Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Σμύρνη μετά από την καταστροφή της η ενθρόνιση του πρώτου Μητροπολίτη

smyrni-mitropolitisΤην Κυριακή στη Σμύρνη θα πραγματοποιηθεί ένα ιστορικό γεγονός. Για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική καταστροφή, θα ενθρονιστεί ο νέος μητροπολίτης της Περιοχής σεβασμιότατος Βαρθολομαίος.

Συμπτωματικά έχει το ίδιο όνομα με τον οικουμενικό πατριάρχη και η ενθρόνιση του θα γίνει παρουσία τριών χιλιάδων πιστών που έχουν δηλώσει πως θα παραβρεθούν καθώς και ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης που είναι αρμόδιος θεσμικά για αυτές τις εκδηλώσεις. Ο ίδιος διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με την εκκλησία και γενικά με την ορθοδοξία και αποτελεί πολλές φορές τον δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κάθε φορά που παρουσιάζονται προβλήματα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία.

Τελευταίο παράδειγμα η ένταση που υπήρξε με την απόφαση του υπουργού παιδεία κ. Νίκου Φίλη για την αλλαγή του τρόπου του θρησκευτικού μαθήματος στα σχολεία. Ο υφυπουργός εξωτερικών λοιπόν καλείται κάθε φορά που παρουσιάζεται ανάλογο πρόβλημα να το λύσει. πηγη


ΑΝΤΕ   ΚΑΙ   ΚΑΡΔΙΝΑΛΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: