Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ναί σε Συμφωνία αλλά χωρίς Τρόικα! Και τί θα αλλάξει;


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Στη ζωή υπάρχουν τριών ειδών ηλίθιοι. Αυτοί που είναι χρήσιμοι, αυτοί που είναι άχρηστοι και αυτοί που δεν ξέρουν τί είναι ηλίθιος.
Γ.Ζουγανέλης


Όπως και να έχει, η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει.
H Ελλάδα είτε μείνει μέσα στην ΕΕ με ένα νέο μνημόνιο είτε πάει στη δραχμή και φύγει απο την ΕΕ, η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πέσει.
Αν η κυβέρνηση Τσίπρα συνάψει νέο μνημόνιο θα έχει κοροιδέψει τον Ελληνικό λαό. Αν πάει προς τη δραχμή ή άλλο νόμισμα θα τον έχει καταστρέψει, αφού είναι useless όλοι.

Εφοπλιστάν rules

Το ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πληρώνουν οι εφοπλιστές τα 10 δις ευρώ φόρους το χρόνο αλλά να τα πληρώνουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί ή να πάρει η Ελλάδα δάνεια αυτού του ύψους με νέο μνημόνιο. Αυτά έκαναν και οι προηγούμενοι.
Όλοι όσοι ανέβηκαν στην εξουσία μέχρι τώρα προστάτευσαν το εφοπλιστικό κεφάλαιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν ξαναγίνει, η Ελλάδα θα μπεί σε περιπέτειες είτε είναι εντός της ΕΕ είτε είναι εκτός της ΕΕ και επιστρέφοντας στη δραχμή.

Αγορές rule

Υπάρχει και άλλο κόλπο όμως. Αν τα πληρώσουν αυτοί που όλοι βρίζουν (ενώ τα έχουν φάει άλλοι ή για να μη πληρώσουν οι ολιγάρχες φόρους), τότε η Ελλάδα θα βγεί στις αγορές που θα τα ξαναοικονομήσουν αφού δεν θα υπάρχει έλεγχος απο την ΕΚΤ. Επειδή η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα θα επανέλθει μετά λίγα χρόνια, στο ίδιο σημείο που είναι σήμερα!
Χωρίς ανάπτυξη η Ελλάδα στο σημερινό αιώνα είτε μέσα είτε έξω απο την ΕΕ δεν μπορεί να σταθεί.
Ανάπτυξη με τους καραγκιόζηδες αυτού του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει. Ούτε ξέρουν πως γίνεται ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Με θαλασσοδάνεια, λάθος επενδύσεις και λάθος επιλογές, ανάπτυξη δεν γίνεται. Λεφτά απο την Ευρωπαική Τράπεζα Ανάπτυξης θέλουν να φάνε. Αυτό τους ενδιαφέρει. Τα λεφτά αυτά θα πάνε σε αντιπαραγωγικές επενδύσεις όπως πάντα. Πεζοδρόμια και δρόμους θέλουν να φτειάξουν, που όλα καταλήγουν γεφύρια της Άρτας.
Η διαφορά ανταγωνιστικότητας δεν καλύπτεται με συζητήσεις και με τα χέρια στις τσέπες
Λόγω διαφοράς ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, κάτι που τα άχρηστα λαμόγια που κυβερνούν επι χρόνια τη χώρα δεν ξέρουν και δεν μπορούν να καλύψουν, η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη μέσα στην Ευρωζώνη.
Αν η Ελλάδα πάει στη δραχμή οι εφοπλιστές πάλι δεν θα πληρώνουν φόρους και θα χρησιμοποιούν την Ελλάδα για τα services τους όπως και τώρα!
Τελικά, πρόβλημα είναι ο διαχειριστής και οι ικανότητες του. Ο Τσίπρας δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί.
Καμαρώστε στη φωτογραφία, ποιοί έχουν αναλάβει να διαχειριστούν την οικονομία της Ελλάδας. Μια φωτογραφία  τα λέει όλα.
ΥΓ. Για την υποτίμηση του ευρώ διαβάστε προηγούμενο άρθρο μου.  Άλλοι παίζουν παιγνίδια ξένων συμφερόντων.

 zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: