Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Π. Κουφογιάννη-Καρκανιά: Είναι η Kατάθλιψη Aκηδία;




Είναι η κατάθλιψη ακηδία;



[…Ἡ παρουσίαση αὐτή ἀποσκοπεῖ στό νά βοηθήσει στήν ἀπαραίτητη διάκριση τῶν παθῶν τῆς ἀκηδίας καί τῆς λύπης-ἀθυμίας ἀπό τήν κλινική κατάθλιψη, ἔτσι ὥστε τά μέν προαναφερθέντα πάθη νά καταπολεμῶνται στό πλαίσιο τοῦ πνευματικοῦ ἀγώνα τοῦ πιστοῦ μέ τά πνευματικά θεραπευτικά μέσα τά προβλεπόμενα ἀπό τήν ἐκκλησιαστική ἀσκητική, ἡ δέ κλινική κατάθλιψη νά διαγιγνώσκεται ἔγκαιρα ἀπό τόν εἰδικό γιατρό καί νά ἀντιμετωπίζεται σύμφωνα μέ τά σύγχρονα ἐπιστημονικά δεδομένα τῆς ψυχιατρικῆς…]
Συνάντηση με την Πανωραία Κουφογιάννη-Καρκανιά (αναπλ. καθηγήτρια του ΕΚΠΑ στην θεολογική Σχολή) με θέμα: «Είναι η κατάθλιψη ακηδία;», Απρίλιος 2019, Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.
ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΕΡΩΤΟΣ. Η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ , ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΕΝΑΙ.
ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.
«Δέν ἐλπίζω τίποτα, δέν φοβᾶμαι τίποτα, εἶμαι λεύτερος». ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.
ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ- Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΙΡΒΑΝΑ. 
Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ, ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΡΟΝΟΥ. ΚΑΙ Ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ, Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΥ, ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΥ.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΙΓΟ -ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ;;;- ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου