

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να δειτε την ΑΝΟΗΣΙΑ που τους δερνεις!

Θα μου πεις: "αυτο ειναι το δυνατοτερο σου επιχειρημα;"

Μην βιαζεσαι "Παλαιε των Ημερων"!
Σιγα σιγα ...σουτττττ, μας ακουνε - προσεχε!

Απλα εγραψα εναν μικρο προλογο...

Οποιος καλοπροαιρετος της Αποτειχίσης, παρακαλω να επιστρεψει πισω στην Εκκλησια.
να το εξομολογηθει και να επιστρεψει.

ΕΙΔΑΤΕ το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ των Παλαιο- ημερολογιτων..
Θελετε και εσεις αυτο το αδοξο και σκοτεινο τελος να εχετε;

Βλεπετε οτι γραφω ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - αν εγραψα μισο ψεμα, θα με ειχατε διαλυσει, τοσα που ειπα εναντιον σας.
Και εδω την ΑΛΗθεια λεω - η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ειναι μια σκετη ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ του καθε Οδυσσεα, που φαντασιωνεται οτι αφενος τον παρακολουθει επισης το Φαναρι αφετερου οτι θα παει στον Παραδεισο, μαζι με τους Ηλικιωμενους Παπαπουδες της Οργανωσης!

Ο κοσμος καιγεται, η νεολαια καταστρεφεται, και αυτοι κλαινε γιατι να πεθανει ενας παππους της Οργανωσης - αλλα μετα γελανε, διοτι ο παππους αυτος θα ειναι σιγουρα διπλα στον Αποστολο Παυλο!

ΕΡΕ ΕΝΑ ΜΑΣΤΙΓΙο που σας χρειαζεται !!!!

ΑΥΤΑΑΑΑΑΑ

Θα κλεισω οπως την φιλη μου, την Δεσποινίδα Σαλογραια:

"Σας φιλω ολους, σας αγαπω ολους, χιχι, αλλα δεν θα απαντησω άλλο σε μηνυματα σας, ιχιχι, διοτι τωρα δεν εχω πολυ χρονο, χιχι, ομως το ξερω οτι ολοι με αγαπατε, και θα προσευχεστε για μενα, χιχι, και εγω σας αγαπαω ολους και σας φιλω σταυρωτα, χιχι"!

Ανώνυμος είπε...

Για να ειμαι ειλικρινης, ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ την Δεσποινίδα Σαλογραία, οτι μπορει να ενεβασει κειμενα στο ιστολογιο της, περι Αγιων, περι Γεροντων, περι μουσικης, περι ζωγραφικης!

Οταν ομως ανεβασει παλι κειμενα υπερ του παλαιου Ημερολογιου - δεν θα φταιω μετα παλι αν διαφωνησω μαζι της;

Το λεω κομψα, βλεπετε!

Απο εκει και περα 'ηθελεστα και παθεστα'!

Νιβω τας χειρας μου παντως!

Ανώνυμος είπε...

Προτεινουμε την Δεσποινίδα Σαλογραια να αλλαξει τον τιτλο του Ιστολογιου της, με το παρακατω:

"μπορεις να κοροιδευεις πολλους, για πολυ καιρο - δεν μπορεις ομως να κοροιδευεις ολους για παντα"!

Μπορείς να αποχαυνώνεις τον κοσμο - αλλα μια μερα θα πεσει η μασκα σου!

Ή αλλιως:
Ως πότε θα κυβερνα το σκοτος επι της γης; Καποια στιγμη δεν πρεπει να λαμψει η Αληθεια;

Υ.Γ.:
Πληροφοριες λενε οτι εχει ηδη το κειμενο της ετοιμο, οταν περασει η πρωτη μπορα - να γραψει:

"σας ευχαριστω ολους, που τοσο καιρο που δεν δημοσιευα σχολια στο Ιστολογι μου, με στηριζατε! Σας ευγνομωνω εκ βαθους καρδιας! Γνωριζω οτι ητανε ενας πειρασμος αυτος που παει περασε, αλλα τα τσιρακια του Φαναριου ητανε καλα πληρωμενα! Σας ευχαριστω ολους και σας φιλω ΣΤΑΥΡΩΤΑ, χιχι"!

Ανώνυμος είπε...

Κατα Μαρίνου και δεσποινίδας Σαλογραίας - του ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ!

Ο Μαρίνος, μεσα σε 2 προτασεις που εγραψε, εκανε 10 λαθη!
ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΕΙ!

1. Οποιος τον κρινει, θα παει στην Κολαση.
2. Οποιος τον κρινει, εχει δαιμονιο - αυτο ειναι ξεκαθαρο.
3. Ο ιδιος ενννοειται οτι στην Αλλη Ζωή θα παει στον Παραδεισο. Οι διαφωνουντες με αυτον θα πανε στην Κολαση!
4. Ο Μαρίνος υπήρξε αυτόπτης μαρτυς σε θαυματα που συνεβησαν πριν την γεννηση του - ΕΠΙΜΕΝΕΙ: "ναι, μην σας φαινεται παραξενο! Το ξερω οτι αποτελω Παγκοσμια Πρωτοτυπια, αλλα ετσι ειναι τα θαυματα της Πιστεως! Αν πιστευεις, ολα ειναι δυνατα!" :) :) :)
5. Δεν φτανει που ο Μαρίνος στην Αλλη ζωή θα ειναι στον Παραδεισο - οχι, αυτό δεν του ειναι αρκετο. Ε τι αλλο θελει ακομα ο ευλογημενος;
Μα να τιμωρησαι εσυ, που στην γή διαφωνουσες μαζι του!
6. Πιστεύεις ο Μαρίνος οτι ανήκει στον στενο κύκλο των μαθητων του Χριστου - πως ητανε μονο 12 οι μαθητες Του; Ενα τετοιο πραγμα!
7. Ο Μαρινος ειναι αφορμη και αιτία που ο Θεός δεν καταστρεφει ακομα τον κοσμο! Αν δεν υπηρχανε χριστιανοι σαν τον Μαρινο, να βιώνουνε την Θεια Χαρι στον μεγιστο βαθμο, με κατανυκτικα κλαματα - οπως ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ - και με οπτασιες θαυματων, ακομα και πριν την γεννηση του - Ο ΚΟΣΜΟΣ θα ειχε καταστραφει!
8. Σαν να μην φτανει ΟΛΗ Η ΤΥΦΛΑ που εχει επι το θεματος - ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ απο πανω, να προτεινει συνεργασια με τους υπολοιπους χριστιανους, για να μας βοηθησει να σωσουμε τον κοσμο!
Τι εχουνε τα ερμα και ψοφανε;
9.Το οτι πρεπει να συγχωρουμε τους εχθρους μας και οσους μας ειρωνεύονται; Ουτε που του περασε απο το μυαλο! Το οτι οι Πατερες λεγανε: "Κύριε, βαλε εμενα στην Κολαση, και βγαλε τους ανθρωπους απο εκει, τιμωρησε εμενα για εκεινους'; - ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ το εχει διαβασει ποτέ!
ΚΑΛΑ, εκει στις ΕΝΟΡΙΕΣ του Παλαιου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, περα απο ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ που τους ταιζουνε, τι ΒΙΒΛΙΑ τους δινουνε να διαβαζουνε κατ' οικον;
Μικυ Μαους;
10. Να μην αναφερθουμε στην πωρωση του, αυτος ειναι εκλεκτος, αυτος δεν κανει λαθος, αυτου η πιστη ειναι σωστή, αυτος θα παει στον Παραδεισο - αλλιμονο σε όποιον το αμφισβητησει αυτό - ΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ κανανε οι Πωρωμενοι και φανατισμενοι Φαρισαιοι της εποχής εκεινης;
11.Εχει φτιαξει μια θρησκεια μεσα στο μυαλο του, κομμενη και ραμμενη στα μετρα του, όπου αυτός βεβαια αποτελει το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ολων - ειναι Μετρο και σταθμος!
12. ΤΟ ΜΟΝΟ που δεν ειπε ακομα λαθος ο Μαρινος ειναι : "Η αγια Τριαδα αποτελειται απο τεσσερα προσωπα".
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ - ολα τα αλλα τα εγραψε, απο πανω καμαρωνει ποσο ωραια μας τα ειπε!

Ανώνυμος είπε...

κΑΙ Τωρα ερχομαι στην Δεσποινίδα Σαλογραια!
Τόσα χρονια που τον φιλοξενουσε στο ιστολογιο της, ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕ οτι εδω υπαρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΡΑ;
Μα αυτου η εκεινη ειναι Η ΠΗΓΗ τους προβληματος!
Εκεινη τους κολακευε, τους σαλιαριζε, τους εγλειφε, του στυλ - ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ υπαρχουνε στα ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ:

1. Μαρίνο μου, τι ωραια που τα εγραψες παλι σημερα!
2. Μαρινο, τι ευγενικη ψυχη που εισαι;
3. Μαρινο, τιμή μου που εχω τοσο αξιολογους σχολιαστες στο ιστολογιο μου.
4. Μαρινο, κανε μια προσευχη και για μενα! Μονο αν προσευχηθεις εσυ, νιωθω ξεχωριστή βοηθεια εξ ουρανου!
5. Μαρινο, βλεπουμε ολοι οτι εισαι ξεχωριστα ευλογημενος απο τον Αγιον Θεόν!
6. Μαρίνο, σκεφτηκες ποτέ να γραψεις θεολογικο βιβλιο, και να μας φανερωσεις ολες αυτες τις εμπειριες που εζησες μεχρι σημερα στην ζωή σου;

κλπ κλπ κλπ.

ΠΟυ ήτανε η "εξυπνη" Δεσποινίς Σαλογραια να του πατησει το φρενο;
Να του πει "Επ μαγκα, εδω πηρες λαθος δρομο";
Ηξερε να διαγραφει μονο τους αντιφρονουντας με αυτην, τους υπολοιπους τους εγλυφε μεχρι αηδιας!

Δεν θα επρεπε η Δεσποινίδα Σαλογραια να δημοσιευσει την σελιδα αυτην στο ιστολογιο της;
"Επειδή τοσα χρονια σας παραμυθιαζα και σας παριστανα την αγια σαλη - καποιος μου ασκει κριτικη. Οριστε η διευθυνση, ειναι η ταδε σελιδα του Αμεθυστου. Οποιος θελει, να μπει να διαβασει. Αν εχω αδικο, σωστος να φυλαγεται στο μελλον. Αν εχω δικαιο - ολα καλα".

Γιατι φοβαται να δωσει στην δημοσιοτητα αυτη την διευθυνση;

Εννοειται οτι και αυτο το κειμενο θα το στειλω στους γνωστους αποδεκτες του Παλαιου Ημερολογιου - κυριως ομως στην Ωραια Ελενη - την οποια εγλυφε: "Ελενη και πασης Ελλαδος" :)

Οταν η Ανοησια χτυπαει ΚΟΚΚΙΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει ψυχολογικος πολεμος!
Διαβασα κειμενα του Κυπριανου, τον διαφημιζουνε οι του Παλαιου ότι είναι αγιος ανθρωπος – Μεχρι που τυχαια επεσε στα χερια μου το κειμενο αυτό – οπου ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ – ουτε λιγο ουτε πολύ ΕΚΒΙΑΖΕΙ το ποιμνιο του να τους χρηματοδοτησουνε!
ΑΚΟΥΤΕ ΩΡΕ ΜΑΓΚΕΣ;

Βεβαια δεν το κανει με ωμο τροπο – δεν αρμοζει εξαλλου κατι τετοιο σε έναν «αγιο Ηγουμενο» -αλλα σε σφαζει με το γαντι – ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΠΙΑ – γιαυτο παμε ολοι από το κακο στο χειρότερο, να μην το πω πιο λαικα - δεν κανει να υβριζουμε ως καλοι χριστιανοι που ειμαστε!

Ενώ η Ελλαδα περναει την Οικονομικη Κρισάρα της χιλιετίας – ο Κυπριανος καθεται και γραφει – καταπιέζοντας τις συνειδήσεις των απλων πιστών – ‘δωστε μας λεφτα’, «οι ιερεις μας δεν πληρωνονται, αρα δεν μπορουνε να συντηρήσουνε τις οικογενειες τους’ και «πως θα βγουμε να κηρυξουμε στον υπολοιπο κοσμο το Ευαγγελιο, να κανουμε Ιεραποστολη;»

Εδώ μια πρωτη αντιδραση μου είναι: γιατι, είναι υποχρεωτικο να κανετε Ιεραποστολη; Δηλ διχως εσας παει, χαθηκε το Ευαγγελιο; Μονο από εσας μαθαινει ο κοσμος την αληθεια;
Αν ο Ιερεας χρειαζεται χρηματα για την οικογενεια του, συγγνωμη: δηλ να σπουδασει το δικο του παιδι, και το δικο μου όχι; Επειτα αν δω τον Ιερεα να αγοραζει αντι για τροφιμα ένα αυτοκινητο; Με τα δικα μου χρηματα; Εκει δικαιουμαι να διαμαρτυρηθω; Πως θα ελεγξεις ποσο καλοπερναει ο Ιερεας ή στην Ιεραποστολή που βγαινουν;

Ο κοσμος εχει μισθους πεινας πια, 300 και 400 ευρω – ποσα να δωσεις δηλ στον Κυπριανο; Ας πουμε 5 ευρω είναι καλα; Θα σε κοιταξουνε στραβά! Θα σου πουνε: μας κοροιδευεις; Ε ποσα να δωσω; Να δωσω 50; Μηπως 100; Αν δωσω αραγε λιγοτερα από 100 ευρώ, λες να αρρωστησει το παιδι μου; Να τιμωρηθω επειδή εδωσα λιγα χρηματα για την διαδοση του Ευαγγελιου στο Εξωτερικο από τον Κυπριανο;
ΒΕΒΑΙΩΣ, δεν τους πληρωνει το Κρατος τους Παλαιοημερολογιτες – όμως θα την πληρωσει ο λαος; Ας επιστρεψουνε στην Εκκλησια, ας βαλουνε μετανοια – και μετα θα παιρνουνε και αυτοι μισθο από το κρατος!

Αμ το άλλο; Για να ξερουνε ποιος δινει τι, για να μπορουνε να καταπιεζουνε τις συνειδησεις του απλου πιστου κοσμου, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ποιος εδωσε τι! ΑΥΤΑ μονο οι Μασωνοι τα κανουνε! Ασε που πρεπει να κρατας λογιστηριο, για να μην τρωει κανεις από μεσα τα χρηματα! Αρα ξερουνε ακριβως τι εδωσες!
Οπότε την επομενη φορα που θα παω να εξομολογηθω ή να κοινωνησω, αφου δεν εδωσα γιαυτους αρκετα, θα με κοιταξουνε στραβα: ‘εσυ ηρθες τωρα να εξομολογηθεις, δεν μας λες, εδωσες μονο τοσα λιγα τον προηγουμενο μηνα;’
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΝΤΡΟΠΙΑΣΟΥΝΕ, εχεις δεν εχεις, ότι περισσευει, θα το δινεις στους Ενισταμενους!

ΔΕΝ ΛΕΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, διοτι ειμαι αδυναμος ανθρωπος και αμαρτωλος. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ, ο παν-αμαρτωλος ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ – να απειλουσες να με σκοτωσεις!
ΘΑ πΩ ΛΟΓΟ ΤΟΛΜΗΡΟ – οποιος δεν αντεχει, να με συγχωρεσει:
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, να πουλησω το κορμι μου, να γινω πορνη και πορνος – και ότι άλλο θελετε – ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ένα τετοιο κειμενο – να ΖΗΤΙΑΝΕΥΩ και να ΑΠΕΙΛΩ από τον κοσμο χρηματα – μαλιστα σε μια εποχή που ο κοσμος πειναει!Δεν εχει να φαει! Είναι ανεργος!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ για να τα δεσει μεταξυ τους, τι κανει ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ;
Για να καταφερει τον κοσμο να δωσει χρηματα – ξαφνικα θυμηθηκε ότι η Εκκλησια ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ και ΑΓΙΑ!
Όταν ομως την διεσπασαν στο Παλαιο Ημερολογιο σε εκατο κομματια, αφοριζοντας ο ενας τον αλλον – εκει πως το ξεχασαν οτι η Εκκλησια ειναι ΜΙΑ;
Τωρα για την ΟΙΚΟΝΟΜΑ και τα ΦΡΑΓΚΑ το ξαναθυμηθηκαν;

ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ την ΑΓΙΟΤΗΤΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ για το χρημα!
ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ βαρυσήμαντους ορους, όπως ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ - ΓΙΑ ΝΑ βαρύνει την συνειδηση του κοσμου - τι ωραιος ποιμενας, ε;

(Συνεχεια στο επομενο)

Ανώνυμος είπε...

Γιατι κανει ιεραποστολη στο εξωτερικο; Αν δεν εχουνε χρηματα, ας μην κανει, ας μεινει στην Ελλαδα, αλλα ετσι είναι αν φαντασιώνεσαι ότι θα σωσεις ολον τον κοσμο!

Οταν το πρωτοδιαβασα αυτό το κειμενο περι οικονομικης στηριξης νομιζα ότι δεν βλεπω σωστα, ότι το ονειρεύομαι!
Η Εκκλησια λεει ο Κυπριανος προσφερει τα παντα – ε να μην δωσουμε και εμεις λιγο χρημα;
Τα παντα; Δηλ τα δανεια μου που τρεχουνε στην Τραπεζα και αν δεν τα ξεπληρωσω θα με πανε φυλακη;

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ αν είναι σωστός δεν πρεπει να αισθανεται τον πονο του κοσμακη; Δεν ζουμε σε χρυσες εποχες για να αρχιζεις να θεολογιες αφ’ υψηλου! Ο κοσμος πειναει – παιζεις με τον πονο του; Βεβαιως η Εκκλησια προσφερει τα παντα στον ανθρωπο – όμως δεν είναι λαθος timing τωρα που το θυμηθηκες; Και μαλιστα επειδή εχεις σκοπό να τους παρεις τα φραγκα;

Γραφει:
«Μας ανακουφιζει (η Εκκλησια) από το βαρος των κριματων μας» - ΑΚΟΥ ΜΑΓΚΑ τι καθεται και γραφει ο ανθρωπος!
ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ εχει τωρα με την οικονομικη βοηθεια;
Να ζητας χρηματα, το δεχομαι, εχεις αναγκη, οκ.
Όμως γιατι θυμιζεις στον αλλον ότι του συγχωρεις τις αμαρτιες; Που κολλαει αυτό;
Εκτος αν με πονηρο τροπο θελεις να πεις: «κοιτα να δεις, εισαι που εισαι αμαρτωλος, τουλαχιστον δωσε λιγα χρηματα, μπας και ο καλος θεός σε συγχωρεσει»! «Ως ενδειξη καλης θελησεως, που εμεις οι Κληρικοι σου συγχωρουμε τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ σου – ΑΜΑΡΤΩΛΕ, ουστ από εδώ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ;»!
Αυτά κανανε οι Λατινοι του Πάπα, τα ειδε ο Λουθηρος και τρελαθηκε! Τους λεει τι κανετε εκει; Ξεπουλατε τις αμαρτιες των ανθρωπων εναντι χρηματος;

Εχει όμως και συνεχεια:
«Αν δωσεις λεφτα, ΤΟΤΕ θα ενωθεις με τον ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ» – ακουτε ωρε τι μεγας θεολογος είναι ο Κυπριανος;

«οι λαικοι να νοησουνε όχι μονο ότι εχουνε δικαιωματα στην Εκκλησια αλλα και υποχρεωσεις».

Για να μας εξηγησει: ποια δικαιωματα απομεινανε στον Λαο;
Ουτε στην εκλογη του Δεσποτη συμμετεχει το Ποίμνιο, ουτε του Ηγουμενου, ουτε του απλου παπά! Για ποια δικαιωματα του Λαου μιλαμε εδώ; Αν κανω λαθος, ενημερωστε με!

ΜΑΓΚΑ μιλαμε – εχουνε ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΙΩΣ!

Το ότι φαντασιωνονται ότι είναι οι μονοι χριστιανοι πανω στην γή – αυτό είναι το λιγοτερο! Το ότι θα πανε απευθειας στον Παραδεισο και αυτό – χαλαλι τους. ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ για χρηματα – σε μια εποχή που ο κοσμος δεν εχει να φαει, εκμεταλλευόμενη την Ιεροτητα των Εννοιων της Ορθοδοξου Εκκλησιας – κρατωντας Λογιστικα φυλλα και αποδειξεις – Ε, όχι, αυτό δεν το χωραει ο νους μου!

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ: αν φυγεις από την Εκκλησια – αυτά παθαινεις!

Γιατι δεν του λεει καποιος:
Αν πουλησετε τις Μητρες σας και τα μπαστουνια σας, ξερετε για ποσα χρονια θα εχουνε οι Ιερεις σας χρηματα να ταιζουνε τις οικογενειες τους;
Και να πεις ότι ειστε και λιγοι Επισκοποι στο Παλαιο; Εχετε περισσοτερους από ότι στο Νέο!

Που είναι η ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ Σαλογραια, που ξερει τα λαθη του Φαναριου και του Πατριαρχη – ΕΝΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑ;

Φοβερος θεολογος ο Κυπριανος – του βγαζω το καπελο!

Τι θα εκανα εγω στην θεση του;
Εάν τυγχαινε να χρειαστω χρηματα, θα το ελεγα ευθεως και λιτα: «Βοηθηστε με παρακαλω, οποιος μπορει, οσο μπορει» - δεν θα ανακατευα όμως την Μια Αγια Εκκλησια με τα Αγια Μυστηρια της! Ουτε θα θυμιζα στον αλλον ποσο αμαρτωλος είναι!

Τι εγινε; Όταν ‘μας τελειωνει η Θεια Προνοια, η οποια φροντιζει για τα παντα΄, αρχισαμε τον ψυχολογικο πολεμος στους πιστους μας; Αυτό εσυ το βαπτιζεις Ορθοδοξη προσέγγιση των πραγματων;
Αν ολοι οι Ιερεις και μοναχοι των Ενισταμενων βρουνε μια τιμια δουλεια, ένα εργόχειρο, μια απασχοληση, εστω για λιγες ωρες την ημερα, θα λυθει αμεσως το οικονομικο τους προβλημα – αλλα θα μου πεις: τότε ποιος θα σωσει τον κοσμο; Δεν θα εχουνε ελευθερο χρονο πια.

Ο ιερεας πρεπει να θυσιαζεται για τον λαο και να μην ζητα την θυσια του λαου για τον κληρο!

Εκτός αν και εδω ειμαι ΛΑΘΟΣ οπως σε ολα τα ανω που εγραψα!!!

http://www.hsir.org/Mhtal-Ekklesis05-14.pdf

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυπριανος των Ενισταμενων και οι ΓΟΧ γνωριζουνε οτι η ΔΕσποινίς Σαλογραια τους ΥΒΡΙΖΕι και τους ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ στο ιστολογιο της;

Δεδομενου οτι εχει να παει εδω 40 χρονια σε Εκκλησια του Νεου -
οτι αρνητικο γραφει κατα του Κληρου - ειναι προφανως για το Παλαιο Ημερολογιο!

ΚΑΛΑ, υπαρχει τελικα κάτι σωστο και καλο στο Παλαιο Ημερολογιο;
ΑΦΟΥ οι Κληρικοι ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ στο εσχατο σημειο ΞΕΦΤΙΛΑΣ να τους κοροιδευει ποιος;

Οχι καποιος σημαντικος και αξιολογος θεολογος - αλλα ακομα και η Δεσποινίδα Σαλογραια

τότε τι μας πουλανε φουμαρα οτι ειναι εκλεκτοι χριστιανοι και ειδανε τον Τιμιο Σταυρο σε οραμα;

Και τι δεν εχει γραψει η Δεσποινίδα Σαλογραια κατα του Παλαιου Κληρου!

Τα γνωριζει αυτα ο Επισκοπος Κλημεντας των Ενισταμενων;

Να τον ενημερωσουμε;

"Ειμαι υποχρεωμενη να ΑΚΟΥΩ τις ΓΑΙΔΟΥΡο-ΦΩΝΑΡΕΣ τους, ουτε να ψΕΛΝΟΥΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ";

Ειναι το λιγοτερο που εχει πει!

ΑΡΑΓΕ, αυτα τα γνωριζει ο Κυπριανος και οι ΓΟΧ;

Πως την Κοινωνουνε;
Οταν τους Υβριζει;

Εδω που ειναι ο Μαρινος να κλαφτει, οτι δεν κανει να υβριζουμε τον Κληρο;

Μονο αυτον δεν πρεπει δηλ να υβριζουμε;

Εχω αδικο;
Εαν ναι, που;

amethystos είπε...

Υπάρχουν πολλά άδεια καλάμια στόν περίβολο τής εκκλησίας καί κάθε τόσο κάποιος έξυπνος τά καβαλάει.

Ανώνυμος είπε...

Να γραψω λοιπον χωρίς Ειρωνίες και Υβρεις - για να δουμε, θα λαβουμε τώρα απάντηση;

Ο Μαρίνος και η δεσποινίδα Σαλογραία γραφουνε στο ιστολογιο τους, οτι "ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ"!

Λενε δε, οτι στα επιχειρηματα υπαρχει παντα αντι-επιχειρημα, οπότε δεν εχει νόημα να μου απαντησουνε προσωπικα εδω στην σελιδα του Αμεθυστου.

Παραδοξως, αυτο γιατι να μην ισχυει αραγε και για τους Οικουμενιστες; Γιατι σε καθε επιχειρημα του Παλαιου να μην εχουνε οι Οικουμενιστες αντι-επιχειρημα;
Γιατι μονο στα επιχειρημα του Νεου-Ημερολογιου να υπαρχουνε αντι-επιχειρηματα για το Παλαιο;
Αλλα ας το παραβλεψουμε αυτό προς στιγμη - μην βγουμε εξω απο την συζητηση.

"ΕΡχου και ΙΔε"!
Λενε δηλ με απλα λογια, οτι ελα στα Μοναστηρια του Παλαιου Ημερολογιου, και τότε θα δεις την διαφορα, και τότε θα καταλάβεις τι σημαινει Χαρις του Θεου κλπ.

Δηλ τι ακριβως συμβαινει στα Μοναστηρια του Παλαιου;
Νεκρα-αναστασεις;
Παραλυτοι σηκωνονται ορθιοι;
Τυφλοι αναβλεπουνε;

Να υποθεσω πως όχι;
Διοτι αν συνεβαιναν τετοια πραγματα θα τα ειχανε κηρυξει παντου στον κοσμο!
Εδω η εμφανιση του Σταυρου το 1924 - και το εχουνε κανει σημαια τους. Που να συνεβαινε θαυμα το 2010 ή το 2014 - θα μας ειχανε 'ζαλισει' τα αυτια - αλλα ειπαμε, να μιλησω χωρις ειρωνιες και υβρεις.

Αν λοιπον δεν ανασταινονται νεκροι στα Μοναστηρια του Παλαιου - τότε τι στο καλο συμβαινει και καμαρωνουνε "ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ";

Σαν τι να δουμε δηλαδη;

Προφανως εννοουνε αυτα που λεει ο Μαρινος: "Εχω την χαρη του Θεου. Νοιωθω την χαρη του Θεου ζωντανη. Νιωθω τον Κυριο να ακουμπαει την πλατη μου. Νιωθω κατανυκτικα δακρυα. Νιωθω δυνατη την πιστη μου" κλπ.

Οπως επισης εννοουνσε σιγουρα και το αλλο - αν εχουνε το θαρρος ας το διαψευσουνε: εννοουνε την ΗΘΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ των ανθρωπων!

Α πουλακια μου - σας τσακωσαμε :)
Ε, ας πω και κατι πιο χαλαρο, δεν πιστευω να κατηγορηθω και γιαυτο;

ΣΤις προαλλες κυκλοφορησε ενα αρθρο των Ιεχωβαδων με τον τιτλο, ποιον λετε εσεις;
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ δεν εχει μπεσα, το εχουμε γραψει εκατο φορες!

Μα με τον τιτλο "ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ"!
Ναρκομανης απο τοτε που πηγαινει στους Ιεχωβαδες εκοψε τα ναρκωτικα!

Αμ οι Πεντηκοστιανοι;
Αν γνωρισεις τον Κυριον, θα κοψεις το ποτό!
ΑΠο τότε που γνωρισα τον Κυριο στους αδερφους μου τους Πεντηκοστιανους, και ελαβα πνευμα αγιο - ο Κύριος μου πηρε το τσιγαρο!

κλπ κλπ.

Αρα;

Τι ακριβως ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ να ΔΟΥΜΕ στα Μοναστηρια του Παλαιου;
(*συνεχεια στο επομενο)

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει ΣΕΚΤΑ ή ΑΙΡΕΣΗ ή Σχισμα που δεν ισχυρίζεται αυτα που λεει ο Μαρίνος;
Οτι νιωθω την χαρη του Θεου κλπ;
Γιατι λοιπον να πιστεψω μονο τον Μαρίνο και οχι τους υπολοιπους;
Η γη εχει 7 δις, τα 6 δις θρησκευονται (ανεξάρτητα σε ποιον θεον πιστεύουνε), ολοι ισχυριζονται οτι νιωθουνε την χαρη του Θεου - Ιμάμης που τους διαταζει να σφαξουνε τους χριστιανους λεει οτι ο Αλλαχ του εστειλε τετοια γαληνη και ειρηνη εξ ουρανου κλπ.

ΓΙΑΤΙ λοιπον να πιστεψω μονο τον Μαρίνο;
Πως ο Μαρινος δεν διακρινει οτι το επιχειρημα του αδυνατει να πεισει τους αντιφρονουντας;
Απανταει με την ληψη του ζητουμενου!
Δεν γινεται ομως ετσι δουλεια!

"Θα σας αποδειξω οτι η γη ειναι στρογγυλη, επειδή η γη ειναι στρογγυλη" - ειναι αυτό αποδειξη;

(*συνεχεια στο επομενο)

Ανώνυμος είπε...

Γραφει για μενα η Δεσποινίδα Σαλογραια, στις 17 Οκτ, στο ιστολογιο της:

"Αλλά για να δει και να ζήσει, πρέπει να είναι νορμάλ άνθρωπος.
ΔΕΝ πρέπει να τυγχάνει διαδικτυακό τρολερό που ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ , ώστε να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ως χαμηλοβαθμος χαφιές, στα διάφορα μπλόγκια τα πάντα, κατά την ΑΡΡΩΣΤΙΑ του νου του. Το είπε και ο Κύριος."

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ οτι χρηματίζομαι!
Καλημερα να της πεις, απανταει οτι χρηματίζεσαι!
ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟ που εχει η Δεσποινίδα Σαλογραια;

Αν τους μιλησεις ειρωνικα - διοτι δεν αντεχεις, δεν σου απαντανε ΔΙΟΤΙ ειρωνευτηκες.
Αν τους μιλησεις ευγενικα - ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ, διοτι χρηματίστηκες.
Ε ΤΟΤΕ πότε στο καλο θα απαντησουνε;
ΜΑ ΜΟΝΟ ΑΝ συμφωνησεις με τα δικα τους επιχειρηματα - ΑΥΤΟ τωρα δεν ειναι μια αρρωστημενη κατασταση;

Να εισαι ανεργος, να εχεις χρονια να δουλεψεις, να χρωστας παντου, και επειδή απλα διαφωνεις με την Δεσποινίδα Σαλογραια - να σου λεει οτι χρηματιζεσαι!
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, μετα θα φταις εσυ αν την 'στολισεις' κανονικα;
Παιζει με τον πονο του κοσμου;

ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ την εκανε το Μοναστηρι του Παλαιου Ημερολογιου;
Σε μια εποχή που ο κοσμος ειναι ανεργος, τρωει μεσα απο τα σκουπίδια, να γραφει η Δεσποινίδα Σαλογραια οτι χρηματίζεσαι;

Αλλα ακομα και ετσι να ειναι!
Δυο τινα συμβαινουνε:

Ή τα επιχειρηματα μου ειναι λαθος, οπότε το οτι χρηματίζομαι δεν ειναι αξιον λογου. Διοτι το να ειναι λαθος τα επιχειρηματα μου ειναι μεγαλυτερο κακο απο το να χρηματίζομαι.
Ή ομως τα επιχειρηματα μου ειναι σωστά, οπότε τι θελει να πει με πλαγιο τροπο η Δεσποινίδα Σαλογραια;
Οτι ναι μεν εχεις δικαιο σε αυτα που γραφεις, αλλα επειδή ειναι προιον χρηματισμου, δεν σου απανταω;!

Ασε που γεννιέται και άλλη απορια: δηλ απο πότε ο χρηματισμος μπορει να δημιουργησει σωστα και δυνατα επιχειρηματα;
Διοτι με τον χρηματισμο πετυχαινεις μονο φαυλα επιχειρηματα που στην πρωτη κριτικη διαλυονται και ξεσκεπαζονται!

Σωστα;

(*συνεχεια στο επομενο)

Ανώνυμος είπε...

Αφηνει την κατηγορια, οτι δεν ειμαι νορμαλ ανθρωπος. Γιαυτο δεν την καταλαβαινω.
Οπως επισης εχω ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ του ΝΟυ!

Αυτη τωρα πως με κατακρινει;
Εδω δεν μιλαμε για απλες ειρωνιες εναντιον μου.
Εδω μιλαμε, αν ημουνα ανθρωπος χωρις αυτοπεποιθηση, οταν την μια φορα με κατηγορουνε οι του Παλαιου οτι ειμαι δαιμονισμενος και την αλλην φορα οτι εχω αρρωστεια του Νου - θα ειχα ψυχοπλακωθει!

ΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΤΟΣ μιλαμε στο Παλαιο, που για να 'υπερασπισουνε' την "αληθεια' τους βγαζουνε ολους τους αλλους ανθρωπους ή δαιμονισμενους ή αρρωστημενους στο Νου;
Και ο μονος εξυπνος της παρρεας ειναι ο Μαρινος με την Δεσποινίδα Σαλογραια;

Με κατηγορει οτι διαστρεβλωνω.
Τι;
Τι χρειαζεται απο τα επιχειρηματα τους να διαστρεβλωσω, σαν να λες απο μονο του το επιχειρημα τους δεν ειναι ηδη αρκετα διαστρεβλωμενο;

Τι πιο ευκολο να αναιρεσουνε τα δικα μου επιχειρηματα, αφου τους συκοφαντω; Τι φοβουνται;

Αντι αυτου, οχι μονο δεν απαντανε σε κανενα απο αυτα, αλλα επανερχονται οτι χρηματιζομαι, οτι ειμαι χαφιες μαλιστα χαμηλοβαθμος...
...και ενω τι δεν εγραψα πιο πανω εναντιον τους - αρχιζουνε παλι να γλειφει και να κολακευει τον αλλον - να ταζουνε Παραδεισους ο ενας στον αλλον!

Μα εχω αδικο;
η Ωραια Ελενη που ειναι να απαντησει;
Που υποτιθεται της αρεσει η ποιηση και ψαχνει να βρει γιατι ο κοσμος καταστρεφεται;

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα τοσα εναντιον τους, που ο ιδιος καπου αναρωτηθηκα:
Μηπως το παρακανα;
Μηπως τους στεναχωρησα τους ανθρωπους;
Μηπως τους απογοητευσα;

Τελικα οταν εγραφα οτι οταν τους φτυνεις αυτοι λενε οτι ψιχαλιζει, και λιγα ειπα!
Δεν περασε ενα 24ωρο και επανερχεται η Δεσποινίδα Σαλογραια με το ιδιο στυλακι!

ΤΙ ΤΗΝ ΤΑΙΣΑΝ στο Παλαιο Ημερολογιο και την ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣι;

Επι τη ευκαιρια, ας μας απαντησει η Δεσποινίδα:
Ποια εκκλησια του Χριστιανισμου ειναι η μονη σωστή δηλαδη;

Δεδομενου οτι οι Εκκλησιες και τα Πατριαρχεια του Παλαιου ανα το κοσμο, ουδεμια επαφή εχουνε με το Παλαιο Ημερολογιο της Ελλαδος, βγαινει αβιαστα το συμπερασμα, οτι η Εκκλησια των ΓΟΧ+Ενισταμενων ειναι η μονη σωστη Εκκλησια πανω στην γή.

Σωστα;
Ή κανουμε και εδω λαθος;

Δηλ απο ολα τα Πατριαρχεια και Μοναστηρια της Ορθοδοξιας - απο ολο τον χριστιανισμο πανω στην γή, ο λαχνός επεσε στην Δεσποινίδα Σαλογραια και στον Μαρίνο να εκπροσωπουνε τροπον τινα την Σωστή Εκκλησια;

Ακομα και ετσι να ητανε, αντε πες, εχουμε ολη την καλη διαθεση να τους πιστεψουμε.

Μα σας μοιαζουνε αυτοι οι δυο ΤΥΠΟΙ καθολου για χριστιανους;
Οχι ορθοδοξοι δεν ειναι, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ! Ειναι Χιτλερικοι! ΧΟυντικοι και φονταμενταλιστες μεχρι το κοκκαλο!
Οι δυο αυτοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, - μα εχω αδικο;
Δεν το βλεπετε;

Μα υπαρχει κατι πανω τους που στεκει καλα;

Μα εχω αδικο; Που; Σας ακουω!

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε, οι παλαιοημερολογίτες καί οι αποτυχημένοι χριστιανοί τής Λάρισας, δέν έχουν πίστη. Δέν πιστεύουν στόν Χριστό καί γι' αυτό καί στά κείμενά τους, όπως καί τών οικουμενιστών, δέν υπάρχει καμμία αναφορά στόν Κύριο. Είναι πνεύματα φιλαρχίας τά οποία συναντώνται πάντοτε στίς αυλές τών επισκόπων,καί τά οποία στασίασαν κάποια στιγμή γιά νά απολαύσουν ακόμη μεγαλύτερες δόσεις φιλαρχίας. Τό πρόσωπο στό οποίο αναφέρεσαι έχει πάρει over dose. Οπως καί ο Τρικαμηνάς. Νόμισα ότι ο Σημάτης διαφέρει αλλά έκανα λάθος. Υπάρχει καί μιά τελευταία παρατήρηση νά κάνουμε νομίζω καί καλό είναι νά παραιτηθούμε από δαύτους. Αφού η διακοπή μνημόνευσης τού Αθηναγόρα απέτυχε, γιατί νά επιμένουμε στήν ίδια αποτυχία;; Γιατί νά μήν αλλάξουμε σχέδιο μάχης;;

paracosmos είπε...

Aγαπητοί συνδιαλεγόμενοι αυτό το τελευταίο, το "σχέδιο μάχης" εννοώ, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος, ο πιο εύστοχος επίλογος για τα σχόλια της παρούσας ανάρτησης...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία Ελένη,
θα περιμενα να συμβάλλεις με την γραφίδα σου στην επίλυση των ωδε διαφωνιών μας!

Εχεις το συγγραφικό τάλαντο, ο καθενας το διαπιστώνει αυτό, απο μία απλή επίσκεψη στο ιστοολογιο σου.

Ο Θεός σε προίκισε με λογοτεχνική πέννα.

Προσωπικα θα ανέμενα μια πιο ενεργό συμμετοχή εκ μερους σου.
Οχι για να επιλύσουμε το προβλημα του Παλαιου Ημερολογιου,
οσο για να συζητήσουμε επι της αρχής!

Υπαρχει λογικη δομή στις απορίες μου;
Θα ειχα δικαιο να αναμενω μια αιτιολογημενη απάντηση απο την ετεραν πλευραν, την οποια και σφόδρα κατηγορώ;

Εαν πάλι σε τετοιες κατηγοριες εκ μερους μου δεν απαντουνε, μήπως τότε το φταιξιμο τους ειναι περισσότερο απο ότι μπορουμε οι ιδιοι να διανοηθουμε;

Και τελοςπαντων:
που οδηγειται μια κοινωνία εαν φοβομαστε να απαντησουμε;

Τότε γιατι τα γραφεις τα ομορφα σου ποιήματα Ωραια Ελενη;

Προς τέρψιν της ορασεως μας μόνο;

Εαν απαντήσεις, μπορεις σε παρακαλω να απαντησεις μονο επι της ουσιας και οχι επι των φιλοσοφικων;

Ευχαριστω

το Κατσαριδοκτόνο

paracosmos είπε...

@Δραστικό Κατσαριδοκτόνο,
Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι, ναι φοβάμαι! να συνδιαλεχθώ μαζί σου ή με οποιονδήποτε ο οποίος ως ξεκίνημα ενός "διαλόγου" θέτει τον αυθαίρετο -κατά το δοκούν- επιθετικό προσδιορισμό "Ωραία" δίπλα και ως απάντηση στο σχόλιό μου. Εάν δεν αποδέχεται κάποιος τον συνομιλητή του με τον αυτοπροσδιορισμό που εκείνος δίνει στον εαυτό του, καταλαβαίνεις, νομίζω, ότι δεν υπάρχει ούτε η τυπική βάση για συζήτηση. Η συζήτηση είναι ήδη άνευ ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Μισο λεπτο για να καταλαβω.
Δηλ θα ακυρώσουμε μια ομορφη και νομιζω εποικοδομητική συζήτηση, μονο και μονο επειδή επεσα στο ατόπημα να σε προσφωνήσω Ωραία;

Η συζήτηση ειναι άνευ ουσιας, τα περι Οντολογιας και Μεταφυσικής που θα συζητουσαμε ειναι ΑΚΥΡΟ , ειναι υποδέεστερα του τρόπου προσφωνήσεως σου;

Μονο αν σε προσφωνώ με τον τρόπο που δεν 'ενοχλει' εσενα, μόνον τότε εχει νόημα η οποιαδηποτε ανταλλαγή αποψεων;

Αν μπερδεύτηκα και δεν σε κατάλαβα καλα τι θελεις να πεις, παρακαλω διόρθωσε με!

Εσυ τι αυτοπροσδιορισμο έδωσες στον εαυτο σου, τον οποίον εγω δεν αποδέχτηκα;
Ποσο μαλλον οταν το έκανα επιτηδες, εις βαρος σου, για να σε 'βλαψω' - αυτό βλεπω να αφηνεις να εννοηθει!

Τελος για να ξεκινησουμε μια ομορφη κουβεντουλα εδω στο Ιστολογιο τοΥ Αμέθυστου - ας πουμε 'θες παρακαλια';

Ετσι θελεις PARACOSMOS (ελπιζω αυτην την προσφωνηση να την αποδεχεσαι;) να 'αλλαξεις τον κοσμο';
Οχι με την εννοια οτι εσυ εισαι ο σωτηρας - αλλα ως αιτιολογικο της συγγραφής ποιημάτων στο ιστολογιο σου; Στα οποία φαινεσαι να ψάχνεσαι, να μελετας, να ερευνας, να εχεις μια τρίτη αποψη επι των πραγματων κλπ;

Απλά εδω δεν ειναι το Ιστολογιο της φιλης σου Σαλογραιας, όπου ανεβάζει μονο τα γλοιώδη σχόλια υπερ της, ενω αυτα της κριτικης τα σβήνει, με το αποχαυνωτικό γελιο "χιχι, δεν εχω χρονο να απαντησω τωρα, χιχι, παω να φτιαξω μια νοστιμη φασολαδα χωρίς λαδι, διοτι εμεις οι του Παλαιου ημερολογιου τηρουμε σωστα την νηστεια, οχι οπως τους πληρωμενους πρακτορες του Νεου, χιχι".

Αν σε ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΑ PARACOSMOS, ζηταω ταπεινα συγγνωμη!

Πως βλέπεις μια ομορφη γυναικα - σου κοβει την ανάση - οταν ομως την γνωρισεις καλυτερα απορείς: 'πως γινεται μια γυναικα να ειναι τοσο ΚΟΥΚΛΑ ομως κατα βαθος τοσο ΚΕΝΗ; ΤΟΣΟ ΚΟΥΦΙΑ;" -

- στους διανοουμενους και πεζογραφους και ποιητάς αναρωτιεσαι:

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΑΛΑΝΤΟ - ενω στην ουσια δεν εχει να σου πει τίποτα;

Προφανως καποιοι ανθρωποι ανοιγουνε το ιστολογιο τους οχι για να βρουνε την Αληθεια αλλα να κανουνε δημοσιες σχεσεις!

ΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ απο το αρχικο μου ερωτημα προς τα εσενα "τι γνωμη εχεις; Σε ακουμε, μιλα ελευθερα';

ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΛΟΥΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ επειδή σε προσφωνησα ΩΡΑΙΑ - ουτε που μου περασε απο το μυαλο!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΡΜΕΣ ψαχνετε να 'ξαφανιστειτε ενωπιον του Κατσαριδοκτονου'!

Οι μισοι δεν μου μιλανε διοτι ειμαι υβριστης.
Οι αλλοι μισοι δεν μου μιλανε γιατι χρηματίζομαι.
Και οσοι απομείνανε μου αρνουνται το διαλογο διοτι επεσα στο μεγα ατόπημα να τους προσφωνησω με ενα 'κοπλιμεντο'!

Το εχει η μοιρα μου να ΠΕΘΑΝΩ ΜΟΝΟΣ!
ΔΕν βαριεσαι - τα πρωτα 100 χρονια ειναι δυσκολα!

Το Κατσαριδοκτόνο

paracosmos είπε...

http://para-cosmos.blogspot.com/2013/11/para-cosmos.html

Unknown είπε...

Λοιπον, πάμε απο την αρχή ?

Ανώνυμος είπε...

και που είναι το προβλημά σου?
μήπως δίνεις μεγάλη αξία στη γνώμη των παλαιοημερολογιτών ενώ δεν θά έπρεπε?

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amethystos είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ας ενημερωσει καποιος την ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ, οτι οταν ο Σαμαρας πινουνε καφε μαζι με τον Βενιζελο στο καφενειο της Βουλης

αυτο ακριβως λενε για τον κοσμακη:

Ποιος ασχολειτε μωρε με τους Ηλιθιους;
Γραμμενους τους εχουμε!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ οτι η ΠΟΙΗΣΗ θα σωσει τον κοσμο;
Χιχιχι - θα μπορουσε να ειναι και ΑΝΕΔΚΟΤΟ!!!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Βλέπετε με τι ΤΕΡΑΤΑ του ΑΔΗ εχω να παλαιψω - "μόνος εναντίον όλων"...
...και οχι μονο δεν εχω χειρα βοηθειας απο πουθενα,

αλλά οταν οι 'ομοθρησκοι μου χριστιανοι' θυμηθουνε να γραψουνε κατι, ειναι ή να με χαντακώσουνε ή να με αποτελειώσουνε!

Δικαιωμα στο παραπονο...νομιζω ειναι επιτρεπτό, σωστα;

amethystos είπε...

Είναι σκοτεινός, έντεχνα όμως. Διότι δέν έχει τίποτε νά πεί. Αυτά πού λέει είναι απλές κοινοτυπίες καί κοινοτοπίες.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θαλασσινός είπε...

@ Κατσαριδοκτονο
Φίλε Κατσαριδοκτόνε, γράφεις,…. γράφεις,…. μονος σου γράφεις,…. και ξαναγράφεις, και ξαναγράφεις και παραπονιέσαι εφόσον περιμένεις απάντηση από ανθρώπους και δεν λαμβάνεις, και όταν γνωρίζεις αφενός ότι είναι αντιδεοντολογικό να μιλάνε οι άνθρωποι με κατσαριδοκτόνα, εφόσον ο διάλογος έχει ουσία μόνο από άνθρωπο προς άνθρωπο και μάλιστα από ακέραιο άνθρωπο του τιμά το «Κατ Εικόνα» που του έχει δώσει ο Χριστός, και δεν το εξευτελίζει καταπατώντας το σε κατσαριδοκτόνο, κατά την ομολογία σου!!
Με αυτή την ομολογία και με την ειρωνεία και τον χλευασμό πως περιμένεις να σου απαντήσει άνθρωπος?
1. Γράφεις «..για εμας τους υπολοιπους δυστυχως η καρδια του δεν χτυπησε αρκετα δυνατα»! και σου απαντώ ο Χριστιανός με τη Χάρη Του Χριστού αναγνωρίζει και τον Χριστιανό αλλά και τον κυριευμένο άνθρωπο από δαιμόνια. Θυμάσαι στον βίο Του Αγίου Παρθενίου Του Λαμψάκου που ο Άγιος Παρθένιος απευθύνθηκε στο δαιμόνιο που είχε κυριεύσει την καρδιά του ανθρώπου??
Άρα κατά Χάρην και όχι κατά την αξίαν, ο Χριστιανός λαμβάνει την αύρα του συνομιλητή του, και τον κατατάσσει στα προς ωφέλειαν, ή στα προς αποφυγήν. Είναι μυστηριακό το πώς ενεργεί ο Χριστός μας, και αποφέρει την αίσθηση της καρδιακής κατάστασης του συνομιλητή. Το ότι δεν σου μιλάει κανείς, είναι προφανές που σε έχουν κατατάξει!
2. Γράφεις «με εχουνε κατηγορησει στην καλυτερη περιπτωση οτι ειμαι των μασονων πρακτορος...
...στην χειρότερη - οταν ειναι σε κεφια - με κατηγορουνε ως Δαιμονισμενο»! Και σου απαντώ, ότι ναι μεν το γράφεις δηλαδή κατά το, «Συ είπας»!! αλλά δεν το αρνείσαι κιόλας?? Οπότε είναι σαν να το καθομολογείς ότι έτσι είναι! Στο ίδιο πνεύμα και στον ίδιο παρονομαστή είναι και η άποψή σου, «οταν οι 'ομοθρησκοι μου χριστιανοι' θυμηθουνε να γραψουνε κατι, ειναι ή να με χαντακώσουνε ή να με αποτελειώσουνε», εφόσον ομολογείς ομόθρησκους Χριστιανούς και τοποθετείς την έκφραση σε εισαγωγικά. Τα εισαγωγικά έχουν άλλο ρόλο από αυτό της έκφρασης.
Τελευταίο και φοβερότερο, γράφεις «Με κατηγορουνε οτι χρηματιζομαι για να γραφω αυτα που γραφω. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ..» και πιο κάτω «Για τους Μασωνους εργαζομαι, εκεινοι εχουνε λεφτα, μου τα δινουνε..»» δηλαδή καθομολογείς από μόνος σου ότι χρηματίζεσαι, για να ειρωνεύεσαι, να χλευάζεις, και να υβρίζεις Αγία Εκκλησία Του Χριστού, και δεν διαφέρεις φίλε από τον Ιούδα που χρηματίστηκε για να προδώσει Τον Χριστόν!! Είναι πολύ τραγικό φίλε μου. Εξήγησέ μου λοιπόν, πως μπορούμε να συνδιαλεχτούμε με τα τέκνα του διαβόλου που χρηματίζονται για να υβρίζουν Τον Χριστόν και Την Αγίαν Του Εκκλησία?? Πως μπορούμε να συνομιλήσουμε, όταν γίνεσαι προδότης και προδίδεις την ψυχή σου για τα τριάκοντα αργύρια?
Γράφεις «ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΟΟΟΟΟΣ πας οστις ελπιζει επι ανθρωπων!» ! και σκέφτομαι πώς να σε κατατάξω και να σε χαρακτηρίσω, όταν ομολογείς ότι, τσεπώνεις τα φράγκα, για να υβρίζεις Αγία Εκκλησία??
se synexeia...

Θαλασσινός είπε...

se synexeia...

3.Για τις γυναίκες που γράφεις απαξιωτικά, σου θυμίζω ότι την πρώτη θέση στον Παράδεισο την κατέχει γυναίκα, Η Κυρία Θεοτόκος, διότι κανένας άλλος δεν πρόσφερε στην ανθρωπότητα αυτό που πρόσφερε η Παναγία μας! Και μόνο η ύπαρξη Της Παναγίας μας, γέμισε τον παράδεισο. Η Παναγία μας, μετά Τον Χριστό μας είναι η μόνη που σώζει τον άνθρωπο. Ως Αγία Μητέρα έχει πολύ μεγάλη παρρησία στον Χριστό μας και εκπροσωπεί όλες τις γυναίκες αλλά και τους ανθρώπους στον παράδεισο. Για εκείνη είναι και ο λόγος της Αγίας Κασσιανής, "Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττονα…», οπότε εις μάτην ο λόγος σου, φίλε.
4. Έρχομαι σε αυτά που γράφεις περί αυτόπτης μάρτυρας και σου απαντώ. Φίλε ναι, αισθάνομαι ότι είμαι αυτόπτης μάρτυρας Της Εμφανίσεως Του Τιμίου Σταυρού το 1925 έστω και εάν ήμουν αγέννητος τότε, και ο λόγος είναι όπως τον ανέφερα. Δεν είναι δικαιολογία είναι λογισμός που γεννήθηκε αυθόρμητα όταν σχολίαζα ένα κείμενο. Καθόλου δεν το είχα προμελετήσει και το ανέφερα στη ρύμη του λόγου, επειδή μεγάλωσα / ανδρώθηκα σε οικογένεια, όπου μέλος της αξιώθηκε και είδε τον Τίμιο Σταυρό. Αυτό το μεγάλο θαύμα άλλαξε τη ζωή του παππού μου και όλης της οικογένειας και εκεί που ήταν αδιάφοροι πνευματικά εν μία νύκτα, γίνανε πιστά μέλη της Εκκλησίας Των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Το θαύμα αυτό κυριάρχησε σε άπειρες συζητήσεις με τον παππού, σε βαθμό που πλέον να αισθάνομαι ότι μου έχει γίνει βίωμα στη σκέψη μου και στην ψυχή μου, και σε κάθε στιγμή της ζωής μου να έχω ως εικόνα του μυαλού μου την Θεία Εμφάνιση Του Τιμίου Σταυρού, την εορτή της υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού των Γνησίων Ορθοδόξων. Αποτέλεσμα αυτής της υπερχειλίζουσας, διαρκής, ανεξίτηλης, Αγίας Εικόνας που σχηματίστηκε και παραμένει σχηματισμένη στη σκέψη μου, είναι και το ηλεκτρονικό μου λογότυπο που βλέπεις δεξιά, αλλά και η έκφραση αυτόπτης μάρτυρας που ανέφερα και πού τόσο πολύ σε σκανδάλισε και παραμένει σε σκανδαλισμό, αφού μετά την παρέλευση αρκετού χρόνου, συνεχίζεις να χλευάζεις μέχρι και σήμερα. Που να φανταστώ ότι μία αυθόρμητη σκέψη του λόγου μου, θα τύγχανε τέτοιου χλευασμού, ειρωνείας, και απαξίωσης προς το πρόσωπό μου??? Σκέφτομαι πόσο πολύ ενόχλησε ένα μισθωτό εργάτη της Μασονίας κατά την ομολογία σου!!
se synexeia

Θαλασσινός είπε...

se synexeia...
Φίλε, δεν σε ενόχλησε η κατρακύλα και προδοσία της Πατρίδας μας, δεν σε ενόχλησαν η δαιμονική έξαρση του Οικουμενισμού που καταποντίζει ψυχές και Έθνος, δεν σε ενόχλησε ότι πάνω από 6000 συνάνθρωποί μας έβαλαν τέλος στη ζωή τους από κατάθλιψη και παντελής έλλειψη Ελπίδας, δεν σε ενόχλησε η ανεργία και η έλλειψη οράματος της νέας γενιάς, δεν σε ενόχλησε η πείνα, η φτώχια και μη στέγαση συνανθρώπων μας, δεν σε ενόχλησε η πνευματική κρίση αξιών και ιδανικών, και η τραγική πτώση του βιοτικού επιπέδου γενικά των Ελλήνων, και σε ενόχλησε το αυτόπτης μάρτυρας που αισθάνομαι και που κηρύττω δημόσια!
Φίλε, τελικά σκέφτομαι όλα όσα σου γράφω, και αναλογίζομαι την τραγικότητα του σκανδαλισμού που σου επέφερα, και θεωρώ πόσο πολύ πολεμήθηκε ο λογισμός μου από εσένα, δηλαδή από το διάβολο, έρχομαι να καταλήξω, ότι τελικά αυτός ο ανελέητος εξευτελιστικός πόλεμος που συνεχίζεις ακόμη, με κάνει να πιστεύω ότι έχει μεγάλη δόση αλήθειας ως προς το αυτόπτης μάρτυρας, σε σημείο δηλαδή Πνευματικά να με έχει αξιώσει ο Θεός δια θαυμαστού και μυστηριακού τρόπου, να με συγκατατάσσει με τους αυτόπτες μάρτυρες, και Το Άγιο φως Του Τιμίου Σταυρού που έλουζε εκείνο το βράδυ τους Πιστούς Χριστιανούς, να έχει φωτίσει την ψυχή μου με Φως, Φως που βλέπει ο διάβολος και πολεμάει λυσσαλέα.
Διότι αγαπητέ, απλούστατα, εάν ήταν πλάνη η σκέψη μου, δεν θα την πολεμούσε τόσο πολύ ο διάβολος, μόνο την αλήθεια μισεί και πολεμάει ο διάβολος λυσσαλέα, την πλάνη την αποκοιμίζει και δεν την ταράζει. Οπότε όλος αυτός ο χλευαστικός πόλεμος, ισχυροποίησε τα μέγιστα, ότι ναι ορθός ήταν ο λογισμός μου να αισθάνομαι έτσι γιατί πίσω από τον πόλεμο του διαβόλου ενεργεί ο Χριστός μας το σχέδιό Του.
Οπότε σου είμαι ευγνώμων από την άποψη ότι μου ανέδειξες και φώτισες ένα κρυφό δώρο που με αξίωσε ο Πανάγαθος Θεός.
Αισθάνομαι την ανάγκη να σε ευχαριστήσω, για τον πόλεμο που ξεσήκωσε ο διάβολος από εσένα, για να καταλάβω πόσο πολύ ευεργέτησε ο Πανάγαθος Θεός εμένα!!!!
Τελειώνοντας και δεν θα επανέλθω ξανά, λυπάμαι πραγματικά που γίνεσαι υποχείριο του διαβόλου και κατά αυτόν τον τρόπο καταποντίζεις την ψυχήν σου στην κόλαση.
Με αγάπη Μαρίνος.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amethystos είπε...

6:25
''Άρα κατά Χάρην και όχι κατά την αξίαν, ο Χριστιανός λαμβάνει την αύρα του συνομιλητή του, και τον κατατάσσει στα προς ωφέλειαν, ή στα προς αποφυγήν. Είναι μυστηριακό το πώς ενεργεί ο Χριστός μας, και αποφέρει την αίσθηση της καρδιακής κατάστασης του συνομιλητή. Το ότι δεν σου μιλάει κανείς, είναι προφανές που σε έχουν κατατάξει!''
Πρόσεξε τόν εαυτό σου φίλε. Τί δουλειά έχει η Χάρις μέ τήν αύρα;;
Διαβάζεις λάθος ευαγγέλια.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Eυτυχώς που υπάρχει η Σαλογραία δίνει νόημα στη ζωή σας. Ετσι είδε και ο Αμέθυστος με το κατσαριδοκτόνο του, αύξηση στα σχόλιά του!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amethystos είπε...

Πολύ σημαντική προσωπικότης η Σαλογραία. Είναι τό νόημα τής εποχής μας. Δύναμις. Είναι προορισμένη νά ενώσει όλους τούς παλαιοημερολογίτες καί τούς αποτειχισμένους καί νά κατακτησει τήν Κων/πολη. Οπως ο Τζένκις Χάν ένωσε όλες τίς φυλές τών Μογγόλων καί κατέκτησε τόν κόσμο. Είναι η πιό μορφωμένη στούς οπαδούς τού παλαιού.Ο Χριστοδουλίδης πάει γιά γραμματέας.Θά αλλάξει τόν ρούν τής ιστορίας όπως ο Χριστός. Μεγαλομανής κυρία.

amethystos είπε...

Ο Μαρίνος είναι μπλεγμένος μέ τόν αποκρυφισμό. Είναι μεγάλη πνευματική οντότης η οποία μετενσαρκώθηκε γιά νά υψώσει τήν ανθρωπότητα. Χάνει λίγο στήν λογική, αλλά τόχουν αυτό οι οντότητες τού αέρος.Δέν διαθέτουν λογική διότι έχουν απορρίψει τόν Λόγο. Εχουν τήν δική τους λογική, γιά νά υπερασπίζονται τήν πλάνη τους, όπως όλοι οι αιρετικοί.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Η «ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΦΡΕΝΕΙΑ» ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΥΦΛΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Read more: http://www.egolpion.com/esfigmenofreneia.el.aspx#ixzz3Hw5GIl5n