Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

    Αν πιστεύαμε όλοι μας μέχρι σήμερα πως ο οικουμενισμός απειλεί την εκκλησία περισσότερο και από τον κληρικαλισμό, μάθαμε μέσω του αγαπητού Βασιλειάδη πως υπάρχουν και χειρότερα!

   Διαθρησκειακός διάλογος! Η εκκλησία, μία θρησκεία ανάμεσα στις θρησκείες! Γιατί αγωνίστηκαν άραγε οι πατέρες εναντίον της αρχαίας ειδωλολατρίας και της αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, για να ελευθερώσουν τους ανθρώπους από τα σκοτάδια της πλάνης; Ο άπιστος και αγράμματος Βασιλειάδης, το αγνοεί! Διδάσκει εδώ και δέκα χρόνια στους φοιτητές του τα Μυστικά του διαθρησκειακού διαλόγου! Και αυτοί οι φοιτητές θα πάνε κάποια στιγμή να διδάξουν θεολογία! Δεν είναι προτιμότερη η θρησκειολογία, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να πάρει τη θέση της θεολογίας; Θα γλιτώσουν πολλές ψυχές από την πλάνη.

    Δυστυχώς οι σημερινοί Έλληνες, γεμάτοι πτυχία και διδακτορικά είναι βυθισμένοι στην πιο σκοτεινή άγνοια της Ιστορίας των.

    Μιλά για «αλλαγή παραδείγματος» στην θεολογία της Ιεραποστολής και εννοεί την προτεσταντική θεολογία της Ιεραποστολής. Φυσικά ο κύριος δεν ασχολείται πλέον με το Ευαγγέλιο εφόσον το έχει εκμηδενίσει ήδη ο δάσκαλός του Αγουρίδης, για να δει την εκκλησιαστική, ορθόδοξη Ιεραποστολή. Η «αλλαγή παραδείγματος» οφείλεται στην θεωρία του επιστημολόγου Thomas Kuhn. Έχει γίνει αποδεκτή από την φιλοσοφία της επιστήμης. Και ο Βασιλειάδης την χρησιμοποιεί στην επιστημονική θεολογία την οποία υπηρετεί. Δεν έχει πρόβλημα και δεν έχει καμιά ανάγκη να μάθει πως αυτή η αλλαγή παραδείγματος είναι η θεωρία του Ισπανού καμπαλιστού Λούρια ο οποίος ανανέωσε από τις στάχτες της την τότε Καμπάλα! Στο κείμενό του όμως ο αξιαγάπητος Βασιλειάδης μας αποκαλύπτει όλες τις μαύρες τρύπες της θεολογίας του και αυτές επιθυμούμε να περιγράψουμε κυριώτατα!

   «Οι διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις είναι διαφορετικές και προβάλλουν εναλλακτικά οράματα της πραγματικότητας». Μια κοινωνία των πιστών των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων λοιπόν θα φανερώσει αναγκαίως και ολόκληρη την πραγματικότητα!

   Θα σώσει τον κόσμο λοιπόν ο εν λόγω διάλογος για να μην καταστραφεί και για να γλιτώσει από την κυριώτερη αιτία πολέμου που είναι οι διαφορές των θρησκειών. Πού στηρίζεται η ορθόδοξη συνδρομή; Στην «οικονομία του Αγίου Πνεύματος». Μια κακοδοξία που διέδωσε ο Λόσκυ, καταδικασμένη ήδη από την εκκλησία και από τον μεγάλο μας “θεολόγο” κ. Ζηζιούλα. Μια κακοδοξία πού κατάγεται από τον Λατίνο αιρετικό Gioacchino Da Fiore. Δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε για αυτές τις κακοδοξίες στις οποίες στηρίζεται ο άγιος διάλογος!

   Ας απολαύσουμε λοιπόν τουλάχιστον την νέα θεολογία, η οποία οπισθοδρομεί στην Λατρεία του θεού, αφήνοντας πίσω της, υπερβαίνοντας, την θεολογία του Κυρίου!

   "Ο θεός απεργάζεται τη σωτηρία του κόσμου, και η εκκλησία είναι απλός διάκονος σε αυτήν την «αποστολή του θεού». Με εργαλείο μάλιστα την «οικονομία του Αγίου Πνεύματος» (παράλληλα και ταυτόχρονα με την «οικονομία του Υιού»), ο θεός χρησιμοποιεί όχι μόνο την εκκλησία αλλά και πολλές άλλες δυνάμεις στον κόσμο για το έργο της σωτηρίας [CIA, Λέσχη Bilderberg, OPUS DEI, MOON κτλ]. Άλλωστε το Άγιο Πνεύμα «όπου θέλει πνεί»! [Γι' αυτό πνεί και τον Βασιλειάδη]. Για να οικοδομήσει (ο θεός) την Βασιλεία τού θεού [οι χιλιαστές τώρα δικαιώνονται] σε ένα κατακερματισμένο κόσμο, οι χριστιανοί σαν «διάκονοι της καταλλαγής» συνεργάζονται για την δημιουργία μιας πανανθρώπινης οικογένειας που επιτέλους θα ζει με ειρήνη και αρμονία!"

   Η ΝΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ. Είναι πολύ κωμικός ο άνθρωπος για να διδάσκει σε θεολογική σχολή!

Πηγή: Αmen

Αμέθυστος

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/1/10 3:46 μ.μ.

    Αμέθυστε! Γιατί αποφεύγεις να υπερασπιστείς την πατρώνα και ακενοτόμητον πίστιν των γνησίων χριστιανών, διά την οποίαν σε εγκαλεί, και περί άλλα ακαταλαβίστικα ασχολείσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα ήθελες να αφήσουμε τον Βασιλειάδη ήσυχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/10 3:32 μ.μ.

    Αμέθυστε κ φίλοι,γειά σας.Σήμερα η Εκκλησία τών πιστών τού Κυρίου γιορτάζει τον Αγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.Και λέει: " δεύτε εν ιεροίς μέλεσιν,ευφημήσωμεν τόν Θεηγόρον",το "γρήγορον όμμα της χάριτος",το "πάνσοφον στόμα του πνεύματος",το "μέγα της Εκκλησίας περιήχημα",της "Θεολογίας τήν βρύσιν",της"θεηγορίας την πλημμύραν",των"λόγων των υψηγόρων την ασφάλειαν",τόν"διώκτην αιρετιζόντων ισχυρότατον",των δογμάτων ακριβής φύλαξ έννομος",τον"πάνσοφον αγρευτήν των λύκων" κτλ.Ολ'αυτά τα επίθετα κ πολλά άλλα βρίσκονται στήν ακολουθία του Αγίου.Οι ταπεινοί υμνωδοί εξαντλούν τον ποιητικό τους οίστρο για να υμνήσουν την θεία δόξα της Χάριτος.Η γλυκύτητα τών ποιητικών κειμένων αλλοιώνει την ψυχή.Και όχι μόνον.Με στίχους σεμνούς,σύντομους,εξαιρετικά απλούς,αποτυπώνουν με συγκλονιστική λεκτική ακρίβεια τα δώρα του Πνεύματος,το δόγμα της Αγίας Τριάδος,την Αλήθεια την ίδια.Αυτά μας τα χάρισαν,μας τα πρόσφεραν για να γευόμαστε κι εμείς οι ταλαίπωροι την αλήθεια την ίδια . Κλείνουμε το βιβλίο της Χάριτος κ ανοίγουμε το βιβλίο της φλυαρίας κ της σύγχυσης. Οι "αιρετίζουσες γλωσσαλγίες" σέρνονται στα σκοτεινά κ υγρά υπόγεια της αυτονόμησης.Και κει μέσα το Φως δέν φθάνει.Ειλικρινά με πόνο αναρωτιέμαι:πού πάνε;; ο προσήλυτος Κάλλιστος Γουέαρ κ οι συνεργάτες του μεταφράζουν τα Μηναία κτλ.Δεν διαβάζουν τα περιεχόμενά τους; Γιατί τότε τα μεταφράζουν;γιατί η γλυκύτητα των ιερών λόγων δεν αγγίζει τα μύχιά τους; υπάρχουν απαντήσεις γιαυτό..Οσον αφορά στούς έλληνες βαπτισμένους "θεολόγους",τι αναζητούν άραγε στόν αδιέξοδο λαβύρινθο της σκέψης τους;γιατί τέτοια κουταμάρα; μπροστά τους οι θεολογικοί λόγοι του αγ.Γρηγορίου,(κι όχι μόνον), "όλα στο πιάτο"..Ποιόν θεό ψάχνουν;; "Κύριε τους λογισμούς διόρθωσον,τας εννοίας κάθαρον.." Αμέθυστε, έχεις ξεκινήσει αγώνα..ο θεός να σε βοηθάει..kindstep.k6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδελφέ υπάρχει μεγαλύτερο μυστήριο από τον αμετανόητο άνθρωπο;
    Ο Ιούδας ήταν δίπλα στον Κύριο τόσο καιρό! Τί να πούμε;
    Είναι μυστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή