Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο Σεραφείμ και το "Μποζόνιο του Εωσφόρου"

Μια σπουδαία ανακάλυψη, ένας έξαλλος Μητροπολίτης και τα χρήσιμα συμπεράσματα για τους εκμεταλλευτές της αγνής πίστης


Μητροπολίτης Πειραιώς κατά Μποζονίου του Χιγκς. Θα μπορούσε να είναι τίτλος επιθεώρησης, αλλά δυστυχώς είναι ακόμα μια επίδειξη σκοταδισμού στην Ελλάδα του 2012, που προχωρά σταθερά προς τα πίσω.
Ο κ. Σεραφείμ (και υπήρξαν και άλλοι) γνωστός για τα μισαλλόδοξα διαγγέλματά του, επέλεξε αυτή τη φορά να επιτεθεί στους επιστήμονες που προσπαθούν να κατανοήσουν δυνάμεις που καθορίζουν την εξέλιξη του Σύμπαντος από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα.
"Πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες" έγραψε ο Μητροπολίτης, βλέποντας πίσω από τον επιταχυντή αδρονίων, τον Σατανά.
Σε άλλο σημείο του κειμένου του ο Σεραφείμ αναφέρει "…εκτός καί άν τό μποζόνιο έχει τέτοια ευφυΐα ώστε νά κατασκευάζει σέ κάθε είδος καί έναν συγκεκριμένο αιματολογικό τύπο. Άν είχε όμως τέτοια ευφυΐα γιατί νά συνεντευξιάζονται εκ προσώπου του οι συγκεκριμένοι καί όχι τό ίδιο;".
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης δεν είναι φυσικά οι παλαβομάρες ενός φανατικού, αλλά η σπουδή του να προλάβει την αμφιβολία που θα μπορούσε να γεννηθεί στο μυαλό ενός πιστού.
Το λάθος του είναι, ότι αν και ιεράρχης, μοιάζει να αγνοεί ότι ένας πιστός, καλώς ή κακώς δεν χρειάζεται αποδείξεις, όταν πιστεύει τον (όποιον) Θεό του.
Και η πίστη του πρέπει να είναι σεβαστή, εφόσον δεν επιχειρεί να καταδυναστεύσει τη ζωή των γύρω του, ως μια αδιαμφισβήτητη ανθρώπινη ανάγκη, αλλά και αμέτρητες φορές ως κινητήριος μοχλός της ιστορίας.
Οι αποδείξεις και η λοιδωρία του «εχθρού» ή στην περίπτωσή μας του επιστήμονα που προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια, είναι απαραίτητες κυρίως σε αυτούς που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση της Εκκλησίας Α. Ε. επί της γης με στόχο την μεγιστοποίηση του προσωπικού τους κέρδους.
Οι ιεράρχες μας, φροντίζουν άθελά τους να μας υπενθυμίζουν ότι οφείλουμε, ακόμα και αν δεν πιστεύουμε σε κανένα Θεό, να ξεχωρίζουμε τους πιστούς από τους εκμεταλλευτές τους και τη σημασία της πίστης από τους εμπόρους της, όταν στρέφουμε την κριτική μας ματιά σε ζητήματα πίστης και θρησκείας
Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον κ. Σεραφείμ, γιατί μέσω τους σκοτεινού του κειμένου όχι μόνο μας διασκεδάζει, αλλά και μας διαφωτίζει
ΥΓ. Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Μποζονίου. Τα μισά να μου είχε πει ο κ. Σεραφείμ θα είχα ήδη απαντήσει.
* Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι Senior Editor του News247.gr.
πηγή

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/7/12 7:41 μ.μ.

    Tι τον προβάλετε αυτόν τον αγράμματο δημοσιογράφο κύριο και τις αηδίες του;
    Δεν βλέπετε στις Ακτίνες και την Αποτειχισι τι γράφουν γιά τα εμβλήματά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/12 11:24 μ.μ.

    Θάπρεπε κάποιος να θυμίσει στον Πειραιώς, αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες". Τόσο απλά. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά, πως ό,τι κάνει ο Πειραιώς, το κάνει για εντυπωσιασμό. Για να βρίσκεστε στην επικαιρότητα.
    Δεν γνωρίζει ο κ. Σεραφείμ εκείνο που λέγει ο Μ. Βασίλειος: ο Θεός μας έδωσε το μυαλό για να ανακαλύπτουμε τα μυστικά και τα θαυμάσια της φύσεως για να τον δοξάζουμε; Η έρευνα λοιπόν, είναι δυνατότητα του ανθρώπου εκ Θεού. Ο Πειραιώς, με ποιο δικαίωμα θέλει να επιβάλει τον εκ των προτέρων έλεγχο της επιστημονικής έρευνας; Μας γυρίζει πίσω στο Μεσαίωνα; Τις διάφορες θεωρίες (και ξέρετε οι θεωρίες είναι απόπειρες ερμηνείας του κοσμοειδώλου κι όχι τελεσίδικες αλήθειες, που σήμερα διατυπώνονται και αύριο ξεπερνιούνται) θα χρησιμοποιήσουν και οι άθεοι και οι πιστοί επιστήμονες και θα συνεχιστεί (όπως σε όλες τις περιόδους της ιστορίας) αυτή η μεταξύ τους πάλη. Και μια παρατήρηση: Για ποιο λόγο δεν περίμενε τα αποτελέσματα του πειράματος και των ερευνών, αλλά προἐτρεξε να πει τις δικές του "σοφίες"; Αν δεν λέγεται αυτό, τότε τι λέγεται επιπολαιότητα και προσπάθεια να εντυπωσιάσει;
    Κ.Ε., εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/12 12:17 μ.μ.

    Ο Πειραιώς δεν ενεργεί μόνο για εντυπωσιασμό αλλά και για παραπλάνηση της γνώμης του πιστού λαού. "Πολεμά" τον Διάβολο στο μποζόνιο για να μην χρειαστεί να τα βάλει με τον Βαρθολομαίο, όταν πραγματικά η εκκλησιαστική κοινωνία με αιρετικούς είναι κοινωνία με τον Διάβολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλοίμονο στο καημένο το μποζόνιο. Ακόμα δεν το είδαμε και δαιμονίσθηκε. Φευ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή