Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Από την γελοιότητα στην επικινδυνότητα...

Τελικά, δεν μας κυβερνάνε επικίνδυνοι, αλλά γελοίοι…

Σαν «βόμβα» μεγατόνων επί της πολιτικής σκηνής έσκασε στην πρωινή εκπομπή του κ. Παπαδάκη η απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χαϊκάλη.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Κι ενώ το γεγονός αυτό καθεαυτό θεωρείται μείζονος σοβαρότητας και επικινδυνότητας για το ίδιο το πολίτευμα και μηχανισμούς που ενδεχομένως λειτουργούν υπογείως για να «τακτοποιούν» και γενικότερα να «ρυθμίζουν» τις εξελίξεις σύμφωνα με τις ανάγκες των κυβερνώντων, από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισαν τα ευτράπελα ενός άλλου γλοιοδέστατου μηχανισμού, της κυβερνο-προπαγάνδας που «απασφάλισε» στην προσπάθεια να διαψεύσει, να χλευάσει και τέλος συγκαλύψει το γεγονός (το οποίο χαρακτηρίζεται ως κακούργημα σύμφωνα με το νόμο). Το πρώτο μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πως είναι δυνατόν επί 15 ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας να μην προέβει σε καμία ενέργεια για την παγίδευση του ατόμου που θέλησε να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη...

Συντονισμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης
Τόσο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όσο και δημοσιογραφίσκοι της οκάς, ανέλαβαν να «διανθίσουν» την απόπειρα χρηματισμού, με οποιαδήποτε γελοιότητα θα μπορούσε να «ανακαλύψει» ο ανθρώπινος νους, ενώ κάποιοι πολιτικοί έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν διερωτώμενοι "μα, μόνο στους ΑΝΕΛ συμβαίνουν αυτά;" (εμείς ελπίζουμε να μην νιώθουν ζήλεια ή έχουν κάποια κρυφή ελπίδα να δωροδοκηθούν...)
Όμως, όταν πλέον δημοσιογράφοι κατόρθωσαν να ανακαλύψουν και να δημοσιεύσουν το πρόσωπο που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη, τότε η γελοιότητα ξεπέρασε κάθε όριο, αφού ο εμφανής πανικός των κυβερνώντων κατόρθωσε να αποσυντονίσει πλήρως τον μηχανισμό συγκάλυψης εξαναγκάζοντάς τον να «αποσυνδεθεί» από την λογική, όταν οι «μηχανισμοί» απέτυχαν να αναστρέψουν το κλίμα και να μεταστρέψουν την ζημία σε κέρδος.

Η γελοιότητα αποκτά νέες διαστάσεις
Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα εραστών της κυβερνο-προπαγάνδας, ο αποπειραθείς της δωροδοκίας ήταν στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. που επιχείρησε να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη!!! Οι μηχανισμοί συγκάλυψης στους τίτλους τους επιχειρούν να εμφανίσουν το περιστατικό της απόπειρας δωροδοκίας ως προβοκάτσια εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ., αλλά ξεχνούν (επιτηδευμένα) να αναφέρουν πως ο αποπειραθείς της δωροδοκίας ήταν πρώην μέλος των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος ήταν έμπιστος του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πρώην στέλεχος της Budesbank και (όπως αποδείχθηκε) «επιτηδευμένα τοποθετημένος» στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» όταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (ή ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς) θα έκριναν αναγκαίο, όπερ και συνέβη και απομακρύνθηκε από τους ΑΝ.ΕΛ. επιστρέφοντας στο «μαντρί» της Ν.Δ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καμμένου για τον μεσάζοντα που φέρεται να προσπάθησε να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη έχουν ως εξής:
«Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όταν εκείνος ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Ηταν στέλεχος, όπως ο ίδιος δήλωνε, της τράπεζας Deutsche Bank. Είχε πολύ καλές γνώσεις στα οικονομικά και μάλιστα αυτοδιαφημιζόταν ότι υπήρξε και σύμβουλος και της προηγούμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σταμάτης, ο  σύμβουλος του πρωθυπουργού, σημερινός υπουργός, μου τον υπέδειξε προκειμένου να καταθέσει στην έρευνα που γινόταν όταν ήμουν βουλευτής της ΝΔ   για τα CDS. Ο συγκεκριμένος μεσάζων κατέθεσε για την υπόθεση των CDS με την ιδιότητα που είχε ως τραπεζικός και γνώστης κτλ των προϊόντων αυτών και των CDS. Όταν έφυγα από τη ΝΔ-διότι είδα πια ότι η υπόθεση αυτή έπρεπε να θαφτεί για να προστατευτεί ο Γ. Παπανδρέου-  ο συγκεκριμένος μου είπε ότι εγώ θα ακολουθήσω εσένα, έχω καταθέσει και στη δικαιοσύνη για τα CDS και μάλιστα έγραφα και στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» άρθρα αντιμνημονιακά πολύ ισχυρά και υπήρξε κι ένας άνθρωπος που μας συμβούλευε σε θέματα οικονομίας. Με ακολούθησε δε και σε συναντήσεις που γινόντουσαν. Ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο είχα εμπιστοσύνη. Μετά την άνοιξη του 2013 μου ανακοίνωσε ότι θα πάρει δουλειά σε μια ελληνική τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς, και θα σταματήσει να κάνει αντιμνημονιακό αγώνα και δεν μπορούμε να συνεργαστούμε πλέον. Του ευχήθηκα καλή τύχη και αποχώρησε και όπως μαθαίνω απελύθη από την Τράπεζα Πειραιώς τον Ιούλιο φέτος, άρα δεν είναι σήμερα στέλεχος αυτής της Τράπεζας. Και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω με κανέναν τρόπο να μείνουν σκιές ότι από πίσω κρύβονται τραπεζίτες ή κάποιοι άλλοι αυτό θα το διερευνήσει η δικαιοσύνη».

Σε αναμονή εμφάνισης του παρακράτους
Η υπόθεση, λόγω ακριβώς της γελοιότητας της εξέλιξής της, του πανικού της κυβέρνησης και του συναγερμού των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση ΜΜΕ, κρίνεται πλέον ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, αφού διαθέτει πλήθος «συστατικών στοιχείων» που κάθε άλλο παρά αθωώνουν το κυβερνητικό στρατόπεδο και δη το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναμένεται δε να επιχειρηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες προσπάθεια «διαγραφής» της απόπειρας δωροδοκίας από την επικαιρότητα (ενώ θα επιχειρηθεί και η συγκάλυψή της μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου). Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει κάποιο άλλο «συνταρακτικό» γεγονός, το οποίο θα «ξεπεράσει» την τρέχουσα ειδησεογραφία. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο (ο γράφων το θεωρεί σχεδόν βέβαιο και θα του είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη εάν δεν γίνει απόπειρα συγκάλυψης του περιστατικού απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή), τότε θα υπάρχουν και αποχρώσες ενδείξεις ύπαρξης και συντονισμένης – στοχευμένης λειτουργίας ενός φιλοκυβερνητικού παρακράτους, λίαν επικίνδυνου για το ίδιο το πολίτευμα, το οποίο ενδεχομένως να υποδηλώνεται και μέσα από τις χθεσινές (18/12/2014) δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από τις Βρυξέλλες, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να καταστρέψει την προσπάθειες που κατεβλήθησαν μέχρι τώρα…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

ΥΓ: Η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά ερωτώμενη από δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας για το ποιο είναι το άλλο άτομο που προσεγγίστηκε για να δωροδοκηθεί είπε το όνομα της Έλενας Κουντουρά!

 kostasxan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: