Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Greece_SOLD_Griechenland_Athen_Athens_austerity_KKE_Kommunistische_Partei_Dimitris_Koutsoumbas_Syriza_Troika_IWF_IMF_Austeritaet_Eurokrise_EZB_Alexis_Tsipras_GREXIT
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Επί πολλές δεκαετίες η χώρα μας ήταν πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά προσκολλημένη στο άρμα της Δύσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Το μεγαλύτερο «κέδρος» μας από αυτόν τον μονομερή πολιτικό προσανατολισμό, ήταν μια σκανδαλώδη συνεχή μειοδοσία στα εθνικά μας θέματα και μια μεροληπτική από τους συμμάχους μας αντιμετώπιση υπέρ της Τουρκίας, υπέρ των τουρκικών προκλήσεων και της τουρκικής απειλής.
Τα τελευταία χρόνια όμως αυτή η προσκόλληση είχε σαν ολέθρια συνέπεια την καταστροφής της οικονομίας, την διάλυση της κοινωνίας, την εγκατάλειψη όλων των εθνικών μας θεμάτων και τώρα την παράδοση της χώρας σε μια άνευ προηγούμενου εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων που μετατρέπουν την Ελλάδα σε Ελλαδιστάν.
Θεοποιήσαμε ένα νόμισμα που ήταν η μεγαλύτερη εθνική μας παγίδα και απέβη η οικονομική καταστροφή μας. Μείναμε πιστοί σε μια συμμαχία που πάντα μας πρόδιδε και μας εγκατέλειπε όταν η Τουρκία παραβίαζε κάθε έννοια της εθνικής μας κυριαρχίας. Ακολουθήσαμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που μόνο Ένωση δεν είναι και το μόνο που καταφέραμε είναι να εξολοθρεύσουμε την εγχώρια παραγωγή μας και να ρίξουμε την χώρα μας στον γκρεμό.
Αλλά το πιο τραγικό σε όλη αυτή την υπόθεση, είναι ότι οι κυβερνώντες αυτής της χώρας εξακολουθούν να μένουν πιστά όργανα όλων αυτών των λανθασμένων επιλογών που μάλιστα τις προβάλλουν και σαν εθνικό μονόδρομο. Δηλαδή ο εθνικός μονόδρομος της εθνικής μας καταστροφής.
Καιρός να δούμε κατάματα την πραγματικότητα γιατί πιάσαμε πάτο και δεν πάει άλλο. Όσοι ακόμα υποστηρίζουν αυτές τις καταστροφικές επιλογές, το κάνουν είτε για προσωπικό συμφέρον αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον, είτε για το ότι υπηρετούν συμφέροντα άλλων χωρών.
Οι ΗΠΑ και η Γερμάνια ήταν οι βασικές καταστροφικές επιλογές και σήμερα οι επιλογές αυτές θα πρέπει να το χωνέψουμε, είναι συνώνυμο της εθνικής μας εξολόθρευσης.
Μια ρεαλιστική αντιμετώπιση πάνω στα συντρίμμια που συσσώρευσαν αυτές οι επιλογές, είναι να δούμε ότι τα συμφέροντα μας αυτή την πιο κρίσημη περίοδο δεν συμβαδίζουν, είτε το γουστάρουμε είτε όχι, με όλους αυτούς τους «συμμάχους» και «φίλους» μας . Εδώ είναι και το κομβικό σημείο της μεγάλης αλλαγής που θα πρέπει να επιδιώξουμε για να μπορέσουμε να σώσουμε ότι ακόμη μπορεί να σωθεί.
Η Ρωσία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας ενώ αποτελεί ανασχετικό παράγοντα στην επέλαση της διεστραμμένης δυτικής Νέας Τάξης. Αλλά ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για την αναγκαία μεγάλη στροφή στην γεωστρατηγική μας κατεύθυνση, είναι ότι ρεαλιστικά σήμερα η Ρωσία είναι μια ανερχομένη παγκόσμια δύναμη την ίδια ώρα που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια αποσύνθεσης και κυρίως κατάρρευσης της αμερικανικής οικονομίας. Χαρακτηριστική συνέπεια αυτής της αποσύνθεσης είναι τα καθημερινά σχεδόν απρόοπτα και ξαφνικά δημόσια εγκλήματα συχνά με πολλά θύματα. Στην Ευρώπη πάλι, η Γερμανία ουσιαστικά «τρώει» τα παιδιά της συσσωρεύοντας αδιέξοδα που στο τέλος θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη διάλυση αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως την κατάντησαν.
Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ανατολικής Μεσόγειου, ένας γεωπολιτικός χώρος με τεράστια οικονομική σημασία και με άμεσο το ενδιαφέρων από την Ρωσία καθώς βρίσκεται στον εγγύς περίγυρο της. Η Ρωσία ήταν και εκ των δικών τη συμφερόντων συχνά στην δική μας γραμμή συμφερόντων.
Για να προχωρήσουμε όμως στην σημαντική αυτή αλλαγή γεωστρατηγικών επιλογών υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές προϋποθέσεις. Και κατ’ αρχή να σταματήσει η πολιτική προκατάληψη και οι φοβίες ότι αν αλλάξουμε δρόμο θα καταστραφούμε. Με την λογική αυτή, καταστραφήκαμε στο σημείο κάθε μέρα οι Έλληνες να αυτοκτονούν απελπισμένοι, μια είδηση απαγορευμένη από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων.
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας που θα είναι καταλυτικές και συνάμα δραματικές, θα μας αναγκάσουμε είτε το θέλουμε είτε όχι σύντομα να πάρουμε κάποια θέση. Η μεν Γερμανία έχει επιλέξει εδώ και καιρό την Τουρκία αδιαφορώντας για την υπό κατάρρευση χώρα μας, οι δε ΗΠΑ ουδέποτε ενδιαφέρονταν για τα εθνικά μας δίκαια πάρα μόνο να μας έχουν σαν μια γεωστρατηγική αποικία.
Ο χρόνος μας τελειώνει και η εμμονή μας σε λάθος πλευρά, σήμερα ισοδυναμεί με έσχατη προδοσία!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: