Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί η Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα


Γιατί η Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Στο πόδι οι αγιοταφίτες για διαμαρτυρία – Παρέμβαση στα τυπικά της Ορθόδοξης εκκλησίας χωρίς να ενημερώσουν.
Ομάδα της Ισραηλινής αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ έφθασε χθες Τρίτη στις 10 το πρωί στον Πανάγιο Τάφο κι έκλεισε την πόρτα απαγορεύοντας σε χιλιάδες προσκυνητές να μπουν στο κουβούκλιο και να προσκυνήσουν.
Άνδρες της αστυνομίας μάλιστα έδιωξαν τον κόσμο που περίμενε να μπει στο κουβούκλιο.
Δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο ναό και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν ούτε καν το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο προχώρησαν σε αποκλεισμό και απαγόρευση των επισκεπτών που βρισκόταν στην περιοχή.

giahnaki1
Αμέσως ο αγιοταφίτης που φύλαγε το ναό ειδοποίησε το Πατριαρχείο και ευθύς ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων με αγιοταφίτες πατέρες κατέβηκαν στο ναό για να δουν τι συμβαίνει.
Η ισραηλινή αστυνομία τους ενημέρωσε ότι δε μπορεί κανείς να μπει στον Πανάγιο Τάφο ούτε να προσκυνήσει ούτε καν να τελέσει κάποια θεία τελετή.
giahnaki2
Οι πατέρες απεγνωσμένα απαιτούσαν να μάθουν το γιατί και το πως πάρθηκε τέτοια απόφαση χωρίς να την ξέρει το Πατριαρχείο. Η αστυνομία τους παρουσίασε χαρτιά της εβραϊκής αρχαιολογικής υπηρεσίας που έλεγε ότι πριν από ένα μήνα είχαν περάσει υπάλληλοι της Δημαρχίας και της αρχαιολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ και είχαν κρίνει ότι ο Τάφος έπρεπε να σφραγισθεί γιατί θα πέσει.
giahnaki3
Όμως οι αρμόδιοι του Πατριαρχείου παρουσίασαν γνωμοδοτήσεις καθηγητών και πανεπιστημίων καθώς και αρχιτεκτόνων που με τις πραγματογνωμοσύνες τους αποδείκνυαν τα αντίθετα από όσα υποστήριζαν οι αρχές του Ισραήλ. Μάλιστα έδωσαν χαρτιά τα οποία αποδεικνύουν ότι για 100 χρόνια δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες και συνεννοήσεις οι αρχές αποχώρησαν για να βρεθεί μια λύση.
Το αξιοπερίεργο είναι πως ξαφνικά αποφάσισαν οι Εβραίοι να σφραγίσουν τον τάφο χωρίς να ειδοποιηθεί το πατριαρχείο και χωρίς να έχουν οι ίδιοι κάποια έρευνα κάνει πριν .
giahnaki4
Η έντονη προσπάθειά τους να παρεμβαίνουν κατά διαστήματα στο τυπικό του Πατριαρχείου έχει πραγματικά προκαλέσει πολλές σκέψεις στο Πατριαρχείο στους διπλωμάτες αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο.
Ο Πανάγιος Τάφος παρόλα αυτά έμεινε κλειστός για όλη τη μέρα χθες.
hellasforce.com

 lithosfotos

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ώπααα!μυρίζει μπαρούτη!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ετοιμάζεται..

Ανώνυμος είπε...

@ 10.42:

Αυτό ειναι το μόνο σίγουρο. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αδελφέ 8.42 δεν ξέρω πια τι να κάνω, να γελάσω ή να θυμώσω. Άκουσες τόσα χθες και συνεχίζεις την πλάκα;;
Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;; Ειλικρινά, αδυνατώ να σε καταλάβω. Αν νομίζεις ότι θέλεις να συζητήσουμε κάτι ευχαρίστως να σε ακούσω.Αυτό όμως που κάνεις δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.
Ο μόνος τρόπος πια είναι να μπαίνουμε με ιμέιλ.
Μαρία Π.

amethystos είπε...

Είναι μεγάλη διαστροφή. Λειτουργεί σάν ιός.

Ανώνυμος είπε...

Στους ιούς δεν πιάνει ούτε η αντιβίωση.Είναι ένα τμήμα DNA και όχι ολόκληρο κύτταρο.
Μαρία Π.

amethystos είπε...

Περνάει η επίδρασή του μόνη της. Είναι σάν τούς λογισμούς. Τούς αφήνουμε χωρίς νά τούς δίνουμε προσοχή καί φεύγον μόνοι τους. Εάν κάνουμε διάλογο, δηλ. τόν πολεμήσουμε μάς κλέβει τήν προσοχή καί τήν μνήμη. Απολύτως απαραίτητα στήν πνευματική μας πορεία. Εάν τόν πιστέψουμε εγκαθίσταται στό λογικό μας καί μάς οδηγεί σιγά σιγά στήν αυτοκτονία. Κάνει κατάληψη, όπως στόν ιστοχώρο. Τότε αποκαλύπτεται σάν ιός σατανά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όλοι σας , στην αρχή οταν μιλαμε μια χαρά, μου λετε: "εισαι πολυ καλο παιδι, χαρηκαμε που σε γνωρισα" -

..οταν ομως λιγο μετά αρχίζω και λεω τα λαθη σας - με απλα επιχειρηματα -

...μετα με λέτε ολοι σας, ειτε του νεου ειτε του Παλαιου οτι ειμαι Δαιμονισμενος;

Δωστε μια απάντηση - εστω χαριν της Αγιας Σαρακοστής που περναμε τωρα - και που με περισσή ευκολια βλεπω οτι 'ευχεστε' εδω μεσα ο ενας στον αλλον!

Ακουω!

amethystos είπε...

Παίρνεις θάρρος, χαλαρώνεις καί βγάζεις τήν μάσκα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε είπε κανένας δαιμονισμένο.Απλά κάποιες φορές συμπεριφέρεσαι σαν χούλιγκαν. Συγγνώμη γι' αυτό που θα πω, δεν ισχυρίζομαι ότι ισχύει, απλά ψάξε μήπως ισχύει.
Οι ψυχολόγοι λένε για τα μικρά παιδιά ότι έχουν μια συμπεριφορά αντίστοιχη της εικόνας που έχουν για τον εαυτό τους. Έχουν δηλ. μια αρνητική συμπεριφορά και συνεχίζουν μέχρι να σου σπάσουν τα νεύρα και να αρχίσεις τους χαρακτηρισμούς "παλιόπαιδο" κτλ. Εκεί σταματούν γιατί επιβεβαιώθηκε μέσα τους η αρνητική εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και αυτός ήταν ο στόχος τους. Από την άλλη οι χαρακτηρισμοί δημιουργούν πάλι νέα αρνητική συμπεριφορά, είναι δηλ. ένας φαύλος κύκλος.
Μερικές φορές μπορεί να μας έχουν φερθεί πολύ άσχημα και απαξιωτικά στη ζωή μας και να αποκτήσουμε μια συμπεριφορά που δένει με αυτή την εικόνα.
Πρέπει λοιπόν να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Να κατανοήσουμε την αγάπη και αποδοχή του Θεού και τότε βλέπουμε με άλλα μάτια τον εαυτό μας, και αποκτούμε αμέσως άλλη συμπεριφορά που δεν είναι τυπική αλλά αποτέλεσμα χαράς και εσωτερικής ειρήνης.
Μαρ. Π.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΜΕΘΥΣΤΟ:

Α, ωστε στην αρχή το κρύβω οτι ειμαι δαιμονισμένος, αλλα ποσο καιρό να κρύψεις κάτι τετοιο ;
Μετα μου ξεφεύγει, σωστά;

ΤΟ ΟΤΙ ΟΜΩΣ φταίτε εσεις και δικαιως βγαζω τα απλυτα σας στον αερα - ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ, σωστα φιλαράκο Αμέθυστε;

Ανώνυμος είπε...

2.06
Φευγε καί σώζου !

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος άς σέ συγχωρήσει αδελφέ ,καλή Σαρακοστή !
Μαρία Π.

Ανώνυμος είπε...

αδελφέ αμέθυστε ποιός είναι αυτός ο βλάκας που στον τρελογιάννη σέ κάνει κριτική ; Τί βλακείες που σε λέει ο μαλάκας που σέρχεται νά του χώσεις κανα δυο χαστούκια !

Ανώνυμος είπε...

"ποιός είναι αυτός ο βλάκας που στον τρελογιάννη σέ κάνει κριτική ;"

Ντρεπεσαι να δωσεις διευθυνση σελιδας να την δουμε και οι υπολοιποι;

να, τετοια γραφω και μετα με λετε οτι εχω δαιμονιο!

Μα εγω φταίω πάντα; Εσεις ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αδ. Αμέθυστε, επειδή η πλαστογραφία συνεχίζεται (έγραψε το 3.47), και επειδή καταντάει πια βαρετό, θέλω να σου πω ότι από δω και πέρα όλα τα κείμενά μου θα είναι μεγάλα, και να σε παρακαλέσω όταν βλέπεις μικρό κείμενο με το όνομά μου να μην το δημοσιεύεις.
Το κείμενο που γράφουμε δεν είναι μια έκθεση ιδεών, είναι ένα κομμάτι απ' τον εαυτό μας. Καθένας λίγο πολύ μπορεί να καταλάβει αμέσως ποιος είναι αυτός που γράφει.

3.47 Σου είπα κάποια πράγματα στο 2.54.Δεν ξέρω τι άλλο να πω.Να είσαι καλά.
Μαρία Π.

Ανώνυμος είπε...

Eτικέτες πλάνες στον τρελογιαννη

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ Αμέθυστε, νομίζω οτι δεν πρέπει να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στον ανώνυμο σχολιαστή.
Συμπεριφέρθηκαμε με υπομονή, με αγάπη θα έλεγα. Προσπάθησα να έρθω σε επικοδομητική επικοινωνία μαζί του, αλλα δυστυχώς ο αδερφός μας αυτός δεν θέλει να εννοήσει, οτι εδω δεν γράφουμε την αποψη μας για να προσβάλουμε τον συνομιλητή μας, αλλα για να ανταλλάξουμε απόψεις ωστε να ωφεληθούμε όλοι μαζι. Δεν πειράζει ομως. Αν ποτέ ο ανώνυμος θελει να συζητήσουμε με έναν όμορφο διάλογο, δεν θα έχω καμία αντίρρηση. Μεχρι τότε ομως αδερφέ Αμέθυστε θα ειμαι πολυ επιφυλακτική απέναντι του. Σε ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεις να εκφρασω ελευθερα τις αποψεις μου. Μαρία Π.

Ανώνυμος είπε...

7.44 Ωραία!!! Το καταλάβαμε!! Μας απέδειξες τις ικανότητές σου! Μπράβο!!
Διασκέδασες αρκετά με το παιχνιδάκι σου;;;

Λοιπόν ΤΕΛΟΣ!

Σε παρακαλώ αδ. Αμέθυστε να μην ξαναδημοσιευτεί τίποτα με το όνομά μου!
Από αύριο με ιμέιλ.
Ευχαριστώ.
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

κατι τυποι που κυκλοφορουν..

Μαρία Π. είπε...

Από δω και πέρα με ιμέιλ.
Μαρία

penelope είπε...

Σπερνονται ζιζανια εδω μεσα...π

amethystos είπε...

Τελικά χρειάζεται μεγάλη αντοχή εδώ μέσα, είναι αλήθεια. Πάρα πολλοί Ελληνες αντί γιά παιδεία ή γνώση απέκτησαν τελικώς εκλεπτυσμένη κατάκριση. Δέν περιμέναμε τόση διάβρωση από τίς αιρέσεις. Αγαπητή Π. εμείς τό βλέπουμε καί σάν προετοιμασία τού νού μας σέ πιό μεγάλες απαιτήσεις. Μάς είναι ακόμη δύσκολο νά κατανοήσουμε τί σημαίνει κακοδοξία, σχίσμα, αίρεση καί γιατί οι Πατέρες μας τά πολέμησαν μέ τέτοιο πάθος. Ισως είμαστε όλοι μας κατώτεροι τών περιστάσεων καί τών απαιτήσεων.

Μαρία Π. είπε...

Πηνελόπη, καλύτερα να γράφεις κι εσύ έτσι. Ίσως να συνέχιζε σήμερα με σένα.

Καλημέρα σε όλους..

penelope είπε...

Μαρια κοιτα μερικοι σπερνουν ζιζανια και παραλληλα δεν ξερω εαν το εχεις καταλαβει βαζουν και δολωματα...στηνουν ενεδρες...
Ομως εαν ειστε χριστιανοι στον κοσμο που ζουμε οι πονηροι εξολοθρεφθησονται..
Στηνεις παγιδες να πιασεις τι;
Μηπως εισαι ικανος να ξεχωρισεις το καλο απο το κακο; Εαν ησουν ικανος δεν θα εστηνες παγιδες...δευτερον,την ψυχη του αλλου ο Θεος γνωριζει καλυτερα ,τι πας να βγαλεις;τι θελεις να κερδισεις;...ο δουλος Του Θεου δεν πονηρευεται και δεν πονηρευει...δεν στηνει παγιδες ως ενας δευτερος διαβολος για να αποδειξει τι;;;οτι χτυπα τον εαυτον του;;;ειναι μεγαλη αμαρτια και αυτη ...να δολοπλοκει για ιδια συμφεροντα.Μπορει καποιοι να εχουν διαφορετικη γνωμη σε καποια πραγματα,ομως δεν ειναι δικαιο να βαζει ενεδρες ...οποιος ειναι αυτος το ταχυτερο να μετανοησει πριν τον βρει ο θανατος.
Τι να συνεχισει με μενα; Αφου στηνει παγιδες δεν ειναι χριστιανος αυτος...
Αυτη η υπουλια δεν χαρακτηριζει ανθρωπο καθαρο.
Να εχουμε ολοι εναν αγωνα ...για την ορθοδοξια ας πουμε και για τη χωρα μας που γινηκε υποδουλη και να κανουμε καποιον αγωνα, και φθασαμε αντι να διαμαρτυρομαστε ...να βαζουμε παγιδες ο ενας του αλλου...
Ε,ειναι τραγικο!
Λυπαμαι ειληκρινα..
Εαν πρεπει να μιλησω,θα μιλησω με ιμειλ...καθε αλλο σχολιο που φερει το ονομα μου απο τωρα κ περα δεν θα ειναι δικο μου.
Ανανδροι...αντι να ομολογησετε τι εχετε κ με ποιον...καθαρα και ωραια..κρυβεστε σαν τις αλωπεκες....
Καλη μετανοια ...π

Μαρία Π. είπε...

Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, γιατί εσύ δεν μπορείς να διανοηθείς να συμπεριφερθείς έτσι. Όπως βλέπεις όμως άλλοι δεν έχουν πρόβλημα. Τώρα ποιος είναι ο στόχος; Ίσως να παίξει, να "τσιγκλίσει", όπως είπε και αλλού, για να προκαλέσει μια έντονη αντίδραση, ή ακόμα και να δείξει ότι δεν υπολογίζει τίποτα και κάνει ότι θέλει.
Στην ουσία αυτή είναι μια ανώριμη, παιδιάστικη συμπεριφορά, που χρειάζεται υπομονή, αλλά κυρίως όρια και σταθερότητα σε αυτά.
Τώρα ποιος έχει αποθέματα, αυτό είναι άλλη ιστορία. Το πρόβλημα σήμερα με τους ανθρώπους είναι πιο πολύ μια γενική αντίδραση σε αυτό που βιώνουν ως καταπίεση και εγκλωβισμό στα δεδομένα τους, τα οποία επεκτείνουν σε όλους. Και ακόμα μια αρνητική συμπεριφορά μπορεί να είναι μια ανάγκη για προσοχή (είμαι κι εγώ εδώ!) έτσι τουλάχιστον κάνουν τα παιδιά.
Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να κατανοηθεί ότι η συνύπαρξη ΑΠΑΙΤΕΙ, αμοιβαίες θυσίες του εγώ, υποχωρήσεις, καθώς και σεβασμό.

penelope είπε...

....
Ο σεβασμος εμπνεεται
Η εμπιστοσυνη κερδιζεται.

Οταν σε καπελωνω συνεχως....η ιδια αποκλειω και την επαφη!

Οταν σου βαζω παγιδες ..η ιδια αποκλειω και το ''ειμαι εδω ,προσεξατε με!''...
Καλο βραδυ!π

Μαρία Π. είπε...

Aκριβώς αυτό εννοώ, ότι αν κάποιος δεν σέβεται δεν μπορεί να συνυπάρξει, ούτε και δικαιούται να ζητάει να τον σέβονται. Η εμπιστοσύνη όπως είπες κερδίζεται όπως και ο σεβασμός.Αυτά είναι τα αυτονόητα.Τώρα γιατί κάποιοι δεν τα εφαρμόζουν, οι αιτίες είναι πάρα πολλές.
Η αντιμετώπιση είναι να βάλεις όρια και να τα τηρήσεις με σταθερότητα για να συναισθανθεί, και αν δεις δείγματα θετικής προσέγγισης, να δείξεις κατανόηση μέχρι το σημείο που ωφελείς.Δεν πρέπει να εμπλέκεσαι όπως είπε και ο Αμέθυστος σε άσκοπους διαλόγους, πάνω στη φάση της αρνητικής συμπεριφοράς. Εκεί το κόβεις.. τηρείς τα όρια που βάζεις.

Καλημέρα σε όλους

penelope είπε...

Ετσι ακριβως!
Καλα να ειστε ολοι..π