Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Επικίνδυνα σενάρια ηλιθίων και εξωφρενικές φήμες


26-bruegel_blinden
Κυκλοφορεί μια πολύ επικίνδυνη φήμη από σήμερα το πρωί Τετάρτη 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα σήμερα στα Νέα στη στήλη του ο Γ. Παπαχρήστος μεταφέρει ένα διάλογο που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή όταν ανακοινώθηκε ότι από Δευτέρα θα επιβληθούν capital controls. Μεταφέρουμε το διάλογο όπως δημοσιεύτηκε στα Νέα:
“- Να ανακοινώσουμε ότι επιβάλλουμε  capital controls με παράλληλη επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις, και να μην κλείσουμε τις τράπεζες. Να τις αφήσουμε ανοιχτές. 
– Μα τι λες; Παρενέβησαν διάφοροι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπουκάρει ο κόσμος στις τράπεζες και να τα κάνει λίμπα!…
– Αυτό θέλουμε, να τα κάνει λίμπα ο κόσμος. και μετά να κατεβάσουμε μερικές μονάδες στον δρόμο, να περιφρονήσουν τις τράπεζες. με τον τρόπο αυτό, και την κίνηση στις τράπεζες θα μηδενίσουμε, και ορισμένα μέτρα που ενδεχομένως θα απαιτηθούν αργότερα θα μπορούμε να επιβάλουμε εύκολα. 
Η πρόταση φυσικά απερρίφθη – και καλώς απερρίφθη. Αν το μεταφέρω εδώ, είναι για να καταδείξω πως λειτουργεί το μυαλό ορισμένων αυτές τις κρίσιμες ώρες…”
(Διευκρινίζω ότι ο υπουργός ΔΕΝ είναι ο Καμμένος. Άλλος είναι…)
Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα. Κάποιων τα μυαλά παραζαλισμένα από την πολύ ιδεοληψία μπορεί να νομίζουν ότι βρίσκονται δεκαετίες πίσω και ότι θα βγάλουν το στρατό για να περισώσει την Επανάσταση. Αν δεν ισχύει ο προηγούμενος διάλογος και είναι σενάριο του δημοσιογράφου να βγει επίσημα η κυβέρνηση και να το διαψεύσει, έχει ήδη καθυστερήσει…
Άρδην-Ρήξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: