Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σκληρές μάχες Ρώσων με Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ της Συρίας – Οι Ρώσοι λένε ότι σκότωσαν 850 τζιχαντιστές

Σκληρές μάχες Ρώσων με Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ της Συρίας – Οι Ρώσοι λένε ότι σκότωσαν 850 τζιχαντιστές
Τρεις Ρώσοι κομάντος τραυματίστηκαν ενώ διεξήγαγαν καταδρομική επιχείριση απεγκλωβισμού Ρώσων στρατονόμων στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που είχαν περικυκλωθεί από υπέρτερες δυνάμεις τζιχαντιστών της Ταχρίρ Αλ Σαμ, δηλαδή του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα.
Η ρωσική ειδική μονάδα είχε αποστολή να «σπάσει» την πολύωρη περικύκλωση μιας διμοιρίας Ρώσων στρατονόμων στην Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.
Οι Ρώσοι καταδρομείς στην επιχείριση απεγκλωβισμού είχαν υποστήριξη από την πολεμική τους αεροπορία. Δύο μαχητικά Sukhoi Su-25 χτύπησαν τους τζιχαντιστές από χαμηλό ύψος, καταστρέφοντας τις θέσεις τους και τα τεθωρακισμένα τους.
Αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων ήταν να δημιουργηθεί ρωγμή στον τζιχαντιστικό κλοιό και έτσι οι εγκλωβισμένοι Ρώσοι στρατονόμοι κατάφεραν να διαφύγουν. Ωστόσο, σε πυρά που αντάλλαξαν με τους τζιχαντιστές, οι Ρώσοι είχαν και τρεις τραυματίες.
Όπως έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, έχει σχηματίσει μια ειδική μονάδα «απεγκλωβιστών».
Οι στρατιώτες που υπηρετούν σε αυτή την ειδική μονάδα είναι Ρώσοι καταδρομείς, Ρώσοι στρατονόμοι, Ρώσοι πεζικάριοι, Καυκάσιοι και Σύροι καταδρομείς.
Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι τις τελευταίες 24 ώρες βομβάρδισαν στην επαρχία της Ιντλίμπ -τόσο με αεροπλάνα όσο και με πυροβολικό- 187 τζιχαντιστικές εγκαταστάσεις.
Σκότωσαν 850 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, κατέστρεψαν 11 τανκς, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 46 ημιφορτηγά, πέντε όλμους, 20 καμιόνια και 38 οπλοστάσια.
Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο εξήγησε ότι η Ταχρίρ Αλ Σαμ, η Αλ Κάιντα της Συρίας, εξαπέλυσε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ευρεία επίθεση από τον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ στις συριακές κυβερνητικές θέσεις στα βόρεια της επαρχίας Χάμα.
Η επίθεση των τζιχαντιστών εξαπολύθηκε στις 08.00 μ.μ. της Τρίτης και σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Σεργκέι Ρουντσκόι υποκινήθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να αναχαιτιστεί η κυβερνητική προέλαση στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Να σημειώσουμε ότι η επίθεση της Αλ Κάιντα εξαπολύθηκε στη βορειοδυτική Συρία και η Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι τέρμα στην ανατολική Συρία. Μας είναι δύσκολο να «δούμε» πως η μία επίθεση επηρεάζει την άλλη.
Ο αντιστράτηγος Ρουντσκόι πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης των τζιχαντιστών η διμοιρία των Ρώσων στρατονόμων, 29 άνδρες, αποκόπηκαν και περικυκλώθηκαν από τους τρομοκράτες. Έδωσαν σκληρή μάχη για πολλές ώρες μέχρι που απεγκλωβίστηκαν από τις ειδικές δυνάμεις.

*Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε ένα καμιόνι γεμάτο με πτώματα τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα από τις μάχες του τελευταίου 24ωρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: