Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: «Στόχος να αλλάξουμε τη χώρα»

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι «δεν πρέπει ούτε λεπτό να παρεκκλίνουμε από τους στόχους που έχουμε δεσμευτεί, δηλαδή να απελευθερώσουμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη του παρελθόντος και να αλλάξουμε τη χώρα».

Σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί το χτίσιμο μιας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες «θα είμαστε κοντά στον λαό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν για αυτό οι πολίτες», επισημαίνοντας θα είναι καθημερινά κοντά στον πολίτη «με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

Ο πρωθυπουργός με αυτές τις φράσεις προσπάθησε να προτρέψει τα μέλη του συμβουλίου να παρεβρεθούν σε όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, παρά το οποιοδήποτε κόστος. Κάλεσε επίσης τους υπουργούς να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου τα υπουργεία και οι διοικήσεις τους να ξεφύγουν από την αδράνεια της συνήθειας, αλλά και να να βοηθούν τον πολίτη.

Παράλληλα, τόνισε πως το 2012 η χώρα θα έχει μπει σε ένα δρόμο προς την ανάπτυξη, εφόσον «τότε θα φανεί το φως στο τέλος του τούνελ».

Υπογράμμισε πως μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα επέλθουν μεγάλες αλλαγές, σημειώνοντας ότι θα γίνουν με τρεις σταθμούς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο πρώτος είναι το τριετές πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να ενταχθεί σε ένα εθνικό σχέδιο, ο δεύτερος η εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και τρίτο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Χαρακτήρισε κρίσιμη τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου και δήλωσε πως ελπίζει να επιβεβαιωθούν οι «θετικές», για Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσεις της 11ης Μαρτίου.

Αναφορικά με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες της κυβέρνησης επισήμανε ότι προτεραιότητα θα έχει μια καλύτερη ποιότητα της νομοθετικής λειτουργίας, καθώς, «πολλές φορές μέχρι τώρα χρειάστηκε να περάσουν νομοσχέδια με γρήγορους ρυθμούς. Θέλω να κάνουμε μια νέα αρχή, γιατί οι νόμοι πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένες αξίες, τις οποίες εκφράζει η κυβέρνηση».

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη επανέλαβε ότι «προτεραιότητά μας είναι μια ειρηνική λύση», που όμως προϋποθέτει και την αποδοχή από την πλευρά του Μουαμάρ Καντάφι των όρων του ΟΗΕ για να προστατευτεί ο πληθυσμός και να δρομολογηθούν δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα.

Πηγή: Το Ποντίκι

Σχόλιο: Τα Μαρξιστικά φαντάσματα αναπτερώνονται. Παρότι ιστορικά είναι γνωστό ότι αυτή η αλλαγή στη Ρωσία κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, παρότι απέτυχε, δυστυχισμένες διάνοιες συνεχίζουν να ονειρεύονται κομμουνιστικά. Αυτό το νόημα προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το κείμενο μας Μαρξισμός και Γνωστικισμός. Η αλλαγή είναι θρησκευτικό ζητούμενο. Αυτό ακριβώς ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει το νέο μας κείμενο, Θέωση και Επανάσταση. Οι επαναστάτες σαν νέοι Θεοί οδηγούν το λαό και το κράτος στην κάθαρση στον φωτισμό και στην Θέωση, όπως ο παλιός καλός Μωυσής. Στη Δύση τέλειωσε ήδη μια διανοητική ασθένεια που ονομαζόταν ιστορικισμός η οποία όμως κυριαρχεί ακόμη στις διάνοιες ορισμένων γεροκομμουνιστών διανουμένων που υιοθέτησαν τον τίτλο του φιλοσόφου και οι οποίοι θέλουν να μας οδηγήσουν στο νέο, επαναλαμβάνοντας το παλαιό. Είναι οπαδοί μιας νέας ιδεολογίας η οποία ξεκίνησε με ένα διάσημο βιβλίο του Μάινεκε, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Αυτή η ιδεολογία ανακηρύσσει την αυτονομία του κράτους και τα δικαιώματα του, τα οποία είναι υποχρεωμένος ο λαός να υπηρετεί, αντιστρέφοντας την Γαλλική Δημοκρατική αρχή των δικαιωμάτων του ανθρώπου που είναι υποχρεωμένο το κράτος να υπερασπίζεται. Το 2017 επιτέλους θα είμαστε σε θέση να κηρύξουμε τη νίκη του κομμουνιστικού οράματος στην Ελλάδα αφου δέν θα έχει επιζήσει ούτε ένας παλαιο-έλληνας. Αυτή είναι και η θανάσιμη παγίδα της ιστορίας. Η αιώνια επανάληψη του ιδίου. 

Αμέθυστος    

1 σχόλιο: