Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Και μετά τι;

ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΤΙ ;
Ανησυχία και αδημονία έχει καταλάβει τις ψυχές των σημερινών Ελλήνων Ορθοδόξων για όσα μελανά πρόκειται να συμβούν αύριο στο Πατριαρχείο της Κων/λεως .
Ακόμη και άνθρωποι φτωχοί του λαού και της διπλανής πόρτας τα συζητάνε οργισμένοι,με αγωνία και με λύπη.
Όμως σε  περίπτωση που απροκάλυπτα προχωρήσει ο Οικ.Πατρ. κ.Βαρθολομαίος σε άμεση ή έμμεση συνένωση με τους Παπικούς τότε τι γίνεται;

Πολλά σενάρια ακούγονται από πολλούς ,άλλα βάσιμα και άλλα αβάσιμα.Η αγωνία όμως υπαρκτή και ιδιαιτέρως προς το παρόν για τους Αγιορείτες Πατέρες που αναγκαστικά, τώρα που φθάνει ο κόμπος στο κτένι, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
Κατόπιν πρέπει  να αγωνιούν και όλοι οι Ιερείς  της Ελλαδικής Εκκλησίας(παλαιών και νέων χωρών) αφού σε περίπτωση, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, δοθεί άνωθεν εντολή να κοινωνούν με τα άχραντα Μυστήρια και τους παπικούς τότε τι γίνεται; θα αντιταχθούν στον οικείο Μητροπολίτη και στο συστημικό κράτος που τους μισθοδοτεί ή όχι ;
Αλλά το πρόβλημα δεν βρίσκεται  μονάχα στην συμμετοχή στο κοινό Ποτήριο αλλά και από άλλες συνέπειες που θα υπάρξουν αν οι Παπικοί θεωρηθούν ως  μέλη της Ορθοδόξου μας Εκκλησίας.
Ακολούθως θα έχουν το δικαίωμα οι λαϊκοί Παπικοί να γίνονται και Επιτρόποι στα Εκκλησιαστικά συμβούλια των Ι.Ναών.Και εάν κιόλας έχουν και την πλειοψηφία στο συμβούλιο καταλαβαίνετε πως θα καταντήσει και τι αντιπαραδοσιακούς δρόμους θα πάρει η κάθε ενορία.
Θα μπορούν επίσης οι παπικοί να χειροτονούνται κληρικοί και Ιερείς στους Ι.Ναούς  μας και να ποιμένουν,διδάσκουν  και εξομολογούν κατά τη δική τους κακόδοξη νοοτροπία το λογικόν ποίμνιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.Μάλιστα θα αναλάβουν και την διαπαιδαγώγηση των νέων και των παιδιών μας με όλη την ιστορία της παιδεραστίας που έχουν ως βατικανική  κληρονομιά στην πλάτη τους.
Ακόμη και σε  Αρχιερείς θα μπορούν να αναβιβάζονται και να ρυθμίζουν την πνευματική και Εκκλησιαστική πορεία μίας Μητροπόλεως.Για να μην πούμε ότι θα δύνανται να γίνονται και Αρχιεπίσκοποι και Πατριάρχες στα παραδοσιακά Ορθόδοξα Πατριαρχεία και στις κατά τόπους μαρτυρικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπου τότε ο εκλατινισμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα  ξεκινήσει δυναμικά  από την κορυφή της Ιεραρχίας.
Και κάτι τέτοιο ας μην μας φανεί ανέφικτο.
 Βλέπουμε και από την ιστορία πως μόλις πέθανε άδοξα ο Πατριάρχης  Κων/λεως Ιωσήφ ο Β΄ λίγο πριν υπογράψει τον προδοτικό για την Ορθοδοξία  «Όρο» της ληστρικής συνόδου στην Φλωρεντία ,αμέσως ο Πάπας Ευγένιος ο Δ΄ ζήτησε από τον αυτοκράτορα των Ελλήνων  να προβούν στην αντικατάστασή του και να εκλέξουν Πατριάρχη στην Φλωρεντία.Μάλιστα του πρότεινε και τον δικό του άνθρωπο για αυτήν την θέση , τον Ι.Κονταρίνι ,Παπικό ,ευγενή και πλούσιο Βενετό.
Ευτυχώς όμως που κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από τον Αυτοκράτορα.
Σήμερα όμως έχουμε το πνευματικό σθένος να αντιταχθούμε λεβέντικά στην Δυτική λαίλαπα;
Ύστερα από την οικονομική λεηλάτηση που έχουμε υποστεί από τα πνευματικοπαίδια του Πάπα (Τροϊκανοί) θα γονατίσουμε δουλοπρεπώς και στην λεηλάτηση την πνευματική της Ορθοδόξου πίστεώς και Παράδοσής μας από τον αιρεσιάρχη Πάπα;
Θα δείξει…
-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ-

ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες

σκύψτε,
γλείψτε,
τελειώστε!

Ανώνυμος είπε...

kai meta ti;
Σκεφτομαι τις Ι.Μονες,εκει να δειτε κουμαντο και ολοι μαζι σε ενα σακι για τηνκολαση.
Ο απαραδεκτος τροπος που προετοιμαζει τις ενωτικες προσπαθειες......
Δειχνει αδελφοι και την υποταγη στους Λατινους προς εκλατινισμο ,ετσι και επι Ιωαννου Ζ` Παλαιολογου...
Και,
Οι Παγκοσμιοι Αντ-ορθοδοξοι μηχανισμοι εργαζονται πυρετωδως για την αλλοτριωση δογματων,θεσων,μυστηριων,τελετων, ηθων και εθιμων.
Παρεπιπτοντως ,
Αμεθυστε,μη δειχνεις σαρκικα..
Φτου,συχαθηκαμε τον ανθρωπο ....
Υπομονη,
Πην

amethystos είπε...

Tελικά οι παλαιοημερολογίτες πέρασαν γραμμή. Η κατάρα στήν θέση τής ευχής καί τής ευχαριστίας.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Το ένα θα φέρει τα πολλά;Μια επανάληψη της Λατινοκρατίας;