Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα απέτυχε πλήρως στην Ελλάδα. Εκτός του ότι χρεοκόπησε τη χώρα, αποδεικνύεται τώρα και παντελώς ακατάλληλο να διαχειριστεί την κρίση. Παραμένει δε δέσμιο της μαυραγορίτικης οικονομικής ολιγαρχίας, την οποία το ίδιο εξέθρεψε, με αποτέλεσμα να παραμένει δέσμιος και αιχμάλωτος των συμφερόντων της ολιγαρχίας και ολόκληρος ο λαός.

Πρέπει να περάσουμε το ταχύτερο και για πρώτη φορά
στην ιστορία μας, στο προεδρικό σύστημα, το οποίο είναι πιο σταθερό, στιβαρό και ταυτόχρονα πιο αμεσοδημοκρατικό, βοηθώντας στην απεξάρτηση του πολιτικού προσωπικού από τα νύχια της ολιγαρχίας και θέτοντάς το στον άμεσο κοινωνικό έλεγχο.

Εξάλλου είναι το μόνο που προϋποθέτει πλήρη διάκριση των εξουσιών και καταργεί το ακαταδίωκτο υπουργών, βουλευτών και λοιπών ασχολούμενων με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
 

2 σχόλια:

Αριστείδης Χατζήνας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη να περάσουμε άμεσα σε Προεδρική Δημοκρατία.

amethystos είπε...

Δυστυχώς φαίνεται νά μήν είμαστε ώριμοι γι' αυτό. Διότι ο Πρόεδρος οφείλει νά είναι καλύτερος από εμάς. Καί σάν λαός επιλέγουμε αυτούς πού είναι όμοιοι μέ μάς. Οπως νομίζουμε ότι είμαστε ή όπως θά θέλαμε νά είμαστε. Σ' αυτόν τόν μηχανισμό στηρίζεται τό πάθος τής εξουσίας. ΑΥΤΟΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, μέσω τών πολιτικών μας.