Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΣΑ ΣΚΕΨΗ

Εμείς οι Έλληνες έχουμε αποκλίνουσα και όχι συγκλίνουσα σκέψη, όπως έχουν κυρίως οι Βόρειοι. Είναι αυτό μειονέκτημα ή πλεονέκτημα; 

Είναι πλεονέκτημα γιατί, μόνο αποκλίνουσες σκέψεις μπορούν

να δημιουργήσουν το αναπάντεχο, το μη αναμενόμενο και είναι αυτό που προάγει και οδηγεί την εξέλιξη.

Είναι όμως και μειονέκτημα, γιατί σε αντίθεση με τις συγκλίνουσες σκέψεις και συνακόλουθα συμπεριφορές, όπως συμβαίνει με τους Βόρειους λαούς (Γερμανούς κ.λ.π.) δεν υπάρχει η κατάλληλη σύμπνοια για κοινή προσπάθεια με ενωμένες όλες τις δυνάμεις που πολλαπλασιάζουν το αποτέλεσμα.

Έτσι δεν θα δείτε ποτέ στην Ελλάδα μεγάλες διαδηλώσεις από όλους τους χώρους μαζί και από όλους τους πολίτες για κάποιο κοινό πρόβλημα. Δεν θα δείτε ποτέ μεγάλες και διαρκείς απεργίες, από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και όλους τους εργαζόμενους για ασφυκτική πίεση. Δεν θα δείτε ποτέ κοινό εθνικό στόχο, κοινή οικονομική αντίληψη κ.λ.π. Ούτε καν κοινή αντίληψη για το τι σημαίνει δημοκρατία δεν έχουμε, εμείς που δημιουργήσαμε τη δημοκρατία. Ο καθένας πιστεύει μόνο στην μοναδική του αλήθεια. Αυτή η μοναδική αλήθεια δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος. Σημαίνει απλά ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, δημιουργώντας νευρώσεις, ωχαδερφισμό, σταρχιδισμό, φοροδιαφυγή, μανία εθνικής αυτοκαταστροφής κ.λ.π.

Αυτό το μεγάλο μειονέκτημα της φυλής μας, το εκμεταλλεύονται κατ' αρχήν οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα σε μια θάλασσα αποκλινουσών σκέψεων και συμπεριφορών και να επιβάλλουν τα συμφέροντα των μελών τους. Το εκμεταλλεύεται φυσικά και η μικρή ολιγαρχία της χώρας, η οποία με αγαστή διαπλεκόμενη σύμπνοια, εύκολα εκμεταλλεύεται μια πλήρως ασύνδετη κοινωνία. Το εκμεταλλεύονται επίσης ξένα συμφέροντα τα οποία εύκολα μπορούν και μας διαιρούν περαιτέρω.

Σε τέτοιες αποκλίνουσες σκέψεις και συμπεριφορές, μόνο ένα πολίτευμα (δηλαδή τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους) μπορεί να τις ενεργοποιήσει, να τις ενώσει και να τις κατευθύνει προς κάποια κοινή προσπάθεια. Και αυτό είναι εκείνο που οι ίδιες αυτές αποκλίνουσες συμπεριφορές το δημιούργησαν. Δηλαδή η πραγματική δυναμική δημοκρατία. Αντίθετα η κοινοβουλευτική δημοκρατία που εισήχθη στη χώρα μας, δημιουργήθηκε από Βόρειους λαούς με συγκλίνουσα σκέψη και φυσικά είναι πλήρως ακατάλληλη για μας. Όσο συνεχίζουμε να έχουμε αυτό το πολίτευμα των στρατευμένων πλειοψηφιών, δεν έχουμε μέλλον

Πέτρος Χασάπης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: