Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Συντομο σχόλιο για την γιόγκα



Image result for yogaΓενικά, η αβάντα πού δίνεται από το σύστημα στις ανατολικές θρησκείες και πρακτικές έχει μόνο έναν και μοναδικό σκοπό. Ούτε συγκρητισμοί,ούτε πανθρησκείες ούτε τίποτα.
 Είναι π ο λ ι τ ι κ ό το θέμα. 
Οι θρησκείες και οι πρακτικές αυτές παράγουν ανθρώπους "ήρεμους", υποταγμένους, μοιρολάτρες, πασιφιστές, χωρίς επαναστατικότητα, βούληση, κρίση, αντίληψη.
 Μια νιρβάνα τεχνητής πραότητας και αδράνειας πού εξυπηρετεί αντικειμενικούς σκοπούς μαζοποίησης και ελέγχου. 
Γι αυτό η ορθοδοξία τους μπαίνει στο μάτι. Γιατί επαγγέλεται στην ουσία της μια άκαμπτη στάση για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, την πραγματική και όχι τεχνητή και επιβαλόμενη διαφορετικότητα.
 Δεν είναι τυχαίο πώς οι χώρες του ινδουϊσμού και των δεκαπέντε διαφορετικών βουδδισμών στηρίζονται στο σύστημα με τις κάστες. Είναι οι χώρες των δέκα πριγκήπων και των πέντε δισεκατομμυρίων παρίων ή μανδαρίνων, πού από την στιγμή που θα ανοίξουν βλέφαρο σε αυτόν τον κόσμο ψάχνουν την λύτρωση στην ανυπαρξία. 
Αποδίδει το πνευματικό αυτό ρεύμα γι αυτό και οι γιοι των αποικιοκρατών το προωθούν και στον δυτικό κόσμο του χριστιανισμού, σοσιαλισμού, ρομαντισμού και των επαναστατικών κινημάτων.

από το fb

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ανεκδοτο μοιαζει
η θρησκεια των δουλων του θεου
των εδαφιαιων μετανοιων, των χειροφιληματων,
των αυτοκρατορων-δεσποταδων, της "υπακοης στο γεροντα",
της νεκρικης ακινησιας,
να αυτοπροβαλλεται ως "θρησκεια της ελευθεριας"
"σημεια των καιρων";
πληρης ελειψη αυτεπιγνωσης;
ή γλειφουμε το χερι που μας (καλο)ταίζει;
Antonios

amethystos είπε...

Εσύ πού παληοθρησκεύεσαι αντό..

Ανώνυμος είπε...

Βρε Αμέθυστε πως τα λες έτσι; Μας κάνεις να γελάμε με την ετοιμολογία σου!Είσαι σίγουρος όμως ότι παληοθρησκεύεται o Αντώνιος; Mη τον κατηγορείς άδικα;...

amethystos είπε...

Αυτό είναι τό πνεύμα. Είναι αδύνατον νά λαθέψεις. Ενας αντορθόδοξος αθεισμός.

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβα τι σημαινει "παληοθρησκευεσαι"
οσο για το πνευμα
τι να λεμε τωρα, απαιχτος
εσυ κι ο πάπας
Antonios

Ανώνυμος είπε...

εννοει μηπως εισαι παλαιοημερολογιτης

Ανώνυμος είπε...

αν στην ορθοδοξη εκκλησια υπαρχει νεκρικη ακινησια
οι παλιοημερολογιτες ειναι απολιθωματα
Antonios

Ανώνυμος είπε...

τι είσαι Αντώνιε (αν επιτρέπεται), άθεος;

amethystos είπε...

Προσωπικά φίλε δέν θεώρησα ποτέ μου αυτό τό νεκροταφείο ορθόδοξη εκκλησία, διότι βρήκα τήν ορθοδοξία μέ τήν καθοδήγηση τού Κυρίου. Θέλει αναζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε είσαι Πεντηκοστιανός και μας το κρύβεις;

amethystos είπε...

Εμπνευση τού πνεύματος;Εχω δάσκαλο τόν Ζήση! Από τίς εφημερίδες έμαθες νά διαβάζεις;

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε των 9.42
γιατι σ ενδιαφερει να με ταξινομησεις καπου
κι οχι αυτα που λεω;
μηπως προτιμας να εξεταζεις το δαχτυλο παρα αυτα που δειχνει;
καταλαβαινω οτι ειναι πιο βολικο
Antonios

χαλαρωσε είπε...

απαγορευεται να εισαι θεοδιδακτος πλεον στην ορθοδοξη εκκλησια. Μονο κανονισμενος ή επισκοποεξαρτημενος. Πλεον μόνο οι προτεσταντες μπορουν να λενε οτι μας διδασκει ο Κυριος εκει καταντησαμε. Απολυτη καχυποψια στον θεοδιδακτο. Σαν να μην αλλαξε τιποτε απο την εποχη του Συμεων του νεου Θεολογου. Αποτειχιζεσαι και πολεμας την αιρεση. Ο Αγιος Μαξιμος ο οποιος πολεμησε την αιρεση δεν αποτειχιστηκε αλλα εδρασε εντος των οριων της εκκλησιας. Σπουδασε την αιρεση και την πολεμησε δεν εκατσε σε μια γωνια και αρχισε να πετροβολει. Παρακαλεσε τον Κυριο και ο Κυριος τον φωτισε και εγινε πατερας διοτι γεννησε τα παιδια του Κυριου στον Κυριο. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΝΑΝΕ; Ποια ειναι τα οπλα τους εναντιον της αιρεσης; Γιατι γινονται συλλειτουργα και ολα αυτα; Γιατι λεγανε οτι ο κυριος εχει μια θεληση; Γιατι λεγανε οτι ο Κυριος ειναι κτισμα; Ολα εχουν γενεσιουργο αιτια. Δεν προκυπτουν απο το πουθενα, Να βγει ενας παλαιοτειχισμενος και να μας ανιχνευσει τις πηγες της αιρεσης. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ; Οι πατερες εχουν γραψει πραγατειες για να ανατρεψουν τις αιρεσεις. Κανανε οικουμενικες για να πολεμησουν την αιρεση και να οχυρωσουν την πιστη. Εμεις πρεπει να κανουμε αναλογα. Υπαρχουν τα οπλα απο πισω και η μεθοδολογια. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ. Συσκοτιζουν το τοπιο. Και το χειροτερο ειναι αιρεση ολο αυτο το μπουλουκι που αλυχταει για επιβεβαιωση. Ομως μονο ο Κυριος επιβεβαιωνει. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΣΑ ΚΑΙ ΖΩΟΓΟΝΟΣ. Κονσερβες η εκκλησια δεν ξερει. ΟΡΘΟΔΟΞΕΙΝ ΑΕΙ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΕΙΝ. Και το σχοινοβατειν δεν αναφερεται στην με καθε τροπο εμμονη στην κονσερβα, αλλα στην με καθε κοστος διατήρηση της αποστολικης και ορθοδοξης πιστης και της απολυτου εμπιστοσυνης στον Κυριο.

Ανώνυμος είπε...

Aντώνιε δεν σε ταξινόμησα πουθενά.Η ερώτηση έγινε στο πλαίσιο της χαλαρής
συζήτησης, επειδή ο Αμέθυστος μίλησε για αντορθόδοξο αθεισμό.
Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.

Μαρία Π. είπε...

Δυστυχώς το μυαλό μας καίει κάρβουνο. Έχουμε κάποια κουτάκια και μ' αυτά ταξινομούμε τους ανθρώπους. Και το χειρότερο είναι ότι χάθηκε το περιεχόμενο. Η Πίστη αντικαταστάθηκε με έναν στείρο αντιαιρετικό αγώνα. Ένα κύμβαλο αλαλάζον..
Ο γ. Πορφύριος έλεγε όμως κάτι φοβερό. Δεν έχει νόημα να πολεμάς με το σκοτάδι. Δεν πρόκειται ποτέ να το νικήσεις, αν δεν έχεις φως . Ο μόνος τρόπος λοιπόν είναι να ανοίξεις το παράθυρο και να μπει το φως.. Αυτό είναι το παν.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει ζωντανη Πίστη. "Το όνομα έχεις ότι ζεις αλλά είσαι νεκρός"..Ζούμε σε μια πνευματική έρημο. Καταντήσαμε όταν ακούγεται αποστολικός λόγος να είμαστε καχύποπτοι.. Καταντήσαμε να χαρακτηρίζεται αποκρυφιστής ο γ. Σωφρόνιος, μάγος ο γ. Πορφύριος, αιρετικοί και πλανεμένοι ο γ. Παίσιος και η γ. Γαβριηλία..
Ο Απ. Παύλος μας λέει ότι το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται αλλά θα έρθει μια στιγμή που θα ολοκληρωθεί και αυτό θα γίνει όταν φύγει από τη μέση "ο κωλύων"..ο Ίδιος ο Κύριος.. και θα αντικατασταθεί από ένα θρησκευτικό σύστημα. Που πολύ εύκολα μετά θα ενωθεί με τα υπόλοιπα. Τώρα είμαστε στην πορεία προς αυτή την κατάληξη.