Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το σχέδιο των Γερμανών για να τσακίσουν τους «αντιμνημονιακούς»...

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Δεν μπορεί να έχουν αφήσει στην τύχη τους όλο το οικοδόμημα που έφτιαξαν για χάρη ενός… Τσίπρα. Οι Γερμανοί δεν είναι τόσο ηλίθιοι να ρισκάρουν το «σπιτάκι» τους επειδή υπάρχει ο Αλέξης, ο Podemos, ο Γκρίλο και ο Φάραντζ.
Έπρεπε να βρουν ένα κόλπο για να παγιδέψουν όλους αυτούς τους «αντιμνημονιακούς» που σε άλλες χώρες εμφανίζονται και ως «ευρωσκεπτικιστές». Οι αντιδραστικές φωνές στην Ευρώπη απειλούσαν την «γερμανική ΕΕ» που έστησε η Μέρκελ και η παρέα της. Πρέπει λοιπόν να σπάσουν το αυγό πριν ξεμυτίσει το πουλάκι. Έτσι λοιπόν η οργή των Ελλήνων που εκφράζεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το κατάλληλο υλικό για να στήσουν την παγίδα τους και να πέσει μέσα ο Τσίπρας. Και κατ’ επέκταση και οι υπόλοιποι ευρωσκεπτικιστές προτού η σπίθα γίνει πυρκαγιά.
Έτσι εξηγούνται και όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Από την καθολική στήριξη του Σαμαρά από τη Μέρκελ και τους υπολοίπους στο ξεκάθαρο «άδειασμα». Και ύστερα απορούσαμε γιατί ενώ η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από το μνημόνιο και χρειαζόταν μια και μόνο ανάσα, η Γερμανία και οι λοιποί εταίροι δεν μας την έδωσαν.
Μα αν μας την έδιναν, αν ο Σαμαράς ολοκλήρωνε το έργο του και η χώρα έμπαινε σε ένα δρόμο, τότε τα «κινήματα» που γιγαντώθηκαν χάρη στην ευρωπαϊκή κρίση θα ήταν εδώ και θα διεκδικούσαν την εξουσία. Ο λαϊκισμός άλλωστε είναι εύκολος και ανέξοδος. Θα έβγαινε ο Τσίπρας και θα έλεγε ότι η χώρα καταστράφηκε. Θα έβγαιναν οι Podemos και θα ζητούσαν μερίδιο κι αυτοί στην ισπανική εξουσία. Το ίδιο και ο Μπέμπε Γκρίλο, ο Φάραντζ και η «φίλη» του Τσίπρα η Μαρίν Λεπέν. Με χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης οι δυνάμεις της αντίδρασης θα γίνονταν πιο ισχυρές και η Ευρώπη θα έπαιρνε φωτιά.
Το σχέδιο των Γερμανών ήταν απλό. Εγκαταλείπουμε τον Σαμαρά και τη ΝΔ, διακριτικά λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνήσει και αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει τις παπάρες του. Κι όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει το ξεφουρνίζουμε το παραμύθι: «Θες Αλέξης να είσαι πρωθυπουργός σε μια χώρα εντός ευρώ; Αν θες θα υπογράψεις νέο μνημόνιο, όπως κι αν λέγεται αυτό. Δε θες και συνεχίζεις να παίζεις τα νταούλια; Ιδού η πόρτα, άνοιξέ την και μετά πήδα στον γκρεμό».
Και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει στην εξουσία, πόσο πιο απλά μπορούν να του το πουν, απ’ όσο το είπε χθες ο Ντράγκι. «Θέλετε κύριοι Έλληνες να έχετε βοήθεια; Να έχετε εξασφαλισμένες τράπεζες; Να μη σας ρημάξουμε τις καταθέσεις; Να σας αγοράσουμε κρατικό χρέος; Αν θέλετε η επόμενη κυβέρνηση έχει λίγο περιθώριο να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».
Κι έτσι, ο Τσίπρας της επανάστασης, ο Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας, ο Ούγκο Τσάβες της Νότιας Ευρώπης, ο.. φλογερός πολιτικός θα γίνει γατούλα του καναπέως και θα βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφούλα του σε όσα του ζητήσουν.
Για σκεφτείτε. Πρώτη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: Παράταση του τρέχοντος προγράμματος και κατάθεση προτάσεων στους δανειστές. Το πρόγραμμα που το λένε μνημόνιο και το οποίο θα έσκιζαν. Το ίδιο που θα καταργούσαν με ένα άρθρο, κι ένα νόμο. Το ίδιο μνημόνιο είναι με τους εφαρμοστικούς νόμους που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και μόλις λήξει η παράταση, μόλις πρέπει να πληρώσουμε ένα σωρό ομόλογα για να μπούμε στο πρόγραμμα του Ντράγκι, τότε θα έρθει και η άλλη «παραμύθα». Θα πει ο Τσίπρας με διάγγελμα: «Σύντροφοι Έλληνες, έτσι έχουν τα πράγματα. Ή παίρνουμε σκληρά μέτρα ή μας πετάνε από το ευρώ. Αποφασίστε εσείς με… δημοψήφισμα».
Κι όπως καταλαβαίνει κανείς, δημοψήφισμα σημαίνει έξοδος ή όχι από το ευρώ, σημαίνει κατάρρευση της «αριστερής κυβέρνησης» ή όχι. Κάτι σαν ψήφο εμπιστοσύνης. Όλα αυτά θα έχουν γίνει μέχρι το φθινόπωρο, εδώ θα είμαστε όλοι.
Ο δε Σόιμπλε θα χαμογελά μ’ εκείνο το ύφος του απόγονου ναζί που χαιρέκακα λέει «σας τσάκισα». Γιατί, για σκεφτείτε. Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ευρώπη να ηττάται με τόσο ηχηρό τρόπο. Να βλέπει ο Φάραντζ, ο Podemos, ο Γκρίλο τον Τσίπρα να υπογράφει μνημόνια. Την άλλη ώρα θα «τελειώσουν» κι αυτά. Τα ψέματα θα έχουν πέσει και θα έχουν κάνει και τρομακτικό θόρυβο.
Ο εγκλωβισμός του Τσίπρα είναι το σχέδιο του Σόιμπλε. Ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν καταλάβει και κάνουν πέτρα την καρδιά: «Είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνήσουμε», λέει ο συνεργάτης του Τσίπρα, κ. Παρασκευόπουλος.
«Θα έχουμε ένα πρόγραμμα αλλά δε θα είναι μνημόνιο», λέει ο Παππάς. Ο δε Βαρουφάκης είναι έτοιμος να επιδοθεί σε πιρουέτες που θα του δώσουν μια θέση στην εθνική του ανσάμπλ.
Κι όταν γίνουν όλα αυτά, πολύ σύντομα μάλιστα, οι συνιστώσες της δραχμής και οι επιχειρηματίες που πόνταραν στον Τσίπρα θα τον χτυπήσουν σα χταπόδι.
Μεγάλα γλέντια θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Οι Απόκριες είναι κοντά και τα καρναβάλια θα βγουν ταχύτερα φέτος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: