Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Κρύβουν βίντεο που ξεσκεπάζει τους «καημένους» πρόσφυγες… Δείτε το…

 
lathro

Οι «καημένοι» και «φτωχοί πρόσφυγες», ψάχνουν δωρεάν wi-fi σε όλη την πόλη για τα πανάκριβα Smart Phones τους…

Κανένας ωστόσο στα ΜΜΕ δεν σας το είπε αυτό.

Οι έμποροι μάλιστα αναφέρουν πως οι «πρόσφυγες» προσπαθούν να αγοράσουν εμπορεύματα σε καταστήματα με τη χρήση λογαριασμών της τάξης των 500 ευρώ.

Κάτι μας λέει ότι δεν ζουν με τα 44,66 ευρώ που δίδεται κάθε εβδομάδα στον κάθε ενήλικα πρόσφυγα…

Δείτε το βίντεο:



15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το λάθος με τα άρθρα αυτού του τύπου είτε μιλούν για τους "καημένους καταδιωκόμενους πρόσφυγες" είτε για τους "επίδοξους εποικιστές της Ευρώπης" είναι ότι ότι ενώ αναφέρονται σε μια μερίδα αυτού του πληθυσμού, και οι μεν και οι δε (οι αρθρογράφοι), το επεκτείνουν σε όλους. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανθρώπων σε αυτό το ανθρώπινο τσουνάμι. Καλό είναι λοιπόν ένας σοβαρός αρθρογράφος να αναλύει σωστά την κατάσταση. Αν για να συγκινήσουμε δείχνουμε μόνο μάνες και πνιγμένα μωρά, ή για να (υποτίθεται) αφυπνίσουμε, δείχνουμε μόνο τα ακριβά κινητά, τότε δεν πείθουμε, και μάλιστα δίνουμε την εντύπωση ότι μεροληπτούμε σε βάρος της αλήθειας.

amethystos είπε...

Καί ποιά είναι η αλήθεια;

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο εποικισμού.Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα χρησιμοποιήσουν τους ξένους σαν φτηνό εργατικό δυναμικό (όπως έγινε στην Ελλάδα με τους Αλβανούς).Θα επανδρώσουν τις επερχόμενες οικονομικές ζώνες των Βαλκανίων. Θα γλιτώσουν και τα μεταφορικά από την Κίνα. Θα καταργηθούν σιγά σιγά όλα τα εργατικά δικαιώματα στην Ευρώπη λόγω υπερπροσφοράς φτηνής εργασίας, προς όφελος των πολυεθνικών.Μέσα στο πλήθος των μεταναστών υπάρχουν πολλοί που έρχονται για να ζήσουν το υποτιθέμενο "ευρωπαϊκό όνειρο".Μπαίνει στην Ευρώπη "κάθε καρυδιάς καρύδι".. Προχθές απέλασαν από την Γερμανία Κοσσοβάρους που παρίσταναν τους πρόσφυγες.Αλλά υπάρχουν και αυτοί που απλώς φεύγουν από την κόλαση του πολέμου.Δεν βάζει κάποιος το παιδί του χωρίς λόγο σ΄ένα σαπιοκάραβο, όταν ξέρει πόσοι πνίγονται κάθε μέρα..Η αλήθεια είναι πολυδιάστατη. Χρειάζεται αντικειμενικότητα.Να μην ξεχνάμε και τους χριστιανούς της Συρίας που έχουν κατακρεουργηθεί από τους Τζιχαντιστές.

amethystos είπε...

Ακριβώς. Κανένας Πατέρας δέν φορτώνει τά μικρά του παιδιά σέ τέτοιες βάρκες μέ τέτοιο καιρό. Τά νέα μαθαίνονται. Τότε γιατί τό κάνει; Μήπως πληρώνεται; Μήπως νομίζουμε ότι όλοι οι γονείς τού κόσμου είναι σάν τούς Ελληνες καί τούς ορθοδόξους; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ούτε κάν οι Ιταλοί δίπλα μας.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Ποιο είναι το θέλημα του Θεού; Ζούμε στα ωραία μας σπίτια, τρώμε πίνουμε, μέσα στη ζεστασιά μας, και απέξω είναι πεταμένα κάποια παιδιά, όπως τον Λάζαρο της σημερινής παραβολής. Σε προλαβαίνω.. θα μου πεις ότι αυτό επιδιώκουν, και εκεί πατάνε, στην δική μας συμπόνια. Γι΄αυτό ίσως αφήνουν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Αφήνουν επίτηδες τους πνιγμούς για να καμφθούν οι αντιρρήσεις. Να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από την εγκληματικότητα και την επερχόμενη ισλαμοποίηση.. Πιστεύω ότι πολλοί το αντιλαμβάνονται. Και μόνο ότι τα ελεγχόμενα ΜΜΕ έχουν συγκεκριμένη στάση, δείχνει πολλά.. Παρόλα αυτά όμως το ερώτημα παραμένει.Ποιο είναι το θέλημα του Θεού; Δηλαδή ο απλός άνθρωπος που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση τι πρέπει να κάνει;Δεν πρέπει να βοηθήσει;Πρέπει να αδιαφορήσει επειδή ξέρει τι υπάρχει πίσω απ΄ αυτό; Tι φταίνε τα θύματα αυτής της τραγωδίας; Πραγματικά το λέω πέρα από συναισθηματισμούς.. σαν ένα αντικειμενικό γεγονός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, και μάλιστα σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ποιο είναι αυτό το θέλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας ότι κάναμε το σωστό; Δεν πρέπει μετά από μια δεκαετία να πούμε ότι δυστυχώς δεν αντισταθήκαμε στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης, αλλά πρακτικά πως μπορεί να γίνει αυτή η αντίσταση; Η κυβέρνηση είναι "αλλού".. όπως σε όλα τα εθνικά θέματα.. Ο Καμμένος που κάποιοι ψήφισαν αναγκαστικά αφού ήξεραν ότι θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, (με το μόνο σκεπτικό, μήπως δεν ψηφίσει νομοσχέδια που θα ψήφιζε το ΠΟΤΑΜΙ ή το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ).. δεν αντιστέκεται απ΄ότι φαίνεται σε τίποτα..Σε κρατικό επίπεδο το μόνο που περιμένουμε είναι η συνεχώς αυξανόμενη αποχριστιανοποίηση της χώρας, η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η υπογεννητικότητα, και η μετανάστευση. Ήδη ΄στα ελληνικά σχολεία η πλειοψηφία των παιδιών είναι ξένα.Σε ατομικό επίπεδο τι μπορεί να κάνει ο κάθε απλός άνθρωπος; Τα γεγονότα δυστυχώς μας υπερβαίνουν..

amethystos είπε...

Ο,τι καί νά κάνει ο απλός λαός είναι λάθος.Η πολιτική μας ιστορία αυτό δείχνει. Τί νά κάνουμε! Νά πάμε εθελοντές στή Μυτιλήνη; Πνίγονται οι άνθρωποι από τίς αυτοκτονικές επιλογές τού Ελληνικού λαού. Ας πάψουμε νά είμαστε αυτοκαταστροφικοί γιά νά πάρουμε τήν σωστή απόφαση.Οι Ελληνες τούς πνίγουν. Εχουν δώσει λάθος μηνύματα. Τό θέλημα τού Θεού είναι γνωστό: "ΑΙΝΕΙ, ἡ ψυχή μου, τὸν Κύριον· 2 αἰνέσω Κύριον ἐν τῇ ζωῇ μου, ψαλῶ τῷ Θεῷ μου ἕως ὑπάρχω. 3 μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία." Ο Κύριος δέν μάς θέλει πρόβατα. Μάς προειδοποίησε. Τό ίδιο δίλημμα αντιμετώπισαν καί οι Βυζαντινοί μέ τούς Σταυροφόρους τής Τετάρτης Σταυροφορίας. Τελικά τούς θεώρησαν αδελφούς καί μάς κατέστρεψαν. Ο όχλος σταύρωσε τόν Κύριο υπακούοντας στούς Φαρισαίους, ο Κύριος τούς συγχώρεσε πάνω στόν Σταυρό. Αυτό όμως δέν εμπόδισε τούς Ρωμαίους νά οργώσουν τήν Ιερουσαλήμ. Συνέχισαν νά πείθονται από τούς άρχοντες. Ας ευχηθούμε στόν Κύριο νά μήν είναι πολύ σκληρός μαζί μας καί άς ακουμπήσουμε στό θέλημά Του. Μπορούμε νά μήν είμαστε πρόβατα;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις που καταλήγουμε αδερφέ; Μιλάμε για τον ελληνικό λαό σαν να πρόκειται για έναν άνθρωπο με μία ενιαία επιλογή και συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και κρίσης. Ο ελληνικός λαός στην μεγάλη πλειοψηφία του έχει μόνο υλιστικά κριτήρια και με αυτά κρίνει όλες τις καταστάσεις εδώ και δεκαετίες.Αλλά αυτό από κάπου ξεκίνησε. Γιατί οι γονείς μας έγιναν άθεοι και υλιστές έχοντας σαν ανώτερη αξία άλλοι την μόρφωση και άλλοι τα χρήματα; Λέμε ότι οι δικοί τους γονείς ήταν πιστοί. Και τότε πως έγινε από τόσο πιστούς γονείς να προκύψει η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου. Ότι πιο επικίνδυνο, ένα μείγμα απόλυτης αθεϊας με ανθρώπινη δικαιοσύνη.. Όλες οι αξίες του ανθρωπισμού αλλά.. ενωμένες με την απόρριψη του Θεού..Η γενιά του πολέμου επειδή πέρασε στέρηση και βασανίστηκε μετέφερε τα δικά της απωθημένα στα παιδιά της. Να ζήσουν καλά, να μορφωθούν, να ξεφύγουν από την δύσκολη ζωή.. Που είναι η Πίστη; Πως διαδόθηκε τόσο πολύ η αθεϊα; Πως φτάσαμε να έχουμε σαν μόνη αξία τον ευδαιμονισμό; Τώρα φάγαμε το χαστούκι της οικονομικής κρίσης, αλλά και πάλι τα κριτήρια είναι ίδια, και αυτό φαίνεται και από τις πολιτικές επιλογές. Επομένως, αφού είμαστε ένα ενιαίο σύνολο, και όσοι βλέπουν λίγο καθαρότερα είναι ελάχιστοι, αναγκαστικά υπάρχει μια προδιαγεγραμμένη πορεία της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Θεωρητικά μπορεί να λέμε διάφορα, αλλά στην πράξη έχουμε πολύ μικρά περιθώρια παρέμβασης και επίδρασης στα γεγονότα, ακριβώς γιατί η μεγάλη πλειοψηφία σκέφτεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πιστεύω ότι όλα θα περάσουν χωρίς κανένα πρόβλημα, θα γίνουν πράγματα που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε, αλλά όχι μόνο γιατί κάποιοι θα ψηφίσουν συγκεκριμένα νομοσχέδια, αλλά γιατί η αποστασία του ελληνικού λαού είναι πια σε μεγάλο βαθμό, και όχι μόνο δεν τον ενοχλούν αλλά τα κρίνει από αδιάφορα μέχρι και θετικά.

Ανώνυμος είπε...

Να πω και για τους υπόλοιπους, τους υποτιθέμενους ελληνο-ορθόδοξους των τελευταίων δεκαετιών ότι ήταν χειρότεροι υλιστές από τους άθεους.Μέσα στα κυκλώματα, στο βόλεμα, στην καριέρα, στα λεφτά, στα πανάκριβα σπίτια και αυτοκίνητα. Ένας άθεος μπορεί και να τα περιφρονούσε, ή ακόμα και να μην καταδεχόταν ένα βόλεμα ("ανθρώπινη δικαιοσύνη"), αλλά ο άλλος το έκανε μια χαρά. Και αυτό έγινε αιτία να δυσφημιστεί ακόμα περισσότερο η Πίστη. Γι αυτό είπα ότι το μείγμα της ανθρώπινης δικαιοσύνης με την αθεϊα είναι τόσο πολύ επικίνδυνο.

amethystos είπε...

Aς πούμε καί κάτι πού λίγοι γνωρίζουν καί λιγότεροι θυμούνται. Μετά τόν Εμφύλιο, ΖΩΙΚΟΙ θεολόγοι καί Αρχιμανδρίτες θεολόγοι,σάν ιεροκήρυκες, ακόμη καί μέ στρατιωτικά οχήματα, διέσχιζαν τήν επαρχία τής Ελλάδος καί κήρυτταν τόν Θείο λόγο στούς αγράμματους Ελληνες.Γιά νά κατανοήσουν τίς Γραφές.Οι μεταφράσεις τών λειτουργικών κειμένων είναι έκφραση αυτού τού προτεσταντικού πνεύματος. Εγιναν τό κέντρο τής λειτουργικής ζωής. Τί κατέστρεψαν όμως; Τήν σχέση τών Πιστών μέ τούς Αγίους. Μέχρι τότε, όπως καί στό Βυζάντιο, τήν Εκκλησία τήν κρατούσαν στά χέρια τους οι Αγιοι. Ο Παππάς ήταν μέρος τού λαού. Οι Αγιοι δούλευαν ακατάπαυστα, σέ κάθε οικογένεια καί στήν καρδιά κάθε πιστού. Σήμερα τούς βγάλαμε στό ταμείο ανεργίας καί ευτυχώς πού υπάρχει καί ο καρκίνος καί τούς θυμόμαστε. Καί στήν θέση τού Αγίου μπήκε ο μορφωμένος. Καί στήν θέση τού φιλότιμου μπήκε τό πτυχίο. Καί στήν θέση τού πτυχίου σήμερα έχουμε τό διδακτορικό. Σήμερα στήν Ελλάδα καί στήν Γερμανία αναφορικά μέ τόν Αγιο Κοσμά τόν Αιτωλό, επειδή μάς παρήγγειλε τόν Πάπα νά καταριώμαστε, οι μοντέρνοι παπάδες λένε: εμείς έχουμε διδακτορικά τόν αγράμματο θά ακούμε;! Καί ο Πνευματικός άνθρωπος πότισε σιγά-σιγά τήν πίστη μέ επιστήμη καί ιστορία εκκοσμικεύοντας εωσφορικά τήν εκκλησία. Σήμερα η λατρεία τού Καντιώτη , απαρχαιωμένη ήδη, μάς δείχνει τήν αντικατάσταση από τούς οργανωσιακούς τού Αγίου από τόν Ζωικό ιεροκήρυκα.
Μπορούμε νά επιστρέψουμε στήν αληθινή πίστη. Θά μπορούσαμε...Αλλά σήμερα η μόνη μας έγνοια είναι νά πείσουμε εαυτόν καί αλλήλους ότι είμαστε έξυπνοι. Οτι έχουμε άποψη. Οχι εμπειρία. Η εμπειρία πονάει.

Ανώνυμος είπε...

αυτό το τελευταίο σχόλιο..."ολα τα λεφτά!"..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τον ανώνυμο 12.34.Πολύ διαφωτιστικά για την πορεία των νεο-ορθοδόξων τις τελευταίες δεκαετίες και το πως φτάσαμε εδώ, σε αυτή την αλλοίωση που ζούμε, την εκκοσμικευμένη πίστη.. Επίσης είναι πολύ σωστή η τελευταία πρόταση για την ανάγκη εμπειρίας και όχι θεωρίας στα πνευματικά θέματα. Τώρα σχετικά με την "άποψη" θα το πάω λίγο αλλού, γιατί στην εποχή μας είναι όλα συγκεχυμένα και μπερδεμένα.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν μια συγκεκριμένη γνώμη για κάποια θέματα (ας την πούμε άποψη) π.χ. αποτειχισμένοι, παλαιοημερολογίτες, οικουμενιστές, αντι-οικουμενιστές κτλ.. την οποία ασπάζονται κατά 100%, είναι δηλαδή σίγουροι ότι έτσι είναι τα πράγματα. Και την υποστηρίζουν με πάθος. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί που ενώ στα βασικά καταλαβαίνουν το σωστό και το λάθος, όμως από κει και πέρα δεν ξέρουν που είναι τα όρια και οι διαχωριστικές γραμμές π.χ. της κρίσης από την κατάκριση, της ωφέλειας από την ζημιά, και πως ακριβως μπορεί να υπάρχει διάκριση σε κάθε κατάσταση.. Έτσι είτε δεν παίρνουν καμία θέση, αποφεύγουν να μιλήσουν (από φόβο) είτε μιλούν υποτονικά και μόνο για γενικά θέματα.Βλέποντας μάλιστα και την εμπάθεια που πολλές φορές υπάρχει, αλλά και το γεγονός ότι ακόμα και οι Άγιοι που ήταν καθαροί από τα δικά μας πάθη, έκαναν λάθη (πόσο μάλλον εμείς).. Λάθη βέβαια δεν κάνει παρά μόνο ο "νεκρός" δηλ. όποιος είναι σε απόλυτη αδράνεια. Που είναι όμως η χρυσή τομή; Ακόμα και αν πούμε ότι όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, ούτε και αυτό δεν είναι 100% σωστό, γιατί ο Νώε κήρυττε 100 χρόνια και δεν έπεισε κανένα.
Πάνω σε όλη αυτή την φοβία, την έλλειψη διάκρισης, την πνευματική ανωριμότητα της πλειοψηφίας, στηρίζεται και απλώνεται η πνευματική αλλοίωση.

amethystos είπε...

Οπως ξεκαθάρισε καί ο Ρωμανίδης οι Αγιοι δέν κάνουν λάθη ώς πρός τήν αλήθεια τής Πίστεως, διότι τούς έχει αποκαλυφθεί κατά τήν δύναμή τους. Οι Αγιοι όμως δέν γνωρίζουν αλάνθαστα τίς ουσίες τών όντων, παρότι τούς έχουν αποκαλυφθεί οι λόγοι τών όντων. Στά υπόλοιπα χρειάζεται διάκριση καί φρόνηση, όπως μάς συμβουλεύει καί ο Αγιος Νεκτάριος. Κατ' αρχάς διάκριση ψυχής καί σώματος τήν οποία εμποδίζουν τά πάθη τής ψυχής. Καί πάθος ψυχής σημαίνει απουσία ψυχής. Μπορούμε νά ξεκινήσουμε μέ τήν Κλίμακα τού Αγίου Ιωάννη. Διάκριση καί φρόνηση λοιπόν, ησυχία, ώστε ακόμη καί οι πληροφορίες τών αισθητηρίων νά δημιουργούν αντίληψη καί όχι γνώμη ή άποψη. Δέν πρέπει μέ βιασύνη νά αντικαθιστούμε τό όλον μέ τό μέρος, μέ τό εγώ μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά.Ησυχία, νήψη, μελέτη, και προσευχή. Καλύτερα να ακούει κανείς πολύ και να μιλάει λίγο, και ακόμα όπως λέει ο Άγιος Ιάκωβος "..έστω πας άνθρωπος ταχύς εις το ακούσαι, βραδύς εις το λαλήσαι).. Η "Κλίμαξ" είναι αυθεντική σοφία του Αγίου Πνεύματος. Είχα ακούσει σε μια ομιλία ότι την μελετούν "σπουδαίοι καθηγητές" στην Γαλλία και αλλού σε πανεπιστημιακές σχολές ψυχολογίας, και προσπαθούν να μάθουν από τα λεπτά της νοήματα.. Δηλαδή φανταστείτε τι θησαυρούς έχει η Ορθοδοξία μας, που ανακαλύπτουν ακόμα και οι άθεοι ή ετερόδοξοι, και εμείς τους αφήνουμε ανεκμετάλλευτους. Έχει κάποια σημεία δύσκολα, αλλά μπορούμε να διαβάζουμε σιγά σιγά όσο καταλαβαίνουμε και να προχωράμε.
Σχετικά με τα (ανθρώπινα) λάθη των Αγίων, δεν εννοούσα φυσικά δογματικά, αλλά λάθη πρακτικής και κυρίως αντιμετώπισης διάφορων καταστάσεων. Και για να μην πάμε μακριά, οι δύο μεγάλοι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι, διαφώνησαν σχετικά με την τήρηση κάποιων ιουδαϊκών κανόνων, μέχρι την πρώτη σύνοδο στην Ιερουσαλήμ, όπου αποφάσισαν τι πρέπει να τηρούν και τι όχι. Στην περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις διαφωνίας. Οι αιρέσεις σήμερα χρησιμοποιούν επιλεκτικά ακόμα και ανθρώπινα λάθη Αγίων για να υποστηρίξουν τις θεωρίες τους.

χαλαρωσε είπε...

αμεθυστε ειναι απιστευτο το γεγονος οτι πολλοι λιγοι ανθρωποι, οπως βλεπω και απο το σχολιασμο στο σχολιο που εκανες, γνωριζουν το διαβρωτικο, αποπροσανατολιστικο και εν τελει αιρετικο παιχνιδι των οργανωσεων. Λες και δεν ειναι παιδια, ας πουμε, του Μακρακη του δαιμονισμενου, τον οποιο ο Ματθοπουλος τον ειχε δασκαλο. Τι εστι Ματθοπουλος και προορισμος, οφειλουμε ολοι οι Ορθοδοξοι να το ξερουμε και να μην παταμε το ποδαρι μας στα οργανωσιακα καταγωγια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, τα κωλοπαιδα, εν αγνοια τους πολλες φορες, των οργανωσεων πηραν στα χερια τους το διοικητικο κομματι της Εκκλησιας και την καναν σαν τα μουτρα τους. Εμεισ ομως αποδιδουμε τιμες, ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ, ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΙΜΟΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.
Ακουει ο αλλος Μεσογαιας Νικολαος και του σηκωνεται η τριχα καγκελο. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ π.χ.;

Αυτοι ποτισαν με αντιχριστο πνευμα τον Ελληνα και τον καναν κοραικο απο παπαδιαμαντικο, οτι ειχε απομεινει δηλαδη, εισηγαγαν το πνευμα της ηθικης, οπως τα γραφει ο αμεθυστος, δημιουργησαν το παλαιοημερολογιτικο πνευμα, το αποτειχισμενο, το εκκοσμικευμενο, το πνευμα του επιτυχυμενου μαλακα...συγνωμμη χριστιανου, και οπως εδειξε ο Βεμπερ αυτοι δεν ειναι χριστιανοι αλλα διαολου κερατα.

Με λιγα λογια ειναι η βαση πανω στην οποια χτιζεται και ο Οικουμενισμος στην Ελλαδα. Ο Ιερωνυμος Κοτσωνης, οπως εχει πει και ο π. Μεταλληνος ντυνοτανε καρδιναλιος και ηταν ο ιδρυτης των αγαπηστων, αν σας θυμιζει αυτο κατι. Αυτοι πατησαν ποδι παντου. Ο Σεραφειμ ως περιεργος ανταρτοπαπας, εκοψε λιγο το ρευμα, αλλα ηρθε ο οδοστρωτηρας Χριστοδουλος και δεν αφησε τιποτε. Ο Ιερος-ανωνυμος ειναι εκει για να ειναι. Ειναι ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Και δεν μπορουσε να γινει αλλιως διοτι απο τετοιους χεστηδες μονο χεστηδες μπορουν να προκυψουν, κατα το βαλε μαγειρα τον κωλο σου σκατα να μαγειρεψει.
Κριμα, κριμα. Και μου λεει ο αλλος που να το παω το παιδι δεν εχει ενορια να μαθει τιποτε, γι αυτο το παω στη ΓΓΓΓΓΕΧΑΑΑΑΑΑΑ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΓΕΧΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ.
ΑΔΕΡΦΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΤΥΠΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΥΛΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ.
ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ....ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ ΑΜΕΣΩΣ.

amethystos είπε...

Υποκύψαμε στήν διάνοια φίλε. Πρίν μάθουμε ότι πιστός διανοούμενος δέν υπάρχει. Αλλά δυστυχώς η ανάπτυξη τής διάνοιας δέν συνοδεύτηκε καί από τήν αντίστοιχη ανάπτυξη τού συναισθήματος, ώστε νά αγαπάμε καί τόν τρόπο πού ζούμε. Αλλού τρώμε καί πίνουμε... Απλώς δέν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τό καραγκιοζηλίκι μας.