Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η Ρωσία αλλάζει εθνική στρατηγική στην ασφάλεια και στις πληροφορίες

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα προβεί σε μερικές αλλαγές στην Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας της Ρωσίας μέχρι το 2020 και στο δόγμα της Ασφάλειας Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως σημειώνει τοItar Tass...


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Νικολάι Πατρούσεφ, σε άρθρο του,  που δημοσιεύει η εφημερίδα «Κράσναγια Ζβέζντα».

Νέες στρατηγικές απειλές
Οι αναγκαίες αλλαγές σχετίζονται κυρίως με την «ανάδυση νέων στρατηγικών κινδύνων και απειλών. Αυτό διαφαίνεται στα γεγονότα της... Αραβικής Άνοιξης, στη Συρία και το Ιράκ, η κατάσταση στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν», είπε ο Πατρούσεφ.

Επίσης, συνέδεσε τις στρατιωτικές απειλές με την τάση που έχουν να κινούνται στο χώρο των πληροφοριών.

Προπαγάνδα εκ του ένδον
Ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι ο αγώνας από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους, γίνεται τυπικά με «έμμεση δράση», χρησιμοποιώντας τις δυναμικές διαμαρτυρίες του πληθυσμού,  τις ριζοσπαστικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις, και τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Αυξάνουν τις στρατιωτικές δυνατότητές τους άμεσα κοντά στα σύνορά μας.  Ενεργητικά μέτρα πραγματοποιούνται με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου συστήματος πυραυλικής άμυνας», πρόσθεσε.

Σε συνθήκες κατά τις οποίες οι ΗΠΑ και η σύμμαχοί τους, εισάγουν ανισορροπία στο σύστημα των διεθνών σχέσεων, η Ρωσία συνεχίζει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο, λέει ο Πατρούσεφ.

Διεθνείς παραβιάσεις των ΗΠΑ
«Ενώπιον των οφθαλμών μας, υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα παραβιάσεων των ΗΠΑ στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όπως η ανεξαρτησία και η κυρίαρχη ισότητα των κρατών, η μη παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις,  η ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Αρκεί να θυμηθούμε το βομβαρδισμό της Σερβίας, την κατοχή του Ιράκ, την καταστροφή της κρατικής υπόστασης στη Λιβύη,  είναι αποτελέσματα εντελώς ψευδών επιχειρημάτων και βίαιας διασάλευσης της εντολής του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Ασφάλειας και ως εκ τούτου οδηγεί στην καταστροφή και στο χάος», είπε ο Ρώσος πολιτικός.

Ο ίδιος τόνισε ότι  συνεχίζεται ο πόλεμος των ξένων μυστικών υπηρεσιών κατά της Ρωσίας και με την εισαγωγή των οικονομικών κυρώσεων  εναντίον της, στοχεύουν  να επιδεινώσουν δραματικά την ποιότητα ζωής των Ρώσων και να προκαλέσουν την εμφάνιση κοινωνικής διαμαρτυρίας.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: