Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

- Ρωσικό ανέκδοτο από τον Γέροντα Σωφρόνιο τον Αγιορείτη


Ο σύγχρονος άγιος και ιδρυτής της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ Αγγλίας Αρχιμανδριτης Σωφρόνιος Σαχάρωφ, ρωσικής καταγωγής είπε σε ένα κληρικο πνευματικό του παιδί καθώς κοίταζαν ένα ναό που είχε αρχίσει να κτίζεται στους χώρους της Μονής:

«Είναι δύσκολο να κτίζεις ναό σήμερα. Θα ξεσηκωθούν όλα τα δαιμόνια» και συνέχισε με ένα ανέκδοτο που είχε ακούσει στη Ρωσία. «Κάποιος πήγε στην κόλαση αλλά όμως ήθελε να υπάρχει εκεί ναός για να προσεύχεται. Παρά την αμαρτωλότητά του αγαπούσε τον Θεό και ήθελε να προσεύχεται. Άρχισε να μετρά τον χώρο για να κάνει θεμέλια. Ένας διάβολος τον ρώτησε τι κάνει; Εκείνος απάντησε: «Θέλω να κτίσω ιερό ναό για να προσεύχομαι». Ανησύχησε ο διάβολος γιατί δεν ήταν δυνατόν να κτιστεί ναός στην κόλαση και προσπάθησε να τον εμποδίσει. Δεν το κατόρθωσε και φώναξε και άλλους δαίμονες.
Ούτε αυτοί μπόρεσαν. Το ανέφεραν στον αρχηγό τους. Και τότε συγκεντρώθηκαν πολλοί δαίμονες και τον έβγαλαν έξω από την κόλαση για να μην κτίσει ναό». Και συνέχισε ο Γέροντας: «Έτσι και εμείς κτίζουμε ναούς για να μετατρέψουμε την κόλαση σε παράδεισο και εάν δεν το κατορθώσουμε αυτό τότε θα επιτύχουμε να μην μας δεχτεί ο διάβολος στην κόλαση».  

Εκ της διγλώσσου εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας: 
«Ημερολόγιον Εγκόλπιον 2009».

11 σχόλια:

ΠΑΤΕΡΙΚΟΣ είπε...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

Μια ειναι η Εκκλησια της Ελλαδος, ενας ειναι και ο αρχιεπισκοπος της.
Μια ειναι η ιερα μονη εσφιγμενου ενας ειναι και  ο ηγουμενος της.
Δυναμει αιρετικος και σχισματικος νεο-ημερολογιτης οικουμενιστης ο Ιερωνυμος,
δυναμει παρασυναγωγος και παραταξιακος ο Μεθοδιος.
Οπως δεν ειναι δυνατον να εχουμε ( 5 ) οικουμενικα πατριαρχεια στην Κωσταντινουπολη με ( 5 ) πατριαρχες, ( 6 ) πατριαρχεια ρωσιας με ( 6 ) πατριαρχες και  ( 7 ) αρχιεπισκοπες αμερικης με ( 7 ) αρχιεπισκοπους, ετσι δεν ειναι δυνατον να εχουμε τοσες εκκλησιες της ελλαδος με τοσους αρχιεπισκοπους  ελλαδος.
Ενας ειναι ο κανονικος και νομιμος αρχιεπισκοπος Ελλαδος, διοτι ΜΙΑ  ειναι η Εκκλησια και μια ειναι η ΕΛΛΑΔΑ.
Αφου δεν εχει γινει μεχρι σημερα Συνοδος ΑΓΙΑ  ΤΟΠΙΚΗ  απο το ΕΝΑ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,   η  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ απο το ΕΝΑ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ για να εξετασει και να δικασει τους αιρετικους και σχισματικους οικουμενιστες επισκοπους και να τοποθετησει στις μοναδικες τους θεσεις  ξανα ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, εμεις παραμενουμε αποτειχισμενοι απο την κοινωνια  του υπερ-παν-αιρετικου οικουμενιστου, σχισματικου νεο-ημερολογιτη  και παρασυναγωγου παραταξιακου νεο-εσφιγμενιτη  πατριαρχη βαρθολομαιου και αρχιεπισκοπου ιερωνυμου, και  δεν αναγνωριζουμε, ουτε μνημονευουμε ουτε συγκοινωνουμε με κανεναν  αλλον  αρχιεπισκοπο μιας δευτερης οργανωμενης  εκκλησιας της ελλαδος οπως ειναι για παραδειγμα ο δυναμει παρασυναγωγος αρχιεπισκοπος καλλινικος.
Οπως και στο Αγιον Ορος δεν ειναι δυνατον να εχουμε ( 5 )  ιερες μονες Γρηγοριου με ( 5 ) ηγουμενους ( 6 ) ιερες μονες Φιλοθεου με ( 6 ) ηγουμενους και ( 7 ) ιερες μονες Καρακαλου με ( 7 ) ηγουμενους, ετσι δεν γινεται να εχουμε και δευτερη μονη εσφιγμενου με δευτερο ηγουμενο.
Μια ειναι η ιερα μονη Εσφιγμενου στο Ενα και Μοναδικο Αγιον Ορος ενας ειναι και ο ηγουμενος της μονης.
Αφου οπως ειπαμε παρα-πανω δεν εχει γινει Συνοδος Αγια Τοπικη η Οικουμενικη απο το Ακαινοτομητο Πληρωμα της Μιας Ορθοδοξου Εκκλησιας για να δικασει μαζι με τους οικουμενιστες και τους παρασυναγωγους επισκοπους των παραταξεων, εμεις παραμενουμε αποτειχισμενοι και απο την συγκοινωνια των οικουμενιστων επισκοπων και απο την συγκοινωνια των παρασυναγωγων επισκοπων.
Ειμαστε αποτειχισμενοι απο  τον κανονικο, νομιμο και μοναδικο ηγουμενο της παλαιας μονης εσφιγμενου επειδη εχει κοινωνια με τους παρασυναγωγους επισκοπους της παραταξεως καλλινικου, οπως επισης  και δεν μνημονευουμε, ουτε αναγνωριζουμε, ουτε συγκοινωνουμε με τον αιρετικο, και σχισματικο οικουμενιστη    και παρασυναγωγο ηγουμενο κατσουλιερη  της δευτερης νεας μονης εσφιγμενου που ειναι παραλληλη,  διαφορετικη και ξεχωριστη ως προς την ΠΡΩΤΗ, την ΜΙΑ την  ΜΟΝΑΔΙΚΗ, την ΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΝΟΜΙΜΗ  ΠΑΛΑΙΑ  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Ετσι λοιπον ο πατριαρχης βαρθολομαιος και οσοι συγκοινωνουν μαζι του, ο αρχιεπισκοπος ιερωνυμος, ο μητροπολιτης θεσσαλονικης ανθιμος, το  καινοτομο  πληρωμα της εκκλησιας της ελλαδος,  οι ηγουμενοι του Αγιου Ορους,  ο κατσουλιερης της νεας μονης εσφιγμενου, και το καινοτομο πληρωμα της Μιας   Αγιας Καθολικης και Αποστολικης Εκκλησιας   εκτος απο αιρετικοι και σχισματικοι νεο-ημερολογιτες οικουμενιστες, ειναι και παρασυναγωγοι, νεο-εσφιγμενιτες παραταξιακοι.

amethystos είπε...

Ρέ φίλε έλεος. Σέ σέβομαι στήναποτυχία σου, αλλά δέν ντρέπεσαι τόν εαυτό σου;; Νάχεις μέσα στό κεφάλι σου τήν ίδια κασέτα;; Καί νά διασκεδάζεις καί από πάνω;! Ακόμη καί στό Γκουαντάναμο η πλύση εγκεφάλου πρέπει νά ήταν πιό φιλάνθρωπη. Καταλαβαίνεις ότι έχεις βάλει ήδη τσίπ στόν εγκέφαλο;; Οτι δέχθηκες εκουσίως νά γίνεις ρομπότ;; Σούμεινε καθόλου νοημοσύνη;; Αντιλαμβάνεσαι τόν περίγυρο;; Δέχομαι καί βάζω ακόμη μερικές από τίς απομαγνητοφωνήσεις σου γιά νά βλέπουμε τί παθαίνουν όσοι πουλούν τά πρωτοτόκια γιά ένα πιάτο φακές! Γιά νά καταλαβαίνουμε ποιές είναι οι φακές! Μόνο οι Τζιχαντιστές σέ ξεπερνούν στήν ρομποτική. Εύχομαι νά σέ λυπηθεί ο Θεός. Αλλά πάλι ποιός νά τού τό ζητήσει;;

Ανώνυμος είπε...

Πω
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΡΑΥΝΟΣ.
ΜΠΡΑΒΟ !
ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ
ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Ψ.Ο.Χ.
ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥΣ,
ΔΕΝ ΞΕΠΛΑΙΝΕΤΑΙ
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ
ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΓΟΛΙΟΥ.

ΠΑΛΑΙΟΣ είπε...

Αυτος ειναι ο Γεώργιος Γιαννόπουλος και οι παρασυναγωγη του Σταύρου του Βαιου!Ειναι για κλάματα!!Για 13 ημέρες και νύχτες,χαλασαν τον κοσμο.Ντροπή!!!

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν ειναι αιρετικος οικουμενιστης, σχισματικος νεο-ημερολογιτης και παρασυναγωγος σε καποια παραταξη και ειναι κανονικος και νομιμος Ορθοδοξος Χριστιανος σημερα τον κοροιδευουν ολοι οι δαιμονισμενοι, γιατι σημερα εορταζουν που τους εστειλε ο Χριστος να μπουνε μεσα στα γουρουνια και να πεσουν στον γκρεμο.

Ανώνυμος είπε...

Που να πιασετε οικουμενιστες και παραταξιακοι τους πιστους του ακαινοτομητου αφου ειστε κακοδοξοι τι δουλεια εχετε με την Ορθοδοξη Εκκκησια ?

amethystos είπε...

Σάν τίς μύγες στό γάλα. Ρέ σείς, τόσες σκέψεις μαζεμένες, δέν λαχανιάσατε;;

Ανώνυμος είπε...

Αμεθυστε εχασες την μπαλα ηταν και ξεφουσκωτη. Μην πας να συγκρινεις αληθεια με ψεμα, φως με σκοταδι και ζωη με θανατο γιατι θα φας πορτα.

amethystos είπε...

Αει γαμήσου.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι αρσενικος εχω γενεια και αν το ελεγες αυτο μπροστα μου θα ηταν δυσκολα για σενα τα πραγματα γυναικοπροσωπε θυληπρεπη.

amethystos είπε...

Αυτό δέν σέ εμποδίζει νά γράφεις μαλακίες. Τό καλοκαίρι μπορούμε νά τά πούμε. Ας τό κανονίσουμε μέ τό μέιλ.