Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι υποσχέσεις άρχισαν ήδη νά μεταλλάσσονται σέ απαιτήσεις.


Σε άρθρο του Gianni Valente στη Vatican insider, ημερομηνίας 9 Δεκεμβρίου 2014 που τιτλοφορείται «Ιωάννης Περγάμου: το Φανάρι σε μια ‘’προκαταβολή’’ για την πλήρη κοινωνία»  (Ioannis di Pergamo: al Fanar un “anticipo” della piena comunione) η αναφορά στην Παπική ‘’’μεγαλοκαρδία’’ «Η Καθολική Εκκλησία  ‘’δεν προτίθεται να επιβάλει καμιά υποχρέωση’’ για να φτάσουμε στην πλήρη κοινωνία με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς».
‘’Δυνατά τα λόγια αυτά του Πάπα Φραγκίσκου’’ ήταν η αναφορά του  Σεβ. Περγάμου. «Αυτά τα λόγια, που διατυπώνονται από ένα Πάπα, είναι πολύ δυνατά και είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και ότι οι Ορθόδοξοι θα το εκτιμήσουν. Επειδή για πολλούς αιώνες οι Ορθόδοξοι πίστευαν ότι ο Πάπας ήθελε να τους υποτάξει. Και τώρα βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια».

Σχόλιο: Εκείνο πού αδυνατούν νά κατανοήσουν οι δυστυχείς, πιασμένοι στήν παγίδα τού Πάπα, είναι ότι όλη η φροντίδα καί ο σεβασμός καί η αγάπη τού πάπα θά τελειώσουν αμέσως μετά τίς υπογραφές. Μάλιστα θά αλλάξουν καί τόν συγκεκριμένο, διότι θάχει ολοκληρώσει τήν αποστολή του.Ο διάδοχος θά είναι τό αληθινό προσωπείο τής Νέας Τάξεως. Τώρα τούς υπόσχεται χρυσό κλουβί, αλλά μόλις ο σκοπός επιτευχθεί στό κλουβί θά μπεί ο επόμενος. Αλλοίμονο.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μέγας Ένοχος για την απο-ορθοδοξοποίηση και νεοβατικανοποίηση της ορθόδοξης θεολογίας και εκκλησιολογίας έχει όνομα και επώνυμο. Λέγεται ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ. Ασφαλώς και μετά τον θάνατό του θα πρέπει να λάβει τον "επίζηλο" τίτλο του ΕΥΦΥΕΣΤΕΡΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΎ που ανεφάνη τους τελευταίους αιώνες. Ίσως μάλιστα είναι ευφυέστερος και από τον Άρειο. Ελπίζω κάποια στιγμή η Εκκλησία να καταδικάσει τα ειδεχθή ζηζιούλεια δόγματα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν από ένα μόνο άνθρωπο να έχουν προκύψει όλα όπως ισχυρίζεσαι;; Και γιατί είχε τόση επιρροή ο συγκεκριμένος;;

amethystos είπε...

Eίναι ο διάδοχος καί κληρονόμος τών Ρώσων τής διασποράς, μαθητής τού Φλωρόφσκι, οι οποίοι κυνήγησαν μέ πάθος τήν ένωση. Μάλιστα η Β Βατικάνειος σύνοδος στηρίχθηκε στίς θεολογίες τους. Σήμερα μάλιστα ο Φλωρόφσκι θεωρείται ο μεγάλος δάσκαλος τής Ορθοδοξίας καί ΔΕΝ είναι. Ακόμη καί ο Ρωμανίδης υπήρξε μαθητής του.Θεωρείται αυθεντία καί είναι κυριολεκτικά κενολόγος. Δυστυχώς δέν γνωρίζουμε τήν πίστη μας. Ο Γιανναράς τόν θεωρεί τόν μεγαλύτερο ορθόδοξο θεολόγο μετά τόν Παλαμά αλλά δέν γνωρίζει τόν Παλαμά. Είναι όλοι τους παιδιά τού Ακινάτη αλλά ο Γιανναράς διαδίδει ότι ο Ακινάτης διέλυσε τό Βυζάντιο. Πληρώνουμε ακριβά τήν αγραμματωσύνη μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός, Αμέθυστε. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Σλάβοι και άλλοι θεολόγοι του 20 αιώνα στοιχούν στη γραμμή τους, ειδικά του Φλωρόφσκι. Σχεδόν χωρίς εξαίρεση, σε αντιδιαστολή με τον Ρωμανίδη, θα μπορούσε να λεχθεί.