Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Όσο ο κόσμος ασχολείται με τις τράπεζες…

Συνωστισμός υψηλών επισκεπτών στο Orient Express – Η Αθήνα αναγνωρίζει το «ανεξάρτητο Κόσσοβο»;
Η εβδομάδα που διανύουμε θα καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως το καταληκτικό σημείο των γεωπολιτικών αλλαγών στη Βαλκανική Χερσόνησο η οποία γνωρίζει τεράστιες περιδινήσεις.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων που οδήγησαν στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα ιδιότυπο προτεκτοράτο της (γερμανοκρατούμενης) Ευρωζώνης, έπληξαν ανεπανόρθωτα τη «γλυκιά ουτοπία» περί προόδου, συνύπαρξης, κράτους πρόνοιας και αλληλεγγύης μεταξύ εταίρων, που μεταπολεμικώς διδάχθηκαν γενιές Ευρωπαίων.
Η παροχή ανεπαρκούς βοήθειας προς την Ελλάδα έπειτα από ένα Grexit θα δημιουργούσε πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση οικονομικών αναταραχών, οργανωμένου εγκλήματος, διαφθοράς, παράνομης μετανάστευσης, θρησκευτικού ριζοσπαστισμού, με αποτέλεσμα να καταλήξει η Ελλάδα να μοιάζει με το Κοσσυφοπέδιο ή την ΠΓΔΜ σε ό,τι αφορά την ταραχώδη πολιτική κατάσταση, τους σάπιους θεσμούς και θα οδηγούσε στην γεωπολιτική μετάλλαξη της περιοχής.
Η νέα αυτή ιστορική περίοδος συμπίπτει με την παρουσία στην περιοχή πολύ υψηλών «επισκεπτών»: Άγκελα Μέρκελ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Βικτόρια Νούλαντ, Μάρτιν Σουλτς αλλά και τις κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που δια στόματος του ΥΠ.ΕΞ. κ. Νίκου Κοτζιά ανοίγει την πόρτα της αναγνώρισης του Κοοσυφοπεδίου . Πιο συγκεκριμένα:
1. Μετά την παγίωση των Γερμανικών συμφερόντων στη ΝΑΕ ήρθε η σειρά των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους στην περιοχή. Η Ουάσιγκτον δημιουργεί ένα νέο δίκτυο ανάσχεσης του «Ρωσικού κινδύνου» ενώ ταυτόχρονα τα οικονομικά λόμπυ διαχειρίζονται μέσω από ένα πολυπλόκαμο σύστημα το ελληνικό χρέος με απώτερο στόχο την απόκτηση νευραλγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας. Να σημειώσουμε ότι για κάθε ένα δολλάριο του δημοσίου χρέους της Ελλάδας τα «κοράκια των αγορών των ΗΠΑ» κερδίζουν 100 σεντς.
2. Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην περιοχή (Κροατία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ποντγκόριτσα, Πρίστινα) η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, που είναι αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγκρουση Δύσης – Ρωσίας στην Ουκρανία. Η κα Β. Νούλαντ κάλεσε τους ηγέτες και τους λαούς «σε όλα τα Βαλκάνια» να γυρίσουν την πλάτη «σε παλιά μίση και νέες αντιπαλότητες». «Η δουλειά της τελευταίας 20ετίας θα ολοκληρωθεί με σωστές αποφάσεις από θαρραλέους ηγέτες και λαούς, πιέζοντας για μία καλύτερη ζωή ή η περιοχή θα ξαναγνωρίσει τη θλίψη των κινδύνων, του μίσους, των εξωτερικών επεμβάσεων, όπως τόσες φορές στο παρελθόν» κατέληξε. Υποστήριξε ότι τα Βαλκάνια «εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καταστροφικές, επιβλαβείς απειλές βίαιου εξτρεμισμού, διαφθοράς και εγκληματικότητας»… «αλλά και βρωμερούς κυβερνήτες». Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας στο νότο της Ευρώπης και στην Ανατολική Ευρώπη (σ.σ. σαφής αναφορά στην Ουκρανία…) η περιοχή (σ.σ. των Δυτικών Βαλκανίων) «βρίσκεται σε ισορροπία».
3. Αλβανία, Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη επισκέπτεται την ίδια περίοδο και ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο Σουλτς, μολονότι έχει επισκεφτεί την Αλβανία πολλές φορές στο παρελθόν, πραγματοποιεί σήμερα για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στη χώρα, με την ιδιότητα του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.
4. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια, δήλωσε σήμερα , ότι η Τουρκία εργάζεται για την αναβίωση του τουρκικού πολιτισμού σε ορισμένες βαλκανικές χώρες. Μάλιστα, καθόρισε τις χώρες αυτές λέγοντας την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και τη Βοσνία. «Θα δωρίσουμε ένα τουρκικό λεξικό σε κάθε οικογένεια στα Σκόπια. Εργαζόμαστε για όλα τα Βαλκάνια και ειδικότερα για τα Σκόπια, τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, με τους ομόθρησκούς μας εκεί, για να αναγεννηθεί ο πολιτισμός μας», δήλωσε ο Νταβούτογλου.
5. Την πολυαναμενόμενη και προγραμματισμένη αναγνώριση του «ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου» από την Ελλάδα προανήγγειλε ουσιαστικά ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. στην Πρίστινα καθώς φαίνεται ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ένταξη του Κοσσόβου σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Interpol και η UNESCO, ενώ προχωρά και η ίδρυση «Γραφείου του Κοσσόβου» στη Αθήνα, την οποία και προτιμά ο Αλβανοκοσοβάρος Πρωθυπουργός κ. Χασίμ Θάτσι.
Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο, η ανακοίνωση του κ. Ν. Κοτζιά τον περασμένο μήνα για τα 11 μέτρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης που συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Νίκολα Ποπόσκι και Νίκος Κοτζιάς σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Εκπαίδευσης και πολιτισμού,Εμπορικής και Οικονομικής Συνεργασίας, Ενεργειακής Συνεργασίας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Υγείας.
Να επισημάνουμε ότι στα Βαλκάνια, το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ είναι οι που “τροφοδοτούν” με τζιχαντιστές το Ισλαμικό Κράτος μεταξύ 10 χωρών που έχουν περισσότερους πολίτες στη Συρία και το Ιράκ στις τάξης του ISIS. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αριθμούσαν περίπου 15.000 ξένους μαχητές, καθώς στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των ξένων τζιχαντιστών αυξήθηκε σε 25.000 άτομα που αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου, ή 71% περισσότερους σε 8 μήνες.
Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, παρά τις διακηρύξεις αρχών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα ακολουθήσει την λογική του τρίτου μνημονίου στο πλαίσιο των γεωπολιτικών ανακατατάξεων της περιοχής αδιαφορώντας για τις ενδεχόμενες επιπλοκές που μπορούν να δημιουργηθούν για τα Εθνικά Συμφέροντα.
Αξίζει όμως να θυμηθούμε τις παλαιότερες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες «ζητούσε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και για το Κόσοβο τονίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει να επιλυθεί στη βάση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης συμπληρώνοντας δε ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβάλει στην εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή».
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις τόσο των ΑΝ.ΕΛ. όσο και των υπολοίπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος ειναι "Όσο ο κόσμος ασχολείται με τις τράπεζες… "
Δεν μπορω να καταλάβω αν εννοειται ειρωνικα ή στην κυριολεξία.
Διοτι εγω ως μαχιμη χριστιανή που ειμαι, ειμαι της αποψης οτι πρεπει να μας ενδιαφερουνε τα οικονομικα ζητήματα. Καθε πρωι οταν ξυπναω και πινω τον καφε μου, ριχνω μια ματια στον Δεικτη των χρηματιστηριων. Αργοτερα, στο γραφειο μου ενημερώνομαι για τα νεα των μετοχών και τι οικονομικα πακέτα διακινούνται μεταξυ των μεγαλων τραπεζων.
Ειμαι της άποψης οτι πρεπει να γνωριζουμε τα παιχνίδια των πανισχυρων τραπεζιτών, ωστε να αποφύγουμε το χάραγμα!
Αν ξερουμε τι σχεδιαζουνε, ισως δεν θα παρουμε τελικα το τσίπ.
Διοτι αν δεν ειμαστε εις θεσιν να προβλεψουμε τις επομενες κινησεις τους, τότε θα αναγκαστουμε, για να εχουμε να τρωμε, διοτι αυτο μας ενδιαφερει, θελουμε να αγοραζουμε τροφιμα στα σουπερμαρκετ, τότε λεω, θα αναγκαστουμε να παρουμε το χαραγμα, οπως το λεει και η Αποκαλυψη του Ιωάννη, το τελευταιο βιβλιο της Αποκαλυψεως.
Εξαλλου ολοι οι Μοναχοι στα περισσότερα μοναστηρια της Ορθοδοξιας το ιδιο πραγμα μας συμβουλευουνε:
"να παρακολουθειτε τις κινησεις των Μετοχων και να εχετε το νου σας στα χρηματιστηρια. Εαν το κανετε αυτό, τότε καποια μερα θα αντιληφτειτε την παγιδα που πανε να σας ριξουνε'!
Ο σκοπος ειναι λοιπον να εχουμε να τρωμε.
Διοτι αν δεν τρωμε, πως θα πιστεύουμε τον Θεόν;
Με αδειο στομαχι γινεται πιστη; Δεν γινεται!
Γιαυτο ολοι μαζι να παρακολουθουμε τις τραπεζες - και τότε θα ξερουμε τι μας ξημερωνει.
Σας ευχαριστω!

amethystos είπε...

Eίσαι καλός άνθρωπος καί συνειδητός χριστιανός, μπράβο.

χαλαρωσε είπε...

δεν φτανει να εισαι μαχιμη πρεπει να εισαι και εξυπνη. Θα παρακολουθεις τι λενε ΜΟΝΟ οι γκουρου των χρηματιστηριων και μετα θα αφιερωνεις λιγο χρονο στην προσευχη και λιγο στην διαφωτιση. Ετσι θα χτυπας ολα τα τρυγονια, αγαπητη μου. Το πρωτο που θα πεσει ειναι η υποβοσκουσα αυτοδικαιωση.

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Χαλάρωσε, δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται εδώ;
Το σχόλιο 9.07 είναι του "γνωστού- αγνώστου", ο οποίος ως καλός πλαστογράφος και κατήγορος κάνει αυτό που ξέρει καλά. Ρίχνει λάσπη, συκοφαντεί και κατηγορεί.
Επειδή έγραψα ότι το bankingnews δημοσίευε λάθος προγνωστικά για το δημοψήφισμα,
άρχισε η φαντασία του να δουλεύει, πως θα βρει ένα ωραίο σενάριο να με
κατηγορήσει.
Αυτό του βγήκε λοιπόν, είναι το τελευταίο του εύρημα.. να με φωτογραφίζει ως ένα άτομο όπως αυτό που περιγράφει στο σχόλιο 9.07.
Πριν 2 μέρες έγραψε ένα παρόμοιο.
Εγώ είπα εδώ και 10 μέρες ότι από δω και πέρα θα γράψω ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΑ.
Αλλά δεν σταματάει ούτε και έτσι. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα..
Ο Αμέθυστος ξέρει πολύ καλα ποια σχόλια είναι δικά του. Ας κάνει ότι νομίζει..
Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι τα περισσότερα ιστολόγια γράφουν ότι σχόλια υβριστικά, επιθετικά προς άλλους σχολιαστές, ή άσχετα με το θέμα δεν θα δημοσιεύονται.

Αδελφέ Αμέθυστε απευθύνομαι και σε σένα γιατί είσαι ο υπεύθυνος για τα σχόλια.Νομίζω ότι αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε ηθικό.. Είναι ένα κανονικό μπούλινγκ στα σχόλια..Η ελευθερία του καθένα σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Ο -η
9.07
Τεσταρει φρονηματα και βουληση σε σχεση με το διχασμο που γινεται απο τους λογισμους που της επιβαλλουν οι δαιμονες και την οδηγουν στην ολιγοπιστια,χωρις να εχει παρουσιαστει κ ο Αντιχριστος.
Παρακολουθει τις Τραπεζες καθημερινα για να δει τι;Το οτι ολες μα ολες εξαρτωνται απο τα κεντρα εξουσιας των Σιωνιστων που εχουν το χρημα και κανονιζουν ποια χωρα θα πτωχευσει και ποια θα συστρατευτει με τη Νεα Ταξη;Μηπως ειδαμε τους Προφητες οι οποιοι θα μιλησουν στον κοσμο να μη παρουν το χαραγμα[το χαραγμα στο χερι κ στο μετωπο] η μηπως η Αποκαλυψη μιλα και για αλλα χαραγματα;;;
Οταν ειχε πρωτοβγει το μπαρκοουντ καποιος ειχε επισκεφθει μια παλαιοημερολογιτικη μονη η οποια ηταν αντιθετη με αυτο το συστημα και ελεγε συνεχως να μη αγοραζουμε πραγματα με τον κωδικο αυτο.
Το ερωτημα μας ηταν τοτε,εαν δεχοντουσαν λαδι που πωλειται στα παντοπωλεια κ αλλου με την αναγραφη
Του γραμμωτου κωδικα η το εσκιζαν και ειχαν ησυχη τη συνειδηση τους.
Ο Χριστος ειναι εδω,μαζι μας ,μεσα στην καρδια μας και δεν εχουν χαθει ακομη τιποτα.
Αυτη η φτωχεια μας προετοιμαζει,ειναι ασκηση πνευματικη γι αυτους που εκλαμβανουν τα γεγονοτα ως παιδαγωγια Θεου και οποιος αντεξει,οποιος δεν αντεχει παλι να ζητησει τη βοηθεια κ Ο Θεος θα του τη δωσει.Τι να τις κανεις τις τραπεζες;;;Τι να παρακολουθεις;;; Μηπως εχεις ζωντανο χρημα εκει μεσα;
Και ετσι να ειναι ,εχω γνωστους που ταλαιπωρουνται απο τους λογισμους νυχτα μερα που τι θα γινουν τα λεφτα τους,πως θα γινει να τα παρουν; Και χανουν το στηριγμα τους Τον Χριστο,επειδη βασιζουν τη ζωη τους στα χρηματα! Καποιοι ειπαν ''μα δε γινεται,αγωνας μιας ζωης ειναι αυτος''...ε, και;;;
Οσο κ να δουλεψεις...οσα θελει ο Θεος θα εχεις!
Εγω δεν ακουσα κανενα μοναχο να πει να παρακολουθουμε τις μετοχες.
Τι ξερει ο κοσμος απο αυτα; τι γνωριζει ο πιστος λαος απο παθη χρηματιστηριακα;
Ειναι παγιδες δαιμονικες αυτες που μαζι με τα σαρκικα φτιαχνουν ενα ωραιοτατο μειγμα και μαζι με τα δογματικα! Ναι, ειμαστε σε αναμονη κ εγρηγορση για τα πραγμα που θετουν σε κινδυνο την πατριδα μας,διοτι υπο το προσχημα του χρεους υποθηκευτηκαν τα παντα σε αυτην ,οποτε η κυριαρχια της περνα σε αλλα χερια ανα πασα στιγμη,αν ομως θελει Ο Θεος,αν δεν θελει Ο Θεος,η χωρα δεν θα παθει τιποτε που να θυμιζει εκριζωμο και δουλωση οσο και απατριδες κ αθεους κ αν εχουμε ως κυβερνησεις!
Βλεπτε καποτεειχαμε κ ευεργετες σε αυτη τη χωρα,δυστυχως δεν εχουμε τη σημερον καποιον να μεινει στην Ιστορια ως εθνικος ευεργετης,να χαρισει το χρεος και να αρχισουμε πλεον να δανειζομαστε με πολυ μικρο επιτοκιο ,οπως δανειζει η ΓΕΡΜΑΝΙΑ τις πιο ευρωστες χωρες!
Οπου και αν βρισκομαστε,ας κανουμε υπομονη στα δεινα ..
Ειμαστε σε θλιψη εξαιτιας της δουλειας της χωρας μας!
Δεν γινεται αλλοιως ,χρειαζεται μετανοια .. .. ...π

Ανώνυμος είπε...

Απορία. Αυτό το πρώτο σχόλιο το έγραψε ΠΡΑΓΜΑΤΙ γυναίκα χριστιανή ή κανάς πράκτορας με τριχωτές ποδάρες που παριστάνει τη μαντμαζελ;

Ανώνυμος είπε...

Βεβαιώθηκα...Τριχοπόδαρος πράκτορας καραφλός μαλιστα, είναι η ...δεσποινίς..

amethystos είπε...

Εχουμε αποφασίσει νά απαντά μόνον ένας μας στά σχόλια. Αλλά πολλές φορές δέν είναι εφικτό νά ελέγχονται από τόν ίδιο. Πάντως "καλός άνθρωπος καί συνειδητός χριστιανός" δέν υπάρχουν. Είναι μιά καρικατούρα.

χαλαρωσε είπε...

αγαπητη maria p δεν εδωσα σημασια, και δεν δινω, στα καραγκιοζιλικια αυτα. ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΩΣ maria p τωρα τα υπολοιπα τα αγνοω, ουτε ειμαι σε θεση να ελεγχω αυτα τα προβοκατορικα πραγματα. Για την ακριβεια των πραγματων με ανδιαφερει το κομματι αμεθυστος και δει το θεολογικο. Και το υπολοιπο εχει ευθυκρισια, κατα την αποψη μου, αλλα το θεολογικο εχει χριστοηθεια και χριστοαληθεια. Εχω καταλαβει πραγματικη αγωνια και ορεξη για Χριστο απο μερους σου, οποτε τα προβοκατορικα τα εχω γραμμενα. Να εισαι καλα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΑΦΟΒΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕ;
ΠΟΥ ΡΙΧΝΑΝ ΜΟΛΟΤΩΦ;ΠΙΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ,ΕΝΑΝ ΟΥΚΡΑΝΟ,ΕΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟ,ΕΝΑΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΛΛΑΝΔΟ ...ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΚΤΡΟΠΑ;
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ; π

Μαρία Π. είπε...

Αδελφέ, όπως το είπες είναι.Ούτε καν προβοκατόρικα γιατί δεν ξέρω ποιον πείθουν πια, αλλά μόνο καραγκιοζιλίκια. Προχθές δεν μίλησα γιατί ήμουνα σίγουρη ότι ήταν φανερό ποιος γράφει, αλλά τώρα επειδή είδα ότι απάντησες προς "γυναίκα", γι΄αυτό το εξήγησα. Κάποιες φορές που έγραψα ανώνυμα, ο μόνος λόγος ήταν για να μην αρχίσουν πάλι οι διενέξεις (οι οποίες τελικά δεν αποφεύχθηκαν).Τέλος πάντων.. ανάξια λόγου..
Συμφωνώ μαζί σου σ' αυτά που γράφεις για τον Αμέθυστο.Επίσης συμφωνώ με την κριτική που έκανες στο άλλο ιστολόγιο. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τα είπες.

Τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις, βλέπουμε τη χώρα μας να μπαίνει στην χειρότερη ίσως σκλαβιά που έζησε ποτέ. Σαρώνονται όλα με το νέο μνημόνιο.Ποιος το περίμενε; Νομίζαμε ότι με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα μπορούσαμε να κερδίσουμε καλύτερους όρους και αντί γι' αυτό, μας ισοπέδωσαν. Όλη η χώρα πλέον ξεπουλιέται για να πληρωθούν η ΕΚΤ το ΔΝΤ και οι Τράπεζες.Και στο τέλος δεν θα αποφύγουμε το περιβόητο GREXIT, το οποίο όμως θα γίνει σε πολύ χειρότερες συνθήκες, όταν η χώρα δεν θα μπορεί με τίποτα να ανακάμψει.
Ο κόσμος είναι σε άσχημη κατάσταση. Όσοι δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα.Με βάση αυτά που βλέπω, πιστεύω ότι η ύφεση θα αυξηθεί πολύ. Είναι αυτό που έλεγαν από την αρχή της κρίσης ότι προοδευτικά όσο κατεβαίνουμε μέσα στο σπιράλ τόσο η πτώση θα γίνεται κάθετη.
Να κάνουμε υπομονή σε όλα, και να εμπιστευτούμε τον Θεό. Θέλουν τα κοιτάσματα της Μεσογείου γι' αυτό ανέτρεψαν τα καθεστώτα της Β. Αφρικής και έδεσαν εμάς με τόσα δάνεια.Δυστυχώς σε τέτοιες χώρες όπως η Νιγηρία ή το Ντουμπάι, ο λαός υποφέρει..
Από πνευματική πλευρά ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.Διάβασα πρόσφατα ένα ωραίο κείμενο, "Συμβουλές για το ήθος των ανθρώπων σε 170 κεφάλαια" του Μ. Αντωνίου, που λέει ακριβώς αυτό. Ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα γίνονται για την πνευματική μας ωφέλεια, όλα συνεργούν προς το αγαθό γι' αυτούς που αγαπούν τον Θεό.Πρέπει να εξασκηθούμε στην υπομονή, εμπιστοσύνη, καρδιακή ειρήνη.. Δεχόμαστε όλοι ένα πνευματικό πόλεμο. Έτσι επέτρεψε ο Θεός, αυτή είναι η εκπαίδευση που πρέπει όλοι να περάσουμε και ο μόνος τρόπος να βγούμε νικητές είναι όπως λέει ο Άγιος Νικόδημος, ο Εσταυρωμένος Κύριος που όποτε Τον κοιτάζεις θα βλέπεις με μεγάλα γράμματα τι ακριβώς πρέπει να κάνεις σε οτιδήποτε συμβεί στη ζωή σου.Εννοεί την ασύλληπτη υπομονή, καρτερικότητα, παράδοση εξ ολοκλήρου με εμπιστοσύνη στον Πατέρα, ταυτόχρονα με την δύναμη την ακεραιότητα και την λεβεντιά (όπως έλεγε και ο άγιος Παίσιος), του Αγωνιστή που συνειδητά προχωράει και ξέρει ακριβώς που πηγαίνει όπως επίσης ξέρει και το ευλογημένο τέλος αυτής της πορείας.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην, πριν ρωτησω, θα ηθελα να συμφωνησω με το ευστοχο σχολιο του Χαλάρωσε για τον Ιστολογο Αμέθυστο!
"ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΑΦΟΒΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ"

Ερχομαι σε δυο πολυ συντομες απορίες μου!
Το κείμενο γράφει:
"...τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα γίνονται για την πνευματική μας ωφέλεια"
Δηλ αν γινει ενα πυρηνικο ολοκαύτωμα, αυτο θα ειναι προς καλο μας; θα εχει πνευματικη ωφέλεια;

Επισης:
"Να κάνουμε υπομονή σε όλα, και να εμπιστευτούμε τον Θεό...Έτσι επέτρεψε ο Θεός, αυτή είναι η εκπαίδευση που πρέπει όλοι να περάσουμε"
Ολοι; Ποιοι ολοι;
οι Ελληνες; ή και οι Γάλλοι, Πορτογάλοι κλπ;
Να σωθει ποιος; ο Ελληνας;
Να σωσει ο Θεός απο ολο τον κοσμο ποιον; Μονο την Ελλαδα μας;

Στα υπολοιπα συμφωνω και εγω, ιδιως με τον αδερφο Χαλάρωσε!

amethystos είπε...

Γίνεται λόγος γιά τήν Πρόνοια τού Θεού, όπως καταλαβαίνουμε. Καί είναι δύσκολος ο λόγος. Ας δούμε γιά παράδειγμα τήν ιστορία τών Εβραίων. Προτίμησαν τήν ελευθερία τών όπλων καί όχι τήν ελευθερία τού Κυρίου καί ισοπεδώθηκαν από τούς Ρωμαίους. Τήν θέση τους πήραν οι Ελληνες όπως γνωρίζουμε. Καί πού κατέληξαν οι Εβραίοι μετά τήν ανταρσία τους; Εγιναν οι αντιπρόσωποι τών δαιμόνων, στήν γή , τών αρχηγών τής αποστασίας. Καί εγκατεστημένοι πίσω από τό παραπέτασμα, πίσω από τίς κουρτίνες τής εξουσίας, όπως οι δαίμονες κρύβονται πίσω από τόν μπερντέ, τίς κουρτίνες τής καρδιάς μας, μέ τήν βοήθεια τού υπερόπλου τού τόκου, απομακρύνουν τήν ανθρωπότητα από τόν Δημιουργό της καί Σωτήρα της. Καί αυτή τήν δύσκολη καί κρίσιμη στιγμή γιά τόν άνθρωπο καί τήν δημιουργία ο Θεός χρησιμοποιεί τούς Ελληνες γιά νά δοκιμάσει τήν προαίρεση τών εθνών. Οσο τά έθνη θά δέχονται αυτή τήν δοκιμασία τής συνειδήσεως πού μάς επιβάλλει ο Κύριος,όσο θά υπάρχει αγωνιστικό φρόνημα, έστω καί εσωστρεφές, θά γίνονται επιλογές, Θά δοκιμάζονται οι προαιρέσεις, όλων. Ισως κάποια στιγμή η ανθρωπότης χάσει τό παιχνίδι, ίσως. Διότι ακόμη καί στήν Πρόνοια υπάρχει συνέργεια. Γι' αυτό επιμένουν οι Πατέρες καί μάς προτρέπουν νά πιστεύουμε στήν Πρόνοια. Ο ανθρώπινος παράγων τής πρόνοιας είναι η προ-νόηση. Ολα όσα ξεκινούν από τό θεωρητικό πρό. Προβλέπω, προετοιμάζομαι, προσέχω, προχωρώ, προτρέπω...

Μαρία Π. είπε...

8.57 Χαίρομαι που άλλαξες τρόπο άγνωστε αδελφέ-συνάνθρωπε. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να τσακώνεται.Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε ότι θες.Όπως καταλαβαίνεις όμως, απέναντι στα παράλογα κανένας δεν μπορεί να αντέξει για πολύ όση υπομονή και αν έχει. Χθες είχε μια ωραία ανάρτηση ο Αμέθυστος για το θέμα αυτό.Όλοι πιστεύω ότι προσπαθούμε να δείχνουμε υπομονή και κατανόηση, αλλά δεν είμαστε άγιοι ώστε να καταφέρνουμε πάντα απέναντι στην αδικία να μένουμε ακέραιοι και να δείχνουμε μεγαλείο ψυχής.
Αυτό που ρωτάς είναι η διδασκαλία όλων των Αγίων και των Πατέρων. Κι εγώ δυσκολεύομαι να το κατανοήσω. Είναι δύσκολα τα πνευματικά γι' αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρά μόνο δια πίστεως. Διάβασε στην επιστολή προς Εβραίους για το θέμα της πίστης.
Ο ίδιος ο Κύριος λέει ότι ένα στρουθίο δεν πέφτει στη γη ανευ του θελήματος του Πατρός. Άρα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ συμβαίνει είναι κάτω από τον έλεγχο του Θεού. Ακόμα και οι τρίχες της κεφαλής είναι πάσαι ηριθμημέναι.. Θα συνεχίσω μετά.

Μαρία Π. είπε...

Στο βιβλίο του Ιώβ ξεδιπλώνεται όλο το πνευματικό παρασκήνιο.Βλέπουμε ότι ο διάβολος ζήτησε την άδεια από τον Θεό για να κάνει οτιδήποτε, και κινήθηκε επακριβώς στα όρια που του έβαλε.ΔΕΝ είναι ανεξέλεγκτος (ο Άγιος Παίσιος έλεγε ότι αν άφηνε έστω και ένα δαίμονα ο Θεός ελεύθερο, θα σκότωνε όλους τους ανθρώπους).Κάθε φορά ζητούσε και περισσότερα. Ο Θεός αφήνει να πειραστεί ο άνθρωπος μέχρι εκεί που αντέχει (απ. Πέτρος). Για τον Ιωβ ήξερε ότι ήταν "δίκαιος και άμεμπτος" και επέτρεψε ακραία πράγματα. Όταν έχασε τα πάντα και βρέθηκε στο χώμα με λέπρα και πόνους, η γυναίκα του τον προέτρεπε να βλασφημήσει τον Θεό και να πεθάνει.Αλλά τι είπε "γυμνός εξήλθον εκ κοιλίας μητρός μου, γυμνός θα επιστρέψω. Ο Κύριος έδωσε, και ο Κύριος αφαίρεσε. Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένο.. Τα καλά μόνο θα δεχόμαστε από τον Θεό και όχι τα κακά;" Οι φίλοι του Ιώβ όταν τον είδαν έμειναν άφωνοι για 7 μέρες.Και μετά του είπαν ότι όλα αυτά τα έπαθε για τις αμαρτίες του.Ο Θεός όμως είπε ότι διαστρεβλώνουν τις βουλές Του οι οποίες είναι ανεξιχνίαστες.Και ευλόγησε τον Ιωβ με δεκαπλάσια λόγω της υπομονής και πίστης που έδειξε.Αυτό ήταν το ζητούμενο από τον διάβολο, να γογγύσει ο Ιώβ κατά του Θεού όπως γόγγυζαν και οι Ισραηλίτες στην έρημο.΄"Δέρμα υπέρ δέρματος, άσε με να χτυπήσω τον ίδιο και να δεις που θα σε βλασφημήσει κατά πρόσωπο"έτσι τόλμησε να πει στον Θεό. Ο Άγιος Νικόδημος λέει ότι σε αυτόν τον αόρατο πνευματικό πόλεμο, το πεδίο της μάχης, η πολεμίστρα είναι η ίδια η καρδιά του ανθρώπου. Συνεχίζω σε λίγο..

Μαρία Π. είπε...

Όλα αυτά που λέμε ισχύουν για τους χριστιανούς, όχι κατ' όνομα αλλά γι' αυτούς που "εξήλθαν εκ γης Αιγύπτου και πορεύονται στην έρημο, προς την γη της επαγγελίας". Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι πάροικοι και παρεπίδημοι, ότι "δεν έχουν εδώ πόλη, αλλά περιμένουν την αχειροποίητη" όπως λέει ο Απ. Παύλος. Έχει βγει η καρδιά τους από τον κόσμο και προχωρούν μαζί με τον Κύριο..Δεν έχουν φτάσει ακόμα αλλά η πορεία είναι αυτή. Η οποία είναι φοβερή, γεμάτη πειρασμούς και αδιέξοδα, ψυχικά και σωματικά για ένα και μόνο λόγο.
Να μάθουμε να Τον εμπιστευόμαστε.Να μάθουμε ότι μας αγαπάει.Και να μάθουμε να Τον ακολουθούμε ακόμα και στον Άδη. Αυτά δεν μαθαίνονται θεωρητικά, παρά μόνο με τις καθημερινές εμπειρίες.
Τους Ισραηλίτες τους οδήγησε επίτηδες στο αδιέξοδο της Ερυθράς θάλασσας και σε μέρη χωρίς νερό, όπως και ανάγκασε τους μαθητές να μπουν στο πλοίο ενώ ήταν δυνατός ο άνεμος και τα κύματα για να μάθουν την πίστη. "Εις τι εδείλιασες ολιγόπιστε;" Πάντα θαύμαζε την πίστη στους ανθρώπους και τότε έκανε θαύματα.
Στο Δευτερονόμιο λέει στο λαό Του: "Ο Κύριος σε οδήγησε δια της μεγάλης ταύτης και φοβεράς ερήμου όπου ήσαν όφεις φλογεροί,και σκορπίοι,και ξηρασία, όπου δεν ήτο ύδωρ.σου έδωσεν ύδωρ εκ της σκληράς πέτρας και σε έθρεψε εν τη ερήμω με το μάννα. θέλεις ενθυμείσθαι πάσαν την οδόν εις την οποίαν ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕ Κύριος ο Θεός σου, ΔΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ, ΝΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΕΝ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ (μάλλον εμείς να τα γνωρίσουμε γιατί Εκείνος είναι Παντογνώστης), δια να σε κάμει να μάθεις ότι ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με άρτον αλλά με πάντα Λόγο Κυρίου, δια να σε αγαθοποιήσει εις τα έσχατά σου.Θέλεις λοιπόν γνωρίσει ότι καθώς ο άνθρωπος παιδεύει τον υιόν του, ούτω Κύριος Ο Θεός σου σε επαίδευσε, δια να σε φέρει ΕΙΣ ΓΗΝ ΑΓΑΘΗΝ.Κύριος ο Θεός σου είναι ο προπορευόμενος εμπροσθέν σου. Είναι πυρ καταναλίσκον.
Βλέπουμε ότι ο στύλος πυρός ήταν για το λαό του Θεού "νέφος φωτίζον" ενώ για τους Αιγυπτίους "νέφος σκοτίζον". Ο ίδιος Θεός ήταν για τους μεν Σωτηρία, ενώ για τους δε, τους εχθρούς Του, απώλεια.Τα ίδια αντικειμενικά γεγονότα λειτουργούν διαφορετικά για τους ανθρώπους του Θεού και διαφορετικά για τους ανθρώπους του κόσμου. Και έτσι ο δίκαιος θα γίνει έτι δίκαιος και ο άδικος έτι άδικος και ρυπαρός. Μέσα στις ίδιες συνθήκες ο ένας δοξάζει και χαίρεται γιατί βλέπει δια της πίστεως Φως, ενώ ο άλλος γογγύζει και υποφέρει γιατί βλέπει σκοτάδι. "Δεν ηδυνήθησαν να εισέλθωσιν δια απιστίαν".
Πολύ ωραίοι είναι οι λόγοι του Αγίου Ισαάκ Σύρου:
Λόγος ΜΗ Περί του δια ποιας αιτίας αφήνει ο Θεός τους πειρασμούς εις τους αγαπώντας Αυτόν.
ΛΟΓΟΣ ΜΘ Περί αληθούς γνώσεως και περί πειρασμών και περί θείας παραχωρήσεως.
ΛΟΓΟΣ ΜΣΤ Περί των διαφόρων ειδών πειρασμών, περί βαθμών και τάξεων.
Και από τον Αόρατο πόλεμο το κεφάλαιο "οι πειρασμοί όλοι μας εδόθησαν από τον Θεό για ωφέλειά μας"
Πειρασμός σύμφωνα με τους Αγίους δεν είναι μόνο οι ψυχικές προσβολές κτλ, αλλά όλα τα δυσάρεστα της ζωής όπως αρρώστιες, προβλήματα κ.α.
Μην ξεχνάμε και το λόγο του Αγίου Λουκά του ιατρού, μετά από πολλά χρόνια διωγμού: "Αγάπησα το μαρτύριο, το οποίο κατά ένα παράξενο τρόπο έχει τη δύναμη να καθαρίζει την ψυχή".

Ανώνυμος είπε...

4.36μμ.
Ωραια ολα αυτα που γραψατε και πολυ θεολογικά.
Θα μας βοηθησουνε ολους να εμβαθυνουμε στην σκεψη.

Ομως απαντηση πρακτικη νομιζω πως δεν ελαβα στο ερωτημα μου:

Ενας πυρηνικος πολεμος θα ητανε προς πνευματικο μας συμφερον;

Σας ακουω!

amethystos είπε...

Πρακτική! Κρατήσου φίλε. Γιά τήν ώρα ο φόβος ενός πυρηνικού πολέμου μάς ωφελεί όλους. Δέν βλέπουμε καί καμμιά εμβάθυνση στήν σκέψη!

Ανώνυμος είπε...

Αμεθυστε,
φημιζομαι εξαλλου οτι δεν εχω εμβαθυνση στην σκεψη μου!

Γιαυτο εξαλλου ρωταω εσας, μπας και μηπως...
αλλα το ρημαδι μου δεν λεει να παρει μπρος.

Τι να κανουμε..εκαστος με τα μεσα που διαθετει!

Δεν ειμαστε δα και ολοι φωστηρες θεολογοι!

Δειξτε ελεος με την ελαχιστότητα μου.....

...απλα απαντησεις στις αποριες μου δεν παιρνω, και αρχιζω να ανησυχω!

amethystos είπε...

Μήν κάνεις τήν παρθένα φίλε. Δέν έχεις κάνει ούτε μία ερώτηση. Δέν μπορείς νά κάνεις. Οι υποτιθέμενες ερωτήσεις σου είναι απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αμεθυστε, δεν ρωτησαμε αν ο φοβος απο ενα πυρηνικο ολοκαύτωμα ειναι ωφελιμος!
Δεν γραφουμε στα Αγγλικα ή στα γερμανικά, γιατι δεν μας καταλαβαινεις;

Ρωτησαμε:
Ενας πυρηνικος πολεμος στο αμεσο μελλον, ειναι προς πνευματικη μας ωφέλεια, συμφωνα με την Πρόνοια του Θεου και τα Αγιοπατερικά εδαφη που ανέπτυξε με πολυ συνεση και σοφία η κυρια Μαρια;

Αχ αυτη η Ελληνικη γλωσσα, δυσκολη γλωσσα, δικαιως ενιοτε δεν την νοεις τι θελει ακριβως να πει....

amethystos είπε...

Πρός πνευματική σου ωφέλεια φίλε έχουν απομείνει πολύ λίγα πράγματα. Μήπως είσαι λίγο μαλάκας καί δέν τόχεις πάρει ακόμη απόφαση;

Μαρία Π. είπε...

Θα πω μερικές σκέψεις δικές μου χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είναι όλα σωστά. Μπορούμε να το συζητήσουμε. Καταρχήν βλέπουμε τους πρώτους χριστιανούς να έχουν προειδοποιηθεί από τον Κύριο για την πολιορκία και την ισοπέδωση της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο το 70 μ.Χ., να φεύγουν εγκαίρως και να σώζονται.Επίσης βλέπουμε επεμβάσεις του Κυρίου και της Παναγίας στους επόμενους αιώνες και διάσωση από πολέμους κτλ.. Σήμερα επίσης παρά τις καταστάσεις που βιώνουμε εξακολουθεί να υπάρχει η προστασία και η Σκέπη του Θεού.Άνθρωποι που πηγαίνουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου βλέπουν ασύλληπτα πράγματα. Ειδικά στην Αφρική ξέρουμε όλοι πως είναι η κατάσταση, με AIDS κτλ.. Επομένως ο χριστιανός πρέπει να λέει "έβεν έζερ" δηλ. "μέχρι εδώ εβοήθησεν ημάς ο Κύριος" και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να μας βοηθάει, και δεν θα φτάσουν εκεί τα πράγματα παρά μόνο στο τέλος όταν θα έχουν εξαλειφθεί οι χριστιανοί από τον πλανήτη όπως λέει η Αποκάλυψη.
Τώρα η ερώτηση αυτή "αν γίνει πυρηνικό ολοκαύτωμα θα είναι για την ωφέλειά μας" όπως την εκφράζεις δεν μπορεί να απαντηθεί. Είναι κάτι σαν αυτό που λένε συνήθως οι άθεοι γιατί ο Θεός αφήνει τους παιδεραστές, τους βιαστές, τους φονιάδες των λαών κτλ..Τι να πεις τώρα σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να καταλάβει τα πνευματικά. Ότι ακόμα και απ' το χειρότερο κακό που γίνεται λόγω της ανθρώπινης ελευθερίας ο Θεός μπορεί να βγάλει καλό; Βλέπουμε περιπτώσεις όπως τον Κένεθ Κλάους που βιάστηκε από καθολικούς ιερείς όταν ήταν παιδί έγινε άπιστος και μετά από πολλή πνευματική περιπλάνηση αλλά και πολύ πληγωμένη εσωτερική κατάσταση στην ψυχή του, γνώρισε την αγάπη του Κυρίου και την αλήθεια, και έγινε πολύ πιστός ορθόδοξος χριστιανός. Ένα τραγικό γεγονός ακόμα και το πιο ακραίο, θεωρητικά ακόμα και ένας πυρηνικός πόλεμος, νομίζω ότι δεν είναι ικανό να σταθεί μπροστά στην παντοδυναμία του Θεού, και στην ικανότητα Του να ελεεί να σώζει θαυματουργικά και να μετατρέπει τα πάντα προς το αιώνιο συμφέρον της ψυχής.Στηριζόμαστε στο λόγο "τα πάντα συνεργούν προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν"..

Ανώνυμος είπε...

Εδω βρε Αμεθυστε με εχουνε πει χειρότερα, στο μαλακας θα κολλησουμε;
Σε μενα δεν πιανουνε οι αττακες σου που εχεις προχειρες για τους Παλαιοημερολογιτες ΑΔΕΡΦΟΥΣ μας! :) :)

Για 2 λογους φοβοσαστε να απαντησετε στην απορια μου, αν ενα πυρηνικο ολοκαύτωμα εχει πνευματικη ωφέλεια!

Αν απαντησετε ΝΑΙ, φοβαστε οτι θα σας ρωτησω μετα: "ε, τότε καθε κακο που μπορει να συμβει στην ζωή μας ειναι προς ωφελεια"!
Τότε που ειναι ο σταματημός;
Ασε που μετα γεννάται νεα απορια: γιατι φοβαστε το τσιπ και το 666 οταν ακομα και ενας πυρηνικος πολεμος ειναι καλος;

Αν παλι απαντησετε ΟΧΙ, φοβαστε οτι μετα θα σας ρωτησω: "δηλ υπονοείται οτι ο Θεός δεν ελεγχει άλλο τα πραγματα; Δεν ισχυει αλλο η Προνοια του Θεου που μεριμνά ακομα και για τις τριχες της κεφαλης μας;".

Για να αποφευγετε αυτο το διλημα, γιαυτο γραψατε προκαταβολικα πιο πανω - μισο λεπτο να το αντιγραψω οπως το ειπατε, διοτι με κατηγορειτε οτι σας βαζω λογια που ποτέ δεν σας περασαν απο το νου:

"Κι εγώ δυσκολεύομαι να το κατανοήσω"

Το 'κι εγω' τι σημαινει;
Καταρχην ακουγεται λιγο υπερηφανο ή κανω λαθος;
"Αφου και εγω ακομα δυσκολευομαι να τα νοησω αυτα, ποσο μαλλον εσεις που δεν εχετε τις δικες μου γνωσεις";

Αν παλι δεν το εννοειται εγωιστικα αλλα ανθρωπινως εκφραστηκατε - τότε σας παρακαλουμε οταν γραφετε σχολια, αν ειναι δυνατον - διοτι αν δεν ειναι, δεν πειραζει, θα το καταπιουμε και αυτό...
..αν ομως ειναι δυνατον, μην τα γραφετε μΕ ΤΟΣΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΙΑ!
Αφηστε και ενα υπονοουμενο οτι μπορει να μην ειναι οπως τα λετε!
Οχι άλλη Σιγουρια!

:) :) :)

Αντε βρε , και παλι φίλοι, οκ;

Ο μη εχων εμβάθυνση στην σκεψη

amethystos είπε...

Φίλε α-πορία σημαίνει φτώχεια, πείνα. Εσύ είσαι πλούσιος, έχεις καί τήν μαλακία. Εχεις μόνο απαντήσεις σέ ανύπαρκτες ερωτήσεις. Επρεπε νά προσέχεις περισσότερο. Τό μέλλον δέν υπάρχει καί δέν ορίζεται. Απλώς τό γεμίζεις μέ αοριστίες, επιθυμίες καί εξυπνάδες.

Ανώνυμος είπε...

"Ένα τραγικό γεγονός ακόμα και το πιο ακραίο, θεωρητικά ακόμα και ένας πυρηνικός πόλεμος, νομίζω ότι δεν είναι ικανό να σταθεί μπροστά στην παντοδυναμία του Θεού, και στην ικανότητα Του να ελεεί να σώζει θαυματουργικά και να μετατρέπει τα πάντα προς το αιώνιο συμφέρον της ψυχής"

Τοτε γιατι φοβαστε την καρτα;
Το τσιπ;
Το 666;
τον ιδιον τον αντιχριστο;

Δεν μπορει, και ο αντιχριστος καποια ωφέλεια θα εχει! Ο ερχομος του!

Τότε γιατι οι τραπεζες ειναι οι εχθροι μας;

Γιατι οι Ευρωπαιοι να μην παρουνε τα πετρελαια μας; Και το φυσικο αεριο; Αυτο που το πας;
Σιγουρα καπου θα τους ωφελησει!

Γιατι να μην αδικησουνε εμας τους Ελληνες;
Οταν μαλιστα αυτο θα αποτέλεσει πνευματικο μαστιγιο, να συνελθουμε απο τις αμαρτιες μας;

Εχω δυο παιδια.
Αν ερθουνε και τα δολοφονησουμε, δικαιουμαι να λεω μετα στον κοσμο: 'μην στεναχωριεστε, δεν εγινε και κατι κακο, σιγουρα καποια πνευματικη ωφελεια θα προκυψει απο τον θανατο τους';

Τουλαχιστον να μην ειμαστε τοσο ΣΙΓΟΥΡΟΙ οταν κανουμε ΣΥΡΡΑΦΗ σκορπιων εδαφιων της Αγιας Γραφής και των Γεροντικων και των ΒΙων των Αγιων!

όχι αλλη Συρραφη, για να καταληξουμε στο συμπέρασμα που εμας βολευει....
Οχι αλλη σιγουρια...
Και οπως ειπαμε σε αλλη αναρτηση: "οχι αλλο σωσιμο - δεν θελουμε αλλο να μας σωσετε"!

Ας αφηνουμε καπου καπου και ενα ερωτηματικο στα λεγομενα μας.....

Μαρία Π. είπε...

Καμία συρραφή και καμία θεωρία δική μου. Διάβασε τον Άγιο Νικόδημο, τον Άγιο Ισαάκ Σύρο, τον Μ. Αντώνιο, τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο και τους υπόλοιπους αγίους και την Αγία Γραφή.
Η κάρτα το τσιπ και ο Αντίχριστος, είναι το τελευταίο στάδιο πριν την Β Παρουσία του Κυρίου.Φοβόμαστε όχι με την έννοια που το λες, αλλά μήπως αν είναι αυτά στην εποχή μας, δεν είμαστε έτοιμοι πνευματικά, για όσα είναι να γίνουν.
Ο θάνατος ενός παιδιού, λένε οι άγιοι ότι υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει. Ο Άγιος Παίσιος έλεγε ότι μπορεί να χανόταν λόγω αμαρτίας αν το άφηνε ο Θεός να μεγαλώσει και το πήρε την κατάλληλη στιγμή για το αιώνιο καλό του. Επίσης και για να τραβήξει μέσω του πένθους και την υπόλοιπη οικογένεια κοντά Του.
Αν αυτά δεν σου αρέσουν και τα θεωρείς δικές μου αυθαιρεσίες, διάβασε τους λόγους των Αγίων για να δεις τι λένε. Αν τα απορρίπτεις, τότε απορρίπτεις λόγια αγίων ανθρώπων και όχι δικά μου.
Τώρα για τα πετρέλαια κτλ, και τις Τράπεζες, που και αυτό σε ενόχλησε, δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουμε τι είναι το κάθετί γύρω μας, ΑΣΧΕΤΑ με το πως μεταφράζεται σε πνευματικό επίπεδο. Αυτό θέλει μεγάλη συζήτηση και φυσικά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση "σφάξε με Αγά μου να αγιάσω"..

amethystos είπε...

Φίλε υπάρχουν πολλά ιστολόγια τής αμφιβολίας. Γιατί παιδεύεσαι στήν γειτονιά μας; Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. Γιατί νά υποφέρεις ; Η πολιτική φίλε είναι άλλο καπέλο. Κανένας λαός δέν έχει σωστό πολιτικό κριτήριο. Αν θές νά σέ βοηθήσουμε, τό πρόβλημά σου είναι τό κακό. Γιατί τό κακό; Γιατί ο Κύριος είπε άσε τούς νεκρούς νά θάψουν τούς νεκρούς τους; Εχεις ακούσει γιά τήν πτώση; Ο άνθρωπος μπορεί νά σηκωθεί. Δοκίμασε. Είσαι γεμάτος υποθέσεις φίλε. Κάνεις διάλογο μέ τούς λογισμούς, έχεις καί τήν μαλακία. Προσγειώσου, οι λογισμοί δέν είναι σκέψεις.

Μαρία Π. είπε...

Να πω και κάτι ακόμα. Δεν είναι "το συμπέρασμα που μας βολεύει" δηλ. δεν χαϊδεύουμε τ' αυτιά μας με θεωρίες ότι όλοι θα σωθούμε, όλα θα πάνε καλά, όλα θα καταλήξουν ωραία και ευτυχισμένα.. Όχι δεν είναι αυτό, αλλά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλει ο Θεός από εμάς.. για να μην πω ότι είναι σχεδόν το μόνο που θέλει.
"Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ εις τον Θεόν και εις Εμέ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ"..Στην παράβαση του Αδάμ κλονίστηκε η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό.Σταμάτησε να υπάρχει εμπιστοσύνη, Τον κοίταζε καχύποπτα, αφού πίστεψε τον όφι που του είπε ότι ο Θεός του έλεγε ψέματα και ότι δεν θα πεθάνει αλλά θα γίνει Θεός αν φάει τον απαγορευμένο καρπό.Τον έβλεπε σαν εχθρό του, που του λέει ψέματα και δεν τον αφήνει να γίνει "ως Θεός"..
Όλη η περιπέτεια της εδώ ζωής μας, της πνευματικής ερήμου που διανύουμε είναι η οικοδόμηση της σχέσης μας με τον Θεό. Εκεί πάσχουμε όλοι, αυτό είναι το σημείο πάνω στο οποίο στηρίζεται όλο το οικοδόμημα της ψυχής μας. Ένα παιδί που έχει σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με τον πατέρα του μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και να μάθει και να γίνει ΄ένας ολοκληρωμενος άνθρωπος, ενώ ένα άλλο που βασανίζεται από λογισμούς, αμφιβολίες, και δεν τον νιώθει πατέρα του, δεν τον εμπιστεύεται, δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του, είναι φυσικό να μην μπορεί να ωφεληθεί σε τίποτα από όλα αυτά που έχει να του δώσει.
Και τότε έχουμε θρησκευτικά υποκατάστατα όπως η ηθικολογία, και ο νομικισμός, που δημιουργούν ένα πνευματικό δούλο και όχι ένα γνήσιο υιό.

Μαρία Π. είπε...

Όταν ο Ιωσήφ αποκαλύφθηκε στους αδερφούς του αυτοί έπεσαν στα πόδια του κλαίγοντας και του ζητούσαν συγγνώμη για το κακό που του έκαναν. Τότε αυτός τους είπε, να μην κατηγορούν τον εαυτό τους γιατί όλο αυτό ήταν από τον Θεό να γίνει έτσι ακριβώς. Ήταν το σχέδιό Του για να γίνει ο Ιωσήφ άρχοντας στην Αίγυπτο και να τους σώσει από την πείνα.
Τους λέει "δεν με απεστείλατε εδώ εσείς αλλά ο Θεός.. και με έκαμεν κύριον πάσης Αιγύπτου εις διατήρησιν ζωής" Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Θεός μπορεί να μετατρέψει το κακό σε καλό, ή να επιτρέψει κάποιο κακό για κάποιο λόγο. Στον Μωυσή λέει "Εγώ θα σκληρύνω την καρδιά του Φαραώ για να μην σας εξαποστείλει ώστε να πληθυνθούν τα θαυμάσιά μου εμπροσθέν σας.. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπουμε εξωτερικά, αλλά υπάρχει το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του κάθε ανθρώπου και από κει και πέρα είναι στο χέρι του ανθρώπου να ανταποκριθεί με πίστη και εμπιστοσύνη.

Μαρία Π. είπε...

"Ο αληθινά λογικός άνθρωπος μία μόνο φροντίδα έχει να υπακούει και να είναι αρεστός στον Θεό ευχαριστώντας Τον για την μεγάλη και εξαιρετική Πρόνοιά Του και την κυβέρνηση του κόσμου, όποια και αν είναι η θέση του σε αυτή τη ζωή. Γιατί είναι παράλογο να ευχαριστούμε τους γιατρούς όταν μας δίνουν πικρά και αηδιαστικά φάρμακα και να είμαστε αχάριστοι απέναντι στον Θεό για όσα φαίνονται σ' εμάς δυσάρεστα και να μην αναγνωρίζουμε ότι τα πάντα γίνονται όπως πρέπει και προς το συμφέρον μας σύμφωνα με την Πρόνοιά Του.
Γιατί η αναγνώριση αυτή και η πίστη είναι η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ της ψυχής".

Μέγας Αντώνιος

paterikakeimena.blogspot.gr/2010/01/170.html

Μαρία Π. είπε...

Γερόντισσα Γαβριηλία

Μόνο όταν παραδοθείτε απόλυτα στην Δύναμη και την Αγάπη του Θεού, μόνο τότε, θα καταλάβετε ότι
όλα όσα γίνονται- ακούστε καλά, το ΟΛΑ με κεφαλαία γράμματα-
ή επειδή ο Θεός τα θέλει, ή επειδή ο Θεός τα παραχωρεί.
Δεν υπάρχει τρίτο!
Λοιπόν, αφού τα θέλει, τα δέχομαι με όλη μου την καρδιά.
Κι αφού τα παραχωρεί, πάλι θα τα δεχτώ με την ίδια χαρά γιατί έχει το λόγο Του.
Είναι μία εκπαίδευσις..
Και δεν θα τολμήσεις ποτέ να πεις ΓΙΑΤΙ;
ΠΟΤΕ!
Γιατί όποιος λέει ΓΙΑΤΙ γράφει με κεφαλαία γράμματα την λέξη ΕΓΩ.
Και όπου υπάρχει το ΕΓΩ, πνευματική προκοπή δεν υπάρχει.Ούτε ελπίδα.
Εκείνος ξέρει ποιος είναι ο σκοπός για τα πάντα.
Εγώ δεν μπορώ να κρίνω, ούτε να εμβαθύνω πιο πολύ.
Αλλά τι κάνω;
Παίρνω το καθετί μέσα μου, τον κάθε αμαρτωλό άνθρωπο, με όλη μου την αγάπη, κάνω μια πολύ θερμή προσευχή, και τον παραδίνω στα Πόδια του Χριστού.
Μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο;Όχι!
Άμα κάνω αυτό η Χαρά του Χριστού μέσα μου, δεν αλλοιώνεται.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πράγμα από την προσευχή.
Είναι Ενέργεια του Θεού.
Όσο το ΕΓΩ δεν έχει εκμηδενιστεί, και ζει ακόμα, εναλλάσονται οι ψυχικές καταστάσεις των δακρύων και της θείας παρηγοριάς.
Αλλά θά ρθει μια ώρα που θα είσαστε τόσο βέβαιοι για την Αγάπη του Θεού, και θα προσέχετε τόσο πολύ να μην κάνετε κάτι που θα βλάψει τον άλλο ή να τον κατακρίνετε, και έτσι δεν θα έχετε πια βάρη πάνω σας και θα χαίρεστε,με την Χαρά του Θεού, που παίρνετε από Εκείνον και δίνετε στους άλλους.
Και ύστερα αρχίζει το Ευχαριστώ, Ευχαριστώ, Ευχαριστώ, και.. χορεύουμε!

Ανώνυμος είπε...

"Ο θάνατος ενός παιδιού, λένε οι άγιοι ότι υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει. Ο Άγιος Παίσιος έλεγε ότι μπορεί να χανόταν λόγω αμαρτίας αν το άφηνε ο Θεός να μεγαλώσει και το πήρε την κατάλληλη στιγμή για το αιώνιο καλό του. Επίσης και για να τραβήξει μέσω του πένθους και την υπόλοιπη οικογένεια κοντά Του."

Γιατι δεν απανταντε τοτε ευθεως σε αποριες μου;
Γιατι ξεφευγετε με αλλα κειμενα;

"Ναι, αν πεθανει το παιδι σου κυριε ανωνυμε, μην στεναχωριεσαι και πολυ, διοτι καποια πνευματικη ωφέλεια κρυβεται απο πισω"!

Γιατι δεν εχετε το θαρρος να το πειτε ευθεως;

Αν παλι εχετε προχωρησει τοσο πολυ στα θεολογικα, ωστε ανω προτασεις τις λετε με περισση άνεση...
..τότε γιατι σας τρομαζει τι κανουνε οι Τραπεζες; Και οι κακοι Γερμανοι;

Γιατι να μην υπαρχει ενα σοφο Σχεδιο του Θεου να τοποθετησει τον κυριο Σοιμπλε στο Υπουργειο ΟΙκονομικων της Γερμανιας;

Τελευταια στιγμη κανετε εναν ελιγμο:
"Ε, εμεις, κοιταξτε, εμεις δεν ενδιαφερομαστε για τις τραπεζες, ουτε φοβομαστε το τσιπ και το χαραγμα" (ΑΣΧΕΤΑ αν μεχρι εχτες υπαρχουνε δεκαδες σχολια σας, που μιλανε για τον τρομο και τον πανικο, μην τυχον οι κακες τραπεζες μας αναγκασουνε να παρουμε το χαραγμα)...
"εμεις που λετε ανωνυμε αδερφε, ασχολουμαστε με το ΔΝΤ διοτι μην τυχον αυτο ειναι το σημειο των καιρων που λεει η Αποκαλυψη, ωστε μην τυχον δεν θα ειμαστε ετοιμοι πνευματικα;"

Χα!
Ακομα και ετσι να ητανε - λεμε τωρα - να σας κανουμε το χατηρι για πολλοστή φορά.

Δηλ εσεις περιμενατε τις τραπεζες για να προετοιμαστειτε πνευματικα;
Εαν ναι, παλι καλο μας κανουνε οι τραπεζες: διοτι διχως αυτες κοιμόμασταν τον υπνο του δικαιου στην Ελλαδιτσα μας!

Οταν δικαιολογειτε με ανεση τον θανατο των παιδιων (π.χ.) (και χιλια αλλα κακά υπαρχουνε στον κοσμο, μονη σας αναφερθεικατε σε βιασμους κλπ)....
τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ με βαση το ΣΟΦΟ ΣΧΕΔΙΟ της ΠΡονοιας του Θεου;

και κατι τελευταιο κυρια Μαρια:
Προκειμενου να απενεχοποιηθητε, δεν ειναι εντιμο να φερνετε τον σχολιαστη αντιμετωπο με τους ΑΓιους της Ορθοδοξιας!
Προκειμενου να επικρατησει το δικαιο σας!
"Ακου να σου πω ανωνυμε αδερφε, ή δεχεσαι αυτα που λεω, ή αλλιως εισαι εχθρος και πολέμιος του Αγιου Ιωαννη του Χρυσοστομου, του Αγιου ταδε και της Αγιας ταδε"

Δεν παει ετσι κυρια Μαρια.
Αυτο δεν ειναι ορθοδοξη θεολογια!
Αυτο ειναι να μιλαμε να περναει η ωρα!

Σας ευχαριστω που με συμβουλεψατε να διαβασω την προς Εβραιους Επιστολη!
Ειναι η πιο ευκολη Επιστολη της Καινης Διαθηκης, ακομα και μικρα παιδια αμεσως πιανουνε τα βαθεια της νοηματα!
Σας ακουσα, την μελετησα εχτες ολη μερα, και σημερα ειμαι αλλος ανθρωπος!

ΣΤο εξης θα σας 'ξεπληρωσω' με το ιδιο μετρο!
"Ριξτε μια ματια κυρια Μαρια στον βιο του ταδε Ασκητη, και θα τα νοησετε ολα!
Διαβαστε τις επιστολες του ταδε Αγιου Πατερα του 4ου αι - και αμεσως θα σας ανοιχτουνε νεοι οριζοντες".

Τελοςπαντων, αφου εχεις τον Ιστολογο με το μερος σου - χαρα σε σενα!!!!
Τετοια τυχη θα ηθελα να εχω και εγω - αραγε σε ουδετερο γήπεδο τι εξελιξεις θα ειχαμε;

Οταν κολακεύουμε ειμαστε 'αγαπητε εν Χριστω αδερφε" , οταν ειμαστε αναγκασμενοι να γραψουμε: 'τι σοφα τα διατυπωσε η κυρια Μαρια".
Οταν ομως κρινουμε, τότε γυριζει ο δισκος: "αυτα που γραφει ο ανωνυμος ειναι γκαραγκιοζιλικια, δεν επιτρεπονται τετοια πραγματα σε ορθοδοξα ιστολογια, δεν ειναι εντιμο να με κρινουνε εμενα, εγω ειμαι υπερανω κριτικης, θα αποχωρησω"!

Πολυ ωραια πραγματα. Πολυ ορθοδοξα!

amethystos είπε...

Δέν μπόρεσες τελικά νά βγάλεις γκόμενα καί μάς τά ζαλίζεις φίλε. Θάρρος. Μία γυναίκα αναλογεί στόν καθένα μας. Μόνο πού έρχονται δυό δυό κάθε φορά καί πρέπει νά διαλέξουμε τήν σωστή κάθε φορά ή τόν σωστό. Καί χρειάζεται διάκριση φίλε. Νά διακρίνουμε τό καλό καί τό κακό. Γιατί αυτό σημαίνει πτώση. Η ταύτιση ή η αδιαφορία τού καλού από τό κακό. Εάν προβάλλουμε τό κακό καί τήν αμαρτία πού μάς αναλογεί στόν άλλον, μπορούμε νά ζήσουμε στόν μοντέρνο κόσμο ίσως αλλά άνθρωποι δέν θά γίνουμε.

Μαρία Π. είπε...

Γιατί τα διαστρεβλώνεις όλα; Eίναι δυνατόν; Πότε είπα
"αυτά που γράφει ο ανώνυμος είναι καραγκιοζιλίκια"
που το είδες αυτό;;
Kαραγκιοζιλίκια είναι αυτά που έκανες στην ανάρτηση με την Μέρκελ
όπου έγραψες ένα σχόλιο το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δικό μου,
και μετά άρχισες να το κρίνεις, να λες διάφορα, και να ρωτάς και την Πηνελόπη, ποια είναι η γνώμη της γι΄αυτό..
Και μετά από αυτά που είπα ότι δεν γίνεται ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι χριστιανός να παίζει θέατρο σε βάρος του συνανθρώπου του, αντί να συναισθανθείς και να σταματήσεις, έγραψες άλλα δύο σαν "γυναίκα" νομίζοντας ότι θα αποδιδόταν σε μένα.
Τέλος πάντων.. Δεν υπάρχει λόγος για καμία διαφωνία..
Καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.
Αυτά που είπα τα στήριξα σε λόγια αγίων. Τι μου λες ότι θέλω να "απενοχοποιηθώ"; Aπο τι; Ποια είναι αυτή η ενοχή; Ότι είπα κάποια πράγματα που έχω διαβάσει;
Μην τα δέχεσαι.. Και αφού τα αμφισβητείς όλα γιατί με ρωτάς;
Aς καθίσει καθένας σπίτι του να διαβάζει ότι θέλει και όσο θέλει και ας δέχεται στην καρδιά του ότι μπορεί να σηκώσει σύμφωνα με την κατάστασή του.Το να δεχτούμε κάτι θεωρητικά μπορεί να είναι το πρώτο βήμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα αντέξουμε και στην πράξη. Γι΄αυτό λέει ο Απ. Πέτρος ότι παραχωρείται από τον Θεό μέχρι το όριο που μπορούμε να αντέξουμε.

Μαρία Π. είπε...

Να πω και κάτι ακόμα. Πριν 2 εβδομάδες μετά την ανάρτηση με τη Μέρκελ σταμάτησα να γράφω μήπως τελειώσει αυτό. Μετά από 8 μέρες ενώ δεν έγραφα, δηλ. δεν σε ενόχλησα σε τίποτα, γράφεις από το πουθενά ένα σχόλιο παριστάνοντας εμένα. Και ενώ δεν απάντησα ούτε είπα τίποτα, μετά από 2 μέρες συνεχίζεις γράφοντας το πρώτο σχόλιο αυτής της ανάρτησης. Δεν θα απαντούσα ούτε και σ' αυτό, αλλά το έκανα επειδή ο Χαλάρωσε απάντησε προς "γυναίκα", και ήθελα να εξηγήσω τι γίνεται για να μην μου αποδίδονται πλαστά σχόλια..
Και μετά μου κάνεις ερώτηση.. Την οποία αν δεν απαντούσα θα έλεγες ότι έτσι είναι η ορθοδοξία σήμερα κτλ... όπως συνήθως, και τώρα που απάντησα πάλι διαφωνείς σε όλα, και δεν σου αρέσει τίποτα.
Γι' αυτό είπα ότι όλο αυτό είναι "σε δουλειά να βρισκόμαστε" , μια ανακύκλωση για να περνάει η ώρα.. Λοιπόν καλύτερα να προχωράμε όλοι μπροστά, να καθαρίζουμε το μυαλό μας αντί να το συσκοτίζουμε, και να βρούμε τι μας ωφελεί τελικά ανάλογα με την καταστασή μας και ας το ακολουθήσουμε.. Αν μια οποιαδήποτε συζήτηση δεν ωφελεί αλλά "μάλλον θόρυβος γίνεται" όχι μόνο δεν έχει νόημα αλλά είναι επιζήμια και οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.

amethystos είπε...

Eχουμε καί τραβεστί σχολιαστές;

Ανώνυμος είπε...

με αυτα και με αυτα δεν απαντηθηκε το ερωτημα - θα θέλαμε να ξεραμε και οι υπόλοιποι: τελικα ολα τα κακά που συμβαίνουνε ειναι στο θελημα του Θεου; Και αν ναι, αρα να μην φοβομαστε τιποτα απολυτως στην ζωή μας, σωστα;

amethystos είπε...

Γιά πές μας τίς λέξεις πού πρέπει νά χρησιμοποιήσουμε γιά νά νομίσεις ότι απαντούμε;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνα με τα ανω σχολια, οι αγιοι ειπανε οτι αν ειμαστε δυνατοι χριστιανοι, καθε κακο ειναι προς καλο μας.
Σωστα ως εδω;
Αρα, αφου εμεις ειμαστε δυνατοι χριστιανοι, δεν μας τρομαζει τιποτα, κανενα κακο, ετσι δεν παει;
Αν καποιος δεν ειναι δυνατος χριστιανος, προβλημα του, ας προσεχε!
Αρα στο εξης δεν μας φοβιζει τιποτα ουτε μας ενοχλει, οτι κακό και να συμβει, διοτι εντάζεται συμφωνα με τα λογια των Αγιων μας στο Σοφο Σχεδιο της Προνοιας του Αγιου Θεου;
Σωστα ως εδω;
Αν κανω καπου λαθος, διορθωστε με, σας ακουω!

Ανώνυμος είπε...

τελικα ο Σόιμπλε ειναι εκ Θεου ή εκ Διαβολου;

Θα μου το απαντησει αυτό καποιος που γνωριζει την Πατερικη Γραμματεια;

amethystos είπε...

Σύμφωνα μέ τούς Αγίους πρέπει νά ασχολούμαστε μέ τό κακό πού ριζώνει μέσα μας καί μέ τό παλούκι στό μάτι μας. Ρέ φίλε ξεβιδωμένος είσαι; Εσύ είσαι ο τραβεστί;

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, ποιος ρωτησε εσενα να πεις την αποψη σου;

την κυρια Μαρία ρωταω!

Εσυ δεν καταλαβαινεις ουτε τα απλα ερωτηματα - σε ρωταμε: ο πυρηνικος πολεμος ειναι προς ωφελος μας, και μας απαντας:
ο φοβος απο εναν πυρηνικο πολεμο παντοτε ωφελει τον χριστιανο διοτι θα ειναι σε πνευματικη εγρηγορση!

Άλλα αντι άλλων!

Το αν ειμαι τραβεστί ή οχι, δεν περιμενα εσενα Αμέθυστε να με βοηθησεις να το καταλαβω!

Εδω να θαυμασετε επιπεδο ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ που μονο με σεξουαλικα υπονοούμενα μπορει να αντιμετωπισει τους διαφωνουντας με αυτον!

Ανώνυμος είπε...

Να που μας οδηγει η θεολογια των ανω σχολιων - να μας ειρωνεύονται ακομα και οι Παλαιοημερολογιτες! :( :( :(

Μαρία Π. είπε...

Γερόντισσα Γαβριηλία

Διάλογος με άλλη μοναχή:
-Δεν μπορώ να καταλάβω τόσο μεγάλη δοκιμασία που περνούν κάποιοι άνθρωποι. Αφού ο Θεός είναι ο Πατέρας που αγαπά τα παιδιά Του, γιατί τα τυραννάει;
Γ.Γαβ.-Βεβαίως δεν μπορούμε να Τον καταλάβουμε! Πως θα γίνει;Με τα μέτρα τα δικά μας θα μετρήσουμε τον Αμέτρητο;Τον Άναρχο;
-Δεν θα ζητάμε να επέμβει; Nα λύσει τα προβλήματα;
Γ.Γαβ.-Αυτό είναι το στραβό που κατάλαβε ο κόσμος. Και γι' αυτό γυρεύει.. γυρεύει.. ένα σπίτι, χρήματα κι εγώ δεν ξέρω τι.Ενώ πρέπει να ζητάμε σοφία, να ζητάμε υπομονή, να ζητάμε έλεος.
Να λέμε "Γεννηθήτω το Θέλημά Σου".. Εμείς τι ξέρουμε ποιο σκοπό έχει ο Θεός για τον καθένα. Ξέρουμε τι του πρέπει;
Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο εγωισμός μας!Αλλά δεν το καταλάβαμε γιατί δεν μας το δίδαξαν.Πρέπει να είμαστε τελείως υποταγμένοι!ΔΟΥΛΟΙ ΚΥΡΙΟΥ!Πως το λένε! Δεν μπορούμε να το νιώσουμε επιτέλους;Eγώ λυπάμαι κατάκαρδα γι΄αυτό!
Αρρώστησα; Ωραία!Ήταν μέσα στο Σχέδιο του Θεού για τη ζωή μου!Μια δοκιμασία, θα περάσει!
Έχασα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο; Ήρθε η ώρα να πάει να συναντήσει την άλλη ζωή και έτσι έπρεπε να γίνει!
Ότι και να γίνει λέω "Έτσι έπρεπε να γίνει!". Τέλειωσε!
Αυτό το έμαθα πρώτα από τον Επίκτητο που έλεγε "Μη θέλε τα γιγνόμενα γίγνεσθαι ως συ θέλεις.Θέλε τα, ως γίγνονται,ίνα ευτυχής." Ύστερα το έμαθα από το Ευαγγέλιο.


4.44 Ποιος είπε ότι εμείς είμαστε "δυνατοί χριστιανοί και δεν μας τρομάζει τίποτα"
Η εξάλειψη του φόβου είναι χαρακτηριστικό της τελειότητας. "Η τελεία αγάπη έξω διώκει τον φόβο". Ποιος έχει φτάσει εκεί;
Κοιτάζουμε όλοι το αστέρι που μας δείχνει τον δρόμο.Αυτό δεν σημαίνει ότι ανεβήκαμε στον ουρανό. Αλλά το ζητούμενο είναι η σωστή κατεύθυνση. Να μην πηγαίνεις σε λάθος πορεία. Να πηγαίνεις σωστά, και όπου φτάσεις. Όσο λίγο και αν καταφέρεις με την Χάρη του Κυρίου, αρκεί να είναι αληθινό.Διαβάζουμε τα λόγια των αγίων για να προσανατολίζεται σωστά η σκέψη και η πνευματική μας όραση. Αυτοί είναι οι οδοδείκτες σ' αυτή την πορεία..Και ότι καταφέρουμε..

Μαρία Π. είπε...

5.13 Που τους είδες πάλι τους παλαιοημερολογίτες;;

amethystos είπε...

Βρέ γκομενιάρη, περιμένεις σάν τόν λύκο τήν κοκκινοσκουφίτσα πίσω από τά σχόλια; Αρκετά μάς διασκέδασες. Καλό Παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

Μην μου πείτε οτι εβαλα τον Χρηστο Γιανναρά να γραψει το σημερινο του αρθρο, οκ;

Εκτος αν ο Χ.Γ. διαβαζει αμέθυστο!
και ειδε τα σχολια μου!

Τι εγραφα τοσες μερες πριν; Ε;

"οχι αλλο σιγουρια, μην ειστε τοσο σιγουροι οτι τα ξερετε ολα, ποσο μαλλον τα θεολογικα"!

ιδου τι γραφει ο μεγας Χ.Γ. στο σημερινο του αρθρο - ενα ελαχιστο αποσπασμα:

"Στη σημερινή Ελλάδα, η παρακμιακή εγωπάθεια διαλύει κάθε λειτουργία σχέσεων κοινωνίας της ζωής και της χρείας. Στις συζητήσεις των άλλοτε φίλων, των γειτόνων, των άγνωστων της ουράς στα ΑΤΜ, είναι αδύνατο να πραγματωθεί συν-ομιλία. Ολοι τα ξέρουμε όλα, είμαστε όλοι φανατισμένα σίγουροι ότι κατέχουμε την αλάθητη αλήθεια.

Κάθε ένας μας σήμερα είναι απόλυτα βεβαιωμένος ότι διαθέτει την απόλυτης εγκυρότητας πηγή πληροφοριών: Κάποιον γνωστό ή γνωστόν γνωστού από τον οποίο και εξασφαλίζουμε την αυθεντική είδηση! {***ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ: εχουμε εναν γνωστο που μπαινοβγαινει στο Αγιο Ορος, αρα κατεχουμε την Αληθεια}

Κατέχουμε όχι μόνο την εγγυημένα ορθή ερμηνεία γεγονότων, δηλώσεων, ενεργειών των διαχειριστών της ζωής μας, αλλά ξέρουμε με αράγιστη σιγουριά {***ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ: σιγουρα θα γινει αυτο, σιγουρα μετα θα γινει το αλλο, αλλα τι θα γινει στο τελος, αυτο ακομα δεν ειναι σιγουρο} και τις προθέσεις τους: Πού απέβλεπαν, σε τι αποσκοπούσαν, τι σχεδίαζαν κρυφά και προετοίμαζαν ύπουλα ή ευφυέστατα οι άρχοντες, που το εγώ μας έχει επιλέξει να τους θαυμάζει ή να τους βδελύσσεται."

amethystos είπε...

Γιατί είναι πιστός ο Γιανναράς; Χριστιανός είναι.

Μαρία Π. είπε...

6.33 Λοιπόν κάπου να τελειώνουμε. Δεν θα κάνουμε κατάληψη στο blog του Αμέθυστου. Είναι βαρετό και για τους άλλους..
Θέλεις να πεις ότι δεν είμαι θεολόγος; Φυσικά δεν είμαι. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι. Ίσα ίσα που είπα ότι δεν ξέρω πολλά αλλά προσπαθώ να διαβάσω περισσότερο.Μίλησα για πράγματα γραμμένα από έγκυρους, άγιους ανθρώπους, και όχι για σκέψεις δικές μου.Όπου ήταν δικές μου το είπα. Κάποια σχόλια στο ίντερνετ, σημαίνουν ότι το παίζουμε θεολόγοι;
Τώρα αν κόλλησες με τη λέξη σίγουρα που γράφτηκε για την επιδείνωση της κατάστασης και τα νέα πράγματα που μας ετοιμάζουν, ναι το πιστεύω και γι' αυτό το έγραψα. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς. Εξάλλου αυτό είναι το ίντερνετ. Καθένας λέει τη γνώμη του, γίνεται ανταλλαγή απόψεων.. Επίσης μια γνώμη που γράφεται επειδή την πιστεύεις μπορεί αν αλλάξουν τα δεδομένα να ανατραπεί. Αυτό σημαίνει γνώμη.. δεν είναι δόγμα..
Μετά είναι και ο τρόπος που μιλάει ο καθένας. Μπορεί κάποιος να εκφράζεται πιο ήπια και άλλος πιο έντονα. Για το ίδιο πράγμα ο ένας να πει "τέλειο" και ο άλλος ενώ του αρέσει εξίσου να πει "καλό".
Λοιπόν ας βρούμε όλοι εποικοδομητικούς τρόπους να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας.. Το να ανακυκλώνουμε συνέχεια τα ίδια, και να προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι - άραγε τί;- δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Μάλιστα από ένα σημείο και μετά είναι μόνο βαρετό για όλους..
Να είμαστε καλά, και καλή φώτιση από τον Θεό για όλους μας..

amethystos είπε...

Ο Γιανναράς υπήρξε πολιτικός φιλόσοφος καί τελευταίως περιορίστηκε στήν πολιτική ανάλυση.Τήν πολιτική φιλοσοφία καλλιεργούν όλοι οι Ελληνες διανοούμενοι, λόγω τής αγάπης τών Ελλήνων γιά τήν εξουσία. Προσπάθησε νά γίνει καί πολιτικός. Καλλιέργησε καί τήν πολιτική θεολογία όπως όλοι οι Ρώσοι εμιγκρέδες στούς οποίους μαθήτευσε. Καί ο οικουμενισμός ανήκει στήν πολιτική θεολογία, όπως καί η ψευτοθεολογία τού Ζηζιούλα.
Η αμαρτία είναι δική μας. Η άφεση τής αμαρτίας είναι τού Κυρίου, εφόσον τήν ζητήσουμε εν' μετανοία, δηλ. μέ ταπεινοφροσύνη. Η Ασθένεια είναι δική μας. Η θεραπεία της τού Κυρίου. Οταν τόν ρώτησαν οι μαθητές γιά τόν εκ γενετής τυφλό, απάντησε ότι ο λόγος τής ασθενείας του είναι η δόξα τού Κυρίου. Τό λάθος είναι δικό μας καί η πρόνοια τού θεού διά τής προφητείας προειδοποιεί καί προστατεύει τούς μετανοούντας. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ.