Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η Κυβέρνηση υπογράφει νέο Mνημόνιο με το ΔΝΤ...

Αφού συνθηκολόγησε άνευ όρων και αποδέχθηκε -με κάθε επισημότητα- την παράταση της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η ΠΦΑ Κυβέρνηση τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP) στο οποίο θα αναλαμβάνει συγκεκριμένες περαιτέρω δεσμεύσεις, πέραν αυτών που περιγράφονται στο Μνημόνιο ΙΙΙ που ήδη έχει υπογράψει.

Ήδη ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης βρέθηκε τις μέρες αυτές στο Παρίσι, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ για να καταρτίσει τις λεπτομέρειες του νέου MEFP. Οι συζητήσεις του Γ. Χουλιαράκη ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με την Γ.Δ. του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός της Ελβετίας.

Το ΔΝΤ απαιτεί να ψηφισθεί ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις χωρίς υπουργική έγκριση, να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος, να θεσπισθεί το lock out (εργοδοτική ανταπεργία) και να σταματήσει η κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.
Η υλοποίηση σημαντικών πρακτικών μεταρρυθμίσεων και η διασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων στους προϋπολογισμούς είναι ο μοναδικός τρόπος για να πειστούν τόσο το ΔΝΤ όσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να ασκήσουν κάθε δυνατή επιρροή στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία, για να προχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ο επανασχεδιασμός και η αναδιάρθρωση του χρέους.
Επιθυμία του Poul Tomsen είναι να «συγχωνευθούν» η πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να καταρτισθεί ένα «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δράσης (action plan)» για να μπορέσει η κα Λαγκάρντ να πείσει τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της να συνεχίσουν την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, κατά παράβαση του καταστατικού του…
H Κριστίν Λαγκάρντ έχει ξεκινήσει ήδη τον …προεκλογικό της αγώνα για την επανεκλογή της του χρόνου στη θέση της Γενική Διευθύντριας και πρέπει να πείσει τα 188 μέλη του ΔΝΤ ότι η …ευρωπαϊκή της καταγωγή δεν επηρεάζει τον προσανατολισμό των αποφάσεών της.
Είναι προφανές πλέον ότι ενώ η απειλή του Grexit έχει αποσυρθεί πλέον από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές θα συνεχίσουν να πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση με την «παγίδα ρευστότητας» αφού ακόμη και τα 4 δις € που πρέπει να καταβληθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους δεν υπάρχουν σήμερα στα δημόσια ταμεία.
Η ΠΦΑ Κυβέρνηση αφού υπέγραψε το Μνημόνιο ΙΙΙ το οποίο περιλαμβάνει όλες τις διατάξεις του Μνημονίου Ι και ΙΙ, θα υποχρεωθεί τώρα να υπογράψει ένα ακόμη MEFP με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μετά, θα σκίσει όλα τα Μνημόνια μαζί μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο…

Του Χρ. Κώνστα από toxrima.gr 
antilogos

2 σχόλια:

AGIORITIS είπε...

O κύριος Κώνστας , παπαγαλάκι του Σημίτη , την εποχή του χρηματιστηρίου προέτρεπε τον κόσμο ν'αγοράσει μετοχές γιατί ο δείκτης θα έφθανε στις 10.000 .

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε .

Ανώνυμος είπε...

Εδώ συμβαίνει το εξής 'παράδοξο', που μπορεί να μην είναι και καθόλου 'παράδοξο' αλλά η 'σκληρή' πραγματικότητα: οι πιστωτές εξακολουθούν να πιέζουν μέχρι θανάτου το 'θύμα', και η 'κυβέρνηση' και το 'πολιτικό σύστημα' που είναι οι κυρίως υπέυθυνοι γι' αυτήν την κατάντια, αντί να απολογούνται και να υπόκεινται στη 'δικαιοσύνη', συνεργάζονται με τους 'βασανιστές' προκειμένου να παραμείνουν πάση θυσία 'κυβέρνηση', θυσιάζοντας δηλ. όλους τους άλλους τους οποίους υποτίθεται ότι 'εκπροσωπούν'... Εγκλωβίστηκαν οι Έλληνες στις ίδιες τις κομματικές τους (δυστυχώς) επιλογές... Το σύστημα είναι πλέον ένας κανονικός 'τύραννος' και η διέξοδος από ανύπαρκτη έως τραγική... Τί να πούμε;... Ο σώζων εαυτόν σωθήτω;...