Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πατριωτικό Μέτωπο: Για πρώτη φορά, Έλληνες Πολίτες εφάρμοσαν στην πράξη το άρθρο 120 του Συντάγματος: Προειδοποίησαν δημοτικούς αστυνομικούς με σύλληψη.

Πηγή: sociologyalert

Για πρώτη φορά, Έλληνες Πολίτες εφάρμοσαν στην πράξη το άρθρο 120 του Συντάγματος: Προειδοποίησαν δημοτικούς αστυνομικούς με σύλληψη.
Για πρώτη φορά μετά την κατοχή της χώρας από ΔΝΤ και ΤΡΟΙΚΑ, Έλληνες Πολίτες, προχώρησαν σε εφαρμογή του πολυσυζητημένου άρθρου 120 του Συντάγματος.
Συγκεκριμένα, χθες, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, Έλληνες Πολίτες που εξήλθαν από το Ιερό Ναό της Ν. Νικοδήμου (Ρώσικη Εκκλησία) και είχαν παρκάρει τα ΙΧ τους μπροστά στα γραφεία του Πατριωτικού Μετώπου στη Νίκης 33, βρήκαν αστυνομικούς του Δήμου Αθηναίων να γράφουν σωρηδόν κλήσεις παράνομης στάθμευσης, με πρόστιμα, των 80 ευρώ εκάστη. Στην εποχή όπου η ανεργία έχει φθάσει στο 40%, ενώ τα μεροκάματα και οι συντάξεις, δεν φθάνουν ούτε για τον επιούσιο.
Στην ερώτηση «γιατί κυριακάτικα η Δημοτική Αστυνομία αποφάσισε να γράψει πολίτες που πήγαν να εκκλησιασθούν», οι αστυνομικοί, απάντησαν με το κλασσικό «τα παράπονά σας στο Δήμαρχο».
Η εξέλιξη ήταν ραγδαία: Πολλοί πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους διαμαρτυρόμενοι με φωνές, ενώ άλλοι κατέβηκαν κάτω και αυτοοργάνωσαν την πρώτη «αμεσοδημοκρατική» διαμαρτυρία. Και φυσικά με παράλληλη αναφορά στην υλοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος και προειδοποίηση στους αστυνομικούς ότι θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους, με την κατηγορία της εκβίασης, υπεξαίρεσης κλπ.
Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, μπροστά στην αποφασιστικότητα των πολιτών να προχωρήσουν σε κάθετη αντιπαράθεση μαζί τους, αποχώρησαν εσπευσμένα από τη Νίκης, σταματώντας φυσικά να μοιράζουν κλήσεις των 80 ευρώ.
Η αντίδραση αυτή των Πολιτών, κρίνεται ως η πρώτη εφαρμογή του Άρθρου 120 του Συντάγματος μετά την κατοχή της χώρας από ΤΡΟΙΚΑ και ΔΝΤ. Παράλληλα, χαρακτηρίζεται από σαφή Αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, όπου ο κυρίαρχος Λαός, υλοποιεί στην πράξη την ακυρότητα των αποφάσεων της Διοίκησης, όπως περιγράφει το Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας, που έχει καταθέσει το Πατριωτικό Μέτωπο εδώ και δύο χρόνια, στην κρίση του Ελληνικού Λαού:
ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Άμεσης Δημοκρατίας) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Άρθρο 93.
1. Τίθενται σε Δημοψήφισμα για να ακυρωθούν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει εκείνοι οι Νόμοι των οποίων η ακύρωση αποτελεί αίτημα κατόπιν πρωτοβουλίας ενός ποσοστού όχι μικρότερου από το τρία τοις εκατό (3%)των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο Ληξιαρχείο και στους εκλογικούς καταλόγους ή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή της απόλυτης πλειοψηφίας της Άνω Βουλής των Ελλήνων ή της απόλυτης πλειοψηφίας της Κάτω Βουλής των Ελλήνων της Διασποράς, ή του Νομάρχη, ή του Δημάρχου, ή του Κοινοτάρχη, ή της απόλυτης πλειοψηφίας των Νομαρχιακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων.
2. Όταν το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αποβαίνει σε αποδοχή του Νόμου ή της απόφασης, και εφόσον έχει προσέλθει σε αυτό το πενήντα τοις εκατό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ο εν λόγω Νόμος, επικυρώνεται ως ισχύων Νόμος.
3. Όταν το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αποβαίνει σε ανάκληση του Νόμου, και εφόσον έχει προσέλθει σε αυτό το πενήντα τοις εκατό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ο εν λόγω Νόμος, ανακαλείται ως ισχύων Νόμος.
4. Νέο αίτημα ανάκλησης Νόμου, δεν μπορεί να κατατεθεί, μέχρι την ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαδικασιών ανάκλησής του.
5. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκλησης Νόμου, περατώνεται σε διάστημα δύο μηνών, από τη δημοσίευση της απόφασης α) της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας β) της πρωτοβουλίας της Βουλής των Ελλήνων γ) της πρωτοβουλίας των Κοινοτικών, Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων δ) της πρωτοβουλίας του Νομάρχη, Δημάρχου, Κοινοτάρχη και ε) της έναρξης συλλογής υπογραφών πραγματοποίησης Λαϊκού Δημοψηφίσματος, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
6. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκλησης, ο ισχύων και υπό ανάκληση Νόμος ή η απόφαση των Νομαρχιακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων, παραμένει εν ισχύ.
7. Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών για να ολοκληρωθεί το αίτημα για τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, καθορίζεται από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.
Άρθρο 94.
1. Μπορούν να τίθενται σε ακυρωτικά δημοψηφίσματα τα διατάγματα με ισχύ Νόμου που εκδίδει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνοντας χρήση της αρμοδιότητας που ορίζεται στο Άρθρο 178 του παρόντος Συντάγματος, όταν αυτό προκληθεί από ένα αριθμό όχι μικρότερο του τρία τοις εκατό (3%) των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
2. Όταν το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αποβαίνει σε αποδοχή του Προεδρικού Διατάγματος, και εφόσον έχει προσέλθει σε αυτό το πενήντα τοις εκατό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, το εν λόγω σχέδιο Νόμου, επικυρώνεται ως ισχύων Νόμος.
3. Όταν το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αποβαίνει σε ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος, και εφόσον έχει προσέλθει σε αυτό το πενήντα τοις εκατό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, το εν λόγω σχέδιο Νόμου, ανακαλείται ως ισχύων Νόμος.
4. Νέο αίτημα ανάκλησης Προεδρικού Διατάγματος, δεν μπορεί να κατατεθεί, μέχρι την ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαδικασιών ανάκλησής του.
5. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκλησης Προεδρικού Διατάγματος, περατώνεται μέσα στο διάστημα δύο μηνών, από την ημερομηνία έναρξης συλλογής υπογραφών και δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
6. Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών για να ολοκληρωθεί το αίτημα για τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, καθορίζεται από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

1 σχόλιο:

  1. Το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο πρέπει να είναι αρραγές και στέρεο,ενιαίο και ενοποιημένο-ενοποιητικό,δυναμικό και προοδευτικό-κατακόρυφο,να έχη ρίζες για να επιτύχη.Ελάχιστο,ένα ελάχιστο συγκεκριμένων και εξειδικευμένων στόχων/στοχεύσεων για την Ελλάδα του Εικοστού Πρώτου.Όχι κατόπιν υποχωρήσεων,υπαναχωρήσεων,συμβιβασμών,ενδοτισμών/ενδοτικοτήτων,παραχωρήσεων,όμως,αλλά μόνο λόγω ευθέων απαιτήσεων και διεκδικήσεων,πια.



    ΑπάντησηΔιαγραφή