Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πόσο τυχαία είναι όλα τελικά; ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ζεσταίνουν τις πολεμικές τους μηχανές... Μόλις 90 χλμ μακριά από την Μεγιδδώ!

http://www.e-koutsobola.gr/2016/10/90.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+e-koutsobola%2FZNjE+%28%CE%9B%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%82+%29


Πόσο τυχαία είναι όλα τελικά; ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ζεσταίνουν τις πολεμικές τους μηχανές... Μόλις 90 χλμ μακριά από την Μεγιδδώ
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Πριν από 4 χρόνια άρχισε ο εμφύλιος στη Συρία...
Πριν από λίγες ώρες ο Άσαντ είπε ότι η Συρία θα γίνει το πεδίο των μαχών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας...
Η Τουρκία παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου έχει μπει δεκάδες χιλιόμετρα μέσα στη Συρία...
Ένα χρόνο μετά έχει ανακαταληφθεί το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που ήλεγχε ο isis/daes/isil...
Απλά τα πράγματα... 23/9/15 έγινε ο πρώτο βομβαρδισμός από τους Ρώσους...
Πλέον μπαίνουμε στις πραγματικές μάχες, αυτές που αφορούν την Μοσούλη...
Και εκεί  οι παίχτες είναι 4... ΑΜΕΡΙΚΗ, ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΡΙΑ και έχουν τους βλαμμένους Κούρδους που νομίζουν ότι τους υποστηρίζει κάποιος (όπως εμείς πριν 200 χρόνια)....

Εκεί λοιπόν θα ξεκινήσει ο Γ΄ Παγκόσμιος...

Τώρα πόσο "τυχαίο" μπορεί να είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί βρίσκονται μόλις 90 χλμ από την περιοχή Μεγιδδώ; Δεν ξέρω και να σας πω την αλήθεια μερικές φορές ούτε θέλω να σκέφτομαι αυτό το σενάριο...

Αντιγράφω από τη σελίδα του Γιώργου Θαλάσση :

Αποκάλυψη 16ο κεφ.

13 Ὕστερα εἶδα νὰ βγαίνουν ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ δράκου, ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ θηρίου καὶ ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ ψευδοπροφήτου τρία ἀκάθαρτα πνεύματα ποὺ ἦσαν σὰν βάτραχοι.
14 Αὐτὰ εἶναι πνεύματα δαιμονικὰ ποὺ κάνουν σημεῖα, καὶ ἐπῆγαν εἰς τοὺς βασιλεῖς ὅλης τῆς οἰκουμένης διὰ νὰ τοὺς συγκεντρώσουν εἰς τὸν πόλεμον τῆς Ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ Παντοκράτορος.
15 (Ἰδού, ἔρχομαι σὰν κλέφτης· μακάριος ἐκεῖνος ποὺ ἀγρυπνεῖ καὶ ἔχει τὰ ἐνδύματά του, διὰ νὰ μὴ περπατῇ γυμνὸς καὶ βλέπουν τὴν ἀσχημίαν του).
16 Καὶ τοὺς συγκέντρωσαν εἰς τὸν τόπον, ὁ ὁποῖος καλεῖται ἑβραϊστὶ Ἁρμαγεδών.

Διαβάζουμε από το wikipedia:

Αρμαγεδδών ή Αρμαγεδδώνας αποτελεί απόδοση στα Ελληνικά του εβραϊκού όρου αρ-Μαγεδών, που σημαίνει «Όρος της Μεγιδδώ» ή «Όρος Σύναξης Στρατευμάτων».

Η αναφορά του όρου Αρμαγεδδών γίνεται στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. (16:16) Πρόκειται για προφητικό "τόπο" ή κατάσταση μεγάλου πολεμικού πεδίου όπου συγκεντρωμένες οι δυνάμεις "των βασιλέων τῆς οἰκουμένης ὅλης" υπό τον έλεγχο των "πνεύματων δαιμονίων" θα διεξαγάγουν την τελική μάχη εναντίον των θεϊκών δυνάμεων, "τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ παντοκράτορος". (16:14)

Ο όρος προφανώς ετυμολογείται από την σημαντική πόλη της Μεγιδώ, η οποία βρισκόταν 90 χλμ βόρεια της Ιερουσαλήμ και αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ως τόπος ιδιαίτερα φονικών μαχών. Αυτό συνέβαινε καθώς βρισκόταν στο πιο κρίσιμο ορεινό πέρασμα του αρχαίου Ισραήλ, στους πρόποδες του όρους Κάρμηλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Μέση Ανατολή έχει χαρακτηριστεί από αναλυτές ως η "πυριτιδαποθήκη του κόσμου". Δεν είναι μόνο γεωπολιτικοί ή ιστορικοί οι λόγοι, αλλά έχει να κάνει με το πεπρωμένο ενός λαού που δέχτηκε πρώτος τον αληθινό Θεό, που από αυτόν προήλθε ο Κύριος "κατά σάρκα", που Τον αρνήθηκε και Τον σταύρωσε.
Όπως είχε πει ο Θεός πριν την έξοδο από την Αίγυπτο, "άπαν το πλήθος της συναγωγής του Ισραήλ θέλει σφάξει το αρνίον προς το εσπέρας.." και "θα σωθεί από τον εξολοθρευτή με το Αίμα του Αμνού". Ο Κύριος οδηγήθηκε από το πλήθος των Εβραίων "ως πρόβατον επί σφαγήν". Η προφητεία έλεγε "θα δεις την Ζωήν σου να κρέμεται ενώπιον των οφθαλμών σου"..
Αυτός ο λαός που ζήτησε αυτό το Αίμα να πέσει επάνω στα κεφάλια του και επάνω στα κεφάλια των παιδιών του, διασκορπίστηκε σε όλο τον κόσμο, και επανήλθε στην αρχαία γη του για να ολοκληρωθεί η παγκόσμια ιστορία σύμφωνα με όσα λέει ο Απ. Παύλος στην επιστολή προς Ρωμαίους.
Οι προφητείες της Π.Δ. αναφέρονται εξ΄ολοκλήρου και με συμβολικό τρόπο στο νέο Ισραήλ την εκκλησία, "που θα κληρονομήσει την γη" (την "αγαθή γη" που "καρποφορεί εκατονταπλάσια" δηλ. την αγιότητα).
Οι Εβραίοι θεωρούν ότι οι υποσχέσεις είναι κυριολεκτικές και αναφέρονται στον σαρκικό Ισραήλ που θα κληρονομήσει τον κόσμο.Το ίδιο πιστεύουν και οι προτεστάντες της Αμερικής που κηρύττουν το "ευαγγέλιο της "υλικής ευημερίας" και του "περιούσιου εβραϊκού λαού" (ερμηνεύουν μάλιστα τη φράση "και ούτω πας Ισραήλ σωθήσεται" ως αποδοχή του χριστιανισμού από το Ισραήλ και σωτηρία όλων των Εβραίων, ενώ ξέρουμε ότι θα πιστέψουν και θα σωθούν μόνο όσοι είναι "πνευματικός Ισραήλ", "οι εκ πίστεως Αβραάμ", οι γραμμένοι στο βιβλίο της ζωής του Αρνίου προ καταβολής κόσμου.).

Οι Αμερικανοί (για να καταλάβουμε πως λειτουργεί αυτό στην πράξη) βλέπουν την επανίδρυση του Ισραήλ με τον ίδιο τρόπο που θα βλέπαμε εμείς την αναβίωση του Βυζαντίου.
Όπως λέμε εμείς για τους Πατέρες της Εκκλησίας έτσι μιλούν οι προτεστάντες για τους Πατέρες της Παλαιάς Διαθήκης, ερμηνεύοντας όπως είπαμε τα λόγια τους κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά.
Έτσι θεωρούν θεόσδοτο έργο την υποστήριξη του σημερινού (σιωνιστικού όπως γνωρίζουμε) Ισραήλ που η πορεία του θα καταλήξει με τραγικό τρόπο στην αποδοχή "εκείνου που θα έρθει στο δικό του όνομα" όπως είπε ο Κύριος.
Ο μ. Σεραφείμ στην απάντησή του προς τον Καλαϊτζίδη που τον κατηγορεί για αντισημιτισμό λέει για "τόν ἀντιχριστιανικό σιωνισμό, ὁ ὁποῖος ἕως τό 1980 χαρακτηρίζετο ὡς ρατσισμός ἀπό τόν ΟΗΕ, διότι μετέβαλε τόν θεϊσμό καί τόν προφητισμό τῆς ΠΔ σέ ἑωσφορισμό τοῦ Ταλμούδ καί τῆς Καμπαλά, στηριζόμενος στίς καταγγελίες τῶν ὀρθοδόξων ἑβραίων τῆς Ἀμερικῆς."

Η Αμερική ασκεί την εξωτερική της πολιτική πρώτα με βάση τα συμφέροντα του Ισραήλ. Γονάτισε οικονομικά κάνοντας συνεχώς πολέμους στη Μέση Ανατολή, ουσιαστικά για λόγους "εκκαθάρισης" της περιφέρειας του Ισραήλ και προστασίας του.
Και παρόλο που το ζητούμενο είναι η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας του δυτικού κόσμου, δεν μπορούμε να μη δούμε ότι στο βάθος, η βάση πάνω στην οποία προετοιμάζεται και χτίζεται η κοινή γνώμη για την παγκόσμια θέση και προσανατολισμό της Αμερικής, είναι ακριβώς αυτός ο "εσχατολογικός ρόλος" του Ισραήλ με τον οποίο είναι διαποτισμένη όλη η προτεσταντική λογική.