Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ « EMEIΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ »

201920834

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
 Tην ημέρα της πτώσης της πτήσης MH17 στην Αν.Ουκρανία δυνάμεις της DCA του ουκρανικού στρατού έκαναν ασκήσεις κι εκπαιδεύονταν στην ασφάλιση των πυραυλικών συστημάτων Bouk-M1.Ένας κακός χεισρισμός θα μπορούσε να αιτιολογήσει την δραματική εξέλιξη μετέφερε στο RIA Novosti πηγή που προέρχεται από τον ουκρανικό στρατό. “Στις 17 Ιουλίου ο διοικητής της 156ης μονάδας των πυραύλων εδάφους αέρος δέχθηκε την εντολή να προχωρήσει σε μια εκπαιδευτική άσκηση κατάρτισης στα πυραυλικά συστήματα προκειμένου να παράσχουν κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούσαν στα περίχωρα του Donetsk. Όφειλε να αναπτύξει τα τμήματα,να διασφαλίσει την παρακολούθηση των στόχων και να πραγματοποιήσει κάθε ενδεχόμενη συνοδεία και καταστροφή στόχων από τα αντιαεροπορικά συστήματα Bouk-M1″, ανέφερε η στρατιωτική ουκρανική πηγή στο ειδησεογραφικό .

Σύμφωνα με τον ίδιο αν και τα κλειδιά που επιτρέπουν την απασφάλιση των πυραύλων είχαν διοχετευθεί στους διοικητές των συστοιχιών καμιά εκτόξευση πυραύλων 9М38М1 δεν ήταν προγραμματισμένη. “Για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις στάλθηκαν στο Dniepropetrovsk 2 αεροπλάνα Su-25 από τη βάση Koubalkino 229 του Nikolaïev όπου είχε αναπτυχθεί μια ταξιαρχία αεροπορικής τακτικής.Η αποστολή ήταν να διασφαλίσουν εναέρια αναγνώριση και ο καθορισμός στόχων ελέγχου στον τομέα όπου είχαν αναπτυχθεί οι ορδές της αντιτρομοκρατικής δυτικά του Donetsk” τόνισε η ίδια πηγή.Βέβαια η πηγή δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την αιτία για την οποία πραγματοποιήθηκε αυτή η μη εξουσιοδοτημένη εκτόξευση πυραύλου.201867546
“Τα μέλη της Υπηρεσίας της Ουκρανικής Ασφάλειας SBU τα απασχολεί αυτό το ερώτημα. Κατά τις 10 το βράδυ εξέτασαν τον διοικητή της συστοιχίας και το πλήρωμα ” πρόσθεσε ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η εξέλιξη της έρευνας.Οι ΗΠΑ εξ αρχής είχαν δεχθεί την εκδοχή ότι το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο Bouk.
Το στρατηγείο των ρώσων δημοσιοποίησε στις 21 Ιουλίου τα στοιχεία του.Το μαλαισιανό boeing παρεξέκκλινε από την προβλεπόμενη πορεία του και μια υπέρμετρη δραστηριότητα ουκρανικών ραντάρ ανιχνεύθηκε στην περιοχή της πτώσης του.Επιπλέον ο ρωσικός στρατός κατήγγειλε την παρουσία ουκρανικού μαχητικού εντός του αεροδιαδρόμου που προορίζεται για πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας λίγο πριν τη συντριβή του μαλαισιανού Boeing.(ria novosti 25/07/14)
dimpenews
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: