Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τέτοια κληρονομιά που μας έχει αφήσει ο Χριστός δεν έχουμε δικαίωμα να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας. Θα δώσουμε λόγο στον Θεό.

- Τέτοια κληρονομιά που μας έχει αφήσει ο Χριστός δεν έχουμε δικαίωμα να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας. Θα δώσουμε λόγο στον Θεό. Εμείς, το μικρό αυτό έθνος, πιστέψαμε στον Μεσσία, μας δόθηκε η ευλογία να διαφωτίσουμε όλον τον κόσμο. Η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε στην ελληνική γλώσσα εκατό χρόνια πριν από την έλευση του Χριστού. Οι πρώτοι Χριστιανοί τι τράβηξαν! κινδύνευε συνέχεια η ζωή τους. Τώρα τι αδιαφορία υπάρχει!... Ενώ ανώδυνα σήμερα, χωρίς να κινδυνεύη η ζωή μας, μπορούμε να διαφωτίσουμε τα έθνη, να γινώμαστε πιο αδιάφοροι; Άν σήμερα έχουμε λιγάκι ειρήνη, ξέρεις τι έχουν τραβήξει οι παλιοί; Ξέρεις πόσοι θυσιάσθηκαν; Τώρα τίποτε δεν θα είχαμε, αν δεν θυσιάζονταν εκείνοι. Και κάνω μια σύγκριση· πώς τότε, ενώ κινδύνευε η ζωή τους, κρατούσαν την πίστη τους, και πώς τώρα, χωρίς καμμιά πίεση, όλα τα ισοπεδώνουν! Όσοι δεν έχουν χάσει την εθνική τους ελευθερία, δεν καταλαβαίνουν. Τους λέω: «Ο Θεός να φυλάξη να μην έρθουν οι βάρβαροι και μας ατιμάσουν!» και μου λένε: «Και τι θα πάθουμε;» Ακούς κουβέντα; Άντε να λείψετε, χαμένοι άνθρωποι! Τέτοιοι είναι οι άνθρωποι σήμερα. Δωσ’ τους χρήματα, αυτοκίνητα, και δεν νοιάζονται ούτε για την πίστη ούτε για την τιμή ούτε για την ελευθερία.
Την Ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στον Χριστό και τους αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας· και την ελευθερία μας την οφείλουμε στους ήρωες της Πατρίδας μας, που έχυσαν το αίμα τους για μας. Αυτήν την αγία κληρονομιά οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την διατηρήσουμε και όχι να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας. Είναι κρίμα να χαθή ένα τέτοιο έθνος! Και βλέπουμε τώρα, όπως πριν αρχίση ένας πόλεμος στέλνουν ατομικές προσκλήσεις, έτσι και ο Θεός με ατομικές προσκλήσεις μαζεύει ανθρώπους, για να κρατηθή κάτι και να σωθή το πλάσμα Του. Δεν θα αφήση ο Θεός, αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε ανθρωπίνως και για ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε ανθρωπίνως, να κάνουμε προσευχή να βοηθήση ο Θεός.
<Ειπώθηκε το 1992>

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Α΄, Πνευματική Αφύπνιση,
https://www.facebook.com/panagiotispispas?fref=photo 
Ένα Πείραμα σε Βάθος - Κείμενα

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



"Τέτοια κληρονομιά που μας έχει αφήσει ο Χριστός δεν έχουμε δικαίωμα να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας. Θα δώσουμε λόγο στον Θεό."

Η κληρονομιά μας είναι ο Χριστός και η ελευθερία.Χριστός και Ελλάδα. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
ΔΕΝ είναι το πρόβλημα τα υλικά.Μπορούμε να ζήσουμε φτωχά και απλά.Όπως έζησε και ο Κύριός μας και όλοι οι Άγιοί Του. Εξάλλου αυτό είναι και ο μόνος τρόπος να μην φθαρούμε πνευματικά. Όπως αλληγορικά μιλάει ο Θεός στον προφήτη Ιερεμία για την ζώνη (λαός του Θεού) που όσο ήταν προσκολλημένη πάνω στο Σώμα Του ήταν άφθαρτη και όταν αποκολλήθηκε έπεσε κάτω, σκεπάστηκε από χώμα (πρόσκαιρα πράγματα του κόσμου) και αμέσως φθάρηκε, πάλιωσε, σάπισε..

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι μέσω των υλικών και μέσω φόβου και εκβιασμών, πουλάμε τα πρωτοτόκια αντί πινακίου φακής.Την ελευθερία μας την αυτοδιαχείρησή μας. Λέμε συνεχώς ΝΑΙ στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για όλα τα θέματα, μέχρι να μετατραπεί η χώρα σε κάτι άλλο από αυτό που ξέραμε.Η φτωχοποίηση είναι το πρώτο στάδιο για να περάσουν στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα που θα μας μετατρέψουν οριστικά σε σκλάβους.Σε ένα παράρτημα της Ε.Ε. Μια υποβαθμισμένη γωνιά που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, μια χωματερή ανθρώπων κάθε φυλής, που θα επανδρώσουν τις οικονομικές ζώνες που ονειρεύονται για τις μεγάλες πολυεθνικές τους με "στρατόπεδα" εργασίας όπως στην Κίνα και συνθήκες Μεσαίωνα.

Μέσω του φόβου της επιβίωσης ο στόχος είναι η χειραγώγηση και η υποταγή. Και επιπλέον είναι η πληθυσμιακή αλλοίωση σε γκρι μάζα άθρησκη με εγκλωβισμένη σκέψη στην επιβίωση.. Η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι μεγάλη και είναι καθαρά ψυχική. Να μην μας νικήσει ο φόβος. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ. Δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ. Αυτό να το πιστεύουμε και να το ζούμε στην καθημερινότητά μας. Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, ο δικός μας αγώνας είναι κυρίως αυτός. Της Πίστης και της ελπίδας.

Ανώνυμος είπε...

Να γιατι διαφωνω με σχολια σαν το ανω.

Θα μπορουσε να το ειχε γραψει και η αθεη προεδρος της Βουλης, η κ. Ζωή Κ.

Ενα κειμενο που λεει άλλα αντι άλλων!

"Δεν φοβομαστε οι χριστιανοι, διοτι πιστευουμε στον Θεόν, δεν χανουμε την ελπιδα μας, ζει ο Κυριος"!

Α, γιαυτο ζει δηλ ο Κυριος;
Για να μην φοβαται ο Ελληνας;

Μιλαμε ειμαστε για κλαματα!
Εξαλλου γιαυτο φτασαμε εδω που φτασαμε!
Αν δεν ημασταν για κλαματα δεν θα φταναμε ως εδω!

Σε λιγο θα μας γραψετε οτι γιαυτο Σταυρώθηκε ο Κύριος, για να μην παθει η Ελλαδα τιποτα!

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!

ΟΥτε ιχνος δεν υπαρχει στο ανω σχολιο, απο τον προσωπικο αγωνα!
Οτι πρεπει να θαψουμε τον Εγωισμο μας!
Οτι πρεπει να ανεχομαστε να μας κανουνε παρατηρηση!
Οτι θα πρεπει να κανουμε Αγωνα μεχρι να ματωσουμε, σε προσωπικο επιπεδο!

Απο πότε οι Αγιοι και οι ΕΡημιτες αρθρογραφουσανε επι των υλικων και οικονομικων πραγματων;

Χαιρω πολυ, εαν χασουμε γραφει ο σχολιστης την ελευθερια μας, τότε οι δυνατοι της Ευρωπης θα μας πατησουνε κατι.
Αυτο ανησυχει τον σχολιαστη!
Πως να περασει καλα την ζωωουλα του!
Να υποθεσω οτι εχει και οικογενεια; Παιδια; Ειναι πατερας;

Αρα το προβλημα του δεν ειναι ο Πνευμ. Αγωνας εν Χριστω, αλλα πως θα επιβιωσει η οικογενεια του, να μην παθουνε τιποτα!

Θεμιτος η καλη ανησυχια για τα συγγενικα σου προσωπα - δεν μπορεις ομως να καπηλεύεσαι την Ορθοδοξια για να σωσεις το τομαρι σου!

Κυριε Ελεησον!

ΤΕΤΕΛΕΣΤΕ!

ΞΕΧΝΑΤΕ οτι ξερατε μεχρι σημερα!

Αν οι χριστιανοι, και στην Εσχατη τουτη ωρα, αρθρογραφουνε οπως ενας αθεος πολιτικος - Ουτε ο Ριζοσπαστης ή η Αυγή του Συριζα δεν θα μπορουσανε να το κανουνε καλυτερα....
...τοτε μαλλον ηρθε η ωρα που πρεπει να φυγουμε για τα Ορη και τα βουνα, και οποιος επιβιωσει, επιβιωσε!

:( :( :( :( :(

Υ.Γ.:
Το ξερω οτι παλι θα εισπραξω ειρωνιες και υβρεις, αλλα δεν βαριεσαι - στο μεταξυ ειμαι μαθημενος απο αυτα....

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα φθασει η κατασταση να μη μπορει η χωρα να ανταποκριθει στις υποχρεωσεις της στα δανεια και αυτο διοτι τα πραγματα θα ανεβαινουν,οι μισθοι θα κατεβαινουν,ο κοσμος δεν θαμπορει να ανταποκριθει να αποπληρωνει τα χρεη,,,,ο κοσμος που ειναι στο νοικι δυσκολευεται να πληρωσει αυτο ,αλλο ενα νοικι ειναι η Δεη ...και οι φοροι .Η ανεργια εχει φθασει στο αποκορυφωμα,οπως ειναι η κατασταση ο ενας πρεπει να δουλευει για να πληρωνει το νοικι κ ο αλλος να αναλαβει τους φορους,για επιβιωση δεν το συζηταμε ,διοτι αλλος εχει 4 παιδια,αλλος 5 και αλλος 8 ..οι αναγκες ειναι πολλες.Οταν απολυουν τον κοσμο ,κανεις δεν θα εχει να πληρωσει και εφοσον η πατριδα δεν θα μπορει να ανταποκριθει ,δεν ειναι δυσκολο να βρεθει η χωρα σπασμενη σε δυο η τεσσερα τεμμαχια.Η Νεα Ταξη το εχει δειξει αλλωστε ,η Γιουγκοσλαβια ποση ηταν κ ποση εμεινε;Τα σχεδια αλλαζουν αναλογως.
Κλαψτε την πατριδα.....

Ανώνυμος είπε...

Να απαντησω και στον 1.11 μμ λοιπον,
που εστειλε το σχολιο του πριν διαβασει το δικο μου πιο πανω.

Δηλ για ολα φταινε η Νεα Ταξη και τα Σχεδια που αλλαζουνε συνεχως.

Εμεις οι Ελληνες, οι αγνοι και παρθενοι, οι αθωοι και πιστοι, τι καλα που ζουσαμε, και μια των ημερων, ηρθανε οι κακοι οι ξενοι και αυτοι της Νεας Ταξης και μας χαλασανε τα ονειρα ζωης, ε;

Τι ωραιο και συγκινητικο παραδειγμα αυτο της Γιουγκοσλαβιας!
Ειμαστε εκτος τόπου και χρονου!

Να μην παθουμε και εμεις το ιδιο, ε;
Γιατι να μην το παθουμε;
Μα πως τότε θα πηγαινουμε καθε τρεις και λιγο στην Μυκονο να ζουμε την χριστιανικη μας ζωη;

Α, ξεχασα!
Στο δικο σας χωριο αρθρογραφε, δεν συμβαινουνε αυτα τα πραγματα!
Ειστε ολοι νοικοκυραιοι!

Οκ, με επεισες!
παω πασο!
Ενταξει, εχεις δικαιο!
Δεν φταις εσυ, εγω φταιω που ασχολουμαι!

Οκ, αφου το δικο σου χωριο ειναι ηθικο, τοτε εχεις σε ολα δικαιο, σε οτι γραφεις!

Συνεχισε, με αγωνια θα σε διαβαζω!

Ποιος μας καταντησε τους Ορθοδοξους τοσο ΜΥΩΠΕΣ;

Οταν ρωτησα, δειλα στην αρχη: 'ρε παιδια, και για τις αμαρτιες των συγχρονων ανθρωπων; Μηπως φταινε αυτες;' - μου απαντησαν ειρωνικα:
Εγω ειμαι ηθικη, τωρα τι κανουνε οι αλλες, δεν με νοιαζει!

Μα μηπως γιαυτο ακριβως ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΜΕ και καταστραφηκαμε;
Διοτι ζουσαμε σε ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ; (π.χ.)

Εκει ελαβα την απαντηση:
"Αυτα δεν με αφορουνε, διοτι εγω ειμαι πιστος στην σχεση μου" - αντε πες και αλλα!

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!
ΕΚΠΕΜΠΩ ΣΟΣΣΣΣΣ!
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

1.26
Δηλαδη τι θελεις να μας πεις αγαπητε ''Φαντομα'', πως ειμαστε ολοι αγγελοστολιστοι;ΜΗΠΩΣ παλι θελεις να μας πεις πως οι ''φιλοι'' μας οι ξενοι μας αγαπησαν σφοδρα;Μηπως δεν εχουμε εχθρους παρα μονον φιλους;;;Αραγε να μην ανησυχει ο Ελληνας για την πατριδα του,για την πιστη του;
Ας κατσουμε λοιπον αφου ειμαστε αμαρτωλοι και αφου και ολοι προδωσαμε πιστη και πατριδα να πουμε στους ξενους,τι θελετε τη Θρακη,περαστε οπως επιθυμειτε! Δικη σας οσο οσο...
Πως ειπατε; τη Θεσσαλονικη; Βεβαιως! Ξοφλαμε εαν σας τη δωσουμε;Ενταξει! Αφου ξοφλαμε παρτε τη και αυτη Ελλας το Μεγαλειο σου!
Αυτα δε λεμε; Που εχουμε μεινει ολοι σε ληθαργο;

Ανώνυμος είπε...

1.26 Αγαπητέ αδελφέ, κανένας δεν διαφωνεί ότι ο κατακλυσμός της αμαρτίας έφερε όλα αυτά που ζούμε. Άπειρες φορές το έχουμε σχολιάσει εδώ. Είναι αυτονόητο.
Από κει και πέρα όμως τι πρέπει να κάνουμε; Να παραδώσουμε "γη και ύδωρ" και όλα τα ιερά και όσια μας; H μήπως να μετανοήσουμε και να αγωνιστούμε να ανορθώσουμε την πατρίδα μας, διορθώνοντας πρώτα τον εαυτό μας;
Νομίζω ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία. Ίσως λίγη ασυνενοησία.. Είμαστε όλοι συνάνθρωποι και πνευματικοί αδελφοί. Αν διαφωνούμε σε κάτι μπορούμε να μιλήσουμε απλά, χωρίς επιθέσεις και διαμάχες, και τότε όλα λύνονται.. Άλλοι είναι οι εχθροί μας. Να είσαι καλά..

Ανώνυμος είπε...

Γραφει ο 12.43μμ:

"H μήπως να μετανοήσουμε και να αγωνιστούμε να ανορθώσουμε την πατρίδα μας, διορθώνοντας πρώτα τον εαυτό μας;"

Διορθώνοντας πρωτα τον εαυτο μας.
Η λεξη κλειδι.

Οταν κανουμε αναλυσεις επι οικονομικων και ευρωπαικων και πολιτικων προγραμματων, μηπως χανουμε καπου την διορθωση του εαυτου μας;

Απο τα ανω σχολια μου καταλάβατε δηλ οτι αφου ειμαστε αμαρτωλοι, ας μην μας νοιαζει τι θα απογινει με την Ελλαδα;

Αν ο κατακλυσμος της αμαρτιας μας εφερε στην σημερινη κατάντια - οπως απο μονος σας πολυ ορθα το παρατηρειται - επιτρεψτε μου την ευλογη νομιζω απορια:
Τοτε προς τι οι επανειλλημενες αναλυσεις της Νεας Ταξης, του Σχεδιου, της Παγκοσμιας Ταξης, της Κεντρικης Τραπεζας κλπ;

Αν εγω ειμαι πορνος, ομοφυλοφιλος, απιστος, συκοφαντης, προδοτης, αλαζονας, υπερηφανος, κενοδοξος - η κεντρικη Τραπεζα των Βρυξελλων μου φταιει;

Εκεινη κανει την δουλεια της, της βγαζω το καπελο.

Γραφουμε σε θρησκευτικο ιστολογιο ή οχι;
Αν θελετε να μιλησουμε για τα Συνομωτικα Σχεδια των Ευρωπαιων κατα του Ελληνα, να παμε αλλου; Π.χ. στον Λιακόπουλο.gr - κλπ?

Συμφωνειτε με την προταση μου;
Το ξερω πως ναι.
Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε χαμένοι! οι παλαιοημερολογίτες είναι οι εχθροί σας. Ούξ από δω χάμου!
:(

Ανώνυμος είπε...

3.19 Όχι δεν είναι εχθροί μας οι παλαιοημερολογίτες ούτε κανένας άνθρωπος. Ο μόνος κοινός μας εχθρός είναι ο διάβολος και η αμαρτία.
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπο σε κάτι που έχει καταλάβει λίγο περισσότερο ας το κάνει.Αλλά πάντα με αγάπη. Η μετωπική σύγκρουση θα τον κάνει χειρότερο.Και επιπλέον αφαιρεί την ειρήνη από την καρδιά, φέρνει σύγχυση και αποξένωση από τον Θεό.


2.53 Ο Άγιος Παίσιος όπως και πολλοί άλλοι γέροντες, μιλούσε συνεχώς για όλα αυτά. Είπε για το δυσβάστακτο χρέος που θα μας επιβάλλουν και τον ύπουλο τρόπο που θα μας αλυσοδέσουν και θα μας καθυποτάξουν ώστε να αποδεχτούμε όλα τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα, την κάρτα πολίτη και τα διάφορα αντιχριστιανικά νομοσχέδια.Δεν νομίζω ότι είχε καμιά σχέση με Λιακόπουλο..

Θέλω να πω ότι αυτά δεν είναι αντικείμενο συνομωσιολογίας, η πολιτικής ανάλυσης που δεν αρμόζει σε χριστιανούς ή σε θρησκευτικά ιστολόγια όπως λέτε, αλλά είναι πλέον η ίδια μας η ζωή, το μέλλον που μας ετοιμάζουν..
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Αποκάλυψη μιλάει για ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, το οποίο θα προσκυνήσουν όσοι οι άνθρωποι για να επιβιώσουν. Προφανώς θα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να εξαρτάται όλη τους η ύπαρξη από αυτό.
Υπάρχει λοιπόν ο εσωτερικός αγώνας όπως πολύ σωστά είπατε.
Πρέπει να καθαρίσουμε την καρδιά μας από ότι βαραίνει τον καθένα μας, κυρίως να συγχωρήσουμε για να έχουμε ειρήνη πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η πνευματική ζωή.

Από την άλλη όμως είναι αδιανόητο να μην παρακολουθούμε που πάνε τα πράγματα.
Όταν οι μαθητές ρώτησαν τον Κύριο τι πρόκειται να γίνει, δεν τους είπε "μην τα κοιτάτε αυτά, μην ασχολείστε, κοιτάξτε μόνο να καθαρίσετε την καρδιά σας" ..
Αλλά τους είπε "προσέχετε, αγρυπνείτε και προσεύχεστε".. και ότι θα γίνουν πολλα΄συνταρακτικά πράγματα, πόλεμοι λιμοί λοιμοί κτλ.. Να προσέξουμε να μην παρασυρθούμε από ψευδοπροφήτες.. και όταν δούμε το βδέλυγμα της ερημώσεως να περιμένουμε διωγμό.. Εκεί τ παραπέμπει στον πρ. Δανιήλ ο οποίος μιλάει μόνο για πολιτικά γεγονότα που απεικονίζουν και την εποχή μας.

Νομίζω ότι όλα αυτά που ζούμε είναι η τελική ευθεία (αν δούμε και το κοινό Πάσχα που προτείνει τώρα ο Πάπας).. όλα δένουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν κάπου.
Βλέπουμε βίαιες αλλαγές, ολοκλήρωση παγκόσμιας Τραπεζοκρατίας, και οικονομική κατοχή όλων των εθνών. Είναι πολύ πιθανό από δω και πέρα οι πρωθυπουργοί να είναι Διοικητές Τραπεζών. Ήδη στην επικαιρότητα παίζει ένα όνομα πολύ γνωστό.

Θα μας γονατίσουν ώστε να υποκύψουμε. Να το καταλάβουμε. Δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικές διαιρέσεις μεταξύ μας. Αυτά είναι όχι απλά ξεπερασμένα αλλά και αποπροσανατολιστικά.
Θα βρεθούμε χωρίς να το καταλάβουμε σε μια πραγματικότητα όπου ο κλοιός θα έχει κλείσει.
Πάμε βίαια σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και κατάργηση χρήματος. Όσοι μιλάμε με εταιρείες αυτές τις μέρες μας λένε ότι από την επόμενη εβδομάδα μόνο με e-banking. Δεν υπάρχουν πραγματικά χρήματα πλεον (έχουν μείνει 800 εκ. ευρώ) όταν οι καταθέσεις είναι 120 δις. Αυτά είναι μόνο νούμερα σε βιβλιάρια. Από δω και πέρα θα γίνονται ενδοτραπεζικά από λογαριασμό σε λογαριασμό και για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων οι οποίοι θα αγοράζουν με κάρτα. Δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας.
Όσο και αν μας φαίνεται συνωμοσιολογικό, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεται στην Αποκάλυψη.


Ανώνυμος είπε...

Απαντω στον 6.29 μμ.

"Θα μας γονατίσουν ώστε να υποκύψουμε. Να το καταλάβουμε"
Δεν θα υποκύψουμε γονατιστοι.
Εδω εγκειται ακριβως η διαφωνια μου.
Αλλα θα υποκύψουμε, μετα χαρας, χωρις το πιστολι στο κροταφο.
Περιμενετε και θα δειτε.

Βεβαιως μιλουσε ο Γεροντας παισιος για τα εσχατολογικα, ομως αφενος το εκανε αφου ο ιδιος πρωτα ζουσε ολη την νυχτα στην αγρυπνια, εχοντας καθαρισει τον εαυτο του, με την Χαρη του Θεου απο τα πάθη...
..αφετερου μιλουσε για να μας δωσει θαρρος, για τα δεινα που ερχονται.

Δεν αποπροσανατολιζε την κουβεντα - γενικα μιλαω και οχι για εσας ευθεως - διοτι απλα και εσεις εχετε πεσει στην παγιδα των υπολοιπων θρησκευτικων ιστολογιων..
...δεν αποπροσανατολιζε λοιπον την κουβεντα με οικονομικες αναλυσεις - μιλωντας μονο στο τελος για την μετανοια και την ταπεινωση..

Το τι ακριβως θα ειναι η Αποκαλυψη, το χαραγμα κλπ - μελλει να το δουμε. Δεν ξερουμε - γιαυτο εγραψε ο Ιω: "ΩΔε η σοφια εστι" - ποια σοφια;
Ετσι οπως μας τα αναλυετε εσεις, χαρτι και καλαμαρι, βουλωμενο γραμμα διαβαζουμε: δεν υπαρχει ΩΔΕ ΣΟΦΙΑ ΕΣΤΙ!

Βεβαιως θα παρακολουθουμε τα γεγονοτα, οπως βεβαιως θα νοιαζομαστε για το μελλον της πατριδας μας.
Δεν γινεται ομως να το βλεπουμε εθνικα και εθνικιστικα, γεωπολιτικα - δηλ εμεις οι Χριστιανοι, υποτιθεται μαχιμοι της πρωτης γραμμης του Πνευματικου Αγωνος γιναμε τωρα τι; Αναλυτες γεωστρατηγικων παιχνιδιων;
Οπως τους δυτικους, που ερμηνεύουνε την μαχη ΑΡμαγεδωνα ως εξης: ο Χριστός θα επικρατησει στο τελος, διοτι το ΝΑΤΟ εχει καλυτερο πυροβολικο;
Να ποιος ειναι ο κινδυνος - να μεταφερουμε το πεδίο μαχης σε αλλη σκακιερα, με λαθος το σημειο Χ!

Δεν μπορει να χυνεται τονος μελανιου για την κακη Ευρωπη, τον κακο παραλυτο υπουργο ΟΙκονομικων των Γερμανων, τις κακες Βρυξελες,
οταν εμεις οι Ελληνες, οι Νεοελληνες ζουσαμε τα τελευταια 15 χρονια , ημιγυμνοι, χορευοντας τσιφτετελια πανω στα τραπεζια των μπουζουκιων, 6 μερες την εβδομαδα, μονο την Δευτερα ειχανε ρεπο τα νυχτερινα μαγαζιά!

Δεν γινεται να φταινε ολοι οι αλλοι για μας, και εμεις το λιγοτερο!

Ειμαστε Ορθοδοξοι Ελληνες Χριστιανοι - και ειμαστε τοσο ασχετοι απο ολα! Τοσο αναλφαβητοι θεολογικως! Δεν ξερουμε ουτε τα βασικα!

Και τοτε διαβαζεις την Πελαγια Yu , απο την Ιεραποστολη της Ταιβάν, (Μαζι με τον π. Ιωνά Μουρτο) και με δακρυα στα ματια εξομολογειται ποσο θα ηθελε να ειναι ΕΛληνιδα, για να μπορει να διαβαζει τους Πατερες της Ορθοδοξιας στο πρωτότυπο...
..οταν η μεση νεοελληνιδα, το μυαλο της το εχει μονο στα εξης:
"τι μεσημεριάτικη εκπομπή να δω για πληρη αποχαυνωση; Γουσταρω! Να δω την κυρια Ε ή να δω την κυρια Σ";
"Τι χρωμα θα βαψω το νυχι μου για να πηγαινει ασορτι με το βρακι μου";
κλπ κλπ κλπ.
(συνέχεια)

Ανώνυμος είπε...

Nα πω για το θέμα της Αποκάλυψης και γενικά τα εσχατολογικά.

Καταρχήν χρόνια τώρα έχει γεμίσει το ιντερνετ με κάθε είδους ανυπόστατες βλακείες. Ένας τρόπος εκφοβισμού, χειραγώγησης, και ένα ωραίο υλικό απασχόλησης από τον διάβολο.Τι να πρωτοπούμε, 2012, αντιστροφή πόλων, Νιμπίρου, ηλιακές καταιγίδες,και γενικά μια καταστροφολογία ταυτόχρονα με την παγκόσμια οικονομική κρίση..
Επιπλέον πολλές ψευδοπροφητείες από μοναχούς είτε επωνυμα είτε ανώνυμα, με χρονολογίες κτλ..

ΔΕΝ ασχολούμαστε με όλα αυτά. Από περιέργεια μπορεί να διαβάσουμε κάτι, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνουμε κυριολεκτικές ερμηνείες. Ακόμα και για τις προφητείες των Γερόντων δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε γιατί διαφωνούν μεταξύ τους και γιατί δεν ξέρουμε αν έχουν μεταφερθεί σωστά τα λόγια τους.

Σχετικά τώρα με το χάραγμα, εννοείται ότι δεν ξέρουμε ούτε τι ακριβώς θα είναι, ούτε πότε θα έρθει. Μπορεί και μετά από 50 χρόνια που ίσως έχουμε πεθάνει.

ΔΕΝ παρακολουθούμε λοιπόν την επικαιρότητα για να συνδέσουμε συνωμοσιολογικά το καθετί με την Αποκάλυψη και όλο αυτό να υποκαθιστά το θρησκευτικό "κομματι" του εαυτού μας ή ακόμα χειρότερα να υποκαθιστά τον πνευματικό μας αγώνα.

Αυτά είναι αυτονόητα. Έτσι λοιπόν νομίζω ότι ξέρουμε (οι περισσότεροι) πως να προχωρήσουμε (τουλάχιστον από ένα χρονικό σημείο και μετά) και να μην πέφτουμε σε παγίδες όπως είπες.

Ομως από κει και πέρα δεν μπορεί να είμαστε σε αφασία. Το είπε ο ίδιος ο Κύριος, να παρακολουθούμε τα σημεια των καιρών.Δεν χρειάζεται να περιγράψω όλα αυτα που συμβαίνουν. Τα ξέρουμε όλοι. Βοούν από μόνα τους. Ακόμα και να θέλεις να τα αγνοήσεις δεν γίνεται..
Και ειδικά μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και την λεγόμενη αραβική άνοιξη , τα γεγονότα τρέχουν..

Για την Ελλάδα έχουν προφητευτεί πολλά. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Ίσως τίποτα από αυτά που διαδίδονται. Στο θέμα όμως της οικονομίας και του ελέγχου επειδή ακριβώς ΄τα ζούμε καθημερινά και βλέπουμε που το πάνε, πραγματικά ο κλοιός σφίγγει όλο και περισσότερο. Σίγουρα έρχεται άμεσα η ηλεκτρονική κάρτα. Αυτό είναι το στάδιο πριν το χάραγμα. ΔΕΝ το λέω εγώ, αλλά όλο το Άγιο Όρος και οφείλουμε να τους ακούσουμε.

amethystos είπε...

7.24 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΦΙΛΕ; Εάν αλλάξει η νεοελληνίδα, θά ξανάρθει ο παράδεισος επί τής Γής;

Ανώνυμος είπε...

ποσο ψευτης ανθρωπος πρεπει να εισαι και Αχυρένιος ρε συ, οταν αφου με λογοκρινεις, μετα εχεις το θρασος να με ρωτησεις;

Ενω ξερεις οτι οταν θα απαντησω παλι θα λογοκρινεις;

Τότε τι ρωτας;

Ετσι ρε φιλε θα πας για την Αναγεννηση της Ορθοδοξιας;

Ετσι ρε φιλε συναντησες τον Κύριον οπως καμαρωνεις;

Ετσι σε μετετρεψε η Θρησκεια;

Σε ψευτη; Και υποκριτη;

Ετσι ρε;

Αυτο ειναι το αποτέλεσμα που θρησκευεσαι;

Να μην εχεις την στοιχειώδη ειλικρινεια στην συμπεριφορα σου;

Ενω με φιμώνεις μετα με ρωτας;

Αυτα ρε συ δεν τα κανανε ουτε οι Φαρισαιοι!

Αιντε αιντε .... !

amethystos είπε...

Σέ προστατεύω φίλε. Ο μεγάλος πυρετός , μερικές φορές, γίνεται παραλήρημα.

Ανώνυμος είπε...

2/7/15 10:12 μ.μ.

Αφου πρώτα - απο μονος σου - γραφεις:

"Επιπλέον πολλές ψευδοπροφητείες από μοναχούς είτε επωνυμα είτε ανώνυμα, με χρονολογίες κτλ.."

Και:

"Ακόμα και για τις προφητείες των Γερόντων δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε γιατί διαφωνούν μεταξύ τους"

Μετα ερχεσαι στο τελος να προσθεσεις:
"ΔΕΝ το λέω εγώ, αλλά όλο το Άγιο Όρος και οφείλουμε να τους ακούσουμε"

Διακρινω μονο εγω μια αντιφαση;

Ακομα και ετσι να ητανε: απο ολα οσα ειπε το Αγιο Ορος, κραταμε μονο το θεμα της οικονομιας;

Αφου γραφεις απο μονος σου παλι οτι δεν ξερουμε τι θα γινει με τις προφητειες, δεν ξερουμε πως θα ελεξιχτουνε, δεν ξερουμε τιποτα,
μετα συμπληρωνεις: "ΣΙΓΟΥΡΑ ομως μετα απο αυτο, θα συμβει εκεινο"!

Απο που αντλείς αυτην την σιγουρια;

Σιγουρα μετα την οικονομικη κριση θα ερθει η καρτα;
Και σιγουρα μετα την καρτα θα ερθει το χαραγμα;

Αυτο το σιγουρα το στηριζεις σε προσωπικη εκτιμηση ή εχεις πληροφοριες;

Τελος:
Τα σημεια των Καιρων που μας λεει ο Κύριος να προσεξουμε, ειναι αραγε ΟΙκονομικης φυσεως; ή μηπως πνευματικης και θεολογικης;

Αλλα ακομα και οικονομικης φυσεως να ητανε - γεννάται νεα απορια:
Πως γινεται τα σχολια τετοιου τυπου, περι των οικονομικων να καλυπτουνε 90% των κειμενων - ενω περι Πνευμ. Αγωνα, ε, δεν βαριεσαι μωρε, ας γραψουμε και 10% για τον πολεμο εναντια των παθων μας!
Αυτο τωρα βαπτιζεται ορθοδοξη θεολογια;

Αραγε η φραση του Ευαγγελιου "δεν μπορεις να υπηρετεις και τον Θεόν και τον Μαμωνα" - αραγε τι να σημαινει;
Επιστρεψαμε στην Εκκλησια απο τον φοβο των Προφητειων περι του Αντιχριστου -και ενω περνανε τα χρονια και ο αντιχριστος δεν ερχεται - επιμενουμε να θρησκευομαστε γιατι σε λιγο ξεκινανε τα Εσχατα;
Αλλιως θα τα ειχαμε παρατησει;

Ενδιαφερον διαπιστωσεις..νομιζω...θαρρω τουλαχιστον, σωστα;

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ με τη σειρά.

1)Ψευδοπροφητείες από μοναχούς επώνυμα ή ανώνυμα με χρονολογίες
Αναφέρομαι στην θεωρία για Β Παρουσία το 2018 π. Μαξίμου, σε προφητείες π. Ελπιδίου για πόλεμο κτλ, αλλά και για πολλές ανώνυμες που υπάρχουν σε πολλά blog που υποτίθεται μεταφέρονται από γέροντες και γερόντισσες

2)Για τις προφητείες Γερόντων που διαφωνούν μεταξύ τους εννοώ τον γ. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, ο οποίος μιλάει για αναλαμπή Ορθοδοξίας, τον π. Βησσαρίων που λέει ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1982 και τον Άγιο Παίσιο που λέει για γενικό πόλεμο, σύμφωνα και με τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, και αναγέννηση του έθνους, αλλά διαφοροποιείται σε κάποια πράγματα από τον Ι. Βατοπαιδινό..

3)Το Άγιο Όρος λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι η κάρτα είναι το στάδιο πριν το χάραγμα.Το ξέρω από συγγενικό μου πρόσωπο που πηγαίνει συχνά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ η κάρτα δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.Το προσπαθούν εδώ και 5 χρόνια από την αρχή της κρίσης. Ίσως γίνουν γεγονότα που θα την αποτρέψουν ή θα την καθυστερήσουν. Όπως βλέπουμε τώρα τις εξελίξεις στην αγορά, με την εξαφάνιση του χρήματος πιστεύω ότι είναι κοντά, εκτός αν ανατραπούν τα πράγματα.

4)Τα σημεία των καιρών είναι κυρίως πνευματικής φύσης. Όμως σύμφωνα με τον πρ. Δανιήλ και την Αποκάλυψη είναι και πολιτικο-οικομικής φύσης (ας μην το αναλύσουμε τώρα γιατί θέλει ώρα)

5)Τα σχόλια που χαρακτηρίζετε οικονομικής φύσης κατά 90% και μόνο 10% εναντίον των παθών, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ με αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη. Τόσο καιρό γράφουμε σχόλια κατά 100% πάνω στα θέματα της πίστης μας.

6)ΔΕΝ γίνεται να κατηγορούμε κάποιον επειδή ασχολήθηκε στην αρχή κάπως περισσότερο με αυτά. Σημασία έχει η μετέπειτα πορεία και κυρίως ΤΟ ΤΕΛΟΣ αυτής της πορείας.
Τώρα αυτό που λέτε ότι επιμένουμε να θρησκευόμαστε λόγω αντιχρίστου, δεν ξέρω αν πρέπει να το σχολιάσω.. Όποιος γνωρίσει αληθινά τον Κύριο και την αγάπη Του, νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανένα άλλο λόγο για να παραμείνει κοντά Του. Δεν υπάρχει ζωή ούτε χαρά ούτε τίποτα χωρίς Αυτόν.
Και καλό θα ήταν αγαπητέ, να μην κρίνουμε τόσο εύκολα τους άλλους γιατί δεν είμαστε καρδιογνώστες.. Μόνο ο Θεός γνωρίζει τα βάθη του καθένα από μας.

Ελπίζω να το κλείσαμε το θέμα.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

3/7/15 10:26 μ.μ.

"Ελπίζω να το κλείσαμε το θέμα"

Οπως διατάξατε!

Μπορουμε να πουμε δευτερη αποψη;
Οχι βεβαια!

Θα κανουμε υπακοή!

Αφου μετα τον μονολογο αποφασησατε να το κλεισουμε εδω το θεμα, και δεν χωραει αντιλογος ή περαιτέρω αναλυση - οτι πειτε!

Σας χαλαω εγω χατήρι;

ΕΤσι για να δει ο κοσμος την ΑΛηθεια!!!!

Αυτο θα πει ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
Τελικα δεν μας φταινε για ολα οι κακοι παπαδες, σωστα;

Ανώνυμος είπε...

θα πω μια τελευταια αποψη και μετα πραγματικα ο ιδιος δεν επανερχομαι - ακομα και να με πληρωσετε - που λεει ο λογος!
Δεν εχει νόημα! Απολυτως κανενα!

Οχι μονο δεν συμμορφωνομαστε αλλα απο πανω με μεγαλυτερο θαρρος προχωρουμε στις επομενες οικονομικες αναλυσεις.

ΕΤσι δυο τελευταιες αποριες:

ΑΦΕΝΟΣ:
Αρα φταιει η Αμερικη που πιεζει την Γερμανια, και αυτη με την σειρα της πιέζει τους ΕΛληνες;
Αλλιως; Μα αλλιως εμεις οι Ορθοδοξοι Ελληνες θα ζουσαμε στον γήινο Παραδεισο!
Εμεις οι Ελληνες που λετε, ειμαστε πνευματικοι ανθρωποι, βιώνουμε τον Αγωνα σε καθημερινη επαφή με την Ορθοδοξη Εκκλησια!
Αρα για ολα φταινε οι κακοι οι Δυτικοι Ευρωπαιο.

Αυτο ειναι το πρωτο μηνυμα που βγαινει ξανα και ξανα απο τα σχολια.

ΑΦΕΤΕΡΟΥ:
Αν τετοια σχολια οπως καποιων αναγνωστων στο παρων ιστολογιο - τα ανακοίνωνε το φανάρι - πωπω τι ειχε να ακουσει το καημενο!
"Δεν ντρεπονται!
Αντι να ενημερωσουνε τον λαο για το 'ενος εστι χρεια' - το παρασύρουνε σε οικονομικες αναλυσεις! Την μια μας μιλανε για την Προστασια του Περιβάλλοντος, τωρα μας μιλανε για ΟΙκονομικα προγραμματα και τις επιπτωσεις! Ντροπη τους! Αισχος! Αντι να μας μιλανε μονο για την Ορθοδοξια και τον Πνευματικο αγωνα"

Ρωταμε, αλλα ουδεποτε πηραμε απαντηση:
"μετα απο αυτο ΣΙΓΟΥΡΑ θα γινει εκεινο. Και μετα απο εκεινο ΣΙΓΟΥΡΑ θα γινει το αλλο".
Αυτην την ΣΙΓΟΥΡΙΑ απο που την αντλειτε;

Εαν ενας γνωστος σας πηγε στο Αγιο Ορος και ακουσε κατι - και μας το μεταφερετε, ευτυχως οι υπολοιποι δεν εχουμε κανεναν γνωστο στο Αγιο Ορος να ενημερωνομαστε επισης! Και φυσικα μονο εναν γνωστο εχουμε, οπως εσεις. Μονο εναν, και αυτος δεν ξερει και πολλα γραμματα, αρα μπορει και να τον κοροιδεύουνε μωρε τον καημενο!

Ωραια λοιπον!
Θα επισκεπτομαι αυτο το Ιστολογιο για να ενημερωνομαι για Πολιτικες και Οικονομικες αναλυσεις - ωστε να γνωρίζω γιατι οι Κακοι Ευρωπαιοι καταστρεψανε την ομορφη ζωή του ορθοδοξου Ελληνα - του μοναδικου χριστιανου πανω στην Γή που ζουσε τοσο εντονα και με παθος το Ευαγγελιο, ολη μερα και ολη ... νυχτα!

Οβερ , τελος εδω, Οβερ.... Ελπιζω να λαμβάνετε τα σηματα μου.. οβερ..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδελφέ, δεν χρειάζονται εντάσεις.. Χαλάρωσε..(όπως λέει και ο "Χαλάρωσε")..

Όσο για το "σίγουρα στο άμεσο μέλλον έρχεται η κάρτα" δες αυτές τις αναρτήσεις

http://katanixis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_1.html

http://katanixis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_69.html

http://katanixis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_95.html

Μακάρι να μην είναι έτσι. Μακάρι να δούμε τις προφητείες του Αγίου Παισίου να εκπληρώνονται. Όπως έχουμε πει όλοι εδώ αρκετές φορές οι προφητείες είναι δυνητικές και απαιτούν ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Αλλιώς θα συνεχιστεί η παιδεία..

Κάτι τελευταίο για την Αμερική που είπες ότι πιέζει την Γερμανία και αυτή πιέζει την Ελλάδα ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, η Αμερική πιέζει την Γερμανία για κούρεμα ελληνικού χρέους και όχι για περισσότερη πίεση..

Τώρα τα υπόλοιπα περί αποστασίας και αμαρτίας τα έχουμε πει άπειρες φορές, ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ. Δεν σημαίνει ότι αν περιγράψουμε ακόμα μια παράμετρο της κατάστασης ότι ακυρώνεται αυτό. Ας έχουμε λίγη ευελιξία στη σκέψη μας.

Ούτε όταν κάποιος μιλήσει για οικονομικά θέματα επειδή είναι μέσα στη δουλειά του και την καθημερινότητά του και γενικά το περιβάλλον του, ότι λατρεύει τον μαμωνά. Όποιος λατρεύει τον μαμώνά συνήθως λατρεύει και την Τραπεζοκρατία και όλο αυτό το έκτρωμα δυτικού πολιτισμού που περιγράφει τέλεια "Το παιχνίδι της ζωής"..
Λοιπόν άς αφήσουμε την κατάκριση των άλλων και να κοιτάξει καθένας τον εαυτό του και την δική του κατάσταση.. Να είσαι καλά..

Ανώνυμος είπε...

11.02μμ

"Λοιπόν άς αφήσουμε την κατάκριση των άλλων και να κοιτάξει καθένας τον εαυτό του και την δική του κατάσταση"

Να αφησουμε την κατακριση της Κεντρικης Τραπεζας των Βρυξελλων και των κακων Γερμανων;
ή να αφήσουμε την κατακριση την δικη σου;


Στο σχολιο 3.7.15 / 10.26 μμ γραφετε:
"Και καλό θα ήταν αγαπητέ, να μην κρίνουμε τόσο εύκολα τους άλλους γιατί δεν είμαστε καρδιογνώστες.. Μόνο ο Θεός γνωρίζει τα βάθη του καθένα από μας."

Εννοειται να μην κρινουμε τοσο ευκολα την Νεα Παγκοσμια Τάξη και τους Ευρωπαίους που εχουνε κακό Σχεδιο για την Ελλαδιτσα μας...
..ή να μην κατακρινουμε εσας;

Υ.Γ.:
Οταν γραφω "η Αμερικη πιεζει την Γερμανια και η Γερμανια την Ελλαδα" - κανει μπαμ απο μακρια, οτι το γραφω 'γενικα' θελοντας να δωσω 'ενα στιγμα' , το γραφω μεταφορικα, για να πω ακριβως αυτό να μην μπουμε στο παιχνιδι της πολιτικης και των οικονομικων, ποιος πιεζει ποιον, δεν ειναι αυτο το νοημα, δεν μπορει να ειναι αυτο το νοημα...
...και εσεις, χωρις να καταλαβετε οτι το εννοω , πως με συμβουλεψατε; Μισο λεπτο να σας αντιγραψω : "Ας έχουμε λίγη ευελιξία στη σκέψη μας" ....
..ερχεστε λοιπον να με διορθωσετε: μα η Αμερικη πιεζει την Γερμανια να βοηθησει την Ελλαδα και οχι να την καταστρεψει!
:):) :)

Οταν ο Ελληνας ζει στην θρησκευτικη του και αθειστικη του νιρβανα, τι σημασια μπορει να εχει, αν η Αμερικη βοηθαει την Ελλαδα και η Γερμανια την καταστρεφει, ή εαν η Αμερικη καταστρεφει την ΕΛλαδα και η Γερμανια μπορει να την βοηθησει;
"Ας έχουμε λίγη ευελιξία στη σκέψη μας"!

ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ομως στο ΖΟΥΜΙ της υποθεσης:
Σας εγραψα πιο πανω, χωρις να θελω να ειρωνευτω οτι "και εσεις εχετε παρασυρθει απο τα υπολοιπα Ορθοδοξα ιστολογια" - το περάσατε στο ντούκου!

Επειδή εκεινα γραφουνε οτι ερχεται η Καρτα, μετα το 666, μετα το σφραγισμα, και μετα ο Αντιχριστος...
...εχετε μπει σε εναν αγωνα δρομου, να προλαβετε ολες αυτες τις εξελιξεις! Να τις κατανοησετε, και να μας τις αναμεταδωσετε!
Οταν δεν ξερουμε ουτε τι ειναι το 666, ουτε η καρτα, ουτε το σφραγισμα, ουτε ο αντιχριστος!

Παρασυρθήκατε απο τον γνωστο σας που επισκεπτεται το Αγιο Ορος - και δεν λετε να κανετε λιγο πισω!
παρασυρθηκατε απο Ορθοδοξα ιστολογια που εστιαζουνε στον κοσμο την προσοχη 'να μην παρετε την καρτα' Και 'να μην παρετε το σφραγισμα'.

Τα παρουσιαζεται ολα ετσι, ωστε αν παρουμε το σφραγισμα ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - δηλ: ας ειμαστε οτι ειμαστε, μονο το σφραγισμα να μην παρουμε!
Ασε που το σφραγισμα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, αναγκαστικα!

Ωραια λοιπον!
Ας ακολουθησω την σκεψη σας:
Μετα την Οικονομικη Κριση ΣΙΓΟΥΡΑ θα ερθει η Καρτα. Μετα την καρτα ΣΙΓΟΥΡΑ θα ερθει το 666. Μετα το 666 ΣΙΓΟΥΡΑ θα ερθει το σφραγισμα. Και μετα το σφραγισμα ΣΙΓΟΥΡΑ θα ερθει ο αντιχριστος.

ΣΙΓΟΥΡΑ θα γινουνε ολα αυτα.

ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ; Τι; Μετα γραφετε οτι 'ε, δεν ξερω και τι ακριβως θα γινει μετα" - αν δεν ξερετε 'το κερασακι στην τουρτα' - τι τα θελετε τα "ΣΙΓΟΥΡΑ";
Αν δεν μπορουμε να απαντησουμε στο Διαταυτα και τι σημαινει "ΩΔΕ Η ΣΟΦΙΑ ΕΣΤΙ" - σε τι εξυπηρετουνε τα πολλα ΣΙΓΟΥΡΑ;

Ωχ Θεε μου....


Ανώνυμος είπε...

Πότε είπα ότι έρχεται το τέλος του κόσμου;Ίσα ίσα που είπα για ψευδοπροφητείες με χρονολογίες και ανυπόστατες βλακείες όπως το 2012.

τόσο καιρό είπα ποτέ για αντίχριστο ή εσχατολογικά; Όλα που λέγαμε δεν ήταν για την πνευματική μας κατάσταση, την αμαρτία, τις αιρέσεις κτλ ;
σιγά να μην κολλήσουμε με αυτά ή να παρασυρθούμε από το παιχνίδι του διαβόλου για να μας ρίξει σε πλάνες.

Για την κάρτα είναι γνωστό σε όλους εδώ και 5 χρόνια..

δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις
προσπαθείς με το μικροσκόπιο να βρεις μια λέξη να πιαστείς και να κατηγορήσεις

μπορώ κι εγώ να το κάνω αυτό, είναι όμως καλό;είναι αυτό το θέλημα του Θεού;ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ;

Λοιπόν.. όλα καλά.. το Κυπριακό δεν καταφέραμε να το λύσουμε.. δεν πειράζει..
ας πούμε και κάτι να γελάσουμε..

Σε τελική ανάλυση τι θέλουμε να αποδείξουμε; να δικαιωθούμε;
Eντάξει όλοι δίκιο έχουμε..

Καλημέρα



Ανώνυμος είπε...

Στο σχολιο 3.7.15 / 10.26 μμ γραφετε:
"Και καλό θα ήταν αγαπητέ, να μην κρίνουμε τόσο εύκολα τους άλλους γιατί δεν είμαστε καρδιογνώστες.. Μόνο ο Θεός γνωρίζει τα βάθη του καθένα από μας."

Γιατι στο τελος καθε σχολιου σας ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ποτέ να μας υπενθυμίσετε οτι δεν πρεπει να σας κρινουμε;

Οταν ΑΦΕΝΟΣ οι Γεροντες λεγανε: "κατακρινετε με, διοτι αυτος ειμαι, αυτα αξιζω, ειμαι ο χειροτερος ολων, ο ελαχιστος, συγχωρεστε με, και λιγα λετε εναντιον μου"

και ΑΦΕΤΕΡΟΥ:
τι ακριβως εννοειται οταν μας λετε ξανα και ξανα οτι δεν γνωριζουμε τα βαθη της καρδιας σας;
Θα περιμενω με αγωνια μια απαντηση σας , αν τυχον δημοσιευθει το σχολιο μου.

Δηλ θελετε να πειτε οτι εχετε χρυση καρδια με πολυ αγαπη, αγαθότητα κλπ
ενω εμεις σας μεταφραζουμε αντιστροφως;

Υ.Γ.:
Εαν δεν ειπατε ποτέ για τον αντιχριστο και ποτέ για το ενα και ποτέ για το άλλο - ας το δεχτουμε - ως ενδειξη καλης θελησεως, μια τελευταια παρακληση επι του θεματος:

το οτι οι τραπεζες παιζουνε βρωμικο παιχνιδι στον κοσμο - μην μας το παρουσιαζεται ως την τελευταια γνωση - δεν κωμίζετε γλαυκες εις τας Αθηνας - και οι υπολοιποι αναγνωστες ειναι Νοημων ανθρωποι - δεν ανακαλυψαμε ξαφνικα την Αμερικη - ...
..εν πασι περιπτωση οταν αρθρογραφειτε, με χαρα θα σας διαβαζω - ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: αν μπορειτε να χρησιμοποιείτε λιγοτερο την λεξη "ΣΙΓΟΥΡΑ"!
Μονο αυτό!
"Οταν οδηγω με το αμαξι, ΣΙΓΟΥΡΑ καποια στιγμη θα αναψει κοκκινο. Τοτε σιγουρα πρεπει να πατησω φρενο. Ομως μετα απο μισο λεπτο, ΣΙΓΟΥΡΑ θα αναψει πρασινο. Και τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα ξεκινησω παλι".

Μονο αυτο, απο εκει και περα, ας βαλουμε μια ανω τελεια - μια ηλιολουστη μερα να εχουμε - καλη ψηφοφορια αυριο - και ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

:) :) :)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, να απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση και να το κλείσουμε.
Λες ότι πρέπει να δεχόμαστε κριτική γιατί οι Γέροντες έκαναν το ίδιο.
Έχω πει πολλές φορές ότι το πρόβλημα δεν είναι η κριτική αλλά Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ.
Όταν υπάρχει διαστρέβλωση και αδικη κατηγορία θα προσπαθήσεις να το εξηγήσεις για να μην πέφτει και ο άλλος σε κατάκριση.
Όταν μου λες ότι επειδή μίλησα για πολιτικά-οικονομικά θέματα και έκανα μια σύνδεση με τα εσχατολογικά, αυτό σημαίνει ότι "λατρεύω Θεό και Μαμωνά" και ότι είμαι στην εκκλησία λόγω του φόβου του αντιχρίστου, και ενώ το έργο δεν βγαίνει, και δεν εμφανίζεται, όμως "επιμένουμε να θρησκευόμαστε γιατί σε λίγο αρχίζουν τα έσχατα", σου απάντησα ότι δεν είσαι καρδιογνώστης και δεν μπορείς να ξέρεις τα βάθη της ύπαρξης κανενός ανθρώπου, ούτε τα κίνητρά του.
Τι εννοούσα; Όχι φυσικά αυτό που λες, ότι έχω την καλύτερη καρδιά του κόσμου.
Εννοούσα αυτό που έχω ήδη απαντήσει στο 10.26, που εξηγώ ότι κοντά στον Κύριο παραμένει ο άνθρωπος επειδή Τον γνώρισε και Τον αγάπησε, και όχι για τον φόβο κανενός αντιχρίστου, και στο 11.02 που είπα ότι όχι μόνο δεν λατρεύω τον μαμωνά αλλά τον μισώ, γιατί είναι η αιτία των περισσότερων κακών που συμβαίνουν στον κόσμο. Επομένως δεν πρέπει να βγάζουμε άδικα και ανυπόστατα συμπεράσματα, κάτι που γίνεται όταν κρίνουμε ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ και παρορμητισμό.
Καλό απόγευμα.


Ανώνυμος είπε...

4.12μμ

εχεις δικαιο.
Απο εδω το εφερες, απο εκει το πηρες, εσυ εχεις δικαιο.
Καλως.

Παντοτε στην ζωή σου να εχεις τον τελευταιο λογο!

Ειτε ειναι σε μια ομιλια, ειτε ειναι στην επικοινωνια με τον συναθρωπο σου.

Πολυ καλο αυτο και χριστιανικο.

Σου δινω ολο το δικαιο!
Εσυ εχεις το δικαιο!

Απολαυσε το!

:) :) :)

Υ.Γ.:
Δηλ την κριτικη πως την ασκουμε;
Δεδομενου οτι δεν εγραψα ουτε υβριστικους χαρακτιρσμους ουτε χυδαιες εκφρασεις, - ποσο Πιο ΑΝΩΔΥΝΑ να γραψει καποιος μια κριτικη;
Χαιδευοντας αυτιά; Και δωριζοντας τριανταφυλλα;

Ω πιστεψτε με, αν εβλεπα την ελαχιστη δυνατη ταπεινη διαθεση απο τον συνομιλητη μου, θα γινόμουνα χαλι να με πατήσει!

Αποδειξη δια του εναντιον;

Ενω σου προσφερα μια συμβιβαστικη λυση, οκ, ενα ομορφο σαβ/κυριακο, θα συνεχιζω να σας διαβαζω με ορεξη και χαρα, καλη ψηφοφορια αυριο, ολα καλα... δεν γινεται να μην επανέλθεις!
Οταν ξερεις οτι 'ενα πάτημα να μου δωσει ο αλλος' μπορω να γραφω για τις επομενες 5 εβδομαδες.
Οχι, θα επανέλθεις!
Τωρα με το τελευταιο σου σχολιο αποδειχτηκε οτι ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ και πολυ σωστα εκφραζοσουνα και κανενα λαθος δεν εκανες και κανείς ανθρωπος δεν μπορει να γνωριζει την ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ!

Οκ..εντάξει, ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!

Οταν εγραφα: πρεπει ολοι να γυρισουμε πισω, να ριξουμε ταχυτητες και να ξεκινησουμε απο τα πρωτα μαθηματα του Δημοτικου - παλι με ειχατε παρεξηγησει!

Τελικα ειμαι πολυ παρεξηγησιμος τυπος... πρεπει να το προσεξω αυτό..

:) :) :)

Λοιπον 4.12μμ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΟΟΟΟ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγραψες "θα περιμένω μια απάντηση σας";
Γι αυτό το λόγο λοιπόν απάντησα.
Αυτό το λες ότι "πρέπει να έχω τον τελευταίο λόγο";

Τι να πω τώρα.. εντάξει.. όλα καλά..
Ισως ο καθένας λέει κάτι με άλλη έννοια και δεν είναι κατανοητό..
Ας μην κολλάμε σε ασήμαντα πράγματα..

Γίνεται χαμός στον κόσμο, η χώρα μας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ας ηρεμήσουμε όλοι και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει. Να είμαστε όλοι καλά.