Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Η ΦΤΗΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Κυκλοφόρησε το βιβλίο τού Δ.Μαυρόπουλου «Διερχόμενοι διά τού Ναού», τού οποίου υπάρχει βιβλιοκρισία στην τελευταία σύναξη.

Σέ κάποιο σημείο της αυτή η κριτική γράφει : Αποκαλυπτική είναι η διασαφήνιση τού γεγονότος πώς τη Θεία Ευχαριστία προσφέρει ο ίδιος ο Χριστός στόν Πατέρα, γιαυτό καί όλες οι ευχές της αναφέρονται στόν Πατέρα. Κοινωνώντας μα τό Χριστό γινόμαστε κατά χάρη υϊοί τού Πατέρα. Τό Άγιο Πνεύμα μάς οδηγεί στόν Υϊό και ο Υϊός στόν Πατέρα.


Αυτό το φοβερό κείμενο έμεινε ασχολίαστο. Η νεο-ορθοδοξία θα τινάξει τά πάντα στόν αέρα και κανείς μας δέν θα το πάρει μυρουδιά.

Ο Νικόλαος Καβάσιλας στήν ερμηνεία τής Θείας Λειτουργίας γράφει: 32,1 Γιά ποιό λόγο ο ιερεύς στόν αγιασμό των Δώρων δέν επικαλείται τόν Υϊό αλλά τόν Πατέρα;

Γιά νά μάθης ότι τό αγιάζειν ο Σωτήρ, ούχ ώς άνθρωπος έχει, αλλ`ώς Θεός και διά την δύναμιν τήν θείαν, ήν κοινήν κέκτηται μετά τού Πατρός.

Η σύναξη πνιγμένη στίς οικουμενιστικές της υποχρεώσεις άφησε ασχολίαστο ένα κείμενο το οποίο διδάσκει τόν τριθεϊσμό καί την ιεραρχία στήν Αγία Τριάδα ανενδοίαστα.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

  1. Η "Σύναξη" είναι το μακρύ χέρι της Βιβλικής Ετραιρίας, κύριος κορμός της οποίας είναι ο αγγλικανισμός.

    Και υπάρχουν "ορθόδοξοι" που τη διαβάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό αλλοίωσε και τα γεροντάκια. Όταν υποστήριζα τα του Καβάσιλα ενώπιον γηραιών και "παραδοσιακών" ιερέων, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ήμουν νεωτεριστής και "κοπέλι" . Κατά τα άλλα το κακό θα έρθει από τους νέους των εσχάτων ημερών. Είναι λίγο εγωιστικό το σχόλιο, αλλά μια που αναφερθήκατε στο θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή