Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ… 22 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ!

resized_44778-161574d71Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κυριολεκτικά σε εμπόλεμη κατάσταση έχει περιέλθει η κεντρική τουρκική εξουσία με 22 επαρχίες της ανατολικής και νοτιοανατολικής Τουρκίας, τις οποίες κατηγορεί ότι συμπλέουν με την κουρδική τρομοκρατία και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα εχθρικές προς την τουρκική κυβέρνηση θεωρούνται οι τουρκικές επαρχίες : Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli και Van.
Στις περισσότερες από αυτές τις επαρχίες όπου υπάρχει στρατιωτικός νόμος, εδώ και μήνες διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ ενώ τελευταία έχουν εμφανιστεί και άλλες ανταρτικές ομάδες που μάχονται τον τουρκικό στρατό, προκαλώντας καθημερνά πολλές απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό.
Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση καλεί σε έκτακτες συσκέψεις στην πρωτεύουσα Άγκυρα τους νομάρχες αυτών των επαρχιών, στις οποίες σημειωτέον ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι έχουν συληφθεί και κρατούνται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και συνεργασίας με το κουρδικό ΡΚΚ.

Εντύπωση κάνει ότι οι συσκέψεις για το πρόβλημα των επαρχιών αυτών έχουν καθαρά στρατιωτικό χαρακτήρα και μετέχουν και οι αρχηγοί της Στρατοχωροφυλακής, της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, καθώς και εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου λες και πρόκειται για επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος.
resized_728ed-3e33f855basliksiz1
Ενδεικτικοί είναι οι χάρτες που δείχνουν αυτή την όλη κατάσταση.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: