Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κάποιο λάθος θα έγινε δεν μπορεί. Τόσο ξεδιάντροπα να μιλάει;

 

Σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα δήλωσε πως επιθυμεί την επιστροφή στη Συμφωνία της Φερράρας – Φλωρεντίας και στην Ένωση των δύο μεγάλων Εκκλησιών της Χριστιανοσύνης, της Ορθόδοξης και της Καθολικής.
Στην ίδια συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για το Σχίσμα του 1054 (που διαίρεσε τον Χριστιανισμό σε Καθολικισμό και Ορθοδοξία), ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε πως η αποκατάσταση της διάσπασης και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας.
Σε σχέση με το Σχίσμα του 1054, ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας, και παραπέμπει στα πρώτα βήματα που ξεκίνησαν σε αυτή την κατεύθυνση πριν από 50 χρόνια ο Πάπας Παύλος ο Έκτος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, ενώ, όπως παρατηρεί, ο επίσημος Θεολογικός Διάλογος ανάμεσα στις Εκκλησίες βοήθησε να εξαλειφθούν παρεξηγήσεις και διαφορές απόψεων.
Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι κατά πόσο η Καθολική εξουσία, έχει ή πρόκειται να υποχωρήσει από θεμελιώδη θέματα του δόγματός της. Αναφερόμαστε στο αλάθητο και τα Πρωτεία του Πάπα, ή στη διαφορά εκπόρευσης του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με όσα πιστεύουμε οι Ορθόδοξοι.
Ελπίζουμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως Ένωση, να μην εννοεί την υποταγή της Ορθοδοξίας στον Καθολικισμό.

πηγή
Ο Αγιος Μάρκος ήταν ηλίθιος που αντιστάθηκε "Παναγιώτατε;;;" Αίσχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: