Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία ετοιμάζει πυρετωδώς το συριακό στρατό για να αποκρούσει την επικείμενη τουρκική εισβολή

serbia

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Μόσχα με συνεχείς  δηλώσεις της τόνισε  ότι  υπάρχουν πολλοί και  καλοί λόγοι σύμφωνα με τους οποίους  πρέπει να  αναμένουμε χερσαία  τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία .

Ρωσική στρατιωτική πηγή σχολίασε ,  ότι η Μόσχα έχει «χαράξει» τις κόκκινες  γραμμές  της  πέρα από τις οποίες  δεν επιτρέπει σε κανέναν  να τις διασχίσει.

Αξιωματικοί  της ρωσικής δύναμης  στην Συρία ,  προετοιμάζουν πυρετωδώς  το συριακό στρατό τοποθετώντας στρατιωτικές μονάδες   σε κατάλληλα σημεία,  με σκοπό να  εξασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα του  συριακού εδάφους από  την επερχόμενη  τουρκική εισβολή, αναφέρει  ***σχετικό δημοσίευα .

«Η Δαμασκό, έχει  το απόλυτο δικαίωμα να προστατεύσει τα σύνορά της χώρας , και θα απαντήσουμε  δυναμικά σε οποιαδήποτε απόπειρα  παραβίασης της κυριαρχίας του εναέριου και του χερσαίου  χώρου μας. Προετοιμαζόμαστε εντατικά  να αποκρούσουμε χερσαία  τουρκική εισβολή με  πυρά πυροβολικού και βομβαρδισμούς αεροσκαφών», δήλωσε Σύρος ανώτατος αξιωματικός .

01-7

Από την άλλη πλευρά η  Ρωσία θεωρεί ότι κάθε πολεμικό αεροσκάφος που θα επιχειρεί εκτός του πλαισίου της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας για το συντονισμό της απειλής του ISIS , θα καταρρίπτεται αμέσως και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Η Ρωσία έλαβε επίσης και άλλες προφυλάξεις, αναπτύσσοντας επιπλέον  συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 και μεταφέροντας στην Συρία υπερσύγχρονα μαχητικά 4ης  ++  γενιάς  Su-35, τα οποία για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος στις εχθροπραξίες.

Επίσης η Μόσχα παρέδωσε  εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη MiG-29, στην συριακή αεροπορία σε αντιστάθμισμα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας . Το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές στην Τουρκία ότι σε περίπτωση  οποιασδήποτε εισβολής θα «δώσει» δυσανάλογη στρατιωτική απάντηση .

Πληροφορίες του ρωσικού τύπου τις προηγούμενες ημέρες αναφέρουν την πολεμική ετοιμότητα των ρωσικών βομβαρδιστικών μακράς  ακτίνας δράσης , TU-23,  TU-95,  TU-160 από τις αεροπορικές βάσεις  τους στην Κριμαία, καθώς και την δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στην Συρία , μεγάλης δύναμης αερομεταφερόμενων δυνάμεων , η οποία αποτελεί την ελίτ των ρωσικών δυνάμεων.

Ενώ γίνονται όλες αυτές οι προετοιμασίες, ο  Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά την αποτυχία της διάσκεψης της Γενεύης και τις επιτυχημένες επιχειρήσεις του συριακού στρατού σε  Nublo και Zahran είπε:

«Καλούμε το  συριακό καθεστώς και όλους τους υποστηρικτές του  να σταματήσουν  τους βομβαρδισμούς στις  περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, κυρίως στο Χαλέπι, και να σταματήσουν την πολιορκία των αμάχων, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ 2165. 2254 και 2258» .

Πρόκειται για μία άκρως ουτοπική κίνηση των ΗΠΑ προς την Ρωσία, αναφέρουν αμυντικοί αναλυτές  .

Η αραβική εφημερίδα Al-Rai, επικαλούμενη πηγή της κοντά στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, αναφέρει «ενώ οι Αμερικανοί «είχαν στρέψει την προσοχή τους αλλού » , υπήρξαν ραγδαίες αλλαγές στον τομέα κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα .

Εκεί  ξεκίνησε μια σειρά από ταχύτατες χερσαίες επιθέσεις  του συριακού στρατού και της ρωσική πολεμικής αεροπορίας που άλλαξαν  την πορεία του πολέμου. Κοινώς,  ΗΠΑ, Τουρκία , ΕΕ και λοιποί , βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων από την Μόσχα.

Όλο λοιπόν το σκηνικό είναι έτοιμο, όλοι είναι στις θέσεις τους για να ξεκινήσει ένας μεγάλος παγκόσμιας πόλεμος, ο οποίος θα «διώξει » από το προσκήνιο την οικονομική και μεταναστευτική κρίση με επίκεντρο την Ελλάδα.

 ***σχετικό δημοσίευμα . πηγή

 national-pride.

Δεν υπάρχουν σχόλια: