Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ (;) ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!


toyrkia-epiuesh

Συγκλήθηκε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας από τον Ρ.Τ.Ερντογάν για τις επόμενες κινήσεις στο Αιγαίο
Άσχημες εξελίξεις θα έχουμε από ότι φαίνεται, και μάλιστα λίαν συντόμως
από την γειτονική χώρα μετά την έκτακτη σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας από τον Τούρκο πρόεδρο στην Κων/πολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν προέδρευσε χθες το απόγευμα του ανωτάτου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας,που αποτελεί το ανώτατο θεσμικό όργανο στην χώρα, παρουσία του πρωθυπουργού Μπινάλι Γιλντιρίμ , του αρχηγού του γενικού επιτελείου Χουλουσί Ακάρ, και πλήθος αξιωματούχων στο Beylerbeyi Palace στην Κωνσταντινούπολη.
Για μία 1 ώρα και 40 λεπτά παρουσία του διευθυντή της ΜΙΤ , του ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σουλού και πλήθους ανωτάτων αξιωματικών, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες , οι κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, στο οποίο το τουρκικό ναυτικό έχει «απλώσει» τα υποβρύχια του, το θέμα των απειλών του Ιράκ ενόψει της επιχείρησης ανακατάληψης της Μοσούλης και θέματα τρομοκρατίας.
Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης ήταν η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και του Ιράκ, λόγω της προκλητικής παρουσίας τουρκικών δυνάμεων στην χώρα αυτή «άνευ» αδείας από οποιουδήποτε διεθνή οργανισμό.
Τα απόρρητα στοιχεία και οι λεπτομέρειες φυσικά ενός τέτοιου συμβουλίου, δεν ανακοινώνονται ανοικτά στον τύπο, αλλά από ότι φαίνεται η Άγκυρα έχει θορυβηθεί σφόδρα από την έναρξη ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από αμερικανική εταιρεία διότι δημιουργούνται τετελεσμένα γεγονότα ενόψει κυπριακού.
Επίσης η επικείμενη επίσκεψη τον Νοέμβριο του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ στην Αθήνα, ο οποίος μεταφέρει προσωπικό «μήνυμα» από τον Πούτιν , αναβαθμίζει την Ελλάδα στα ρωσικά σχέδια στην Α.Μεσόγειο, και αυτό δεν τον επιθυμεί η Τουρκία σε καμία περίπτωση.
Οι κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και το ελληνικό υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ για την αμφισβήτηση του υφιστάμενου status quo στο Αιγαίο πέλαγος, έχει εκθέσει την χώρα στο ΝΑΤΟ.
Έμπειροι αμυντικοί εμπειρογνώμονες διαβλέπουν το επόμενο διάστημα μια πολύ μεγάλη πιθανότητα «τεχνητής έντασης» με την δημιουργία ακόμα και «πολεμικού επεισοδίου» με σκοπό αφενός την διακοπή των ερευνών στην Κύπρο για τους υδρογονάνθρακες, και αφετέρου την προβολή των τουρκικών αιτημάτων περί «τουρκικών καταληφθέντων νησίδων» στο Αιγαίο.
Οι Τούρκοι θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα και να εμφανιστούν ως τιμητές της δικαιοσύνης και της ειρήνης στην περιοχή , ανατρέποντας την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα με ένα δικό τους «μοναδικό τρόπο».
Πρόκειται όμως για το ελληνικό ρητό « τα δικά μου- δικά μου και τα δικά σου- δικά μου», συνοψίζοντας όλες τις άνομες απαιτήσεις τους.
Επίσης διαβλέπουν την αμερικανική στρατιωτική συνδρομή στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα με οπλικά συστήματα μετά από ελληνικό αίτημα, τα «σούρτα –φέρτα» Αμερικανών αξιωματούχων όπως του SACEUR στρατηγού Σκαπαρότι στην Κρήτη και δεν επιθυμούν απ’ ουδενί την αναβάθμιση της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.
Για αυτό και ενδεχομένως να δράσουν τώρα πριν είναι αργά για αυτούς , άλλωστε αυτή είναι η φιλοσοφία που διέπει το ισλαμικό καθεστώς της χώρας , σύμφωνα με τις πρόσφατες κινήσεις του σε Συρία και Ιράκ.
Η παρουσία τόσων πολλών αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών και η ταχύτατη για τα δεδομένα αυτά διεκπεραίωση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, ερμηνεύεται από έμπειρους αναλυτές ως «επικύρωση» των ήδη ειλημμένων αποφάσεων του Ερντογάν, για Αιγαίο, Κύπρο , και Ιράκ.
Στην Συρία κάνει κουμάντο ο Πούτιν και η επικείμενη επίσκεψη του ίσως να ξεδιαλύνει κάποιες πτυχές του θέματος. Αλλά οι διαφωνίες παραμένουν καθώς επίσης υπάρχει και η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας και ενδεχομένως η Τουρκία να κάνει στην ¨άκρη».
Στο Αιγαίο και την Κύπρο όμως θεωρεί ότι μπορεί να πιέσει και να εκφοβίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πετυχαίνοντας αναίμακτα τα όποια σχεδία της, με «όπλο» τα εκατομμύρια των μεταναστών που φιλοξενεί στο έδαφος της .
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως, όπως απέδειξαν περίτρανα και στην διακλαδική άσκηση «Παρμενίων-2016» είναι πανέτοιμες και κυρίως αποφασισμένες για την απόκρουση «οποιουδήποτε» ο οποίος επιβουλεύεται ελληνικό έδαφος , και αυτό είναι απολύτως «κατανοητό» τόσο από «φίλους» όσο και από «εχθρούς».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: