Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τουρκικό πυροβολικό έβαλε κατά της α΄ομάδας συνοριοφυλακής των κούρδων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.Υπάρχουν νεκροί. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας: κράτη σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ εξοπλίζουν τους »τρομοκράτες ».Δεν θ΄αφήσουμε ένα στρατό τρομοκρατών πλησίον των συνόρων μας.Θα τους εξουδετερώσουμε…..

Αποτέλεσμα εικόνας για Milli Güvenlik Kurulu, MGK
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ( Milli Güvenlik Kurulu, MGK) στο οποίο μετέχει ο Ερντογάν δηλώνει ότι είναι θλιβερό που κράτη σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ εξοπλίζουν τους τρομοκράτες εννοώντας τις κουρδικές πολιτοφυλακές.Το Εθνικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφάλειας αναφέρει ότι παίρνουμε άμεσα τα απαραίτητα μέσα για να περιορίσουμε τις απειλές που επιβαρύνουν τη χώρα από το συριακό έδαφος.Δεν θ΄αφήσουμε ένα στρατό τρομοκρατών  πλησίον των συνόρων μας και υπάρχουν μέτρα για να εξουδετερωθεί οποιαδήποτε απειλή. Το τουρκικό πυροβολικό στόχευσε όχημα της α΄ομάδας συνοριοφύλαξης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στα Τουρκμενικά όρη και επήλθαν θάνατοι σε μέλη της ομάδας.
Πρόσφατα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το σχηματισμό,την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό ειδικού σώματος συνοριοφύλαξης στα συροτουρκικά σύνορα μιας δύναμης 30.000 ανδρών που θ΄ανήκουν στους κούρδους SDF.Πρόκειται για τη δημιουργία μιας δύναμης 30.000 αναδρών επιφορτισμένων να διασφαλίσουν τα σύνορα της «Ομοσπονδίας της Συρίας του Βορρά  », δήλωσε στο Sputnik ο Mustafa Balli, εκπρόσωπος τύπου των (FDS), των οποίων οι (YPG) δομούν την κύρια συνιστώσα. »Η Αμερική είναι ευνοική στην ιδεά της Ομοσπονδίας και μας υποστηρίζει σε αυτό το θέμα.Αυτοί οι 30.000 στρατιώτες θα προστατεύσουν τα σύνορα με Τουρκία,Ιορδανία όσο και τα σύνορα που μας χωρίζουν με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος », δήλωσε στο πρακτορείο.
«Αυτή η νέα δύναμη στρατιωτική που οι ΗΠΑ διατείνονται ότι θα εκπαιεδεύσουν και θα εξοπλίσουν θ΄ αποκαλείται Συνοριοφύλακες. Θα είναι μέρος των FDS», είπε οBalli.
Συρία, Τουρκία και Ρωσία αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την πρωτοβουλία των αμερικανών που στην πράξη αυτονομεί την κουρδική οντότητα στη Β Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: