Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Προδοτόφ και δοσιλογέφσκι



Ποιος θα το περίμενε ότι ο πολιτικός βίος θα γινόταν κωμικότερος από τα σκετς του Γιώργου Μητσικώστα; 

Μία από τις ξεκαρδιστικότερες επινοήσεις του Μητσικώστα ήταν η μίμηση της Αλέκας Παπαρήγα, όπου εκείνη, για λόγους ιδεολογικής συνέπειας, εκσλάβιζε τα ελληνικά που έλεγε, βάζοντας καταλήξεις σε -οφ, -οβα, -έφκι και -ιτς. Παραδείγματος χάριν, όταν ο Μητσικώστας-Παπαρήγα σήκωνε το ακουστικό του τηλεφώνου δεν έλεγε «εμπρός», αλλά «εμπρόσοφ». 



Ο Μητσικώστας, λοιπόν, πρέπει να ενέπνευσε τους ειδήμονες του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι έδωσαν τη φαεινή ιδέα στον υπουργό Κοτζιά να πει το αμίμητο: «Στη σύνθετη ονομασία θα ζητήσουμε γεωγραφικό προσδιορισμό αμετάφραστο». Δηλαδή, δεν θα είναι «Ματσεντόνια» στην αγγλική, αλλά «Ματσεντόνια» στα κυριλλικά. Δεν θα είναι «Γιάννης», αλλά «Γιαννάκιτς».

Η κοροϊδία με την υπόθεση του ονόματος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταμφιέσει μια κολοσσιαία εθνική αβαρία με ένα μπακαλόχαρτο γραμμένο στα κυριλλικά. Δηλαδή, να φάμε την επική σφαλιάρα από τους ιστορικούς πορτοφολάδες των Σκορπίων, αλλά δεν θα κοκκινίσει το σβέρκο, διότι η σφαλιάρα, όπως και η στράκα που θα ακουστεί, θα είναι αμετάφραστη!

Τα πράγματα είναι απλά: Αν στην ονομασία του κρατιδίου που θα αποδεχθεί η Ελλάδα υπάρχει στα σλαβικά, στα κινεζικά, στα μαορί ή στα σουαχίλι η λέξη «Μακεδονία», τότε θα έχει διαπραχθεί μια ασυγχώρητη προδοσία σε βάρος όλων όσοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας στα πεδία των μαχών, αλλά και σε βάρος των επόμενων γενεών. Αυτοί που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα θα φορτωθούν μια πληγή που δεν θα κλείνει, γιατί θα έχει αναγνωριστεί ως αληθές, με ελληνικές υπογραφές, το μεγαλύτερο ψεύδος, το πιο χοντροκομμένο ανέκδοτο όλων των εποχών!

Μακεδονο-κάτι κράτος αμετάφραστο, μακεδονο-δείνα έθνος αμετάφραστο και μακεδονο-τέτοια γλώσσα αμετάφραστη και γραμμένη στα κυριλλικά, που επινόησαν οι Θεσσαλονικείς άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος για την εκπαίδευση μη ελληνικών πληθυσμών! Ο κλαυσίγελος της πολιτικής τάξης, που ηττάται ακόμα και από τα Σκόρπια, μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος μόνο με το εξωτερικό χρέος της χώρας.

Αν δεν ξεκουμπίσοφ όλοι, την έχουμε βαμμένητς...

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία


kostasxan

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/2/18 12:56 π.μ.

    ντε να γαδούνε, τα ρεμάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/18 2:30 π.μ.

    Ο πατέρας του υπουργού εξωτερικών των Σκοπίων Nicola Dimitrov είναι ο Dimitar Dimitrov: born 1937 in Tsakoi near Aridaia, Pella regional unit, GREECE. is(...) philosopher, writer, journalist, and diplomat who was formerly the country's Minister of Culture and Minister of Education.[1]
    In the Republic of Macedonia, Dimitrov has a reputation for being a Bulgarophile intellectual.[2][3] Dimitrov is a supporter of the thesis that there was a process of debulgarisation in the 20th century on the territory of today’s Republic of Macedonia. Στην ουσία πραγματοποιείται το όνειρο της Εσωτερικής Μακεδονικής Αδριανουπολιτικής Επαναστατικής Οργάνωσης (ΕΜΑΟ):Αρχικός στόχος της οργάνωσης φέρεται πως ήταν η απελευθέρωση των χριστιανικών πληθυσμών της Μακεδονίας και της περιοχής Ανδριανούπολης από τον Οθωμανικό ζυγό και η θέσπιση αυτόνομου καθεστώτος, που πιθανόν μελλοντικά να οδηγούσε και σε ένωση αυτών των περιοχών με τη Βουλγαρία, καθώς και η διατήρηση της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας.[ Το σύνθημα της οργάνωσης ήταν "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες" και τονίζονταν ότι οι χριστιανικές εθνότητες θα συνεργάζονταν για την αποκήρυξη του παρηκμασμένου και καταπιεστικού Οθωμανικού ζυγού, κάτι που θα οδηγούσε σε μια αυτόνομη Μακεδονία.
    Λίγο πριν την επανάσταση του Ίλιντεν φαίνεται πως ο αρχικός στόχος της οργάνωσης είχε πλέον διαφοροποιηθεί σε μια αυτόνομη Μακεδονία που θα συμμετείχε ως ομόσπονδη δημοκρατία σε μια Βαλκανική ένωση κρατών την οποία επιθυμούσαν τα μέλη της και πως είχε αποκλειστεί πλέον η ιδέα της ένωσης με τη Βουλγαρία. Γι'αυτό το λόγο και άρχισε να εμπλουτίζεται και με μέλη άλλων εθνοτήτων της Μακεδονίας, πλην των Βουλγάρων.Παρόλα αυτά τα Βουλγαρομακεδόνικα στοιχεία της οργάνωσης φαίνεται πως έβλεπαν την ιδέα της αυτονομίας ως αυστηρά πολιτική, χωρίς να απαρνούνται τη Βουλγάρικη εθνικότητά τους και χωρίς να απορρίπτουν την ιδέα της κυριαρχίας του Βουλγαρικού στοιχείου στις δύο επίμαχες περιοχές. Συμπέρασμα: μάλλον στην Βουλγαρία βρίσκεται το πρόβλημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/2/18 4:20 μ.μ.

    Στη Βουλγαρία σε Λαογραφικό μουσείο στη Σόφια,πριν λίγα χρόνια είδα υπάρχουν φιλόδοξοι χάρτες του Βουλγαρικού Έθνους που φτάνουν μέχρι τη Στερεά Ελλάδα!!! Καλλιεργούν ασταμάτητα φιλοδοξίες οι γειτονές μας. Εμείς μόνο είμαστε ΕΝ ΠΑΝΤΙ οσφυοκάμπτες και δεν διανοούμαστε να διεκδικήσουμε ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ούτε τη... σκιά μας. Και μετά την ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΗ ήττα στα Ίμια ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ που δεν άφησαν τους Τούρκους να μας... δείρουνε εντελώς! Πόσο φλώροι είμαστε πια; πόσο φλώροι; Πιο φλώρος, δεν πεθαίνεις απλώς.Εξαερώνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή