Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το όνομα Μακεδονία


Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη


Τα πράγματα εξελίσσονται με τρομερά επικίνδυνο τρόπο για την Ελλάδα. Χάνουμε τα ΙΜΙΑ και κάποιοι εξακολουθούν να διακατέχονται από ανεπίτρεπτη, για τις ευθύνες τους, αφέλεια, ενώ καταφεύγουν σε θλιβερές μεθοδεύσεις, δήθεν σωτηρίας τους, τολμώντας να χαρακτηρίζουν το πρωτοφανές μεγαλειώδες συλλαλητήριο, για τη Μακεδονία, ως…… απογοητευτικό για τους διοργανωτές! Αυτή η γελοιότητα αποκαλύπτει τα πάντα, και φευ, όχι απλώς εθνομηδενισμό. Αποκαλύπτει, φόβο, αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, ασύγγνωστη αφέλεια, αλλά και εμφανή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού…. για πολλοστή φορά!
Οι Έλληνες ανέχθηκαν (κακώς, κάκιστα βέβαια) πολλά μαρτύρια που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, και έχουν ακόμη μπροστά τους, συνέχειά τους, και όχι όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί, βελτίωση, ανάπτυξη, έξοδο σε αγορές και άλλες παρόμοιες, για την απελπιστική ελληνική περίπτωση, ουτοπίες.Με τίποτε, όμως, δεν θα δεχθούν, οι Έλληνες να χάσουν τη Μακεδονία, γιατί ο καθένας γνωρίζει ότι χωρίς αυτήν δεν υπάρχει Ελλάδα. Η επιχείρηση της απώλειας της Μακεδονίας αρχίζει με το όνομα, και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, ας ανατρέξουν στους χάρτες, που κυκλοφορούν οι Σκοπιανοί, και όχι μόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποιοι κρύβονται πίσω από το αστείο, όντως, επιχείρημα ότι "ο εχθρός μας δεν είναι τα Σκόπια, αλλά η Τουρκία", και επιτρέπουν στον εαυτό τους να παίρνει ύπνο βαθύ, ενόσω όλα μα όλα ταυτόχρονα πορεύονται εναντίον της χώρας μας. Χρησιμοποιούν, συχνά αυτοί οι κάποιοι και άλλο ανυπόστατο επιχείρημα χαρακτηρίζοντας ως….. "συνωμοτικά" όσα δεν τους αρέσουν, όσα δεν ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν. Και αγνοούν, ότι μετά τις συντριπτικές αποκαλύψεις Snowden-Assange, πρέπει κανείς να ψάχνει με κερί αυτά που δεν είναι συνωμοτικά στη ζωή μας.
Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν! Το όνομα δεν πρέπει να δοθεί , γιατί ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ. Και μια και δυστυχώς οι αρμόδιοι μας αποφάσισαν περί του αντιθέτου, χρειάζεται ένας γενικός ξεσηκωμός, αν θέλουμε να εξακολουθούμε να υπάρχουμε. Να απαιτήσουμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανάρτηση από: http://marianegreponti-delivanis.blogspot.gr

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/2/18 10:39 μ.μ.

    ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαλαρωσε7/2/18 11:55 μ.μ.

    ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΕΩΣ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ. ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΧΑΝΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΥΧΗ.
    ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗ ΜΑΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΑΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΕΡΟΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΥΣΤ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ:
    1. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΕ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
    2. ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ, ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ.
    3. ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΑΠΑΞ. ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΡΙΒΥΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΑΣ. ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΕΣΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΗ.
    4.ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΦΩΣ ΦΩΤΕΙΝΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΑΣΤΟ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΚΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι καθόλου απλό και αυτό αποδεικνύεται τόσο ξεκάθαρα μετά την ξαφνική αποκάλυψη του μεγαλύτερου (όπως χαρακτηρίζεται) μεταπολεμικού σκανδάλου της Novartis, που ΞΑΦΝΙΚΑ (;;;), βγήκε στην επιφάνεια (το φύλαγαν για άσσο στο μανίκι... για να κρατάνε δεμένο το πολιτικό σύστημα οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, όπως έκαναν και με τα άλλα σκάνδαλα οι Γερμανοί).

    Ο κ. Μάζης είπε πριν λίγες μέρες στον δημοσιογράφο Γ.Σαχίνη:
    "...το μεγαλύτερο μέρος των κομματικών σχηματισμών έχει ενοχληθεί από τα συλλαλητήρια.
    Και έχει ενοχληθεί, γιατί υπήρχε ΜΙΑ ΒΟΛΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΗΣΥΧΙΑ, η οποία τους επέτρεψε προφανώς να λάβουν κάποιες θέσεις [...], ΑΡΕΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.
    Τώρα αναγκάζονται όλοι να κάνουν κινήσεις, ώστε να συντονιστούν με το λαϊκό αίσθημα."

    Μόλις έγινε αυτή η ελάχιστη (αναγκαστική) αλλαγή στάσης (έστω και στα λόγια), αμέσως βγήκε στο προσκήνιο αυτό το τεράστιο θέμα που εμπλέκει 2 πρωθυπουργούς και το μισό πολιτικό σύστημα. Τυχαίο;; Ούτε καν!
    Το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό και μάλλον επιβεβαιώνονται όσοι λένε ότι στο βάθος υπάρχει ακόμα και ο διαμελισμός της Ελλάδας όπως έγινε με την Γιουγκοσλαβία.
    Έχουμε να δούμε πάρα πολλά το επόμενο διάστημα.

    Το δημοψήφισμα πάντως είναι παγίδα. Απ΄την στιγμή που μπαίνεις σε μια τέτοια λογική (ενός δημοψηφίσματος) είναι σαν να παραδέχεσαι ΗΔΗ, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
    Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί να ψηφίσουν να δοθεί ο όρος, με το σκεπτικό μια λύσης για το θέμα του χρέους, και αυτό να εκληφθεί ως "χαλαρή ή ανύπαρκτη εθνική συνείδηση".

    Τα πράγματα είναι τραγικά με το θέμα του χρέους. Είναι εγγυημένο με ότι έχουμε και δεν έχουμε, σε μη μετατρέψιμο ξένο νόμισμα (ευρώ), και θα αποπληρωθεί με δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
    Ενώ τα τελευταία χρόνια καλλιεργήθηκε η εικόνα ότι τέλος πάντων πάμε να βάλουμε σε κάποιον έλεγχο τα πράγματα και έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα (μεγάλη απάτη, γιατί αυτό στηρίχτηκε σε
    διάφορες αλχημείες και ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους), κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει λένε την ωμή αλήθεια.

    Ακούστε π.χ. τον πολύ καλό οικονομολόγο Β.Βιλιάρδο σε αυτό το βίντεο πριν 2 μέρες (από το 7ο λεπτό)
    https://www.youtube.com/watch?v=ayPgN5E55y8&t=536s

    "Η περιουσία του Δημοσίου το 2010 εκτιμήθηκε σε 300 δις, σήμερα ξέρουμε ότι είναι ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 50 δις [...] η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη, 330 ήταν το χρέος και τώρα έχει εκτοξευτεί, και δεν καλύπτεται με τίποτα, άρα θα καλυφθεί από τους ιδιώτες..
    Όταν ένα κράτος έχει χρεωκοπήσει και αυτό δεν δηλώνεται επίσημα,τότε τα χρέη αναλαμβάνονται από τους ανθρώπους, και αυτό συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα, το βλέπουμε ξεκάθαρα (με τους φόρους και τους πλειστηριασμούς) [...]Το 2021 λήγουν "παγωμένοι τόκοι" και τόσες μαζεμένες μετακυλισμένες οφειλές που είναι εντελώς αδύνατον να πληρωθούν.

    Στο 9ο λεπτό λέει:
    "Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε τόσο πολύ χρεωκοπημένοι, όσο καμιά άλλη χώρα ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Δεν έχουμε απλά χρέος ίσο με το 180% του ΑΕΠ, αλλά το χρέος αυτό είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, δηλ. δεν προέρχεται από ελληνικές Τράπεζες, ή από την Κεντρική μας Τράπεζα αλλά από ξένους και ταυτόχρονα είναι σε συνάλλαγμα.
    Οποιαδήποτε χώρα στο παρελθόν είχε εξωτερικό χρέος σε συνάλλαγμα, πάνω από το 50-60% του ΑΕΠ της, ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΣΕ ΑΜΕΣΩΣ.[...]
    Άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ιταλία έχουν μεγάλο χρέος αλλά είναι εσωτερικό.
    Εμείς είμαστε η μοναδική χώρα, με τέτοιο χρέος που δεν χρηματοδοτείται από Έλληνες.
    Άρα είμαστε ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη να διορθώσω κάτι στην πρόταση:".. του μεγαλύτερου (όπως χαρακτηρίζεται) μεταπολεμικού σκανδάλου της Novartis..".
    Δεν ξέρω αν είναι (ΚΑΙ) "μεταπολεμικού", το σωστό πάντως είναι "μεταπολιτευτικού" (από το ΄74).. έτσι τουλάχιστον λένε.. Θα δούμε μέχρι που φτάνει αυτή η υπόθεση.
    Είναι πάντως πολύ μεγάλα τα ονόματα που αναφέρονται. Σήμερα βγήκαν και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/2/18 12:11 μ.μ.

    Kαλησπερα . Καλησπερα Μαρια . Οντως επιχειρειται μεσω του μακεδονικου διασπαση της Ελλαδας αλλα δεν υπαρχει καμια μα καμια συγκριση με τις περιπτωσεις της διαλυσης στις αρχες της δεκαετιας του 90 των ΕΣΣΔ και Γιουγκοσλαυιας . Ειναι ιεροσυλια και να το λεμε και μαλιστα μονο πουτ το λεμε δινουμε επιχειρηματα στους εχθρους της Ελλαδας . Εκει παρα τον οποιο ξενο δακτυλο ( στην περιπτωση της ΕΣΣΔ δεν υπηρξε καν ξενος δακτυλος , υπερδυναμη ηταν )υπηρχαν σαφεις διαφορετικες εθνοτητες μες καταγραμενο ιστορικο συγκρουσεων ηδη απο τον μεσαιωνα και που στις περιοχες τους ηταν πλειοψειφια για αυτο αλλωστε αυτα τα κρατη ηταν ομοσπονδιακα . Στην περιπτωση μαλιστα της Γιουγκοσλαυιας εγω τουλαχιστον ειδα και Θεια Δικη μια που το τιτοικο καθεστως που δημιουργησε εκ του μη οντως μακεδονικη εθνοτητα και γλωσσα και που στην διαρκεια του ελληνικου εμφυλιου μεσω του ΣΝΟΦ προσπαθησε να μας διαμελισει διαμελιστηκε η ιδια απο τους υπαρκτους Κροατες , Σλοβενους , Βοσνιους Μουσουλμανους και Αλ΄βανους του Κοσοβου που ο σταλινας Μιλοσεβιτς εκανε το τυπικο κομμουνιστικο αυταρχικο λαθος να αρει την αυτονομια τους ενω ηταν στο Κοσοβο περιπου 90 τις 100 . Στην περιπτωση μας ομως και για να συμφωνησω με εναν φιλο σχολιαστη που στην αρχη σε προηγουμενη αναρτηση τον πηρα στραβα αλα με την δευτερολογια του εβαλε τα πραγματα στην θεση του στην χωρις καμια αμφιβολια ελληνικοτατη Μακεδονια οχι λογω Μεγαλεξανδρου που εζησε οπως και να το κανουμε 2500 χιλιαδες χρονια πριν αλλα λογω της επι αιωνες ( τουρκοκρατιας )βαρυτερης απο καθε αλλο διαμερισμα ( μονο εδω απανω κουβαλησαν οι σουλτανοι χιλιαδες χιλιαδων Κονιαρων γνησιων Σελτζουκων ) αδαμαστης αποφασης των Μακεδονων να πεθαινουν σαν Ελληνες συχνα μην γνωριζοντας καν Ελληνικα την βοηθεια σε καθε ανθεληνικη δυναμη την εδωσε το παναθλιο ελληνικο κρατος απο την απελευθερωση του 1912 μεχρι την πτωση της χουντας το 1974 . Συνεχιζεται . ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/2/18 12:40 μ.μ.

    Συνεχιζοντας λοιπον την αναφορα μου σε αυτο το ανθεληνικο κρατος που ο Ιων Δραγουμης ειχε χαρακτηρισει υπ αριθμον ενα εχθρο του ελληνικου εθνους , με την απελευθερωση αυτο το ρουφιανοκρατος το ιδιο που εκανε πρωθυπουργο τον Μαυροκορδατο και εκλεισε φυλακη τους Κολοκοτρωνη , Μακρυγιαννη , Νικηταρα συμπεριφερθηκε σε μεγαλες περιοχες της Μακεδονιας που ειχαν δωσει αιμα προσφατα σαν κατεχομενες . Χαμουτζηδες χωροφυλακες και δημοσιοι υπαλληλοι σε αναφορες τους που τωρα μας τις τριβουν οι Σκοπιανοι στην μουρη χαραχτηριζαν ακομη και περιοχες οπως ο νομος Κοζανης που ουδεποτε υπηρξε διγλωσσια ( ακομη και ο Κοζαντης Γιαγκουλας εληνικα μιλουσε ) ως κατα το ημιση ρευστης συνειδησης . Σε σημειο που καποιος Σλαυοφωνος Μακεδονομαχος να δηλωσει στον Μεσοπολεμο το περιφημο . Τραγουδαμε κασι ειμαστε υποπτοι , χορευουμε και ειμαστε υποπτοι , μιλαμε και παλι υποπτοι ημαστε . Ακομη και σημερα τα Χρυσα Αυγα και οπι Στοχικοι ασχολουντε τοι χορευουν και τι τραγουδαν και πως κλανουν και πως χεζουν οι παραμεθοριοι Μακεδονες . Ε καπως ετσι δημιουργηθηκε καιο το ΣΝΟΦ και ο εμφυλιος . Ακομη πριν λιγα χρονια οι Αυηναιοι στα γηπεδα εμας τους Παοκτσηδες μας βριζαν εν χορω Βουλγαρους . Και θυμαμαι στην ιστορια δεσμης της τριτης Λυκειου την περιοδο 1985 1986 εγραφε το επισημο σχολικο βιβλιο οτι η Μακεδονια εξεληνιστηκε το 1922 με την ελευση των προσφυγων . Οτι ακριβως λει και η σκοπιανη προπαγανδα . Ε αν υπηρχε οντως θεμα με αυτην την επι αιωνα αθλια και ανθελληνικη σταση του κρατους απεναντι στους Μακεδονες το Ουρανιο Τοξοι θα ειχε μισο εκκατομυριο ψηφους . Αλλα εμεις οι Μακεδονες ειμαστε Ελληνες εις πεισμα οχι μονο των Σκοπιανων και δυναμεων πισω απο αυτους αλλα και εις πεισμα του Αθηνοκενρικου κρατους και μαλιστα τβνμ εθνικοφρονων παπαδων , χωροφυλακων κλπ που οι παναθλιοι ( ιδιως κατι χαμουτζηδων δεσποταδων )εξαρτουν την ελληνικοτητα ημων των Μακεδονων οχι λογω ημων των εν ζωη αλλα του Μεγαλεξανδρου κασι ακουσον ακουσον των επιστολων του Απ. Παυλου λες και δεν μπορουσε απο τοτε να αλλαξει η συσταση του πληθυσμου . Ε δεν θελουν καλυτερους συνηγορους οι Σκοπιανοι απο αυτους τους χαμουτζηδες εθνικοφρονες ρασοφορους , αποστρατους και πρωην χωροφυλακες για την προπαγανδα τους . Αλλα οπως ελεγε και ο βαθυγηρος πλεον Μερτζος γηγενης Βλαχος Μακεδων απο το Νυμφαιο που και αυτου οπως και του Παπαθεμελη αμφισβητησαν οι εθνικοφρονες την ελληνικοτητα ( για τους εθνικοφρονες η ελληνικοτης των Μακεδονων σταματα αμα τη εκδημια της Φιληπησιας Λυδιας και ξαναρχεται ως δια μαγειας με την αφιξη Μωραιτων και Κρητικων χωροφυλακων το 1912 1913 ) εμεις οι Μκεδονες θα παραμεινουμε Ελληνες εις πεισμα οχι μονο των Σλαυων αλλα και του ελληνικου κρατους που καθε φορασ που μιλα μονο τους αρχαιους Μακεδονες προσβαλει οσους θυσιαστηκαν τους τελευταιους αιωνες . ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε Α.Μ. Για να είμαι ειλικρινής, θα πω ευθέως ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες σχετικά με την Γιουγκοσλαβία, γιατί είναι παλιά γεγονότα, και δεν τα γνωρίζω καλά.
    Απλά βλέπω ότι πάρα πολλοί κάνουν αυτό τον παραλληλισμό, όπως γεωπολιτικοί αναλυτές, ο Μάζης, ο Καλεντερίδης, και οικονομολόγοι όπως ο Καζάκης ο Βιλιάρδος κ.α.
    Και στον περίγυρό μου το ακούω, και στη δουλειά μου, επειδή βλέπω αρκετό κόσμο, και όλοι έχουν αυτή τη συζήτηση. Πιθανόν να το λένε έτσι "χονδρικά" δηλ. με την έννοια ότι το μέλλον μας είναι ακόμα και ο διαμελισμός. Πολύ σωστά είναι όλα όσα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή