Σχέδιο υποτροφιών Μade in USA με τίτλο «Από τα Hot Spots στο Πανεπιστήμιο» αποκαλύπτεται γεγονός το οποίο εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους. Το πρόγραμμα αφορά εκατοντάδες πρόσφυγες και το εφαρμόζει η αμερικανική πρεσβεία η οποία όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση Ομπάμα καταδεικνύει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες στην πατρίδα μας.
Εβδομήντα οκτώ πρόσφυγες επιλέχθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα για την συνεχίσουν την φοίτηση τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε τρία διαφορετικά αμερικανικά κολέγια στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Από το hot Spots στο πανεπιστήμιο» μέσω ειδικού προγράμματος υποτροφιών.
Τα κολέγια που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα είναι το Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης , το «Κολέγιο Deree» και το κολέγιο Περρωτής .
«Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν προπαρασκευαστικά μαθήματα αγγλικών, μαθήματα σε διάφορους τομείς με βάση τις προηγούμενες γνώσεις τους και την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, και ουσιαστικά, θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν είτε στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κινηθούν στο μέλλον» , ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία σε δελτίο τύπου.
Μετά την εξέταση πάνω από 400 ατόμων και συνεντεύξεις με εκατοντάδες δεκάδες πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου, τα τρία αμερικανικά κολέγια στην Ελλάδα επέλεξαν την πρώτη ομάδα των σπουδαστών που θα ξεκινήσει τις ακαδημαϊκές σπουδές τους, ολοκληρωτικά με αμερικανική χρηματοδότηση .
Για το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, σαράντα οκτώ μαθητές θα παρακολουθήσουν στο Κολέγιο Deree στην Αθήνα, δεκατέσσερις μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, και δεκαέξι μαθητές θα ξεκινήσουν μαθήματα στο Κολέγιο Περρωτής στη Θεσσαλονίκη.
Τα μαθήματα αφορούν για παράδειγμα νέους με φιλοδοξίες, όπως ένας μαθητής από το Αφγανιστάν ο οποίος επιθυμεί να γίνει πιλότος , μια νεαρή κοπέλα από το Πακιστάν που θέλει να γίνει ηλεκτρολόγος μηχανικός, ένας φοιτητής από το Χαλέπι στην Συρία , που άφησε τις σπουδές του ημιτελή και ο οποίος θέλει να συνεχίσει στον οικονομικό τομέα και την επιχειρηματικότητα .
Επιπλέον, υπάρχουν δεκάδες άλλοι νέοι φοιτητές που μπορούν τώρα να προσβλέπουν σε μια επαγγελματική σταδιοδρομία, ένα καλύτερο μέλλον, και τη δυνατότητα να κάνουν μια ουσιαστική συμβολή στην κάθε κοινότητα όπου και να εγκατασταθούν.
Όπως έγραψε ένας νεαρός από την Συρία στην αίτηση του: «… η σκέψη ότι θα έχω την ευκαιρία να σπουδάσω, και να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα, μου έχει ήδη «ζωγραφίσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου», καταλήγει το δημοσίευμα .
Πρόκειται για πρωτοβουλία της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα η οποία έχει αναλάβει και το έργο της χρηματοδότησης τόσων και άλλων τόσων μαθητών.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως μας έρχεται στο νου, ειδικά τέτοιες ημέρες, η περίπτωση του μαθητή πριν χρόνια Τσενάι και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η περίπτωση του στην ελληνική κοινωνία.
Ο συγκεκριμένος απόφοιτος σήμερα φημισμένου αμερικανικού κολεγίου, τρέφει , σύμφωνα με δηλώσεις του, άκρως ανθελληνικά αισθήματα για την χώρα που τον δέχθηκε και τον σπούδασε μέχρι την είσοδο του στο πανεπιστήμιο .
Την ίδια στιγμή όλοι αυτοί οι πρόσφυγες που ευρίσκονται στην Ελλάδα, μετέχουν της ελληνικής παιδείας εδώ και δύο μήνες με ένα ειδικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο ένταξης τους στην ελληνική κοινωνία μαζικά όμως.
Βλέπουμε δηλαδή από κάποιους , μια πολύχρονη προσπάθεια αποδοχής από την ελληνική κοινωνία ενός πολυπολιτισμικού μοντέλου με όλα τα αρνητικά αυτού του σχεδίου για τους γηγενείς πολίτες και την άποψη τους για αυτό .
Κακά τα ψέματα, ετοιμάζουν μια πολυπολιτισμική και ισλαμική Ευρώπη προσπαθώντας να αναμίξουν διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες, πολιτισμούς και θρησκείες και να την μετατρέψουν σε κάτι που δεν έχει όνομα ή αν είχε θα το λέγαμε «μίξη λαών».
Το γιατί, βρίσκεται στα σκοτεινά μυαλά όλων αυτών που ξεκίνησαν τον πόλεμο στην Συρία για παράδειγμα , για να υπάρξει στην συνέχεια η ανάγκη να μετακινηθούν εκατομμύρια πρόσφυγες και από άλλες χώρες και να υπάρξει στην συνέχεια η ανάγκη κάλυψης όλων των αναγκών τους από τις χώρες εγκατάστασης .
Μπορούμε να βοηθήσουμε ως ελληνικό κράτος πολλούς πρόσφυγες να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και να λάβουν ελληνικού τύπου εκπαίδευση, με ένα σχετικά χαμηλό οικονομικό αντίτιμο βέβαια, αλλά άλλο αυτό και άλλο η «φύτεμα τους» στην ελληνική κοινωνία με σκοπό την αλλοίωση του ελληνικού έθνους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου