Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ένας Καναδός θρηνεί την "πολυπολιτισμικότητα" στη χώρα του

πηγή : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Σχ. ΚΟ: Η Πολυπολιτισμικότητα στον Καναδά έχει υιοθετηθεί ως η επίσημη πολιτική της καναδικής κυβέρνησης από τον καιρό που ήταν στη πρωθυπουργία ο Pierre Elliot Trudeau στη δεκαετία του 1970 και του 1980. Η καναδική κυβέρνηση έχει συχνά χαρακτηριστεί ως «ο εμπνευστής της πολυπολιτισμικότητας ως ιδεολογία» λόγω της δημόσιας έμφασης στην κοινωνική σημασία της μετανάστευσης. Ο Καναδάς έχει το υψηλότερο ποσοστό μεταναστών στον κόσμο, λόγω οικονομικής πολιτικής και οικογενειακής επανένωσης. Το 20% του πληθυσμού έχει γεννηθεί έξω από τον Καναδά. Στην φωτογραφία κάτω: γραμματόσημο του Καναδά αφιερωμένο στην πολυποτισμικότητα.
[Σημείωση του συντάκτη, Henry Makow: Το άρθρο αυτό εκφράζει την άποψη ενός ανθρώπου. Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι κατά της μετανάστευσης, όπου αυτή είναι ένα όφελος για τη χώρα. Δεν πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά ο εθνικός χαρακτήρας. Οι Καναδοί ευρωπαϊκής προέλευσης δεν επιθυμούν να γίνουν μια μειονότητα στον Καναδά περισσότερο από ότι οι Ιάπωνες, οι Κινέζοι, οι Ινδοί ή οι Ισραηλινοί Εβραίοι στις χώρες τους.]
Του Ray Jones (henrymakow.com)
Πολλοί με θεωρούν εξτρεμιστή. Αλλά λίγοι άνθρωποι έχουν την επαφή με το πώς είναι η ζωή στην πόλη όπως εγώ. Ταξιδεύω με το μετρό και το λεωφορείο σε άβολες ώρες και βρίσκομαι κοντά με μοναχικούς και χαμηλού εισοδήματος ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Πολλοί, πολλοί λευκοί Καναδοί πραγματικά δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει γύρω τους. Δεν θέλουν να ακούσουν τι συμβαίνει γύρω τους. Ακόμα κι αν εγώ θεωρούμαι εξτρεμιστής, ξέρω τι έχω βιώσει. Προσβλέπω στην ημέρα που θα μπορεί να φύγω έξω από την πόλη.
Δουλεύω σε μια ανατολική πόλη του Καναδά σε μια επαρχία χτισμένη στη βρετανική πολιτιστική κληρονομιά και, επίσης, σε ένα τοπίο τόσο παρόμοιο με το αγαπημένο της Βρετανίας. Η ύπαιθρος, η αρχιτεκτονική, οι ακτές, τα τοπωνύμια, ακόμη και η διάταξη των καθισμάτων στα εστιατόρια και στο Κοινοβούλιο και στις εκκλησίες με πάνε πίσω στις ρίζες μου. Αλλά μια άλλη σκληρή πραγματικότητα με αρπάζει από τα μαλλιά και με φέρνει σε έναν άλλο κόσμο, μέρα με τη μέρα.
Εργάζομαι στο τμήμα προμηθειών ενός καταστήματος συσκευών που ασκεί πολιτική «ίσων ευκαιριών» και που προσποιείται ότι έχει μία ιδανική - ουτοπική ατμόσφαιρα εργασίας. Αλλά δεν έχει.
Μου είπε ένας εργαζόμενος της αποθήκης ότι κανείς δεν επιτρέπεται να πει ότι ένα κουτί είναι βαρύτερο από το άλλο, ή μία δουλειά είναι πιο δύσκολη από την άλλη.
Εμείς (οι λευκοί) δεν επιτρέπεται να περιγράψουμε τους ανθρώπους ή τους συναδέλφους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας φυλετικές, προσώπου ή ύψους περιγραφές χαρακτηριστικών. Μπορούμε μόνο να κάνουμε αναφορά στον ρουχισμό που φαίνεται να αλλάζει από μέρα σε μέρα. Εν τω μεταξύ, οι άλλες φυλές μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυλετικούς όρους.
Οι διευθυντές δεν επιτρέπεται να κάνουν βαριά εργασία (μια πολιτική που πιο πιθανό υλοποιήθηκε από γυναίκες). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να ανεβαίνουν γρήγορα βαθμίδες.
Οι γυναίκες είναι οι βασικοί πελάτες, λόγω των χρημάτων που κάνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους πονοκεφάλους όταν οι συσκευές δεν "δουλεύουν σωστά". Συχνά, ένας άντρας μπορεί να κατανοήσει κάτι, όταν μια γυναίκα δεν μπορεί.
Η ατμόσφαιρα στο κατάστημα είναι δηλητηριασμένη. Οι άνδρες είναι απογοητευμένοι για τη ζωή και τις αμοιβές (και ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται στα πρόθυρα να γίνουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι).
Οι κλοπές είναι ανεξέλεγκτες από το εσωτερικό και γιατί δεν μας επιτρέπεται να αντιμετωπίσουμε έναν κλέφτη. Συναντήσεις της ομάδας για την τόνωση του ηθικού κάνουν λίγα πράγματα. Μεγάλο μέρος των προϊόντων προέρχεται από την Κίνα και είναι η φθηνή τιμή που φέρνει τον πελάτη.
Σε άλλα σημεία της πόλης, τα προβλήματα σιγοβράζουν.
Ένας άντρας από την εκκλησία μου είπε ότι οι τρεις γιοι του είναι τα μόνα λευκά παιδιά στις τάξεις τους και στο νηπιαγωγείο τα μουσουλμανόπαιδα λένε στους γιους του ότι δεν μπορούν να προσεύχονται στο Θεό ως Πατέρα.
Ένας έφηβος μου είπε ότι το 40% από τα παιδιά στο σχολείο του είχαν όπλα (τους παίρνουν χώρια και δεν το λένε στους πατέρες τους). Ένας άλλος έφηβος μου είπε ότι το 80% από τα παιδιά στο σχολείο του, αποτελούν μέλη συμμοριών. Ήταν μέλος Ασιατικής συμμορίας, με όλα και τα δέκα παιδιά να έχουν όπλα.
Ένας από τους συναδέλφους που έχει εργαστεί με άτομα με χαμηλό εισόδημα και με μετανάστες μου είπε ότι οι περισσότεροι μόνοι άνδρες από άλλες φυλές έρχονται στον Καναδά για να παντρευτούν ένα λευκό κορίτσι.
Ένας Τζαμαϊκανός οδηγός λεωφορείου είπε ότι είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο φυλών (και έκανε σχέδια να μην εγκατασταθεί στην πόλη, αλλά μάλλον στην Τζαμάικα). Καταλαβαίνω τι ακριβώς λέει. Υπάρχει μια ένταση στην πόλη. Μια μαύρη κοινωνική λειτουργός μου είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα για την εξαπάτηση που λαμβάνει χώρα.
Φρουροί ασφαλείας μου έχουν πει ότι όταν καλούν την αστυνομία, είναι σπάνιο να δούμε δύο λευκούς αστυνομικούς μαζί. Και οι λευκοί αστυνομικοί είναι Τέκτονες, σύμφωνα με άλλη πηγή. Όλες οι μειονότητες είναι στην αστυνομία (και στην πυροσβεστική και στο παραϊατρικό προσωπικό). Έχω την εντύπωση ότι αυτοί οι αστυνομικοί από όλα τα μέρη του κόσμου θα ανακαλύψουν σε μια ενδεχόμενη κρίση ότι δεν πιστεύουν στην καναδική ταυτότητα. Προφανώς κάποιοι αστυνομικοί μετά βίας μιλούν αγγλικά.
Μια ώρα μακριά, στην εξοχή, όπου ζουν οι συγγενείς μου, εξακολουθεί να υπάρχει ειρήνη και τάξη. Η ζωή έχει νόημα. Οι διευθυντές εργάζονται σκληρότερα από κάθε άλλον. Ένα φτυάρι είναι ένα φτυάρι. Η μια δουλειά είναι πιο δύσκολη από την άλλη. Οι άνδρες είναι πιο δυνατοί από τις γυναίκες. Υπάρχει, όπως η υπακοή στο αφεντικό. Οι φίλοι μπορούν να λειτουργήσουν ο ένας για τον άλλον και να είναι ακόμα φίλοι. Είναι παντρεμένοι οι άντρες με γυναίκα ή οι γυναίκες με άντρα και όχι με έναν «εταίρο» ή ένα «σημαντικό άλλο». Και η αστυνομία είναι μέρος της κοινότητας και είναι εκεί για να προστατεύσει την κοινότητα.
Αλλά η ζωή αλλάζει και οι άνθρωποι από την Σκωτία και την Αγγλία, για να μην αναφέρουμε τους Γάλλους, δεν θα κρατήσουν τον πολιτισμό τους για πολύ περισσότερο καιρό.
Νιώθω σαν ένα ψάρι έξω από το νερό. Τα παιδιά στο μεσημεριανό διάλειμμα σίγουρα το λένε καθαρά ότι ήρθαν στον Καναδά για τις κοινωνικές παροχές. Με είπανε «φασίστα» όταν τους εξήγησα τις αντιρρήσεις μου για το σοσιαλισμό. Δεν υπάρχει καμία κατανόηση για τις θυσίες του παρελθόντος που είχε κάνει το έθνος μας μεγάλο. Και σίγουρα δεν υπάρχει καμία κατανόηση της παρακμής που οδήγησε όλα τα έθνη και τις φυλές του κόσμου να τους επιτρέπεται να έρχονται σε αυτή τη χώρα και να έχουν το πάνω χέρι.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου