Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΝ ΤΗ ΣΚΟΤΙΑ ΦΑΙΝΕΙ

ΣΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟΗΧΟ 

ΠΑΝΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ 

ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΩΣ


του Νικολάου Πανταζή, Αποτειχισθέντος θεολόγου


«Άγιε Γέρων Παϊσιε, πρέσβευε υπέρ ημών!»

Χαιρόμαστε χαράν μεγάλην! Δοξάζουμε τον Τριαδικό ημών Θεό! Συνεορτάζουμε και συνχορεύουμε με την εν Ουρανοίς Θριαμβεύουσα Εκκλησία για την πολυαναμενόμενη και βαθύτατα προσδοκούμενη Αγιοκατάταξη του ΗΔΗ προ πολλού Αγίου, Γέροντος Παϊσίου.

Πρέπει να γίνουν όμως κάποιες πολύ απαραίτητες και ουσιαστικά αναγκαίες επισημάνσεις – παρατηρήσεις σε ύψιστα θέματα Πίστεως και Αληθείας, τα οποία δεν συγχωρούν άγνοια, αποσιώπηση και περιφρόνηση. Προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού, αναλύουμε τα παρακάτω τρία στην αγάπη σας


Α. Πρώτον και κύριον.

Δεν έχουμε «αγιοποίηση» αλλά Ορθόδοξη «Αγιοκατάξη». Ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος, δεν έγινε τώρα Άγιος, ούτε τον «έκανε» Άγιο αυτοπροσώπως, αυτεξουσίως ο Αρχιαιρεσιάρχης Πατριάρχης! Ήταν Άγιος εκ Θεού, εκ κοιλίας μητρός αυτού. Είχε Άγιο Βίο και πλουτίστηκε με άφθονα αγιαστικά χαρίσματα του Παναγίου Πνεύματος. Είχε αδιάφθορο Δόγμα αλλά…. δεν ήταν όμως και αλάθητος. Ουδείς Άγιος ή Θεολόγος ή και Πατέρας ακόμη της Εκκλησίας, δεν είναι μεμονωμένα, αυτοπροσώπως αλάθητος.

Η Αγιοκατάταξη δεν έγινε κατ’ εντολήν της Πατριαρχικής Συνόδου ουδέ κατά «την εισήγησιν της Κανονικής Επιτροπής», όπως εθιμοτυπικά αναφέρει το όντως διάτρητο Ανακοινωθέν… Έγινε κατ’ εντολήν του κυρίαρχου Πιστού Λαού του Θεού. Ο Γέροντας Παϊσιος ήταν πρώτα Άγιος στην ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. 
Είναι ακριβώς η συνείδηση του Πιστού Λαού, που εκφράζει αλάνθαστα το θέλημα του Θεού, διά των Κανονολογικών προυποθέσεων παρά των Αγίων Πατέρων. Και είναι ακριβώς αυτή η συνείδηση του Πιστού Λαού που θα εγκρίνει ή θα καταδικάσει την Ψευδοένωση!
Ο Θεός όμως, κατ’ οικονομίαν, εξοικονομεί και επιτρέπει η Αγιοκατάταξη αυτή, να διεκπεραιώνεται από αιρετικό, λατινόφρονα Πατριάρχη. Είναι, θα λέγαμε, μια αναγκαία Εκκλησιαστική Πράξη εκ του Πατριαρχικού Γραφείου, μια «εκκλησιολογική γραφειοκρατία» προκειμένου να αποφευχθούν συγχύσεις, πλάνες και αναγνωρίσεις παρατυπικές. Το επισήμως πλέον τοποθετούμενο Φωτοστέφανο Αγιότητος, είναι μια ιερή «Σφραγίδα Γνησιότητος» που πιστοποιεί, όχι την ίδια την αγιότητα, αλλά την Πίστη και Συνείδηση, επαναλαμβάνω, του Πιστού Λαού του Θεού. Επικυρώνει το πιστεύω της Ορθοδόξου Λαϊκής ετυμηγορίας. Αυτό το «πιστεύω», αυτές οι μαρτυρίες, συγκεντρώνονται, συστηματικοποιούνται, ταξινομούνται και καταχωρούνται στην «Κανονική Επιτροπή», η οποία με τη σειρά της «εισηγείται» τα δέοντα, τα ευκόλως εννοούμενα και αναγκαίως τελούμενα, όσο κι’ αν δυσανασχετεί ή «ξεροκαταπίνει» ο Πατριάρχης

Β. Δεύτερον.

Ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος ήταν όντως σφοδρός Αντι-οικουμενιστής και μισούσε τα αισχρά, αντορθόδοξα και σκοτεινά Οικουμενιστικά έργα του Αιρεσιάρχου Βαρθολομαίου. Τα θεωρούσε βρώμικες παραβάσεις, «κουρελούδες του διαβόλου» =  πρόστυχες γυναίκες, πορνοπραξίες και μοιχεπιβασίες. Η «ξένη γυναίκα» (κατά γραπτή ομολογία και καταδίκη του Αγίου Γέροντος Παϊσίου) «που αγάπησε ο Πατριάρχης» δεν είναι αληθινή «Γυναίκα» του Χριστού, ούτε «Νύμφη» αλλά ξένη, ξένου δόμγατος. Πνευματική μοιχεία έχουμε ακόμη και όταν ένας ορθόδοξος συνευρεθεί (ο όρος είναι του Αγίου Μαξίμου, για να προλάβω τους λίαν ευκόλως «σκανδαλιζομένους») και με ετερόδοξη «γυναίκα» και μάλιστα «Κυρία», Κυρίαρχη Ιερόδουλη του Βατικανού, όχι μόνο «κουρελού»…

Ο Γέροντας Παϊσιος ήταν υπέρμαχος της ορθής, Αγιοπατερικής Διακοπής της Μνημονεύσεως χωρίς την δημιουργία Νέων Συνόδων! Αυτό το «χωρίς» έχει τεράστια σημασία, όπως και στο Αγιογραφικό χωρίο που λέγει για τον Χριστό πως ήταν κατά πάντα όμοιος με μας, χωρίς όμως αμαρτίας! (Εβρ. δ' 15). Δεν ήταν εναντίον της Αποτειχίσεως και της Διακοπής Μνημονεύσεως, όπως σκοπίμως επιχειρούν να τον μεταπλάσουν πολλοί σύγχρονοι σιγονταρο-οικουμενιστές, προφάσεις εν αμαρτίαις. Ήταν εναντίον κάθε δημιουργίας νέων, πολυκεφάλων, αλληλοεχθρευομένων και αλληλοαναθεματιζομένων συνόδων.


Αποτειχισι: Θα θελαμε καποια δηλωσι του γαλλιας Εμμανουηλ, τι φρονει για την Ομοφυλοφιλια; 
Την καταδικαζει, την επιδοκιμαζει, την ανεχεται; 
Τι απο ολα φρονει; 
Εξ ακριτομυθιων πολλα λεγονται περι του Γαλλιας Εμμανουηλ και οφειλει να λαβη καποια κατηγορηματικη θεσι. 
Μηπως μπορει να τον βοηθηση ο ετερος ....κοσμογυρισμενος αρχιμανδριτης Ιγνατιος Σωτηριαδης; 
Μηπως καπου ....συναντωνται με τον Γαλλιας Εμμανουηλ;
Γ. Τρίτον.

Όσο περίεργο, «βλάσφημο» και ασεβές αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πως ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος, είχε κάποιες αστοχίες περί την Διδασκαλία των Αγίων Πατέρων εν σχέσει με την κοινωνία και απομάκρυνσή μας από τους αιρετικούς, Οικουμενιστές Επισκόπους. Διατήρησε κοινωνία μαζί τους, άχρι θανάτου.

Αυτό δεν «ατιμάζει» την μνήμη του. Δεν καταργεί την αγιότητά του, δεν αίρει τα πάμπολλα χαρίσματά του, όπως δεν έγινε το ίδιο και με τον Ιούδα. Δεν παρομοιάζω τον Γέροντα με τον Ιούδα, αλοίμονο, αλλά θέλω να επισημάνω πως η φρικτή Προδοσία του Ιούδα, την οποία ο Χριστός προέβλεπε και διέβλεπε ως Θεός, δεν στάθηκε αιτία να τον στερήσει του χορού των Αποστόλων και της μερίδος των χαρισμάτων. Η παρουσία δηλαδή πλουσίων καρπών και αφθόνων δωρεών του Αγίου Πνεύματος δεν πιστοποιούν αυτομάτως και την αίρεση του κατ’ ιδίαν αλαθήτου.
Το ότι υπάρχουν στον Άγιο Γέροντα, παράλληλα με την αυστηρή του καταδίκη των Οικουμενιστικών ενεργειών, και έπαινοι και μάλιστα κοινωνία με τον Αιρεισάρχη Πατριάρχη και δη φωτογραφία με «πόζα», μ’ αυτόν τον δεδηλωμένο εχθρό του Θεού, τον Μέγα Καταφρονητή των Αγίων Πατέρων, συνειδητό καταπατητή των Κανόνων και Στυγνό Μεγαλο-Προδότη της Ορθοδοξίας, αυτό δεν τον τιμά ιδιαιτέρως….

