Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ: Το ΝΑΤΟ προσφέρει "ομπρέλα" σε Σ.Αραβία - Τουρκία για εισβολή στην Συρία - Μας πάνε για Γ' ΠΠ;

Α.ΚΑΡΤΕΡ, ΥΠΑΜ ΗΠΑ: "ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ 150.000 ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ"

Με μια απίστευτη εξέλιξη ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, συγκαλεί πολεμικό συμβούλιο στο ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα για να προσφέρει ομπρέλα η συμμαχία σε ένα τεράστιο στράτευμα 150.000 Σαουδαράβων, Τούρκων και συμμάχων τους που ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Συρία!
Η Μόσχα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη αλλά το έπραξε η Τεχεράνη μέσω του Διοικητή των Ιρανών Φρουρών, ο οποίος τόνισε πως "η Σαουδική Αραβία δεν έχει το κουράγιο να στείλει στρατό στην Συρία παρά την ετοιμότητα που δήλωσε για χερσαίες επιχειρήσεις".  
"Ισχυρίζονται ότι θα στείλουν στρατό στην Συρία αλλά δεν νομίζω ότι θα τολμήσουν. Έχουν ένα κλασικό στρατό και ιστορία που μας δείχνει ότι τέτοιοι στρατοί δεν έχουν καμία τύχη στον πόλεμο εναντίον ανταρτών" είπε ο Στρατηγός Mohammad Ali Jafari.  
"Η απόφαση τους αυτή θα δημιουργήσει μπελάδες στο βασίλειο του πετρελαίου. Θα είναι η καταστροφή των Σαουδάραβων πρόσθεσε ο Jafari. "Δεν βλέπω κανένα άλλο τρόπο από αυτόν, αλλά αν επιλέξουνε αυτό τον δρόμο τότε η μοίρα τους είναι σφραγισμένη"!
Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, επιβεβαίωσε πως γνωρίζει για την ετοιμότητα της Σαουδικής Αραβίας να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία και τόνισε πως θα συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό στις Βρυξέλλες με τους Υπουργούς Άμυνας των υπόλοιπων 26 χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ! (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
"Αυτά τα νέα είναι καλοδεχούμενα. Θα το συζητήσω με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας και να δούμε και πως αλλιώς μπορεί να βοηθήσει η Σ.Αραβία. Πρέπει να πω πως η Σαουδική Αραβία έδειξε προθυμία να ηγηθεί σε ένα συνασπισμό μουσουλμανικών χωρών και να στείλει στρατό κατά του ISIS" ανέφερε.
"Και άλλες χώρες ετοιμάζονται και αυτός είναι ο λόγος που θα επισκεφτώ τις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.. Έχω την ευθύνη του συνασπισμού και πρέπει να επιταχύνουμε την ήττα του ISIS"
"Η απόφαση θα ληφθεί στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα" τόνισε.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την "προσφορά" της Σαουδικής Αραβίας λέγοντας ότι "δεν θέλω να σχολιάσω συγκεκριμένα αυτό το ζήτημα μέχρι να το δούμε ξανά"
Ταυτόχρονα και το Μπαχρέιν δήλωσε πως είναι έτοιμο να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία ως μέρος του συνασπιμού υπό τις ΗΠΑ.
Ο πρέσβης του Μπαχρέιν στην Βρετανία, Fawaz bin Mohammed al-Khalifa, είπε ότι η χώρα του μπορεί να στείλει χερσαίες δυνάμεις να επιχειρήσουν μαζί με τους Σαουδάραβες σε μια ενωμένη στρατιωτική διοίκηση των Χωρών του Κόλπου!
Επιπλέον πρόσθεσε ότι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι έτοιμα να στείλουν στρατεύματα και ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Συνεργασίας Χωρών του Κόλπου στο οποίο κυριαρχεί η Σ.Αραβία θα δημιουργήσει ενωμένο επιχειρησιακό ναυτικό κέντρο διοίκησης στο Μπαχρέιν!
"Η δημιουργία μιας κοινής Αραβικής δύναμης δείχνει ξεκάθαρα και αμοιβαία ότι υπό την ηγεσία της Σ.Αραβίας τα Κράτη του Κόλπου είναι αποφασισμένα να λάβουν δράση στην περιοχή και παγκόσμια να αντιμετωπίσουν τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία ανεξάρτητα από που προέρχονται"!
Την ίδια στιγμή πληροφορίες από την Σαουδική Αραβία κάνουν λόγο για δημιουργία μιας πολυεθνικής σουνιτικής δύναμης 150.000 στρατιωτών που θα σταλεί στην Συρία.
Θα υπάρχουν στρατιώτες από Σουδάν, Μαρόκο, Ιορδανία, Σ.Αραβία, Τουρκία, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, Κατάρ ενώ αναμένουν απάντηση από Μαλαισία, Ινδονησία και Μπρουνέι!
Ο Υπουργός Άμυνας της Σ.Αραβίας τόνισε ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα νικήσουν το ISIS και θα παρουσιάσει την στρατηγική του στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες!
"Οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι η ιδανική λύση, πρέπει να υπάρχει ένας συνδιασμός επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων" τόνισε ο Asseri.
Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid Muallem, είπε ότι οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στην Συρία χωρίς την έγκριση της Δαμασκού είναι "πράξη επιθετικότητας" και τόνισε:
"Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση σε συριακό έδαφος χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Συριακής κυβέρνησης είναι πράξη επιθετικότητας... αυτοί που θα εισβάλλουν θα γυρίσουν στις χώρες τους σε φέρετρα!
O Akil Mahfoud, επικεφαλής των διεθνών σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας τόνισε;
"Το βασίλειο του πετρελαίου θα παρέχει εκτεταμένη υποστήριξη σε al-Nusra και Ahrar ash-Sham προσποιούμενοι ότι θα πολεμούν το ISIS. Οποιαδήποτε παρέμβαση στην Συρία θα αλλάξει αναμφισβήτητα την πορεία του πολέμου στην χώρα. Θα εμποδίσει την επιτυχία του συριακού Στρατού και αυτοί που θα έρθουν δεν θα πολεμήσουν το ISIS ανεξάρτητα από αυτά που υποστηρίζουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία".
"Οι Σαουδάραβες χρειάζονται μια τουρκική ή Σ.Αραβική "περιπέτεια" στην Συρία για να αλλάξουν την ισορροπία ισχύος στο πεδίο της μάχης και στην πολιτική μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας".
Πηγή
attikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: