Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η “σατανική” σκέψη Τσίπρα για την Εξεταστική και την παραμονή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.

Μόνο αφελείς δεν μπορούν να αντιληφθούν τη στρατηγική στόχευση της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των εξελίξεων τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο.
Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί φυσικά… αποπροσανατολισμό από
τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, παίζει ωστόσο… μόνος του, αφού η ελληνική κοινωνία έχει ενοχοποιήσει εκ των προτέρων τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εθνική καταστροφή του Μνημονίου.
Εξαιρώντας την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα να… χάσουν την ψυχραιμία τους, ενώ εξ αντανακλάσεως θυμίζει στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, και πιο συγκεκριμένα στον μεσαίο χώρο που… ταλαιπώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, πόσο ο τελευταίος “δεν σεβάστηκε” τον Κώστα Καραμανλή, με τις αιχμές που άφηναν κατά του προκατόχου του στην ηγεσία της ΝΔ, υπουργοί όπως ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και στενοί συνεργάτες του.
Στην ουσία ωστόσο, με την Εξεταστική Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να… παρατείνει την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μετά τις εκλογές, ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου είναι σήμερα ο “αδύναμος κρίκος” του πολιτικού συστήματος.
Ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβητείται στην πράξη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι με εκείνον πρόεδρο η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία ελπίδα να ξανακερδίσει εκλογές, και η προσωπική δημοφιλία του έχει φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, λίγο πάνω από τη δημοφιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, δεν επιθυμεί θεμελιώδεις αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρει ότι μια αλλαγή ηγεσίας στην Κεντροδεξιά θα δυσκόλευε τη ζωή του στην πρωθυπουργία. Προτιμά να έχει απέναντί του μια Νέα Δημοκρατία η οποία.. σέρνεται, όπως συμβαίνει σήμερα.
Με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας διευκολύνει την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί, αν ο πρώην πρωθυπουργός είναι “υπόδικος” μέσα από μια τέτοια διαδικασία, η οποία δεν θα τελειώσει σύντομα, η Νέα Δημοκρατία θα συσπειρωθεί γύρω του. Και δεν θα τον αλλάξει…
Πηγή: ysterografa.gr

 hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: