Ένα από τα προσφιλή αποφθέγματα του Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Αυτή η φράση μάλλον πρέπει να έχει «γεννηθεί» στα γραφεία ή στους διαδρόμους του Φόρεϊν Οφις, μια και το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ξέρει πολλά και για τον διάβολο και για τις λεπτομέρειες εντός των οποίων μπορεί να κρυφτεί.
Τις ίδιες κρυψώνες του διαβόλου χρησιμοποιεί και το ελληνικό κράτος όποτε θέλει να ταλαιπωρήσει τους πολίτες, στους οποίους συμπεριφέρεται όπως κάθε σαδιστική εξουσιαστική μηχανή που επιδιώκει πάση θυσία να εξοντώσει τους φόρου υποτελείς σε αυτήν.
Τώρα οι «λεπτομέρειες» για τις οποίες έγινε λόγος προηγουμένως κατασκευάζονται για να αποκλείσουν πολλούς από το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό μέρισμα. Ένα από τα κολπάκια του υπουργείου Οικονομικών για να μοιράσει χρήματα μόνο στα λόγια είναι, όπως συνήθως, μια φράση που ηχεί καλόβουλη ενώ στην πραγματικότητα κρύβει τις χειρότερες των προθέσεων: «Ευάλωτο νοικοκυριό».
Τα λίγα χρήματα που θα επιστρέψει ο κ. Τσίπρας σε εκείνους που ξεζούμισε και τους πήρε πολύ περισσότερα θα δοθούν στα «ευάλωτα νοικοκυριά». Πώς ορίζεται ένα νοικοκυριό τέτοιου είδους; «Το σύνολο των προσώπων που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων».
Άρα, θα ληφθεί υπ' όψιν το εισόδημα του νοικοκυριού και όχι ενός εκάστου των μελών του, ανεξάρτητα αν ως μεμονωμένα πρόσωπα ανταποκρίνονται στα κριτήρια που έχουν τεθεί.
Αν η γιαγιά που παίρνει μια ισχνή σύνταξη του ΟΓΑ συγκατοικεί με την οικογένεια ενός εκ των τέκνων της, θα συνυπολογιστεί το εισόδημα του νοικοκυριού - και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρει τίποτα η χαμηλοσυνταξιούχος. Το ίδιο και οι άνεργοι φοιτητές που θα μένουν με τους γονείς τους κι ένα σωρό άλλοι πολίτες που θα διαπιστώσουν ότι ήταν φρούδες οι ελπίδες τους για το κοινωνικό μέρισμα.
Άλλες διαβολεμένες «λεπτομέρειες» θα είναι τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και ο σύνθετος, δαιδαλώδης τρόπος με τον οποίον θα γίνονται οι αιτήσεις.
Τόσα λόγια, τόση ταλαιπωρία και τόσες φανφάρες για το τίποτα...
"Δημοκρατία"
kostasxan
Τα πράγματα είναι χειρότερα ακόμα και από ότι περιγράφει το άρθρο! Αν π.χ. τα 2 φιλοξενούμενα μέλη κάποιας οικογένειας έχουν κάνει έστω και 1 μεροκάματο μέσα στο 2016 με εισόδημα 20 Ευρώ, αυτομάτως θα υπολογιστούν με αντικειμενικά κριτήρια 3000 χιλιάδες έκαστο. Οπότε σχεδόν σίγουρα η οικογένεια χάνει το επίδομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα. Ασκούν μιά ακραία μορφή εξουσίας η οποία διακρίνεται γιά τόν κυνισμό της. Πάνω σέ έναν λαό ο οποίος αγαπά καί κατανοεί μέ τήν σειρά του τήν εξουσία. Ο Ελληνικός λαός ζεί καί αναπνέει στό όνομα τής εξουσίας. Μεταμορφώνει τήν ευθύνη του σέ εξουσία.Καί τήν χάνει. Σήμερα φτάσαμε στό σημείο νά εννοούμε τήν επιβίωση σάν εξουσία. Η παραμικρή δυνατότητα βιώνεται μέ όρους εξουσίας. Τά δικαιώματα αυξάνουν απλώς τό εύρος τής εξουσίας μας καί προσθέτουν στήν αίσθηση τής πληρότητος πού δίνει η επίτευξη τού σκοπού. Τά αίτια είναι γνωστά αλλά η ηδονή τής ασκήσεως εξουσίας είναι ακαταμάχητη.Η υπέρβαση τού καθήκοντος είναι πλέον ο όρος τής υπάρξεώς μας. Στήν Ελλάδα δέν υπάρχει πλέον έθνος ή γένος αλλά ένα σφιχτοδεμένο κράτος μέ υπάκουους υπαλλήλους. Δέν υπάρχει λαός πιά. Στήν μετάλλαξη τού σκοπού τής ζωής σήμερα πρωτοστατεί η εκκλησία.
ΑπάντησηΔιαγραφή