Είθε ο Θεός να συγχωρήσει τον Νεοκαταταγέντα Άγιο Γέροντα Παϊσιο, εν όψει των μυριάδων ψυχών που ωφέλησε τα μέγιστα και έφερε στην μετάνοια και στην Αληθινή Πίστη! Αυτά δεν λέγονται για να βλάψουμε την ψυχή του, ή και τη δική μας, αλλά για να δοθεί ανόθευτη και αδιάφθορη μαρτυρία της Αγιοπατερικής Γραμμής. Κανένας Πατέρας της Εκκλησίας δεν θα επαινούσε τον Πάπα ή τους Παποφίλους Λατινόφρονες, ούτε θα καταδεχόταν ποτέ να εικονογραφηθεί (μιας και δεν υπήρχε τότε η φωτογραφική επιστήμη) με έναν Αιρετικό, αιρετίζοντα και συνευδοκούντα. Οι «συνευδοκούντες» με αιρετικούς, καταδικάζονται και αναθεματίζονται από την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο στα αντικανονικώς, διπλωματικώς και αδίκως αρθέντα Αναθέματα.
Και κάτι ακόμη τελευταίο μα καθόλου τυχαίο. Κάτι αποκαλυπτικό και όχι δευτερεύον. Κάτι φρικτό, αισχρό, σιχαμερό. Κάτι όντως βλάσφημο που κυριολεκτικά βλάπτει τη φήμη του Αγίου Γέροντος Παϊσίου και πέρασε απαρατήρητο (γιατί άραγε;) από τους πλείστους. Πριν το εντοπίσω και το παρουσιάσω στην ιερή σας αγανάκτηση, παραθέτω το κείμενο του σχετικού, Ιστορικού πια Ανακοινωθέντος (οι παρενθέσεις δικές μου):
«Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, (δεν είναι απλή, σκέτη Παν-αγιότητα αλλά Θεία μάλιστα Παναγιότητα εκ της αυτού θειοτάτης κεφαλής) η Αγία και Ιερά Σύνοδος (δεν είναι μόνο «Αγία», ούτε απλώς «Ιερά» αλλά και τα δύο μαζί με στόμφο) εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Tρίτην, 13ην Ιανουαρίου 2015, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων. Κατ᾿ αυτήν, η Αγία (προφανώς με λειτουργική έννοια) και Ιερά Σύνοδος:  
α) ομοφώνως (αυτό έλλειπε να έχουμε και αντιρρησίες συνειδήσεως!) αποδεχθείσα εισήγησιν της Κανονικής Επιτροπής (ποιος στη χάρι της! Μήπως είναι η Μείζων και Υπερτελής;) ανέγραψεν εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον μοναχόν (έπρεπε με Κεφαλίο τουλάχιστον «Μ» Μοναχόν) Παΐσιον Αγιορείτην και… (παρακαλώ ΕΔΩ προσέξτε την Δευτέρα Απόφαση) 
και β) προτάσει (ναι, βέβαια, δική του η πρόταση, τον ευγνωμονεί πλεόν η σύμπασα Οικουμένη!) της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικου Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου (δύο «κύριος», διπλή κυριαρχία, δοξάστε τον!) διά ψήφων κανονικών (στην ουσία ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΩΝ διότι ΔΕΝ δικαιούνται Παπόφιλοι, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ Αιρετικοί Επίσκοποι να ψηφίζουν, αλλά είπαμε «Κατ’ οικονομίαν») εξελέξατο παμψηφεί τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Ειρηναίον Αβραμίδην, διακονούντα εν Παρισίοις, (ο φόβος φυλάει τα έρημα) Βοηθόν Επίσκοπον παρά τω Σεβασμιωτάτω (ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΩ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΩΤΑΤΩ) Μητροπολίτη Γαλλίας κυρίω Εμμανουήλ (= Μεθ’ ημών ο Πάπας!), υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρηγίου.»

Θεωρώ εωσφορική, ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΒΡΙ και εσκεμμένη, κατάφωρη ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς τον Νεοκαταταγέντα ΑΝΤΙ-Οικουμενιστή Άγιο, να ενυπάρχει «τιμή» και «αναγνώριση» με Λάμψη (κατακαημένε Φώσκολε) «της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής» ενός από τους σιχαμερότερους και χειρότερους αντιχρίστους οικουμενιστές επισκόπους, του Γαλλίας Εμμανουήλ, ως δεύτερον θέμα Ψήφου, ομού μετά της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Γέροντος Παϊσίου!
Ο Γαλλίας Εμμανουήλ, είναι ΑΥΤΟΣ, ο υπο-άνθρωπος αυτός που προσήλθε όλος περιχαρώς, καμαρωτός, με βήματα μεγάλα, πηδηχτός, αγαλλομένω ποδί, ενέσκυψε ΔΟΥΛΙΚΩΣ και φίλησε ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΩΣ το χέρι του Πάπα, με κατάπτυστη υποτέλεια και εμμετική υποδούλωση δι’ ενωτικής λαγνείας βλέμμα στο εσφορικό Πρωτείο ως «παντόφλα του Πάπα», δέστε ΕΔΩ:


Κι’ έρχονται τώρα, οι «Άγιοι εν Βοσπόρω του Πάπα Αποπαίδες», απόπαιδα της Οικουμενιστικής τους «μοίρας» να επικολλήσουν ανεπίτρπετη ρετσινιά στο Άγιο όνομα του Αγίου Γέροντος Παϊσίου, προσθέτοντας το διπλά κύριον και υπέρ παν Οικουμενιστικόν όνομα του Γαλλίας Εμμανουήλ μετά του Βοηθού επισκόπου (κατά το κονώς «τσιράκι») Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου Αβραμίδη. Μόνο ειρήνη δεν θα έχουν στη συνείδησή τους και ούτε πρόκειται να δουν ημέρες ειρήνης, εάν δεν μετανοήσουν από αυτή τους την μεγίστη ασέβεια και τιτάνια βλασφημία.

ΜΗ ΠΛΑΝΑΣΘΕ, ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ!

1 σχόλιο:

"Όσο περίεργο, «βλάσφημο» και ασεβές αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πως ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος, είχε κάποιες αστοχίες περί την Διδασκαλία των Αγίων Πατέρων εν σχέσει με την κοινωνία και απομάκρυνσή μας από τους αιρετικούς, Οικουμενιστές Επισκόπους. Διατήρησε κοινωνία μαζί τους, άχρι θανάτου"


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, "ΒΛΑΣΦΗΜΟ" ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ!!!

.... δεν είναι δυνατό να συναχθή με το μέρος των Ορθοδόξων αυτός ο οποίος δεν ενσωματώθηκε με την Ορθοδοξία, έστω και την τελευταία του ώρα. Διότι σε όποια κατάσταση θα ευρεθή εκεί θα κριθή, και με όποιο εφόδιο έφυγε προς την αιώνιο ζωή, με αυτό και θα συναριθμηθή.
Επιστολή 531 Δωροθέω τέκνω, Φατούρος σελ.794 στιχ. 10 P.G. 99,1596 D

Εφόσον λοιπόν κάποιος έχει επικοινωνία με τους αιρετικούς και μάλιστα μετέχει στα μυστήρια των, είναι φυσικό να συνταχθή μαζί των στην αιώνια ζωή.

Ιερομονάχου Ευθυμίου Τρικαμηνά Η Αντιμετώπισις της Αιρέσεως του Οικουμενισμού κατά τον Όσιο Θεόδωρο τον Στουδίτη Η Διακοπή της Μνημονεύσεως σελίδες 146-147
apotixisi

ΣΧΟΛΙΟ: Τό κείμενο αυτό είναι πέραν σχολιασμού. Αναδημοσιεύεται σάν ντοκουμέντο τής παράνοιας τών αληθινών χριστιανών.  Θέλουμε επίσης νά πούμε στόν Παναγιώτη Σημάτη ο οποίος διαμαρτύρεται γιατί οι χριστιανοί καί μάλιστα οι Αγιορείτες δέν αποτειχίζονται. Αγαπητέ Παναγιώτη οι μεγαλύτεροι εχθροί τής αποτειχίσεως είναι οι αποτειχισμένοι. 

Αμέθυστος

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φωτογραφήθηκαν. Και τι έγινε; Ξέρουμε τι ειπώθηκε μεταξύ τους; Ξέρουμε τι είπε ο Άγιος Παίσιος στον Οικουμενικό Πατριάρχη; Γιατί τόση βιασύνη για κατάκριση και απόδοση ψόγου; Μήπως του έκανε καποια παραίνεση να σταματήσει τα οικουμενιστικά ανοίγματα;
Ο Χριστιανός αγαπά κάθε αματωλό αλλά αποστρέφεται την αμαρτία.

Κατά τα λοιπά, οι αποτειχισμένοι και μη αποτειχισμένοι σωστά ισχυρίζονται ότι "Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός εις δόξαν θεού Πατρός".

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ,ΌΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

11.07 Συμφωνώ κι εγώ με αυτά που λέτε. Μ.

amethystos είπε...

Η πολιτική ορολογία στήν πίστη είναι τραγέλαφος. Αλλά δυστυχώς σάς κατάλαβαν.
''Το ακραίο Ισλάμ έχει μετατραπεί «σε ένα είδος υποκουλτούρας για τους νέους» και προσελκύει ολοένα και περισσότερους νεαρούς που αναζητούν την αναγνώριση.Σύμφωνα με τον Μάασεν, το κλασσικό προφίλ του τζιχαντιστή είναι άνδρας, μουσουλμάνος, μετανάστης που έχει αποτύχει στο σχολείο ή στην εργασία ή έχει έρθει σε ρήξη με την οικογένειά του.'' Τώρα σ' αυτό τό περιθώριο χορεύουν εκστατικοί καί οι αληθινοί ορθόδοξοι.

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε όμως δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι ο Ν. Πανταζής πάντα υπερασπιζόταν τον Άγιο Γέροντα απέναντι στους στενόμυαλους. Μ.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὁ Παΐσιος μπορεῖ νά ἦταν πιό ἐνάρετος καί πιό σοφός ἀπό πολλούς ἀπό ἐμᾶς, ἀλλά ποτέ ἅγιος! Διότι ἐν καιρῷ κηρυσσομένης αἱρέσεως (αὐτῆς τοῦ Οἰκουμενισμοῦ), ἡ ὁποία καταστρέφει τήν Ὀρθόδοξον πίστιν, αὐτός ὄχι μόνον κοινωνοῦσε μέ τήν αἵρεσιν (στάσις πού κατακρίνεται ἀπό ὅλες τίς Γραφές, ὅλες τίς Συνόδους καί ὅλους τούς Πατέρες), ἀλλά καί ἐστράφη κατά τῶν ὁμολογητῶν πού δέν κοινωνοῦν μέ τήν αἵρεσιν, καί ἐνεκωμίασε τόν αἱρεσιάρχην "πατριάρχην" Βαρθολομαῖον, εἰπών ὅτι "σ' αὐτούς τούς δύσκολους καιρούς, ὁ Θεός ὠκονόμησε τόν καλύτερον πατριάρχην"! Σύμφωνα μέ ένα ἀπό τά βιβλία πού κυκλοφοροῦν γιά τόν π. Παΐσιον, διημοίφθη κάποτε ὁ ἑξῆς διάλογος μεταξύ αὐτοῦ καί ἄλλων μοναχῶν:

-Ἄχ, σκέπτομαι νά φύγω ἀπό τήν Ἑλλάδα!
-Γιατί, γέροντα;
-Διότι δέν μοῦ ἀρέσει ὁ Παπανδρέου!

Ἡ ἀπάντησίς του αὐτή ἡρμηνεύθη ὡς καρφί κατά τῶν ἀποτειχισμένων, οἱ ὁποῖοι δῆθεν φεύγουν ἀπό τήν Ἐκκλησίαν ἐπειδή δέν τούς ἀρέσει ὁ πατριάρχης!

Ἄν ὁ παραπάνω διάλογος ὄντως ἔγινε, τότε εἶναι μία ἀκόμη ἀτράνταχτη ἀπόδειξις ὅτι ἐπρόκειτο περί κήρυκος τῆς γνωστῆς αἱρέσεως, τήν ὁποίαν κηρύσσουν ἔργῳ καί λόγῳ ὁ Σεραφείμ "Πειραιῶς," οἱ Ἀεράκηδες κ.ἄ., ὅτι δῆθεν ἡ ἀποτείχισις ἀπό τήν αἵρεσιν σημαίνει ἔξοδον ἀπό τήν Ἐκκλησίαν!!! Τό κήρυγμα αὐτό ἀποτελεῖ προφανῶς αἵρεσιν, διότι οἱ Πατέρες ἐκήρυξαν καί ἔπραξαν τά ἀκριβῶς ἀντίθετα: Ἰδού ἕν μικρόν δεῖγμα τῆς Ὀρθοδόξου διδασκαλίας ἐπί τοῦ θέματος:

«Ὁ αἱρετικόν δεχόμενος τοῖς αὐτοῦ ἐγκλήμασιν ὑπόκειται» (οἱ ἐπί Βέκκου μαρτυρήσαντες Ἁγιορεῖται Πατέρες).

«Ἐχθρούς γάρ Θεοῦ ὁ Χρυσόστομος, οὐ μόνον τούς αἱρετικούς, ἀλλά καί τούς τοῖς τοιούτοις κοινωνοῦντας, μεγάλῃ καί πολλῇ τῇ φωνῇ ἀπεφήνατο» (Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης, P.G. 99, σ. 1049).

«Οἱ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, τῆς ἀληθείας εἰσί καὶ οἱ μὴ τῆς ἀληθείας ὄντες, οὐδὲ τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας εἰσὶ» (Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς).

"Μολυσμόν ἔχει ἡ κοινωνία ἐκ μόνου τοῦ ἀναφέρειν τόν αἱρετικόν, ἀκόμη καί ὅταν ὁ ἀναφέρων εἶναι ὀρθόδοξος" (Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης).

«Οἵτινες τήν ὑγιῆ πίστιν προσποιοῦνται ὁμολογεῖν, κοινωνοῦσι δέ τοῖς ἑτερόφροσι, τούς τοιούτους, εἰ μετά παραγγελίαν μή ἀποστῶσι, μή μόνον ἀκοινωνήτους ἔχειν, ἀλλά μηδέ ἀδελφούς ὀνομάζειν» (Μέγας Βασίλειος, PG 160, σ. 101).

«Πᾶς ὁ λέγων, φησί, παρά τά διατεταγμένα, κἄν ἀξιόπιστος ᾖ, κἄν νηστεύῃ, κἄν παρθενεύῃ, κἄν σημεῖα ποιῇ, κἄν προφητεύῃ, λύκος σοί φαινέσθω ἐν προβάτου δορᾷ προβάτων φθοράν κατεργαζόμενος» (Ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Θεοφόρος, PG 160, σ. 101).

Τό νά κατηγορῇς τόν Οἰκουμενισμόν ἀπό τήν μίαν, ὅπως λέγεται ὅτι ἔκανε ὁ π. Παΐσιος, καί νά κοινωνῇς μέ αὐτόν ἀπό τήν ἄλλην, δείχνει εἴτε ὅτι ἔχεις ἄγνοιαν τῆς Ὀρθοδόξου διδασκαλίας ἐπί τοῦ κρισίμου αὐτοῦ θέματος εἴτε ὅτι εἶσαι ἀλλοπρόσαλλος καί θεομπαίχτης!

amethystos είπε...

Γιά νά είμαστε ακόμη πιό δίκαιοι είναι βασικό στέλεχος ενός κινήματος πού έχει συκοφαντήσει τόν Παίσιο γιά σοδομισμό. Τά πράγματα δέν είναι όπως φαίνονται. Οι άνθρωποι τονίζουν τήν γνωριμία τους μέ τόν Παίσιο. Δέν ενδιαφέρονται γιά τόν δούλο Κυρίου, διότι δέν ενδιαφέρονται γιά τόν Κύριο. Είναι χριστιανοί χωρίς Χριστό. Οποιος αγαπά τόν Κύριο τηρεί τίς εντολές Του, όχι τόν κανόνα τού Τρικαμηνά, ούτε ασκεί εξουσία στήν Θ. Ευχαριστία. Είναι θεούσες πού λατρεύουν τόν εαυτό τους πού λατρεύει τόν Παίσιο. Γι' αυτό μέ τήν πρώτη ευκαρία βγαίνουν από πάνω.

amethystos είπε...

Μολύνεται η κοινωνία ρέ Χατζη-αναβάτη.
Ο Παίσιος δέν υπήρξε ποτέ παλαιοημερολογίτης. Τό γνωρίζουμε. Ευχαριστούμε. Αντε καί καλός Μουσουλμάνος. Τί Σαρία τί Πηδάλιο!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα εκτός από κάποια κείμενα που έχω διαβάσει μερικές φορές, και αυτό μόλις τους τελευταίους μήνες, στα οποία τον υπερασπιζόταν.. Αυτή η συκοφαντία που είπες, αν αληθεύει, είναι απίστευτη! Δεν το χωράει το μυαλό μου!! Μ.

amethystos είπε...

Δυστυχώς αυτό είναι τό ποιόν τών αποτειχισμένων. Ο δαίμονας.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀμέθυστος ἤ συνεχῶς μεθυσμένος εἶσαι; Πῶς εἶναι δυνατόν νά γράφῃς τέτοιες ἀρλοῦμπες; Ὥστε τό ἱερόν Πηδάλιον, πού εἶναι ἡ ἑρμηνεία τοῦ Εὐαγγελίου καί ἄρα ἀποτελεῖ ἀπαραίτητον ἐφόδιον κάθε Ὀρθοδόξου Χριστιανοῦ, ἐξισώνεται μέ τήν Σαρίαν, ἔτσι; Καί οἱ χρῆστες του εἶναι ἕν βῆμα προτοῦ ἀσπασθοῦν τόν Μουσουλμανισμόν!!! Σέ σένα ἔχει ἀκριβῆ ἐφαρμογήν τό γραφικόν: "Μωραίνει Κύριος ὅν βούλεται ἀπολέσαι"! Σ' εὐχαριστῶ πού πέταξες τήν μάσκα καί ἀπεκαλύφθης!

amethystos είπε...

Ρέ Χατζη-αναβάτη,ξέχασες τά χάπια σου καί σ' έπιασε υστερία;. Τό πηδάλιο ερμηνεύει τό Ευαγγέλιο; Αποβλακωθήκατε φίλε. Ακριβώς αυτή τή δουλειά κάνει καί τό Κοράνιο. Κάθεσαι πάνω στούς θησαυρούς τής παραδόσεώς μας καί ζητιανεύεις κανά κανόνα από τούς περαστικούς. Χαλίφης!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Δημήτριε,
μου επιτρέπετε να σας θέσω μια ερωτηση;

Ανώνυμος είπε...

Να σου πώ εγώ γιατί δεν αποτειχίζονται; Γιατί είναι ή ψευτοχριστιανοί ή δαιμονισμενοι.
Το καταλαβες;

amethystos είπε...

Οι χριστιανοί είναι ελεύθεροι, δέν είναι ούτε τειχισμένοι, ούτε εντειχισμένοι, ούτε οργανωσιακοί, ούτε θεούσες.

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!
Ε,μα !

amethystos είπε...

Είναι ευνούχος ο καυμένος. Η μαμά δέν τόν πρόσεξε πολύ καί ο μπαμπάς δέν τόν αναγνώρισε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι πάτερ Παίσιος έλεγε να πσηφίζουμε Νουδούλα;

amethystos είπε...

Ο Παίσιος τήν ψυχή τήν ήθελε ελεύθερη, όχι δούλα!!

Ανώνυμος είπε...

Άρα; Τσίπρα είπε να πσηφίζουμε ο πάτερ Παίσιος, αδελφέ;

amethystos είπε...

Τώ καιρώ εκείνω ο Τσίπρας έψαχνε γιά καλή ξυριστική μηχανή.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για εσένα αμέθυστε ήρθε η ώρα να ακουστώ και εγώ.
Πρώτον και κύριον.

1. Η αληθής και γνησία Ορθοδοξία είναι εκεί που ευρίσκεται η Εκκλησία του Χριστού, η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, αυτή που διεκράτησε και διακρατεί την Αγίαν Παράδοσιν, τις Άγιες Οικομενικές Συνόδους, με μύρια βάσανα και διώξεις.
2. Εμείς είμαστε οι πραγματικοί Ορθόδοξοι, οι κοροῑδευτικά λεγόμενοι παλαιοημερολογίτες, οι την Πίστιν και τον ταυτώ Χριστόν κατέχοντες.
3. Μία είναι η του Χριστού Αγία Αποστολική και Καθολική Εκλησσία, το πάλαι μεν ποτέ ονομασθείσα και κολυβαδικό κίνημα -οι τότε παλαιοημερολογίτες-, η κοινωνία της αμπέλου, δηλονότι οι Άγιοι Κολλυβάδες, δηλαδή οι άγοι Μακάριος Κορίνθου, ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, η συνέχεια και η κοινωνία με αυτούς ο Παπαδιαμάντης, Μωραῑτίδης και στις μέρες μας ο κυρ Φώτης ο Κόντογλου ο οποίος κοινωνούσε στο πάτριονμ εορτολόγιο, δια τούτο και το παπαδαριό τον κυνηγούσε, ακόμη δε έστειλε και εκείνη την επιστολή στον Καλόμοιρο όπου του έλεγε ότι όλοι έπρεπε να γυρίσουν στο "παλαιό".
4. Σήμερα αυτὴ η Αγία Εκκλησία είναι αυτή η σύνοδος του Καλλινίκου, εκεί βρίσκεται ο Κύριος της δόξης.
5. Σε αυτή την μία Καθολική και Αποστολική εκκλησία υπάρχει η διαδοχή και τα μυστήρια, όλα τα άλλα είναι τρίχες ... και μάλιστα κατσαρές.

Δεύτερον και σοβαρότατον. Οι Πορφύριος και Παῑσιος ήταν όργανα του σατανά.
Γεγονότα:
1. Ο Παῑσιος είχε ένα σωρό τάφους δικούς του στο Άγιον Όρος για μνήμη θανάτου. Ερώτημα: Έχουμε κάτι ανάλογο στην παράδοση; Εδώ φαίνεται καταφανώς η πλάνη.
2. Ο Παῑσιος είχε ένα σωρό τάφους ταμπέλες προς Παῑσιον .... Ερώτημα: Έχουμε κάτι ανάλογο στην παράδοση; Εδώ φαίνεται καταφανώς πως σκεφτότανε. Οι παλαιοί πατέρες κρυβόντουσαν.
3. Ο Παῑσιος προσκυνούσε στο πρωτάτρο μία ώρα τον αιρετικό Δημήτριο πεσμένος στο έδαφος στο πρωτάτο. Έχουμε κάτι ανάλογο στην παράδοση; Οι πατέρες έφευγαν από τους αιρετικούς ωσεί όφεως.
3. Ο Παῑσιος μπάτσισε έναν αδελφό μόλις άνοιξε το στόμα του να πει περί παλαιού που είχε πάει να τον δει. Έχουμε κάτι ανάλογο στην παράδοση;

Λέω να μη συνεχίσω να γράφω γιατί δε σας ξεπλένει ο Νιαγάρας...
Αυτά

amethystos είπε...

Φαίνεται από τήν επιστολή σου άγιε τού θεού; ότι είσαι αληθινός; καί ότι ομιλείς εν΄πνεύματι;. Δέν είσαι αγράμματος, όχι. Είσαι απλώς μαλάκας. Χαιρετίσματα στήν μαμά.

Ανώνυμος είπε...

Ο μαλάκας είσαι του λόγου σου και φαίνεται απ τα γραφτά σου ρε καρακιόζη.
Αλλά δεν είσαι τόσο μαλάκς...
είσαι κάτι άλλο χειρότερο που δεν τόχουν πιάσει οι άλλοι.

είσαι πρακτοράκος τους κατοστάρικου της νέας τάξης...
έχει γεμίσει ο τόπος σιχαμένους σαν και σένα που αντί να αντιπαραθέσεις λόγο απ τις βρισιές δείχνει ποιός είσαι.
Τώρα κάτι άλλο ρε αχρείε.
Γιατί κάθομαι και μιλάω και γράφω.
σιγά μην καθόμουνα αν ένας φίλος δεν μούστελνε να διαβάσω τις ανοησίες σου.
Θα μου πεις γιατί γράφω έτσι.
Είναι η λαῑκή παροιμία που λέει ότι σε γαῑδάρους μιλάμε γαῑδουρινά.
Είναι η γλώσσα σας ...
Και πούσαι μεγάλε ... για πες μας πόσα φράγκα κονομάς απ ρα γραψίματά σου;
ή νομίζεις ότι δεν καταλάβαμε ότι το 95% του δικτύου είναι από κάτι λαμόγια της δεκάρας του κατοστάρικου;

μεγάλε την πάτησες. για να δούμε θα το σημοσιεύσεις τούτο;;;
βλήμα ε βλήμα.




amethystos είπε...

Σκεπτόμενος Μπούλης. Πρωτότυπο δέν λέω. Βλέπεις παντού χρήματα, έ;; Δέν σού δίνει αρκετά η μαμά γιά παγωτό; Υπομονή. Γιατί δέν δοκιμάζεις μέ τό Τζόκερ. Χαρήκαμε τήν βαθειά σου σκέψη. Γιά τόν Πορφύριο δέν υπάρχουν αποδείξεις;;

Ανώνυμος είπε...

Πολλά "γαλλικά" βλέπω πάλι στη σελίδα. Πού ξέρουμε ότι ο ανώνυμος που βρίζει τον Αμέθυστο δεν είναι ο Αμέθυστος με άλλο πρόσωπο και βρίζει τον εαυτόν του;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπες για τη νέα τξη πόσο καλά την πηρετάς...
και είσαι και εξυπνούλης...
αλλά θα πρέπει νάσαι και διαβαστερούλης ...
για τον πορδύριο, το καθαρό πνεύμα του κακού, πούλεγε για για τον εαυτούλη του δεν τόχεις διαβάσει ρε ξερόλα;
Δεν έχεις διαβάσει ο ... πορφυριασμένος ότι έλεγε για τον παῑσιο ότι αυτός είναι η ... μεγάλη τηλεόραση.
Αλλά μη μου πεις ότι ενδιαφέρεσαι για τη σωτηρία σου, προφανώς όλα είναι στο φραμπαλά, οπότε ας ρίξουμε και μεις μια πενιά σε λόγου σου ...
και πολύ σου πέφτω που γράφω με 10 πτυχία μεγάλε...
κάνω βλέπεις διδακτορικό στη γαῑδορολογία... είναι η καινούρια γλώσσα η οποία δεν έχει συνδεδεμένη τοπολογία, αλλά έχει πλάκα.
Τώρα κι ένα ωραίο, σαυτή τη γλώσσα ειδικά για δω ..
-----------------------
Το Ηλίθιο ή Λίθιο ήταν το αγαπημένο στοιχείο του Κερτ Κομπέιν. Την ημέρα που έγραψε το τραγούδι, αναφέρει σε συνέντευξή του ήταν πολύ χαρούμενος γιατί βρήκε τους φίλους του στην κεφάλα του. Έκτοτε μελετήθηκε το χαρακτηριστικό αυτό του Ηλιθίου και βρέθηκε ότι όντως δημιουργεί τερατογενέσεις και πάκτωση φίλων σε κεφάλια ανυποψίαστων.
-------------------
όσο για το μάγκιο έχουμε τον ορισμό ...
Ιχνοστοιχείο για τον άνθρωπο. Η υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μάγκιο (πατσάς, βρώμικα) δηλητηριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό (υπερμαγκία). Η ασθένεια οδηγεί σε ατυχήματα και γελωτοποίηση. Υπερ-εκκρίνεται απ' τον γελωτοποιοφόρο αδένα των Καγκούρων.

amethystos είπε...

Ευχάριστο. Οταν ανοίξω στριπ-τιζάδικο θά τό σκεφτώ. Αυτά μάγκες κρύβονται κάτω από τήν μάσκα τού αληθινού χριστιανού. Τό υποπτευόμαστε, σίγουρα. Δυστυχώς σήμερα οι χριστιανοί συνθλίβονται ανάμεσα σέ οικουμενιστές καί αποτειχισμένους. Τό καλό είναι ότι ξεβρακώνονται εύκολα όλοι τους.

Ηλιος και θαλασσα είπε...

Ωραία λοιπόν αν πάω να δω τον πρόεδρο γινομαι και εγω κάτι, βγαίνω ψηλά στα μάτια των αλλων,αν πάω να φάω με ένα ναρκομανή ή εγκληματία γίνομαι το νέο της ημέρας, έτσι;μήπως πρέπει να ψαχτούμε όλοι μέσα μας, να δουμε τα κινητρα μας;μήπως ακόμη να αγγίξει η αγάπη την ψυχή μας ή καλύτερα μήπως δεν αγαπηθήκαμε και δεν αγαπήσαμε ακόμα;
Ότι και να υποθεί για τον Άγιο δεν μπορεί να αλλάξει θέση στην καρδιά μας
Και οσα εχουν λεχθεί είναι κρίμα οχι για τον Άγιο, γιατί αυτός χαίρει την τέλεια αγαπη του Χριστού μας.Κριμα ειναι γι αυτους που χρειαζονται σιγα σιγα να καθαρισουν την ψυχη τους απο ολα οσα την βαραίνουν ...για να αναληφθει η εικονα του Χριστου μέσα από αυτή