Από τη διαδήλωση θα ήταν μεγάλη ντροπή να λείψει οποιοσδήποτε μένει στην ευρύτερη Αττική. Δεν θα είχε καμία διαφορά να επιτραπεί στα Σκόπια η ονομασία «Ελλάδα», από την ονομασία «Μακεδονία», αφού και οι δύο λέξεις ανήκουν στο ίδιο Έθνος που έχει τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια γλώσσα και την ίδια μακραίωνη ιστορία.
Άποψη
Η κυβέρνηση κάθε χώρας είναι υποχρεωμένη να σέβεται την κοινή βούληση, η οποία δεν είναι απαραίτητα σωστή, αλλά πιο κοντά στο Δίκαιο, καθώς επίσης περισσότερο Συνετή. Η κοινή βούληση, στην περίπτωση της αυθαιρεσίας των Σκοπίων, τάσσεται καθαρά υπέρ της μη παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας. Εάν η κυβέρνηση όμως έχει αμφιβολίες, μη συμφωνώντας με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τότε είναι υποχρεωμένη να διεξάγει ένα δημοψήφισμα και φυσικά να το σεβαστεί.
Το θέμα τώρα των Ελλήνων και άρα των Μακεδόνων που ασφαλώς είναι Έλληνες, αφού μοιράζονταν ανέκαθεν τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια γλώσσα, καθώς επίσης τα ίδια ήθη και έθιμα, δεν είναι η μονοπώληση των εδαφών της Μακεδονίας, ένα μεγάλο μέρος των οποίων συνεχίζει να είναι κατεχόμενο. Γνωρίζουν πως με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 έγινε αποδεκτός ο χάρτης της συνθήκης του Βερολίνου (1878), με βάση τον οποίο από τα εδάφη της Μακεδονίας μόνο το 51% δόθηκε πίσω εκεί που ανήκει, στην Ελλάδα, ενώ το 39% στη Σερβία, το 9% στη Βουλγαρία και το 1% στην Αλβανία.
Δεν χρειάζονται λοιπόν τις συμβουλές των δογματικών αριστερών, οι οποίοι συνδέουν κατά το δοκούν τη στάση τους με το Δ. Σολομό που είπε ότι, «το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό»! Είναι ασφαλώς και εθνικό θέμα και αληθινό η ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ είναι ανόητος αυτός που ισχυρίζεται το αντίθετο. Ή που υποτιμάει το όνομα, όπως ο πρόεδρος της Κύπρου που κατ’ αναλογία θα έπρεπε να μην τον ενδιαφέρει εάν το βόρειο μέρος του νησιού θεωρείται τουρκικό, λέγοντας την εξής απίστευτη ανοησία:
«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό»!
Το θέμα των Ελλήνων είναι το ότι, δεν αποδέχονται να ονομαστεί κανένα κράτος Μακεδονία, ούτε να καπηλευτεί την ιστορία τους, όπως κάνουν ξεκάθαρα τα Σκόπια. Με απλά λόγια, δεν θα είχαν αντίρρηση να ονομάζονται «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό κάποιες επαρχίες των Σκοπίων, της Βουλγαρίας ή της Αλβανίας, στις οποίες διαμένουν Έλληνες, αλλά σε καμία περίπτωση ένα ανεξάρτητο, σλαβικό κράτος που έχει επί πλέον το θράσος να παραποιεί την ιστορία στο σύνταγμα του και να ιδιοποιείται ελληνικά ονόματα στα μνημεία του, όπως αυτό του Μ. Αλεξάνδρου.
Ως εκ τούτου είναι κάθετα αντίθετοι με όλες αυτές τις ανοησίες που δυστυχώς γράφονται ακόμη και από «Έλληνες» (περί μίας σύνθετης ονομασίας με δήθεν αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, αρκεί να επιλυθούν τα προβλήματα αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων, η μη ανακίνηση εθνικιστικών επιδιώξεων, όνομα για όλες τις χρήσεις κοκ.).
Εκτός αυτού σωστά δεν καταλαβαίνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γιατί θα πρέπει να λυθεί βιαστικά και από τους ίδιους το πρόβλημα που ουσιαστικά δημιούργησαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ (η Γερμανία) διαλύοντας τη Γιουγκοσλαβία, με θηριώδεις βομβαρδισμούς όπως της Λιβύης και του Ιράκ. Πόσο μάλλον όταν το αυθάδες αυτό κρατίδιο επιβιώνει οικονομικά κυρίως με τις δικές τους επενδύσεις που αποτελούν σχεδόν το 20% των συνολικών ξένων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο (άρθρο). Δεξιά, μία εικόνα χίλιες λέξεις.
Όσον αφορά τώρα τις νομικίστικες αναλύσεις του αξιότιμου πρώην αντιπροέδρου του PSI (ο οποίος κυριολεκτικά κατέστρεψε την Ελλάδα αφαιρώντας της κάθε δυνατότητα ανάκτησης της εθνικής της κυριαρχίας), περί διεθνών δεσμεύσεων των Σκοπίων στο Σύνταγμα τους από το 1995 κλπ. (πηγή), το αναμφισβήτητο γεγονός ότι πρακτικά δεν τις σεβάστηκαν, είναι αρκετό για να μας δείξει τις πραγματικές τους προθέσεις. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε τουλάχιστον να πάψει να μιλάει και να εμφανίζεται δημόσια, μετά το έγκλημα εναντίον της πατρίδας του. Όχι να υποστηρίζει ένα επόμενο, όπως στο θέμα της Μακεδονίας.
Συνεχίζοντας οι Έλληνες, συνειδητοποιώντας τα λάθη τους όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας τους από το 1980 και μετά, μεταξύ των οποίων την ανοχή τους απέναντι στην πολιτική διαπλοκή, στη διαφθορά και στο πελατειακό κράτος, αντέδρασαν ελάχιστα στην επιβολή των μνημονίων, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τις καταστροφές που θα προκαλούσαν στην Ελλάδα. Όταν όμως το κατάλαβαν, εξέλεξαν μία αριστερή κυβέρνηση του 3% επειδή τους υποσχέθηκε πως θα πολεμήσει για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, ενώ νομιμοποίησαν τη σύγκρουση της με τους πιστωτές μέσω του δημοψηφίσματος, παρά τις κλειστές τράπεζες και τις διεθνείς απειλές.
Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή τους πρόδωσε και τους προδίδει ακόμη, αφού κατάφερε προηγουμένως να δολοφονήσει την τελευταία τους ελπίδα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει εντελώς η εθνική τους αυτοπεποίθηση, οπότε να ανέχονται τα πάντα χωρίς καμία διαμαρτυρία. Εν τούτοις η αποθράσυνση των Σκοπιανών ξύπνησε επιτέλους τη συλλογική τους συνείδηση και τους έδωσε να καταλάβουν πως όταν σκύβει κανείς μία φορά το κεφάλι, δεν χάνει μόνο τα περιουσιακά του στοιχεία, ότι έχει και δεν έχει, αλλά επίσης τα εδάφη και την ελευθερία του.
Μετά την εντυπωσιακή διαδήλωση λοιπόν της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε μία δεύτερη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, από την οποία θα ήταν μεγάλη ντροπή να λείψει έστω και μία Ελληνίδα ή ένας Έλληνας από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Φυσικά δεν πρέπει να δοθεί καμία απολύτως σημασία στα κόμματα ή σε όποιους άλλους θελήσουν να την εκμεταλλευτούν, αλλά μόνο στο νόημα της: στο ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν πρέπει να δοθεί σε κανένα άλλο κράτος, ενώ η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να το αναγνωρίσει, ότι και να κάνουν όλες οι υπόλοιπες χώρες.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, να μας λείπουν οι ανοησίες περί εύρεσης λύσης που θα είναι προς το συμφέρον μας και τα επ’ αυτού διαγγέλματα χειραγώγησης του πρωθυπουργού ή οι μίζερες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών. Η κοινή βούληση, στη συντριπτική της πλειοψηφία, λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία κυβίστηση. Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.
Μπορεί λοιπόν η Μακεδονία να μην είναι 100% ελληνική, αφού ένα μεγάλο μέρος των εδαφών της είναι ακόμη κατεχόμενο, αλλά οι Μακεδόνες είναι 100% Έλληνες, όπως έχει τεκμηριωθεί από τους πάντες. Δεν θα είχε δε καμία διαφορά να επιτραπεί στα Σκόπια η ονομασία «Ελλάδα», από την ονομασία «Μακεδονία», αφού και οι δύο λέξεις ανήκουν στο ίδιο Έθνος, είτε το θέλουν οι Σκοπιανοί και όλοι οι υπόλοιποι «φίλοι» μας, είτε όχι. Εδώ δεν πρόκειται για εθνικισμό, αλλά για αγνό πατριωτισμό, οπότε θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που είτε από ηλιθιότητα, είτε υπηρετώντας ξένα συμφέροντα, ισχυρίζονται το αντίθετο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου