Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

δημοκρατία Ο «ΦΙΛΑΡΑΣ» ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ!

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι ανά την επικράτεια θα έπρεπε να δεσμεύονται πολιτικά ότι θα σέβονται τους πολίτες
Εικόνα: Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος ΚεφαλάςΑπό τον
Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά*
Πρωτοκλασάτος υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, ανήκων στην «αριστοκρατική» ελίτ της χώρας, κατελθών από τα βόρεια προάστια, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του, στη λαϊκή αγορά της Κυψέλης προς άγραν ψήφων, απεύθυνε τον λόγο σε άγνωστο ψηφοφόρο χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη με τη φράση «γεια σου, φιλάρα». Η εικόνα από μόνη της ήταν αρκούντως σουρεαλιστική και αποκαλυπτική. Αν αυτός ο χαιρετισμός προερχόταν από κάποιον πολιτικό λαϊκών καταβολών, το γεγονός δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία. Επειδή όμως κατά τη διάρκεια των κοινωνικών συναγελασμών του ο «αριστοκράτης» υποψήφιος δήμαρχος των Αθηνών ποτέ δεν θα απευθύνετο στους όμορους «αριστοκράτες» με τον προσδιορισμό «φιλάρες», το γεγονός αναδεικνύει από μόνο του για ακόμη μία φορά τον βαθμό περιφρόνησης των ελίτ προς τον λαό, ανεξάρτητα της κομματικής ταυτότητας με την οποία πολιτεύονται οι «βαρονίες». Πράγματι, η περιφρόνηση των «αριστοκρατών» υποψήφιων δημάρχων προς τους πολίτες αποδεικνύεται και εμπράκτως από την εικόνα και την κατάσταση του κέντρου των Αθηνών. 
Ισως θα ήταν καλύτερα αν ο υποψήφιος δήμαρχος, αντί να αναλώνεται στις συνήθεις αερολογίες, παρουσίαζε έναν ποσοτικά μετρήσιμο αλγόριθμο με το πώς θα μετέτρεπε την πόλη των Αθηνών, τα πάρκα και το κέντρο της, από δημόσιους σκουπιδότοπους και διεθνή υπαίθρια ανακουφιστήρια σωματικών αναγκών σε μία κανονική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Θα ήταν, επίσης, πιο παραγωγικό και έντιμο αν εξηγούσε στους συμπολίτες του πώς θα εξαφάνιζε τις χιλιάδες θανάσιμες παγίδες από τους δρόμους των Αθηνών, όπως τη βαθιά τρύπα στο μέσο του πεζοδρομίου απέναντι από το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, την οποία ο πολυπολιτισμικός, προοδευτικός και δημοκρατικός δήμαρχος των Αθηνών δεν θεωρεί ότι συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, επειδή εδώ και έξι μήνες την έχει απλώς καλύψει με δύο άδεια τετράλιτρα πλαστικά μπουκάλια μεταφοράς βενζίνης.
Επιπλέον, ο υποψήφιος «αριστοκράτης» δήμαρχος θα έπρεπε να είχε εξηγήσει στον «φιλάρα» τα επιχειρησιακά του σχέδια με τα οποία θα απαλλάξει την Αθήνα από τις συμμορίες των ληστών, των κακοποιών, των βιαστών και των δολοφόνων, για το πώς θα επαναφέρει την ασφάλεια στους αρχαιολογικούς χώρους ή για το πώς θα αποφευχθεί να ληστεύονται και να δολοφονούνται οι τουρίστες και οι πολίτες γύρω από την Ακρόπολη. Θα έπρεπε να αναλύσει τη θέση του για το εάν πρόκειται να επέμβει στο πολιτικά προστατευόμενο εγκληματικό γκέτο της «Μονμάρτρης», πώς επίσης θα αποκαταστήσει το καμένο κτίριο στην οδό Σταδίου στο κέντρο των Αθηνών, πώς θα αντιμετωπίσει τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς των κτιρίων, τι θα πράξει για να εξαφανίσει τον τουρισμό του γκράφιτι από την πόλη, πώς θα επισκευάζονται άμεσα τα σπασμένα πεζοδρόμια και οι παγίδες των δρόμων ή πώς θα αναβαθμιστεί αισθητικά το κέντρο της πόλης. 
Ετσι, λοιπόν, αντί της εκκωφαντικής σιωπής που συνήθως ακολουθεί την εκλογή τους, ο «αριστοκράτης» και οι άλλοι «πληβείοι» δήμαρχοι ανά την επικράτεια θα έπρεπε να δεσμεύονται πολιτικά στους «φιλάρες» ότι στο μέλλον θα σέβονται τους πολίτες, θα απαντούν στα αιτήματά τους εντός 48 ωρών και, επίσης, ότι θα εφαρμόζουν τους νόμους. Επί παραδείγματι, ελάχιστοι δήμοι χρεώνουν, όπως βεβαίως ορίζει ο νόμος, τα υπόγεια των κατοικιών με το 50% του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), των δημοτικών τελών και των δημοτικών φόρων με το οποίο χρεώνονται οι κύριοι χώροι. Οι δήμοι της χώρας δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από εργοτάξια μαζικής παρανομίας και ρουσφετολογικά εργαστήρια, ώστε να διορίζονται στα κοινοτικά καταστήματα οι συγγενείς, οι φίλοι και οι ημέτεροι.
Τα δημοτικά έργα στην πλειονότητά τους είναι άχρηστα και υπερτιμολογημένα με μοναδικό κριτήριο εκτέλεσης το προσωπικό κέρδος, την ατομική εξυπηρέτηση ή το θεαθήναι. Η εκατόμβη στο Μάτι και στη Μάνδρα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ετσι, τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε όλους τους δήμους της χώρας οι λακκούβες-παγίδες καλύπτονται με πίσσα, ενώ στις άκρες των δρόμων πολυπληθείς ομάδες εργατών με ευδιάκριτα πράσινα γιλέκα κόβουν τα χορτάρια, προσποιούμενοι ότι εκτελούν έργα πυρασφάλειας, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το διαχρονικό προεκλογικό κλίμα εξαπάτησης των πολιτών και της πολιτικής υποκρισίας, τη στιγμή που σε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα οι αντίστοιχες πρακτικές των δημάρχων θα τους είχαν εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη πριν από την εξάντληση της τετραετίας τους.
ΥΓ.: Ο «φιλάρας» μετά το τέλος της συνομιλίας του διαπίστωσε ότι μόνο το αυτοκίνητό του, που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν σταθμευμένο δίπλα στο αυτοκίνητο του «αριστοκράτη», πήρε από τη Δημοτική Αστυνομία κλήση για παράνομο παρκάρισμα.
*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου
του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών
του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς τους γνωρίζετε; είναι αξιόπιστοι; : https://www.youtube.com/watch?v=snZGHhVQK68

amethystos είπε...

Δέν τούς γνωρίζω. Φαίνονται σοβαροί. Τό πρόγραμμά τους στοχεύει στήν αποφυγή τής παγίδας τών πολιτικάντηδων. Θά ήθελα μόνο νά προσθέσω ότι η Ελλάδα χρειάζεται επίσης πολιτικούς οι οποίοι θά είχαν τήν γνώση καί τήν δύναμη νά σταθούν απέναντι ή δίπλα στά συμφέροντα τών υπερδυνάμεων χωρίς νά υποτάσσονται σ' αυτές.