Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ «Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ EIΝΑΙ Ο “ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ’’ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ»


Άγιος Πορφύριος: «Οι διαθέσεις του Πάπα ανέκαθεν ήταν να υποτάξει την Ορθόδοξη Εκκλησία»

Του Β. Χαραλάμπους

Όπως αναφέρει στη Vatican insider, ημερομηνίας 23/2/2015, ο “πατέρας” Thomas Rosica (διευθύνων σύμβουλος σε Καθολικό (Παπικό) Ίδρυμα Μέσων Ενημέρωσης στον Καναδά), «Η ανανεωμένη ρωμαϊκή προσπάθεια προσέγγισης προς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μαθαίνουν από τη μοναδική μαρτυρία του Πάπα Φραγκίσκου. Είναι από πολλές απόψεις ένας “επίσκοπος” που αντικατοπτρίζει το Χριστιανισμό της πρώτης χιλιετίας, όταν η Εκκλησία ήταν αδιαίρετη.» (Αυτά τα λόγια αφορούν μέρος του λόγου του που είχε απευθύνει παλαιότερα στους “Επισκόπους” των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής Συνόδου της Βαλτιμόρης). 
Η αναφορά «όταν η Εκκλησία ήταν αδιαίρετη», είναι φράση που παραπέμπει στο “θεώρημα” της διηρημένης Εκκλησίας. «Κατά την ενιαίαν στάσιν των Πατέρων και των Συνόδων η Εκκλησία είναι μόνον μια, αλλά και μοναδική, διότι ο εις και μοναδικός Θεάνθρωπος, η Κεφαλή της, δεν δύναται να έχει πολλά σώματα. Η Εκκλησία είναι μία και μοναδική, διότι είναι το σώμα του μοναδικού Χριστού», λέγει ο  Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.
Αρκεί πιστεύω αντί άλλου σχολίου αυτό που ο  Άγιος Πορφύριος ομολογεί με παρρησία: «Οι διαθέσεις του Πάπα ανέκαθεν ήταν να υποτάξει την Ορθόδοξη Εκκλησία». 


Υστερόγραφος σχολιασμός, στη οικουμενιστική φωτογραφία που χρησιμοποίησε η Vatican insider, για την αναφορά τούτη και η οποία χρησιμοποιήθηκε ως επίτιτλο στο κείμενο μου αυτό. Αυτό το θεωρούν θεάρεστο οι Οικουμενιστές; Τα λόγια του Αγίου Παϊσίου αρκούν: «Για να συμπροσευχηθούμε με κάποιον πρέπει να συμφωνούμε στην Πίστη».

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και όταν συμπροσευχόμαστε με κάποιον που δεν συμφωνούμε στη πίστη, τι συμβαίνει; Υπάρχουν πνευματικές συνέπειες και αν υπάρχουν, ποιες είναι αυτές;

amethystos είπε...

Προδίδουμε τόν Κύριο. Διότι οι Χριστανοί δέν έμαθαν τήν πίστη. Εμαθαν τήν πίστη στον Κύριο, τόν μόνο αληθινό θεό. Δέν υπάρχει άνθρωπος νά μήν πιστεύει. Αλλά πιστεύουμε σέ είδωλα. Η πρώτη εντολή τού Κυρίου είναι:Δέν υπάρχουν άλλοι θεοί πλήν Εμού. Ο Κύριος έλεγε συνεχώς:Πιστεύεις ότι μπορώ νά κάνω τό θαύμα; Η πίστη σου σέ μένα σ' έσωσε, είπε στόν εκατόνταρχο. Η δαιμονική πονηριά τού οικουμενισμού είναι ότι αφήρεσε από τήν πίστη τόν Κύριο. Οτι κατασκευάζει μιά εκκλησία πιστών, όχι πιστών στόν Κύριο καί Σωτήρα. Οτι θά έχει σάν θεμέλιό της μιά πίστη χωρίς αντικείμενο, έτοιμη νά δεχθει τόν Αντίχριστο γιά νά ολοκληρωθεί. Αυτονόμησε τήν πίστη καί εξίσωσε όλους τούς πιστούς, ονομάζοντάς τους ασυνείδητους χριστιανούς.

Μαρία Π. είπε...

Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι αν η πίστη μας, έχει ως κέντρο και ως μοναδικό σημείο αναφοράς Ενα Πρόσωπο, τον Ιησού Χριστό. Αν δεν έχει, και είναι μια γενική πίστη στον Θεό όπως σωστά λέει ο Αμέθυστος, τότε μπορεί με το κατάλληλο κλίμα αγαπολογίας και αναγκαιότητας καλής συνύπαρξης, με θεωρίες σεβασμού στην διαφορετικότητα και εύρεσης κοινών σημείων, να ενωθεί με οποιαδήποτε άλλη πίστη, όχι με την έννοια της αφομοίωσης, αλλά της συνύπαρξης. Πριν λοιπόν φτάσουμε στις πνευματικές συνέπειες, ήδη καταλαβαίνουμε ότι με την συμπροσευχή έχουμε αφαιρέσει από την πίστη μας, το Πρόσωπο του Χριστού.
Ο π. Χ. Παπαδόπουλος στην εκπομπή "Ενορία εν δράσει", περιγράφει τον "θρησκευόμενο", ο οποίος δεν έχει κέντρο της ζωής του, της πίστης του και της λατρείας του τον Χριστό, αλλά τον Θεό γενικά, τον οποίο όπως λέει "χρησιμοποιεί" για να είναι αυτός καλά, τα παιδιά του.. για να περάσουν στις εξετάσεις, να διοριστούν κτλ.. Μέχρι εκεί..
Αυτά δεν τα βγάζει ο άνθρωπος απ' το μυαλό του, αντίθετα τα ζει καθημερινά, στις συναναστροφές του και στην εξομολόγηση, και λέει ότι το ποσοστό αυτού του τύπου είναι 70% (!!) αυτών που πιστεύουν, και πηγαίνουν στην εκκλησία. Επίσης λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν την όντως ζωή που φανέρωσε ο Κύριος, γιατί δεν Τον έχουν γνωρίσει προσωπικά, ώστε να Τον αγαπήσουν, δεν έχουν ανοίξει την καρδιά τους ώστε να μπει ο Κύριος και να την αλλάξει ("ιδού έστηκα επί την θύραν και κρούω.. εαν τις ακούση της φωνής μου, εισελεύσομαι προς αυτόν και δειπνήσω μετ' αυτού, και αυτός μετ' Εμού..").
Προσπαθούν για μια τήρηση εξωτερικών κανόνων, είναι αυστηροί κριτές των άλλων και δεν έχουν χαρά που όπως έλεγε ο Άγιος Πορφύριος είναι ένδειξη της Παρουσίας του Αγίου Πνεύματος.
Είναι κουραστικοί και σκληροί. Ουσιαστικά είναι μια παραχάραξη Χριστιανού που μέσω αυτού του τρόπου προσέγγισης, αντιλαμβάνεται την Πίστη την οποία έχει αντικαταστήσει με την θρησκεία.. Πολλές φορές είναι και ο μεγαλύτερος "διώκτης" του γνήσιου και αυθεντικού.

penelope είπε...

Θα συμφωνησω απολυτα με τη Μ.
Μαρια καλημερα και καλο υπολοιπο Σαρακοστης!
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα με το γνωστο εργο ''ο Ιησους απο την Ναζαρετ'' του γνωστου Φρανκο Τζεφιρελλη.
Τα χαρακτηριστικα του Ιησου στην σειρα εκαναν τον κοσμο να κλαιει. Καθε χρονο παιζεται η ταινια στην τηλεοραση και ολοι καθονται να τη δουν.Τοσο απορροφηθηκαν που ακουσα πως και καποιοι πηγαν και στο νοσοκομειο απο την προσβολη που επαθαν στην καρδια η και τις λυποθυμιες κλπ.
Και κατα καιρους εχουν βγει τα Παθη του Ιησου απο αλλου τυπου Χριστους ,ομως τουτος εδω ειν το κατι αλλο ,ακουω...εχει τα ματια μπλε και μοιαζει πραγματικα του Ιησου...μαλλον καπως ετσι θα ηταν ,μου ειπαν ,ο αυθεντικος Ιησους.
Ψαχνοντας για το εργο που καθηλωσε χιλιαδες κοσμο απο πολλες πηγες μαθαινω και καθηλωνομαι εγω τωρα για να δεις τι παιζεται...
Ο συγγραφεας ηταν αυτος που εκανε το εργο ''κουρδιστο πορτοκαλι''..ο σκηνοθετης Τζεφιρελλι ηταν πιστος ΡΚ/κος που γνωριζε τον Πα;πα.Οταν του ζητησαν να σκηνοθετησει την ταινια δεν δεχτηκε ομως καποιος Γκρειτ τον επεισε.Ο Ρομπερτ Παουελ τοτε συζουσε με τη συντροφο του και οταν ανελαβε να παιξει το εργο κατηγορηθηκε οτι πως ειναι δυνατον να παιξει τον Ιησου ενας που συζει...ετσι αποφασισε να παντρευτει την συντροφο του πριν τα κυρια γυρισματα.Ξεκινησαν τα γυρισματα..χρησιμοποιηθηκαν χωρια απο το κατα Ιωαννην Ευαγγελιο.Ομως δεν εφθανε αυτο για να εχει επιτυχια η σειρα για χρονια επρεπε να παρθουν και αλλες αποφασεις.
Η αποφαση ποια ηταν ;
Να φτιαχτει μια σειρα για τη ζωη Του Ιησου Ο ι κ ο υ μ ε ν ι κ ω ς αποδεκτη απο ολα τα χριστιανικα δογματα αλλα και απο οσους δεν θρησκευονταν..και για αλλους λογους ,οπως το να απαλυνει τις κατηγοριες των Εβραιων οτι δολοφονησαν τον Ιησου.
Ετσι,....ο σκηνοθετης χρησιμοποιησε συμβουλες απο το Βατικανο αλλα και το κολεγιο των Ραβινων.
Η σειρα θα επεφερε τουλαχιστον 30000000 δολ. Τηλεοπτικως,οποτε θα περασει και το μηνυμα περι Ιησου.
Και σου λενε ο κοσμος πως τι καθολικος τι προτεσταντης ολες οι εκκλησιες το ιδιο ειναι ...ας ενωθουμε με το ονομα πρωτιστως του ιησου κ επειτα οταν θα μαθουν ολοι πως η ενωση εγινε στο ονομα του παπα για μια παγκοσμια ενωση θα ερθει κ ο αντιχριστος.
Και ο κοσμος χαυνει νομιζοντας κ ας πηγαινει στο νοσοκομειο απο τη συγκινηση να βλεπει το Παουελ,τι να τον νοιαξει απο εκει και εκει;
Χριστος δεν ειναι κ αυτος; Τι να λεμε οι ακραιοι και ακροτηριαζουμε το συναισθημα!
Να λοιπον τα Παγκοσμια δρωμενα...και αυτη η ταινια εχει γινει απο το `72 οχι τωρα που προχωρησαν τα πραγματα.Πισω ομως απο την ''αθωα'' ταινια κρυβονται αλλα...
Αυτα για την ταινια που καθε Μ.Εβδομαδα μας την σερβιρουν...για να αποφερει και αλλα δολ.

Ανώνυμος είπε...

Αρχίσαμε πάλι τα "εγω η Πηνελόπη συμφωνά απολυτα μαζι σου Μ";

Και τα αντιστροφα;

Δεν μας λυπασται λιγο, εν όψει της Μεγαλης Εβδομάδας;

Υ.Γ.:
Εσυ Πηνελόπη δεν ειχες γραψει πριν λιγες μερες εδω μεσα, οτι φευγεις, αυτη τη φορα για παντα και δεν πρόκεται να επιστρεψεις πάλι;
Τι έγινε τωρα και το μετανοιωσες;

Μαρία Π. είπε...

Kαλημέρα Πηνελόπη! Ωραίες και χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις. Οι ταινίες έχουν μεγάλη δύναμη στην προώθηση μηνυμάτων, και φυσικά στην προώθηση του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης.
Η συγκεκριμένη ενώ έχει αυθεντικούς διαλόγους στην ελληνική μετάφραση, όμως βλέπουμε ύπουλες αλλοιώσεις όπως π.χ. να παρουσιάζει τον Ιούδα με τέτοιο τρόπο σαν να είχε καλές προθέσεις.. δηλ. σαν να είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο.Επιπλέον όπως σωστά λες ο Χριστός παρουσιάζεται σαν ένας θαυματοποιός και σαν ένας μυστικιστής.. που δένει όχι απλά με όλα τα δόγματα, αλλά μπορεί να γίνει αποδεκτός και από τις άλλες θρησκείες ως ένας "μύστης" ή ένας Παγκόσμιος Διδάσκαλος.. Παλιότερα επειδή δεν μπορούσα να διακρίνω τις αλλοιώσεις, μου άρεσαν αυτά τα έργα και μου προκαλούσαν μεγάλη συγκίνηση όμως τώρα μου φαίνονται πολύ ψεύτικα και τελείως ανίκανα έστω και να προσεγγίσουν τα ιερά πρόσωπα και κυρίως το άγιο πρόσωπο του Κυρίου. Μπορεί να είναι και ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τα έργα.. δεν ξέρω..
Η τελευταία ταινία λόγω των πολύ βίαιων σκηνών προκάλεσε πολλές αντιδράσεις των Εβραίων σε όλο τον κόσμο.. Δεν αντέχουν την αλήθεια, ότι είναι οι σταυρωτές του Χριστού.

Μαρία Π. είπε...

12.59 Για ποιο λόγο να σε λυπηθούμε;; Σου επέβαλε κάποιος με το ζόρι να διαβάζεις σχόλια τα οποία όπως λες δεν σου αρέσουν;;
H λύση είναι απλή! ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!

penelope είπε...

Εχω φυγει ουσιαστικα δεν με βρισκεις καθε ημερα,ομως προς πασαν πηροφοριαν ειμαι για οποιον.
12.50 εχετε καμια πληροφορια να μας δωσετε η μηπως πιστευετε πως δεν αγαπαμε κι εσας;
Αν λυπαστε τοσο πολυ απο τις πληροφοριες που δινω για τον πα;πα γιατι δεν λυπαστε τις γεροντισσες που πανε και λυποθυμουν για εναν ψευδονυμο ιησου παγκοσμιου εμβελειας; Αν παλι φαινονται βαρεις οι λογοι,γιατι δεν το δειχνετε και σε αλλες αναρτησεις με βαρυτερο περιεχομενο;
Ελατε κι εσεις στην συζητηση.Μπορουμε να συμφωνουμε,να διαφωνουμε η και τα δυο.Δεν εχω σκοπο να εγκατασταθω μονιμα,αλλα οταν συμφωνω με κατι ειναι σα πλαισια της ελευθερας εκφρασης του λογου.
Τι θα κανουμε αγαπητε ,οποτε ειναι να πουμε μια αποψη,μια θεση,πρεπει να ξεκατινιαζομαστε η να κανουμε σαν τα μικρα παιδια ''ουπς ...περασε καποιος και με βαρεσε!'';;;
Δεν αρχισα τα ιδια. Αλλωστε τα λιγοτερα σχολια ειναι τα δικα μου!
Υ.Γ/ κανω αλλη μια φορα προταση μεσα στα πλαισια της ευγενους συμπεριφορας.
Πηγα τη συζητηση εκει που στενοχωρει τους πιστους...στην πανθρησκεια εθνων κ θρησκειων και εσεις αντιδρασατε.Μηπως ειστε οικουμενιστης;
Και παλι οριστε στο διαλογο με αγαπη που σε καμια περιπτωση δεν κανει κακο.
Καλο μεσημερι!Ο Θεος μαζι σας!

Ανώνυμος είπε...

Γραφει η ΜΑΡΙΑ Π:

"Για ποιο λόγο να σε λυπηθούμε;; Σου επέβαλε κάποιος με το ζόρι να διαβάζεις σχόλια τα οποία όπως λες δεν σου αρέσουν;;
H λύση είναι απλή! ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ"!

Δηλ να αποχωριστώ το Ιστολογιο του Αμέθυστου εξαιτιας σας; Εκει το πάτε;
Να σάς κάνουμε αυτην την χάρη;

Και μετα να γραφετε μονο οι δυο σας; Η Μ και η Π;
Κολακεύοντας η Μια την Άλλην;
Αυτο ειναι το τελικο σας σχεδιο;

Ανώνυμος είπε...

Με ρωταει η Π:

"Μηπως ειστε οικουμενιστης;"

Εδω με ειπανε Σατανιστή και Δαιμονισμενο - στο Οικουμενιστή θα κολλησουμε τωρα;

Αποριας αξιο:
πως γινεται καθε φορα εσεις που οταν σας κρινουνε αρχισετε να ΤΣΙΡΙΖΕΤΕ - να ειστε τοσο ευκολοι στην κατακριση του αλλου;

ΣΤο να του κολλατε ταμπέλες;

Μηπως θα επρεπε να σας αντιγραψω; Να προσπαθησω να σας μιμηθω;
Όποτε διαφωνω μαζι σας, να σας γραφω:

"Και δεν μου λες μανταμ Π, μηπως εισαι ετσι; Μηπως αλλιως; Μηπως εισαι τετοια;"

Τι φοβερο επιπεδο θεολογικων αποψεων!

Γραφετε ολοκληρα κατεβατα, ανουσια και βαρετα, Δεν αντεχεις να τα διαβασεις δευτερη φορα - Μιλατε ολο για 'ταπεινωση των Γεροντων' - μολις ομως σας κρινουμε τις ιδιες - εκει αρχιζετε να ΤΣΙΡΙΖΕΤΕ γραφοντας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Και μετα αναρωτιέστε γιατι η Ελλαδα βουλιαξε;

Ναι, ε;

penelope είπε...

4.37
Κοιταξτε 4.37,εξαρταται τι λεει ο καθενας και πως τοποθετειται.
Απαιτειται και απο τα δυο μερη ο σεβασμος.
Οταν αυτο δεν τηρειται σπαει ολα τα σχολια.
Οταν η μηχανικη ειναι να επιβαλλουμε στον αλλον αυτο που εμεις θελουμε με τροπους διαφορους και μιλω γενικα ,σιγουρα και ο αλλος θα αντιδρασει δεοντως.
Επισης ,με οποιον τροπο συμπεριφερεσαι εσυ στους αλλους ,με τον ιδιο συμπεριφερεται και Ο Θεος σε σενα.

Και ερωτω ,σεβαστηκατε τα σχολια μου ;
Ηδη βλεπω πως σας ερχεται μια αναγουλα και μονο που υπαρχω.
Και εγω δεν αντεχω πολλες αναρτησεις ,παω παρακατω,τι θα κερδισω εαν πληξω τον ανθρωπο;
Οταν ερχονται διπλα και κανουν τρελες,τι θα εννοησω;
Θυμηθηκα τον κυριο Κυπριανο Χριστοδουλιδη. Τι μπορω να πω ,παρ'ολο που δεν ειναι με το ν.η .εκανε καποιον αγωνα για τον οικουμενισμο και παρ'ολο που ηταν μονος σεβοταν ,μιλουσε γενικα για την παναιρεση.
Εχω ολη την καλη διαθεση να μιλησουμε.
Εαν με εξημερωσετε λετε η ζωη μου να γινει πιο ηλιολουστη;
Τις ταμπελες δεν τις κολλησαμε εμεις.Ουτε τους ξυπνιους καναμε.
Το λοιπον το να μιλαμε με ολους τους ανθρωπους δεν ειναι σχεδιο ουτε σχεδιασμενη ενεργεια,δεν κυνηγαμε σκιες,σας ειπα ελατε και εσεις να μιλησετε μαζι μας,δεν σας ξεχωριζω.Τωρα πια αναγνωρισα καποια μου σφαλματα.
Για την ταπεινωση των γεροντων αφησετε το,δεν την εχω,αυτο ομως δεν μου στερει τον λογο .
Η Ελλαδα βουλιαξε ,μεριδιο εχουμε ολοι,αλλος λιγοτερο κ αλλος περισσοτερο.
Τωρα βεβαια ολα αυτα θα βγει καποιος και θα μιλησει περι αυτοδικαιωσης,,,,
Οπως θελει ας πει..εγω ξερω οταν εχεις κατι τρεχεις να το ξεκαθαρισεις,ετσι εμαθα απο τους γονεις μου και εαν ο αλλος το δεχτει εχει καλως,εαν δεν το δεχτει ας γινει το θελημα Του Θεου!

Να μην αποχωριστειτε το ιστιολογιο του Αμεθυστου! Δεν γραφω δα και καθε ημερα.
Καλο βραδυ και Ο Θεος μαζι σας!
Νομιζω ειστε ικανος να κρινετε ποιο ειναι το ορθο,ετσι πιστευω !

Μαρία Π. είπε...

Καταλαβαίνεις φυσικά ότι αυτά που γράφεις για "τελικό σχέδιο" και "ευθύνη βουλιάγματος" κτλ.. δεν είναι λογικά.
Επίσης καταλαβαίνεις ότι κανένας δεν θέλει να τσακώνεται χωρίς λόγο.. απλά.. για να περνάει η ώρα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Συγγνώμη αν έχω φταίξει σε κάτι.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

4.37
Ο σατανάς και οι δαίμονες που τρέφουν τον ατομισμό -και ίσως γι'αυτό το λόγο σας αποκάλεσαν όπως λέτε...- είναι οι μεγαλύτερες Κατίνες! Ασχοληθείτε καλύτερα με το κυρίως πρόβλημα και προπαντός μην κάνετε τον πατριώτη. Επήξαμε από την παρακμή του μοντέρνου πατριωτισμού :)

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη βουλιάγματος δεν ειναι λογικά πραγματα;
Ναι, ε;

Οταν ο καθε ενας απο εμας εχει μεσα του ΤΕΡΑΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥ, αυτό δεν ειναι ΑΙΤΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑΤΟΣ;

Για φαντασου μια Ελλαδιτσα με 10 εκατομμυρια ΤΕΡΑΤΑ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑΣ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ;

Τελικα ποιοι φταίνε για το βουλιαγμα της Ελλαδος;
Οι κακοι Τραπεζίτες;

Δηλ αν δεν υπήρχανε οι Τραπεζιτες, σημερα ολοι θα ημασταν Ευτυχισμενοι;

Δηλ στα Γεροντικά που διαβάζετε οι Γεροντες πολεμάνε εναντίων των Τραπεζιτών;

Ας μην γραφω λογικα, δεν πειραζει.
Φτανει που γραφετε εσεις λογικα!

Δικαιωμα στην Α-λογια μου - θα μου στερησετε και αυτό ακομα;

Ανώνυμος είπε...

Μπορειτε σας παρακαλω να μιλατε οχι εκνευρισμενα;
Ολοι εχουμε το κατι τις μας το ελλειματικο.
Αυτο τι σημαινει ,πως πρεπει να εκνευριζεστε;
Τερατα κενοδοξιας ειναι ολοι οσοι καταθετουν την αποψη τους;
Τερας κενοδοξιας ειστε και εσεις που λετε τη γνωμη σας;
Οι αμαρτιες μας φταινε γι ολα.
Μηδενος εξαιρουμενου.
Ας μετανοησουμε και ας εχουμε αγαπη για τον πλησιον.

Μαρία Π. είπε...

Δεν είχα σκοπό να συνεχίσω την συζήτηση αλλά επειδή βλέπω πάλι αυτή την επιθετικότητα θα σου πω μερικά τελευταία πράγματα.
Λες ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο από εμάς να μείνουμε μόνες και να σχολιάζουμε. Αυτό είναι λογικό;;Ας κρίνουν αυτοί που διαβάζουν..
Eπίσης λες ότι τσιρίζουμε και γι' αυτό βούλιαξε η Ελλάδα. Αναφέρεσαι δηλ. στον εγωισμό των γυναικών όπως κάνεις από την αρχή. Τον εαυτό σου τον έχεις κρίνει ποτέ; Βλέπεις ότι παρά την υποτίμηση, την πλαστογραφία και την επίθεση, σου ζητάω και συγγνώμη! Τι άλλο πρέπει δηλαδή να κάνω;;
Κάπου πρέπει να τελειώνει αυτό! Αυτά που λέμε είναι άσχετα με την ανάρτηση και δεν ενδιαφέρουν κανένα. Παρακαλώ πολύ να τηρηθεί κάποια δεοντολογία!
Δεν στερώ από κανένα τίποτα όπως λες. Γράφε ΟΤΙ ΘΕΣ και ΟΣΟ ΘΕΣ αλλά ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ δεν θέλω καμία αναφορά σε μένα από δω και πέρα.
Ευχαριστώ για την κατανόηση. Ο Θεός μαζί σου.

Μαρία Π. είπε...

θέλω να πω και κάτι ακόμα. Όταν πετροβολάς κάποιον, αυτός είτε θα σου επιτεθεί, είτε θα κλειστεί στον εαυτό του και θα υψώσει ένα τείχος για να προστατευτεί. Αυτό δεν σημαίνει μια εγωιστική συμπεριφορά όπως λανθασμένα ερμηνεύουμε. Είναι απλά ένας τρόπος προστασίας και αποφυγής τσακωμού.Είναι μια προσπάθεια να τηρηθεί όχι ένας ψεύτικος καθωσπρεπισμός, αλλά μια ειρηνική όσο γίνεται κατάσταση.Το ότι λοιπόν εσύ μπορεί να μην αντιδράς έτσι αλλά με διαφορετικό τρόπο, δεν σημαίνει ότι ερμηνεύεις σωστά τις προθέσεις του άλλου.Δεν πρέπει να τα κρίνουμε όλα με βάση τον εαυτό μας.
Υπάρχει βέβαια και η τρίτη περίπτωση του πρωτομάρτυρα Στέφανου που τον λιθοβολούσαν και προσευχόταν γι' αυτούς. Δυστυχώς για όλους μας, απέχουμε πολύ από την αγιότητα..

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό το τελευταίο σχόλιο αυτού που υπογράφει ως maria p. (είναι γυναίκα; είναι άντρας; είναι ασφαλίτης; είναι το ίδιο πρόσωπο με τουλάχιστον τρία τέσσερα προφίλ- ψευδώνυμα που απαντάει και γράφει στον εαυτόν του; δεν ξέρω. Μπερδεύομαι. Δεν έχω βγάλει συμπέρασμα. Είναι τόσοι πολλοί οι "βαλτοί" στα μπλογκς με διάφορα προσωπεία, που δε γίνεται να βρεις άκρη. Πάντως το σχόλιο τα γραψε ορθά και δίκαια')

Μαρία Π. είπε...

12.04 Ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ που συνεχίζεις, παρά την έκκλησή μου να δοθεί ένα τέλος! Που τα είδες τα 3-4 ψευδώνυμα;;Γιατί συνεχίζεις τις κατηγορίες;; Θέλεις να φύγω οριστικά;; Eντάξει. ΤΕΛΟΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ!

amethystos είπε...

Συνήθως έτσι εκφράζονται οι παλαιοημερολογίτες. Δέν έχουν αληθινή πίστη καί είναι ελαφροίσκιωτοι.Καλό είναι νά τούς καταλαβαίνουμε. Λειτουργούν σάν πειρασμοί.

amethystos είπε...

Yπάρχουν καί μερικοί πού κάνουν "μπούλινγκ" στά σχόλια. Χωρίς νά καταλαβαίνουν ότι τό "εκκλησιαστικό" μπούλινγκ γίνεται από μπούληδες όχι από ψευτόμαγκες. Καλό είναι νά τούς ξεχωρίζουμε, διότι συνορεύουν μέ τούς παλαιοημερολογίτες καί μέ τίς θεούσες, τά δυστυχισμένα θύματα τής "εκκλησιαστικής" αυθαιρεσίας.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Αμέθυστος:"Yπάρχουν καί μερικοί πού κάνουν "μπούλινγκ" στά σχόλια"
Το διαβάσαμε και ευθύμησαμε.
Κοίτα ποιος μιλάει ρε φίλε, κοίτα ποιος μιλάει. Απίστευτος είναι ό τύπος!

amethystos είπε...

Προβλέψιμα. Οτι οι αποτειχισμένοι καί οι παλαιοημερολογίτες είναι αιρετικοί δέν είναι μπούλινγκ, φίλε. Ούτε η προειδοποίηση ότι χάνετε τήν ψυχή σας γιά ανοησίες, υπηρετώντας τόν πονηρό.