Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ο μεταναστευτικός πόλεμος της Σουηδίας

Όταν η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες από τα νησιά μας στην ενδοχώρα, ισχυριζόμενη επί πλέον πως πρέπει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, διαπράττει ένα πολλαπλό έγκλημα: αφήνει ελεύθερο χώρο για την είσοδο νέων μεταναστών στα νησιά μας, δεν αντιμετωπίζει καθόλου τον ύπουλο υβριδικό-μεταναστευτικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Τουρκία, αποδυναμώνει την άμυνα μας με τους εχθρικούς μεταναστευτικούς θύλακες διεσπαρμένους σε ολόκληρη την επικράτεια και δημιουργεί εστίες πυρκαγιάς παντού, οι οποίες θα προκαλέσουν ανάλογες συνθήκες με τη Σουηδία: μεταναστευτικές συμμορίες, βίαιες επιθέσεις, εκρήξεις βομβών και γενικότερα εκτόξευση   της εγκληματικότητας.

Επικαιρότητα

Επειδή η εμπειρία της Σουηδίας με τους παράνομους μετανάστες είναι ανατριχιαστική, δείχνοντας όμως τι θα συμβεί στην Ελλάδα με τα μέτρα που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση, με την κατάργηση καλύτερα της μη αποδοχής ασύλου μέσα σε ένα μόλις μήνα αφού τη νομοθέτησε επιτρέποντας ξανά τον εποικισμό της πατρίδας μας προφανώς επειδή το απαίτησε η Γερμανία, επιτρέψτε μου να επαναλάβω το παρακάτω άρθρο για να καταλάβουμε πού μας οδηγούν. Ειδικά εν μέσω της πανδημίας που σίγουρα θα μολύνει τις μεταναστευτικές δομές, εις βάρος της υγείας μας, του τουρισμού και της οικονομίας. Διαπράττεται δυστυχώς ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή, εάν δεν θέλουμε να το πληρώσουμε πανάκριβα, όπως η κάποτε πλούσια και ήρεμη αυτή χώρα του βορά, με μηδενική σχεδόν εγκληματικότητα στο παρελθόν.       
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της SCANIA στη Σουηδία, δήλωσε σχετικά πρόσφατα πως η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου λόγω της μεταναστευτικής της πολιτικής (πηγή). Στα ΜΜΕ της Σουηδίας δε γράφεται πως οι αιτούντες άσυλο επιτίθενται με μαχαίρια εναντίον δημοσιογράφων, ότι οι μουσουλμάνοι απαιτούν τζαμιά κοκ. Η γειτονική Νορβηγία αναγκάστηκε να βάλει το στρατό της στα σουηδικά σύνορα για να αποτρέψει την εισβολή μεταναστών από τη Σουηδία, ενώ η Δανία επέβαλε ελέγχους στα σύνορα της, επίσης για τον ίδιο σκοπό.
Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης (πηγή), μέρος της οποίας δημοσιεύθηκε στο «Voice of Europe», ανέφερε πως η μαζική άφιξη μεταναστών από ξένους πολιτισμούς που απέτυχαν να ενσωματωθούν στη σουηδική κοινωνία, δημιούργησε μία εξαιρετικά προβληματική κατάσταση. Οι σεξουαλικές επιθέσεις, οι βίαιες συμμορίες, οι συνεχείς εκρήξεις βομβών, το οργανωμένο έγκλημα και η ανεργία έχουν φτάσει σε επίπεδα πρωτόγνωρα για τη Σουηδία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην χώρα έχουν εισβάλει άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι οποίοι ζούσαν σε μία κοινωνία που η Ευρώπη «άφησε» πριν από 100 χρόνια περίπου. Ο μόνος τρόπος δε για να ελεγχθεί η κατάσταση στη Σουηδία, κυρίως για να εξουδετερωθούν οι αναταραχές στους θύλακες των μεταναστών, είναι η επέμβαση του στρατού.
Όσον αφορά την εμπειρία του σχετικά με την ενσωμάτωση των μεταναστών στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στη SCANIA, από τους 100 Σομαλούς που προσλαμβάνονταν οι 90 απολύονταν επειδή δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσουν τα βασικά καθήκοντα τους ή να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους. Εάν λοιπόν ήθελε κανείς να τους ενσωματώσει στη σουηδική κοινωνία, θα χρειαζόταν μία «μνημειώδης» μεταφορά γνώσης, κάτι που θα απαιτούσε τουλάχιστον μία γενιά για να επιτευχθεί. Τέλος, αν και ελπίζει ο Σουηδός πως τα μεταναστευτικά προβλήματα της χώρας θα μπορούσαν να επιλυθούν σε δέκα χρόνια, πιστεύει πως ο εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανότερο να συμβεί.
Στα πλαίσια αυτά, όταν η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες από τα νησιά μας στην ενδοχώρα, ισχυριζόμενη επί πλέον πως πρέπει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, διαπράττει ένα πολλαπλό έγκλημα: αφήνει ελεύθερο χώρο για την είσοδο νέων μεταναστών στα νησιά μας, δεν αντιμετωπίζει καθόλου τον ύπουλο υβριδικό-μεταναστευτικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Τουρκία, αποδυναμώνει την άμυνα μας με τους εχθρικούς μεταναστευτικούς θύλακες διεσπαρμένους σε ολόκληρη την επικράτεια και δημιουργεί εστίες πυρκαγιάς παντού, οι οποίες θα προκαλέσουν ανάλογες συνθήκες με τη Σουηδία.
Παραγνωρίζει δε πως οι μετανάστες αυτοί δεν πρόκειται να ενσωματωθούν, ότι ακόμη και να το ήθελαν οι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να το κάνουν αφού η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, καθώς επίσης πως το τελευταίο που μας λείπει είναι η δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων στο εσωτερικό μας: οι μεταναστευτικές συμμορίες, οι βίαιες επιθέσεις, οι εκρήξεις βομβών και γενικότερα η εκτόξευση της εγκληματικότητας.
 Σερένα Νομικού8 Απριλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: