Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Γράφονται ιστορικές στιγμές: Η Τουρκία στην αμυντική Ένωση της Ρωσίας

 Πετάνε τα ΝΑΤΟϊκά μετάλλια οι Τούρκοι 

«Οποιος δεν θέλει να πολεμήσει το ΝΑΤΟ, να φύγει από τη χώρα»

Ιστορικές στιγμές γράφονται στο Σότσι στην συνάντηση Ιράν-Τουρκίας-Ρωσίας με τον Ρώσο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Β.Γκερασίμοφ, να υποδέχεται τον Τούρκο ομόλογο του λέγοντας «καλωσήρθες στην…Αμυντική μας Ενωση» ενώ σε εξέλιξη ήταν το πολεμικό συμβούλιο Ρωσίας-Μ.Ασαντ που προηγήθηκε των συναντήσεων με Ιράν και Τουρκία. Τούρκοι πέταξαν τα νατοϊκά τους μετάλλια ενώ ένας ακόμη σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαίωσε αυτό που έγραψε χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, «προετοιμαζόματε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ, όποιος δεν θέλει να πολεμήσει, να φύγει από τη χώρα».

Για πρώτη φορά ο τουρκικός εναέριος χώρος άνοιξε για το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο Μ.Ασαντ στην Ρωσία.

Η Τουρκία μέχρι τώρα είχε κλειστό τον εναέριο χώρο της για τον Μ.Ασαντ καθώς απαιτούσε την παραίτηση του ή την απομάκρυνση του με κάθε τρόπο.

Οι στιγμές είναι ιστορικές καθώς σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν με διάγγελμα του τόνισε πως ISIS , τέλος! Φυσικά αυτό σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή.

ΓΙ αυτό και η συνάντηση κορυφής των χωρών αυτών. Ο  Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ, Χ.Ακάρ, είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του, Β.Γκερασίμοφ.

Αυτός είναι ο νέος συνασπισμός εναντίον Ισραήλ-Σ.Αραβίας-ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

 

Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ κήρυξε σήμερα στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος στο Press TV ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Παράλληλα ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο ταγματάρχης Κασέμ Σολεϊμανί, έκανε την ίδια ανακοίνωση σε μήνυμά του που έστειλε σήμερα στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, και το οποίο μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Sepah News των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

Στο Σότσι της Ρωσίας συναντήθηκαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια συνάντηση που δεν ήταν γνωστό ότι θα γίνει.

 

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για τις επιτυχίες των συριακών ένοπλων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και σχολίασε ότι ο η Συρία βρίσκεται κοντά στο τέλος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο Άσαντ είπε ότι μια ειρηνική, πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία θα είναι το κλειδί μετά το πέρας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η συνάντηση του Πούτιν με τον Άσαντ σημειώθηκε πριν από τις επισκέψεις των προέδρων της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα εντός της εβδομάδας, κατά όσα φέρεται να είπε ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος.

Ταυτόχρονα, βαθαίνει ακόμα πιο πολύ η κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και το ΝΑΤΟ.

Ένας εν αποστρατεία ταγματάρχης του τουρκικού στρατού επέστρεψε το μετάλλιο και το σχετικό πιστοποιητικό που έλαβε από το ΝΑΤΟ, μετά την κρίση που έχει ενσκήψει με τη συμμαχία μετά τη άσκηση στη Νορβηγία.

Η Τουρκία απέσυρε τα στρατεύματά της από την άσκηση Trident Javelin του ΝΑΤΟ την Παρασκευή μετά από την τοποθέτηση από ένα πολιτικό υπάλληλο της συμμαχίας της φωτογραφίας του Ερντογάν στους «συνεργάτες του εχθρού», σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Μέχρι και την ημέρα του συμβάντος επιδείκνυα το μετάλλιο στο καλύτερο μέρος του σπιτιού μου μέσα σε κορνίζα. Μετά το συμβάν αποφάσισα πως πλέον δεν ανήκουν στο σπίτι μου αλλά στο ΝΑΤΟ. Έτσι τα έστειλα στη διοίκηση Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων για να το στείλει πίσω στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζαφέρ Ογκούζ.

Πρόσθεσε δε πως κάποιοι από τους φίλους του που επίσης είχαν βραβευτεί από το ΝΑΤΟ με μετάλλια των ρώτησαν για τη διαδικασία επιστροφής τους που ακολούθησε.

Με τη σειρά του, ο Ardan Zentürk, ένας αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδα Star, γράφει ότι η Τουρκία θα πολεμήσει με το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι όποιος δεν θέλει να πάρει τα όπλα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα τώρα! 

Ξεκινώντας από το πρόσφατο γεγονός με τον Ατατούρκ να απεικονίζεται ως εχθρός σε ένα σενάριο πολέμου κατά τη διάρκεια ασκήσεως του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία , την βοήθεια από τις ΗΠΑ σε κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και βέβαια την δικαστική υπόθεση εναντίον του τουρκοιρανού εμπόρου χρυσού Reza Zarrab ο Zentürk γράφει ότι ο Τραμπ είναι “μαριονέτα των σιωνιστών” που θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία.

Ο αρθρογράφος ζητά το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ και επιμένει ότι μια σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη.

«Είναι σαφές ότι θα πολεμήσουμε μια μέρα. … Συνιστώ σ΄όσους λένε «δεν είμαι μέρος αυτού του αγώνα, η περιουσία μου και η άνεση μου έρχονται μπροστά στη χώρα μου» να εγκαταλείψουν τη χώρα σήμερα ».

Η εφημερίδα Yeni Şafak, ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης, έγραψε την Κυριακή ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να επιτεθεί στην Τουρκία το 2018.

Και η εθνικιστική εφημερίδα Aydınlık ζήτησε την Κυριακή το κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Ο Γιάλτσιν Τότσου, βασικός σύμβουλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε όπως αναφέραμε χτες, ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από όλα τα κτύπημα στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι είναι καιρός να επανεξεταστει η ένταξη στη συμμαχία.

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: