Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Βαφτίζουν αστυνομικούς ως ΟΠΚΕ και τους στέλνουν στη Ναυπακτία, "Κάναμε θόρυβο για να μην πέσουν πάνω μας οι δραπέτες..."

ΠΗΓΗ: Eglimatikotita

Η πολυήμερη εξαντλητική απασχόληση αστυνομικών των ομάδων ΟΠΚΕ στην ορεινή Ναυπακτία και η ανάγκη αντικατάστασης των αστυνομικών που τις στελεχώνουν, φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τα όποια "αποθεματικά" με αποτέλεσμα είτε όπως στην περίπτωση της ΟΠΚΕ Κάβάλας να παραμένουν επ' αόριστον στα μπλόκα, είτε όμως, όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες του bloko.gr, ελλείψει άλλων, "βαφτίζουν" αστυφύλακες τμημάτων ως ΟΠΚΕ κι έτσι απροπαρασκεύαστους κι ανεκπαίδευτους τους στέλνουν στη φωλιά του λύκου.
Σύμφωνα λοιπόν με τις συγκεκριμένες πληροφορίες - καταγγελίες, από αστυνομικά τμήματα της δυτικής Ελλάδας επιστρατεύθηκαν αστυνομικοί που για τις ανάγκες της επιχείρησης βαφτίστηκαν ΟΠΚΕ και με ελλιπή οπλισμό κι εξοπλισμό και χωρίς καμία γνώση του περιβάλλοντος χώρου, συμμετέχουν στις υποθετικά σχεδιασμένες κι οργανωμένες έρευνες.
Μάλιστα, για την οικονομία του λόγου και του χρόνου, σας μεταφέρουμε αυτούσια όσα μας ειπώθηκαν από αστυνομικό της ... ΟΠΚΕ που συμμετέχει στα μεταβατικά αποσπάσματα έρευνας.
"Μας πήραν από το τμήμα 3 αστυνομικούς μας βάφτισαν ΟΠΚΕ, χωρίς να έχουμε κάνει καμία προηγούμενη εκπαίδευση και μας έστειλαν στο βουνό.
Το πρωί πιάσαμε πόστα έχοντας ένα G3, μας έδωσαν ένα χάρτη κι ένα τζιπ με ελάχιστα καύσιμα. Ο ασύρματος δε δούλευε και τα κινητά μας εκεί δεν έπιαναν.
Δεν σας κρύβουμε, ότι εκεί που είμασταν και με τα μέσα που είχαμε, κάναμε θόρυβο για να μας ακούν οι δραπέτες και να μην πέσουν πάνω μας, καθώς δεν έχουμε τί ν' αντιτάξουμε απέναντι σε βαριά οπλισμένους κακοποιούς που έχουν άριστη γνώση της περιοχής."

Σκέτη απελπισία...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ναυπακτια στα παλαι ποτε ηρωικα Κραβαρα πατριδα του παπου μου δεν εχουν λεει διαβασα εδω ισχυρη αστυνομικη προστασια . Εμ δεν τους φταιει κανεις τους αλλοτε αρειμανιους Δυτικορουμελιωτες . Στην Αιτωλοακαρνανια υπηρχαν απο τις περισοτερες επι ΠΑΣΟΚ ειδικα , περιπτωσεις μαιμου τυφλων κουτσων κουλων και πασης φυσεως αναπηρων που και η κολυμπηθρα του Σιλωαμ θα σηκωνε τα χερια ψηλα αν ηταν πραγματικα κουτσοκουλοστραβοι ολοι αυτοι . Ειχε καταγγελθει οτι χωριο ολοκληρο επαιρνε αναπηρικες συνταξεις . Ετσι ειναι . Η θα δινεις λεφτα σε υγεια , ασφαλεια , παιδεια , αμυνα η σε ρουσφετια . Μικρορουσφετια βεβαια αλλα ολα μαζι σε βορεια , νοτια και νησιωτικη ελλαδα ηταν και ειναι ακομη μεγαλη ζημια στον προυπολογισμο . Μετα λενε επαθε καποιος εμφραγμα και δεν ειχε μεσον το ΕΚΑΒ να ρθει . Εμ η το ενα η το αλλο . Α.Μ

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ούτε τα πάντα 'μπορούμε να έχουμε,να είναι όλα 'δικά μας αλλά και ούτε να μην έχουμε τίποτα,κάτι.Όσο τέτοια φαινόμενα συσφίγγουν τον κόμπο,άλλο τόσο θα αναθεωρούμε,θα χρειάζεται να αναθεωρούμε (και) κάθε τόσο(για να επαναδιεκδικήσουμε και απαιτήσουμε εκ νέου δηλαδή και μόνον..)δεδομένα και σταθερές(θεωρούμενα)'στην παλαιά Ελλάδα,για και με την παλαιολιθικών δομών Ελλάδα(που είχαμε γνωρίση πριν από μερικές δεκαετίες -και- έως τώρα).Αρκεί να κρατήται ενήμερο το ελληνικό μας έθνος και το ελληνικό μας πνεύμα,να συνειδητοποιή και σκέπτεται 'σε βάθος χρόνου,να εργάζεται προς το συμφέρον του(και μόνον).