Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Τους γύρισε μπούμερανγκ...

Τους γύρισε μπούμερανγκ...
Είχαμε πει πρώτοι ότι η σκευωρία της Novartis είναι θέμα χρόνου να καταπέσει και ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ στους ολετήρες.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε.
Ούτε ένα μήνα δεν έκλεισε η Novartiάδα και η προβοκάτσια κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Οι κατσαπλιάδες μπροστά στον πανικό τους από την λαϊκή κατακραυγή για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, έβγαλαν από το συρτάρι μία στημένη υπόθεση την οποία κρατούσαν για την προεκλογική περίοδο.
Χωρίς καν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες στήσαν ένα άνευ προηγουμένου δικαστικό πραξικόπημα με μοναδικό στόχο την σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για να επιβάλουν την εθνομηδενιστική τους πολιτική.
Όμως και αυτό το νοσηρό και βρώμικο σχέδιο απέτυχε.
Κομβικό ρόλο για την αποκάλυψη της σκευωρίας αποτέλεσε η ηρωική αντίσταση των... εμπλεκόμενων. Εξ αρχής ενωμένοι σαν γροθιά αναχαίτισαν το έωλο κατηγορητήριο και τους ξεγύμνωσαν.
Νόμιζε ο Αλεξάκης και η παρέα του ότι έχουν να κάνουν με τίποτα αστούληδες που θα φοβηθούν και θα κρυφτούν. Δυστυχώς αυταπατήθηκε και πάλι.
Κι εκεί που όλοι περίμεναν να αποκαλύψει το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, τράπηκε σε φυγή.
Ζαλισμένος από το ανελέητο σφυροκόπημα των... σαμαροβενιζέλων, έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια ομολογώντας επί της ουσίας την δολοπλοκία της Novartis.
Εμβρόντητοι τον ακούσαμε από το βήμα της Βουλής να παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες αλλά πολιτικές.
Η μάσκα του σκευωρού έπεσε με πάταγο και το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του νεοελληνικού κράτους μετατράπηκε στον μεγαλύτερο εξευτελισμό πρωθυπουργού στην ιστορία της Ελλάδας.
Ούτε ο ίδιος ανέμενε ότι θα ανατραπούν τα δεδομένα σε τέτοιο βαθμό και από κατήγορος να γίνει κατηγορούμενος.
Το τραγελαφικό όμως είναι ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη μήνι των σπιλωμένων, αλλά και την... Βαβέλ που προκάλεσε στα συντρόφια του.
Κάντε μια βόλτα στις σελίδες του φιλοκυβερνητικού τύπου και θα διαπιστώσετε με έκπληξη την επιχείρηση υποβάθμισης της Novartiάδας.
Η Αυγή προβάλλει την έξοδο στις αγορές, το Έθνος το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού και η Εφημερίδα των Συντακτών... ανακαλύπτει ότι η Novartis «λάδωνε» μέχρι το 2017!!! Ψελλίζει και κάτι περί εσωκομματικού πολέμου μεταξύ Καραμανλικών και Σαμαρικών μπας και σώσει τον Μίμη που δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, ξεχνώντας φυσικά να αναφέρει ότι τον έχει αδειάσει ήδη ο ίδιος ο Καραμανλής.
Τη ίδια στιγμή επικρατεί μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές να λένε ότι δεν ψήφισαν για την παραπομπή όλων των εμπλεκόμενων, απαιτώντας να πέσουν οι τόνοι. Για να μην πούμε για πρωτοκλασάτα στελέχη που εξ αρχής είχαν εκφράσει την άποψη ότι η Novartis θα τους γυρίσει μπούμερανγκ... εκλιπαρώντας τον Τσίπρα να αλλάξει ρότα.
Αυτός όμως επέλεξε να πορευθεί με τον Καρανίκα, τον Πολάκη και τον... αρνητή του Τσέρνομπιλ.
Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τους λίβελους που αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα. Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν τους λέμε και να προσέξουν να μην πνιγούν στον οχετό των ύβρεών τους.
Το έχουμε ξαναγράψει, οι έμμονες και το μίσος του Τσίπρα για τους αντιπάλους του θα τον οδηγήσουν στο πολιτικό βάραθρο.
Πλέον δεν κινδυνεύει μόνο να πάει φυλακή μετά τη λογοδοσία για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας και του λαού όπως είπε ο Σαμαράς, αλλά να χάσει και το κομματικό έρεισμα. Γιατί μη μας πείτε ότι όταν χάσει τις εκλογές δεν θα του επιρριφθούν ευθύνες για την ήττα. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν την Αριστερά θα θυμούνται ότι όταν χάνουν «σφάζονται» και μετά διαλύονται, αφού βεβαίως έχουν φορτώσει όλες τις αμαρτίες στους ηγέτες τους.
Ποιος το περίμενε ότι θα προμηνύονταν τέτοιο τέλος για τον λαοπρόβλητο.
Αυτόν που θα μας έσωζε από τα κοράκια και αντί αυτού ξεπούλησε μπιρ παρά την περιουσία της Ελλάδας και τώρα ξεπουλάει τα εδάφη της.
Κι όλα αυτά για το γαμ...ο mail Χαρδούβελη.
Α ρε Έλληνες...

1 σχόλιο:

Μαρία Π. είπε...

To θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι τεράστιο.Υπάρχει ένα απίστευτο παρασκήνιο με τα παιχνίδια των πολυεθνικών, ως προς την κοστολόγηση των ανθρώπινων και των φυτοπροστατευτικών φαρμάκων. Ξεκινούν από πολύ ψηλές τιμές, και όταν "σπάσει η αποκλειστικότητα" οι τιμές πέφτουν 10 φορές κάτω και πάλι έχουν κερδοφορία. Έτσι λοιπόν το πρόβλημά τους είναι να διατηρήσουν τα αποκλειστικά δικαιώματα. Και γι αυτό πληρώνουν αδρά, για να πάρουν πολλαπλάσια, όπως επίσης λαδώνουν (κανονικά) και πολλούς γιατρούς για να συνταγογραφούν ότι έχουν για προώθηση και τους δίνει μεγάλο κέρδος. Τα τελευταία χρόνια όσα σκευάσματα ήταν φτηνά (και καλά τα περισσότερα), έχουν αποσυρθεί, από τις ίδιες τις πολυεθνικές (είναι ασύμφορα).
Σκάνδαλο Novartis (και όχι μόνο), υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι πολιτικοί πήραν χρήματα (μένει να διερευνηθεί). Ξέρουμε όμως ότι υπήρξαν τεράστιες παραγγελίες εμβολίων και συγκεκριμένων φαρμάκων από ανθρώπους στο Υπουργείο Υγείας, επί διαφόρων κυβερνήσεων, όπως επίσης ότι υπάρχουν εκατοντάδες εμπλεκόμενοι γιατροί.
Το θέμα είναι ότι το υποτιθέμενο "μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους", γυρίζει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση, λόγω της εσκεμμένης επιλογής της συγκυρίας, της μεθόδευσης, και της έλλειψης σοβαρότητας στους χειρισμούς, που δείχνει τον πανικό της, λίγο πριν την ολική της κατάρρευση. Είναι όντως το τελευταίο της χαρτί.
Όσον αφορά το mail Χαρδούβελη, αν θυμάμαι καλά είχε σταλεί απ΄τις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο του 2014, και ζητούσε απ΄την κυβέρνηση Σαμαρά, πράγματα αδύνατα να πραγματοποιηθούν, όταν μάλιστα το επόμενο καλοκαίρι έληγαν μαζεμένα πολλών δισεκατομμυρίων ομόλογα (χωρίς κούρεμα) που έπρεπε να πληρώσει η χώρα.
Θυμάμαι ότι το ίδιο διάστημα, ο Σαμαράς δεν πρότεινε για υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής, και αυτό έγινε για να οδηγηθούμε σε εκλογές, για να μπορέσει να φύγει και να αποφύγει το "βουνό" που είχε μπροστά του.. Και έτσι απέτυχε να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας απ΄τη Βουλή, πήγαμε σε εκλογές το χειμώνα του 2015, και φορτωθήκαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι χειρότερο μπορούσε να μας συμβεί στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο..
Το καλοκαίρι του 2015 είχαμε το Δημοψήφισμα το κλείσιμο των Τραπεζών και τους εκβιασμούς των ξένων για έξοδο που οδήγησαν στο επόμενο (χειρότερο όλων) μνημόνιο..
Το mail Χαρδούβελη λοιπόν, έπαιξε το ρόλο του για την πορεία των γεγονότων..