Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών: Τα βουνά στο Κουμάνοβο είναι «γεμάτα με βαρύ οπλισμό»


AKSH

Η ΠΓΔΜ έχει εισέλθει σε ένα κυκεώνα  εξελίξεων οι οποίες θα επηρεάσουν ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Το πρόβλημα ξεκινά πρωτίστως στο  ότι η χώρα αυτή αποτελεί  μια τεράστια «αποθήκη»  παράνομου οπλισμού που διακινείται στην Ευρώπη.

Κάτι που αγνοούν οι Βρυξέλλες εντελώς, εδώ και πολλά χρόνια, παρά τον κώδωνα κινδύνου από πολλά ινστιτούτα αμυντικών αναλύσεων..  

Πριν 14 χρόνια ( 2001), κατάφερε να σβήσει η φωτιά του πολέμου, αλλά τα εθνο-κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν έχουν εκλείψει από τα Σκόπια  .

Η φτωχή  αυτή χώρα, με πολύχρονη έλλειψη οικονομικών και ανθρώπινων πόρων κινδυνεύει να διαλυθεί από την απειλή μιας  πιθανής   διχοτόμησης της χώρας.

Ο  ΑΝΑ (Αλβανικός Εθνικός Στρατός,) με  στρατιωτικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία  ξαναπήρε τα όπλα .

Από το 2001 και πριν ακόμη στεγνώσει  το μελάνι της συμφωνίας της Οχρίδας, διενεργούνται σποραδικές επιθέσεις κατά της σκοπιανής αστυνομίας, συλλήψεις ομήρων,καθώς επίσης και πολλοί άνθρωποι δολοφονούνται .

Η τοποθέτηση βομβών στα Σκόπια είναι πλέον ρουτίνα , αναφέρουν***  ρωσικά ΜΜΕ .

hqdefault

Στην περιοχή του Κουμάνοβο το 2003 υπήρξαν μάχες με  πολλές Αλβανικές συμμορίες .

Οι Αλβανοί κατέρριψαν μάλιστα  και αστυνομικά ελικόπτερα , ανατίναξαν  τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και σκότωσαν  πολλούς Σκοπιανούς στρατιώτες .

Στη συνέχεια, οι ίδιοι Αλβανοί αντάρτες αναχώρησαν  ήσυχα για τη βάση τους στο  Κοσσυφοπέδιο .

Το 2004 , οι δυνάμεις ασφαλείας της πΓΔΜ κατά την διάρκεια επιδρομής, ανακάλυψαν και κατάσχεσαν  στα βουνά του ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ, τεράστιο όγκο οπλισμού .

Αλλά η σοβαρότητα του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο αγνοήθηκε, ΠΑΝΤΕΛΩΣ , ρίχνοντας τα πάντα  ως   συνήθως  στο κοινό ποινικό έγκλημα. Σύμφωνα με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών , στα βουνά του Κουμάνοβο βρέθηκε, ποσότητα  βαρέων πολυβόλων,  φορητά αντιαρματικά  συστήματα  MANPADS «Stinger», χιλιάδες τυφέκια ΑΚ-47 , χειροβομβίδες , νάρκες κά.

Όλα αυτά αποτελούν ένα μόνο μέρος της απίστευτα μεγάλης  ποσότητας οπλισμού που είναι τοποθετημένη σε αποθήκες στα ΒΟΥΝΑ, για πάν ενδεχόμενο.

Είναι γνωστό στον  υπόκοσμο της Ευρώπης , ότι αυτοί που ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, την σωματεμπορία  σε Βαλκάνια και Ευρώπη ,  είναι οι Αλβανοί , οι οποίοι τα ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό.

Ποιος απειλεί με  γενοκτονία όλους τους απείθαρχους γείτονες;

Ποιος ονειρεύεται την  Μεγάλη Αλβανία;

Ποιος μιλά  για πραγματική  απελευθέρωση από  τον σερβικό θύλακα σαν μια πρώιμη ανεξαρτησία;  ….οι Αλβανοί.

Σύμφωνα με το ρωσικό άρθρο, στο τέλος του Απριλίου 2015,  αριθμός   Αλβανών ισλαμιστών (περισσότερα από 40 άτομα) με  καμουφλάζ και αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμένοι σαν αστακοί,  επιτέθηκαν στην πόλη Γκοστίνιτσα .

Τέσσερις αστυνομικοί αφοπλίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και ταπεινώθηκαν , με τα «κατορθώματα» να καταγράφονται σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Εκεί γίνεται λόγος για ταχεία δημιουργία ενός  αλβανικού ανεξάρτητου κράτους εντός των Σκοπίων, και παράλληλοι οι ίδιοι υπόσχονται τον   θάνατο σε όλους όσους  βρεθούν εμπόδιο στο σχέδιο αυτό .

Η επίθεση  τον Απρίλιο θεωρήθηκε μια φάρσα. Κάποιοι είπαν ότι αποτελεί μηχανορραφία της κυβέρνησης  του Γκρουέφσκι  για να αποσπάσει την προσοχή του πληθυσμού από τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. Σύντομα ακολούθησε μια θανατηφόρα επίθεση στο  Κουμάνοβο με  τον αριθμό των ανθρώπινων θυμάτων να αυξάνεται  …

Από τον Ιανουάριο, η χώρα συγκλονίστηκε από  αποκαλύψεις και παραιτήσεις. ΟΛΑ   όμως αυτά ξεκίνησαν  έναν μήνα μετά την δημοσιοποίηση  της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream  στην Κεντρική Ευρώπη,  από την Ελλάδα,  είτε μέσω της Βουλγαρίας είτε μέσω Αλβανίας ή μέσω της πΓΔΜ.

Παραδόξως, τα σκάνδαλα, οι ίντριγκες, οι ταραχές και ο τρόμος άρχισαν σε ΚΑΘΕ πιθανή χώρα διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου,εκτός της Σόφια τα  Τίρανα και ίσως ακόμη την Αθήνα ……….

Ο Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ,  D. Bailey έφτασε στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

Που ήταν πριν;

Στην  Τουρκία με επίκτητο το ταλέντο στις εξεγέρσεις  (αν και ανεπιτυχώς) όπως στο Πάρκο  Gezi και  στην πλατεία Ταξίμ.

Φυσικά, η  εμπλοκή της Ουάσινγκτον στα Σκόπια είναι καθαρή «σύμπτωση» με τις τρέχουσες ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας  .

Δεδομένου ότι η «δραστηριότητα» του Ταμείου του  Σόρος καταδεικνύει  σαφέστατα τον χρηματοοικονομικό  συντονιστή των διαμαρτυριών αυτών , τονίζει το δημοσίευμα.

images

Την ημέρα των αιματηρών επιθέσεων στο Κουμάνοβο, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ήταν στην Μόσχα για την παρέλαση της  νίκης . Η ΠΓΔΜ είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που αρνήθηκαν να ενταχθούν στις  αντι-ρωσικές κυρώσεις της  ΕΕ και των ΗΠΑ .

Υπενθυμίζεται ότι τα  Σκόπια εντάχθηκαν στην πορεία του έργου κατασκευής του αγωγού Turk Stream , αλλά και στο    κινεζικό σχέδιο του αποκαλούμενου «Δρόμου του Μεταξιού» από το ελληνικό λιμάνι του Πειραιά προς την Σερβία και την Ουγγαρία.

Και τότε η κυβέρνηση της πΓΔΜ μετατράπηκε ξαφνικά σε απαράδεκτη για τη Δύση!

Ενώ ο Γκρουέφσκι κατέχει  την πρωθυπουργία για  τουλάχιστον 10 χρόνια!

Οι Αμερικανοί « επιμελητές»  έχουν βρει  και πάλι τις  παλιές μεθόδους της «ειρηνικής» αλλαγή καθεστώτος στα Βαλκάνια ως την ενδεδειγμένη μέθοδο .

Μετά την «επιτυχημένα» πραξικοπήματα του Μαϊντάν σε Ουκρανία  (Φεβρουάριος 2014),  Βουλγαρία (Νοέμβριος 2013)  , ετοιμάζεται ένα ακόμα παρόμοιο έργο στα Βαλκάνια. Σίγουρα η Ευρώπη ξέχασε πολύ γρήγορα την σφαγή,  τις μάχες και  τους βομβαρδισμούς στα ερείπια της πρώην Γιουγκοσλαβίας;

Σύμφωνα με ανάλυση στο penatpostagma.gr, το σχέδιο έρχεται από παλιά και ξεκίνησε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας , την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια , για να καταλήξει στην Κασπία Θάλασσα.

Μια περιοχή που αποτελεί τον αντικειμενικό σκοπό της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων  και όλων των «βοηθών της».  Αλλά τους υπενθυμίζουμε ότι είναι πολύ κακό  κάποιοι να « κτίζουν  παλάτια  στην άμμο», διότι έρχεται το μεγάλο κύμα ( ΑΠΟ ΨΗΛΑ)  και τα «διαλύει» ΟΛΑ.

 ***ρωσικά ΜΜΕ .

pentapostagma.gr

 national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: